Drømmer vi ikke alle om at komme til Maldiverne, bare en enkelt gang i vores liv? Denne drømme destination, som ligger nær Indiens sydlige spids, er klart en af de smukkeste steder på jorden. Palmedækkede øer med hvide sandstrande, krystalklart vand, utallige koralrev og unikke planter – det er virkelig et himmelsk fatamorgana. Maldiverne er også et af de dyreste steder at rejse til, men jeg ville ikke være jeres Holidayguru, hvis jeg ikke havde nogle tips til hvordan din tur til Maldiverne kan blive lidt billigere. Når alt kommer til alt behøver man jo ikke et 5-stjernet hotel når man er omgivet at fantastiske landskaber, vel? Du kan også bruge din ferie på en ø med lokale og komme til at kende landet og befolkningen bedre. Rejser til disse steder var tidligere umuligt, da der blev implementeret regler for at adskille turister fra lokalbefolkningen. Heldigvis er disse blevet løftet. Nu ikke mere snak, her kommer mine bedste tips til at realisere din drømmeferie til Maldiverne.

Dream trip to the Maldives

Et kort overblik over Maldiverne

Navnet Maldiverne betyder ‘en række af øer’ og når man flyver over Maldiverne kan man se at dette navn er meget passende. Hovedstaden i Maldiverne er Malé, men det er ikke her lufthavnen ligger – den er faktisk på naboøen Hulhule. Derfra er der busser og taxaer som får turisterne til vandflyverne som fragter dem til de forskellige resorts. De små vandflyvere giver en helt unik og vidunderlig overblik over øerne – så hav kameraet klar allerede der! Værterne på resortsne pleje deres kunder hvert skridt på vejen, og ledsager dem fra check-in og frem til de træder ind ad døren til de fantastiske villaer på pæle i havet.

Maldives

Hvornår skal man rejse

Fordi Maldiverne ligger på ækvator er der kun meget små ændringer i klimaet og derfor er det et fantastisk rejsemål hele året rundt. Men man skal være opmærksom på månederne maj-juli og september-oktober da disse er i monsuntiden, hvor der er mange storme og regn. Efter min mening er det bedst at rejse til Maldiverne når der er vinter i Danmark. I efteråret lige efter regntiden er vejret meget stille, hvilet er rigtig godt for dykkere, men knap så godt for surfere. Så hvis man er vild med surfing og gerne vil have nogle store bølger, skal man vente en måneds tid efter monsunen.

Billige flybilletter til Maldiverne

Får dyre flybilletter og pakkerejser dig til at afstå fra at komme til Maldiverne? Har du problemer med at finde flybilletter som passer til dit budget? Så kan jeg hjælpe dig. Jeg har fundet disse 2 deals frem til dig, med både fly og overnatning. Så er der intet som kan stoppe dig fra at tage afsted.

Canareef Resort – fly + 6 overnatninger for 2 personer i Sunrise villa: 5188,- pr. person

SeaHouse Topdeck – fly + 6 overnatninger for 2 personer i superior værelse: 5069,- pr. person

Alle fly lander tæt på hovedstaden Malé. Byen og øen den ligger på har masser at byde på, men længes du efter et rigtigt paradis skal du lede efter indkvartering på en af naboøerne. Alt efter hvilken ø du vælger, kan du måske få et lift dertil med en af de lokale. Ellers er der altid vandfly eller både man kan komme med – disse er naturligvis lidt dyrere.

sea plane in the indian ocean

Sightseeing – mere end bare strande og resorts

Det er utallige fascinerende steder på Maldiverne! Besøg det travle fiskemarked i Malé for at opleve de lokales liv på egn hånd. De lokale fiskere tager deres fangst med på dette marked for at sælge til turister, restauranter og lokale, og der er også et frugt og grønt marked på stedet. Fordi der ikke rigtig dyrket noget på Maldiverne, bliver de fleste fødevare importeret fra Indien, Sri Lanka og Singapore. Så der er mange forskellige ting at prøve!

Den smukke Grand Friday Moské i Malé er den største af sin slags i Maldiverne. Du kan bøge moskéen uden for bedetiderne og du skal selvfølgelig huske velegnet beskedne tøj. Stadig sulten efter flere kulturelle oplevelser, så besøg det lille Nationalmuseum i Malé, som huser nogle meget spændende og anderledes genstande, så som et sten fragment ved indgangen til museet, som førte en norsk forsker til at konkludere, at buddhismen var udbredt på Maldiverne før islam.

En unik verden under havet

Jeg tror mange er ivrige efter at prøve kræfter med at dykke, især på sådan et vidunderligt sted som dette. Maldiverne er kendt som et ægte paradis for dykkere og er et af de smukkeste steder at dykke i verden. Med koralrev, delfiner, farverige fisk, skildpadder og muslinger overalt, du vil helt sikkert blive hypnotiseret af den rige undersøiske verden. Dykkerkurser er tilgængelige for omkring 2200 kr. og der er store områder hvor man kan dykke på næsten hver ø, da næsten alle har deres egne koralrev. På strandene er der også gode muligheder for at komme ud og snorkle. Maldiverne er også en af bedste steder at se delfiner og hvaler – ikke overraskende når jeg fortæller dig, at der er omkring 20 forskellige arter at finde alene i det Indiske Ocean. Så oddsene for at spotte en delfin eller en hval er ret stor!

Woman Diver and South Pacific fish

Billige hotellet på Maldiverne

Det er muligt at finde et hotel på et smukt sted uden at det skal koste en arm og et ben. Seahouse Topdeck hotel i Malé er et dejligt lille 3-stjernet hotel, bare 110 m fra en lækkert strand. På øen Maafushi ligger det 3-stjernede Whiteshell Beach Inn som kun koster mellem 400 og 750 kr. pr. nat. Virkelig en god deal! På øerne Villingili og Maafushi bor der en del lokale, så vær forbedret på at komme helt ind i den lokale kultur, og det at nyde solen i din bikini bliver lidt sværere end du tror, men det kan du læse mere om længere nede i indlægget. Embudu Village tilbyder mere luksus end de andre to hotellet og det er lidt dyrere, men slet ikke så dyrt som de luksuriøse resorts. Der går dog ingen offentlige transportfærger til denne ø, så man skal tage en speedbåd og det koster lidt mere. Et 2,5-stjernet hotel på Biyadhoo tilbyder hotel inklusiv lufthavnstransfer. Og Biyadhoo Island Resort er det bedste sted at snorkle og dykke!

Malediven snorkeling iStock_000008472553_Large-2

Opklædningsregler

Noget man skal være opmærksom på når man er på Maldiverne er, at det faktisk et et muslimsk land med sharia lov. Alkohol er dermed ikke tilladt, og det er forbudt at bære bikini på de boede øer og i offentligheden. Når man skal ud og se seværdigheder eller andet i hovedstaden eller på de befolkede øer, skal man derfor have lange bukser og t-shirt til mændene og lange bukser eller nederdel til under knæene og en bluse med ærmer til kvinderne. På resortet er man dog fri til både at gå i bikini, badetøj og drikke alkohol.

Og prisen for at være det dyreste resort i Maldiverne går til…

Hvis du har pengene til det, så vil Maldiverne få dig til at føle som om du ejer dette paradis – ja hele verden faktisk. Tæt på 90% af hotellerne på Maldiverne har 5-stjerne og førsteklasses service! One&Only Reethi Rah er et af de bedste hotellet på øen. Du kender det: professionelt og venligt personale, masser af privatliv og lækker 5-stjernet mad! Du kan vælge at bruge din ferie på en af villaerne på stranden eller på havet. Dette guddommelige sted har også en imponereden pris – over 10.000 kr pr. nat!

koko

Nu kan du sikkert ikke vente med at komme afsted til dette paradis! Det lyder bare helt perfekt, ikke? Og nu har du har noget viden om Maldiverne og ved hvad du kan forvente af dette helt fantastiske sted, så er det bare med at komme afsted.