Drømmer vi ikke alle om at komme til Maldiverne, bare en enkelt gang i vores liv? Denne drømme destination, ø-paradiset Maldiverne, der ligger i det Indiske Ocean nær Indiens sydlige spids, er klart et af de smukkeste steder på jorden.

Find ud af hvordan, du får de billige rejser til Maldiverne

Drømmer vi ikke alle om at komme til Maldiverne, bare en enkelt gang i vores liv? Denne drømme destination, ø-paradiset Maldiverne, der ligger i det Indiske Ocean nær Indiens sydlige spids, er klart et af de smukkeste steder på jorden. Palmedækkede øer med hvide sandstrande, krystalklart vand, utallige koralrev og unikke planter – et himmelsk fatamorgana. Maldiverne er også et af de dyreste steder at rejse til, men jeg ville ikke være jeres Holidayguru, hvis jeg ikke havde nogle gode tips til, hvordan du kan finde billige rejser til Maldiverne. Når alt kommer til alt, behøver man jo ikke et 5-stjernet hotel, når man er omgivet at fantastiske landskaber, vel?

Rejser til disse steder var tidligere umuligt, da turister holdtes adskilt fra lokalbefolkningen. Heldigvis er disse regler blevet løftet, og du kan nu frit rejse til Maldiverne. Derfor, ikke mere snak – her kommer mine bedste tips til at realisere din drømmeferie til Maldiverne.

Dream trip to the Maldives

Rejseguide: Maldiverne på budget

Klimaet | Billige flybilletter | Sightseeing | Priser | Billige hoteller | Luksushoteller | Beklædning

Navnet Maldiverne betyder ‘en række af øer’, og når man flyver over Maldiverne, kan man se, at dette navn er meget passende. Hovedstaden på Maldiverne hedder Malé, men det er ikke her lufthavnen ligger – den er faktisk på naboøen Hulhule. Derfra er der busser og taxaer, der tager turisterne til vandflyverne, som typisk fragter dem videre til de forskellige hoteller på Maldiverne. De små vandflyvere giver et helt unik og vidunderlig overblik over øerne – så hav kameraet klar allerede der!

Billige rejser til Maldiverne

Hvornår skal man rejse til Maldiverne

Hvor ligger Maldiverne?” tænker du måske – for beliggenheden har jo stor betydning for, hvornår man skal rejse til Maldiverne. Men fordi Maldiverne ligger på ækvator, er der kun meget små ændringer i klimaet fra måned til måned. Maldiverne er derfor et fantastisk rejsemål hele året rundt med en stabil gennemsnittemperatur på 30 grader. Men man skal være opmærksom på månederne maj til juli og september til oktober, da disse er  monsuntiden, hvor mange storme dannes, og der falder en del nebør. Efter min mening er det bedst at rejse til Maldiverne, når der er vinter i Danmark. I efteråret lige efter regntiden er vejret på Maldiverne meget stille, hvilket er rigtig godt for dykkere, men knap så godt for surfere. Så hvis man er vild med surfing og gerne vil have store bølger, skal man vente en måneds tid efter monsunen, hvor vejret på Maldiverne er helt perfekt.

Højsæsonen for Maldiverne er fra december til april, da disse er de mest tørre måneder. Vil du spare penge på din rejse til Maldiverne, kan jeg anbefale at rejse i november. I denne måned er vejret stadig dejligt, og det er lige inden, højsæsonen går i gang, og priser skydes til vejrs. Du kan læse meget mere om klimaet på Maldiverne i min rejsekalender.

Gå til rejsekalender

 

Billige flybilletter Maldiverne

Får dyre flybilletter og pakkerejser dig til at afstå fra at holde ferie på Maldiverne? Har du problemer med at finde flybilletter, som passer til dit budget? Så kan jeg hjælpe dig. Billige flybilletter er nemlig nøglen til at finde de billige rejser til Maldiverne. Du kan løbende holde øje med min tilbudsside med billige rejser til Maldiverne. Den vil blive opdateret med gode rejsetilbud, hver gang jeg finder nogen.

Flybilletter til Maldiverne koster typisk omkring 5.000 kroner pr. returbillet. Denne pris kan være højere i højsæsonen – fra december til april – så jeg anbefaler at undgå disse måneder, hvis du gerne vil spare penge. Turen til Maldiverne tager typisk 13-17 timer afhængigt af, hvor mange mellemlandinger, du har på rejsen. Det er typisk billigst at flyve til Maldiverne fra Københavns lufthavn. Herfra flyver både Qatar Airways og Ethihad Airway, Flyrejsen kommer typisk til at involvere en mellemlanding i Doha eller Abu Dhabi.

Alle fly til Maldiverne lander tæt på hovedstaden Malé. Byen og øen, lufthavnen ligger på, har masser at byde på, men længes du efter et rigtigt paradis, skal du overnatte på en af naboøerne. Alt efter hvilken ø du vælger, kan du måske få et lift dertil med en af de lokale. Ellers er der altid vandfly eller både, man kan komme med – disse er naturligvis dyrere og starter typisk fra 560 kroner pr. returbillet.

Rejsetilbud til Maldiverne

Kulturel sightseeing på Maldiverne

 

Sightseeing på Maldiverne

Malé Fish Market

Åbningstider: 5-19

Entrépris: Gratis

Addresse: Boduthakurufaanu Magu, Malé, Maldives

Grand Friday Mosque:

Åbningstider: 9-17

Entrépris: Gratis

Addresse: Medhuziyaarai Magu Malé, Maldives

Nationalmuseum:

Åbningstider: Søndag – Torsdag, 10-16

Entrépris: 100 Rf / ca. 40 DKK

Addresse: Lily Magu Malé, Maldives

Det er utallige fascinerende steder på Maldiverne! Besøg for eksempel det travle fiskemarked i Malé for at opleve de lokales liv på egen hånd – ganske gratis. De lokale fiskere tager den daglige fangst med på markedet for at sælge til turister, restauranter og lokale. Det er noget af en oplevelse at stå der midt i mylderet. Der er også et frugt og grønt marked på stedet. Eftersom der bliver dyrket meget landbrug på Maldiverne, bliver de fleste fødevarer importeret fra Indien, Sri Lanka og Singapore. Så der er mange eksotiske frugter og grøntsager at prøve!

Det er gratis at besøge den smukke Grand Friday Moské i Malé, der er den største moske på Maldiverne. Du kan besøge moskéen mellem kl. 9 og 17 (uden for bedetiderne). Der er færrest besøgende i moskeen mellem kl. 14 og 15. Du skal selvfølgelig huske at have velegnet, beskedent tøj på. Mænd skal have lange bukser på, og kvinder skal have en lang nederdel eller kjole på. Læs mere om beklædning på Maldiverne nederst i artiklen.

Er du sulten efter flere kulturelle oplevelser, kan du besøg det lille Nationalmuseum i Malé, som huser nogle meget spændende og anderledes genstande – for eksempel våben fra middelalderen, religiøse genstande og skelettet af den mystiske Longmanns næbhval, der endnu ikke er set i levende live i havet. Det koster omkring 40 kroner at besøge det spændende nationalmuseum, hvor du sagtens kan få et par timer eller mere til at gå.

Dykning på Maldiverne

Maldivernes hav er selvfølgelig også en seværdighed i sig selv. Rigtig mange mennesker rejser hvert år til Maldiverne for at dykke. Maldiverne er kendt som et ægte paradis for dykkere og er uden tvivl et af de smukkeste steder at dykke i verden. Med koralrev, delfiner, farverige fisk, skildpadder og muslinger, vil du helt sikkert blive hypnotiseret af den rige undersøiske verden. Maldiverne er faktisk et af bedste steder i verden at se delfiner og hvaler – der er omkring 20 forskellige arter af disse at finde i det Indiske Ocean. Har du budget til det, er dykkerkurser er tilgængelige for omkring 2.200 kr. per person. Vil du gerne spare penge, får du desuden rigtig meget ud af at medbringe dine egne dykkerbriller og en snorkel. Vandet på Maldiverne har en helt fantastisk sigtbarhed, så du kan se masser af spændende fisk, selv når du snorkler i havoverfladen.

Woman Diver playfully observing Oriental Sweetlip fishes on a shallow reef in the Maldives

Priser på mad og drikke på Maldiverne

Typiske priser på Maldiverne:

Morgenmad på lokal café: 30 kroner

Middag på budgetvenlig restaurant: 30 kroner

Middag for 2 på middel-klasse restaurant: 165 kroner

1 lokal øl på restaurant: 20 kroner

1 cappuccino på restaurant: 17 kroner

Vaffelis ved lokal isbod: 13 kroner

Snorkling-udflugt: 160 kroner 

På Maldiverne anvendes valutaen MVR (Maldiverne Rufiyaa). 1 MVR svarer nogenlunde til 40 danske øre.

Her er en liste over, hvad tingene typisk koster på Maldiverne – så du hurtigt kan danne dig et overblik. Som du kan se, er Maldiverne et forholdvist billigt land at gå ud at spise i. Det er klart flybilletterne og transporten fra lufthavnen i Malé til dit hotel, der kan komme til at koste mange penge. Af samme grund er importvarer (især fra Europa og USA) en hel del dyrere, end landets egne produkter. Det koster derfor meget mere at gå på McDonald’s og spise en cheeseburger end at spise på en lokale café. Men det gælder da også bare om at tage for dig af øens eksotiske frugter og spændende skaldyr, når du er på Maldiverne.

Billige hoteller på Maldiverne

Det er muligt at finde et smukt hotel på Maldiverne uden, at det skal koste en arm og et ben. Her er et par foreslag til, hvor du kan bo billigt men godt.

WhiteShell Island Hotel and Spa

På øen Maafushi ligger WhiteShell Island Hotel and Spa***, der er et lyst hotel med fine værelser. Her er I tæt på de hvide sandstrande, og I kan nyde hotellets spa. En uges ferie i november måned koster fra bare 2.818,- for et deluxe dobbeltværelse med gratis wifi.

Ocean Beach Maldives

På AirBnB har jeg fundet dette fantastiske Bed and Breakfast, hvor du kan overnatte fra 338,- pr. nat. B&B’et ligger på øen Hangnaameedhoo og har en privat strand, hvorfra du kan snorkle i med rokker og små hajer. Du kommer nemt fra Malé til B&B’et med speedbåd, og udlejerne er behjælpelige med at arrangere udflugter for deres gæster. Et fantastisk sted til en god pris – Læs de tidligere gæsters meget positive anmeldelser af stedet!

 

Medhufaru Inn

På paradisøen Guraidhoo har jeg fundet hotellet Medhufaru Inn***, der ligger direkte på stranden og har nogle helt fantastiske udendørsområder. Her kan du holde en uges ferie i november fra 2.109,- for et ophold i dobbeltværelse med morgenmad og gratis wifi. Værelserne har aircondition og egen altan eller balkon, hvor du kan nyde den inkluderede morgenmad.

Og prisen for Maldivernes dyreste resorter går til…

Ja ja, denne artikel handler om rejse til Maldiverne på budget. Men lad os lige kigge hurtigt på nogle af Maldivernes dyreste hoteller – om ikke andet bare for at savle over billederne! Her er mine 3 yndlings luksushoteller på Maldiverne.

Hotel Soneva Jani*****

Luksusresort med private villaer med vandrutsjebaner. En uges ferie her i november koster mellem 150.000 og 1 million kroner – afhængig af hvor stor en villa, du vil have. Se flere billeder her.

Hotel Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi*****

Luksushotel med wellnesscenter på øen Gaakoshinbi. En uges ferie i november koster mellem 30.000 og 260.000 kroner. Se selv her.

Hotel One and Only Reethi Rah*****

Fantastisk hotel med de smukkeste bungalows og privat strand. En uges ferie i november kan koste helt op til 1 million kroner! Læs mere om hotellet her.

Beklædningsregler på Maldiverne

Noget man skal være opmærksom på, når man holder ferie på Maldiverne er, at Maldiverne er et muslimsk land med sharialov. Alkohol er dermed ikke tilladt, og det er forbudt at bære bikini på de beboede øer og i offentligheden. Når man skal se seværdigheder i hovedstaden eller på de befolkede øer, skal mænd derfor have lange bukser og t-shirt på, og kvinderne skal bære lange bukser eller nederdel til under knæene og en bluse med ærmer. På resorterne er man dog typisk fri til både at gå i bikini, badetøj og drikke alkohol.

koko

Vandet er Maldivernes ven og fjende

På den ene side lokker det krystalklare vand og de lange, flade sandstrande hvert eneste år tusindevis af turister til det store ørige i det Indiske Ocean. Men desværre truer det selv samme vand og flade strande Maldivernes eksistens. Det skønnes, at øerne kan være oversvømmet totalt i begyndelsen af det 22. århundrede. Altså, om bare 100 år fra i dag af!

Det skyldes ganske enkelt, og trist, at verdenshavende stiger. Og i den takt, som verdenshavende stiger lige nu, vil de flade øer være dækket af vand om hundrede år. Der arbejdes på en global løsning, men for en sikkerheds skyld er Maldivernes regering begyndt at spare op til at købe en bid land på Sri Lanka, hvor Maldivernes befolkning kan flytte over. Der bor i dag cirka 400.000 mennesker på Maldiverne. Man kan sige, at vandet både er Maldivernes ven og fjende. Det er bare med at nyde Maldiverne, så længe vi har dem!

Er du interesseret i at være en samvittighedsfuld og bæredygtig turist, kan du læse min artikel om miljøvenlige rejser.

Skynd dig til Maldiverne

Nu kan du sikkert ikke vente med at komme afsted til dette paradis! Det lyder bare helt perfekt, ikke? Og eftersom du nu har en helt masse viden om Maldiverne, er det bare med at komme afsted. Og måske har du også lært, hvordan du finder de billige rejser til Maldiverne? Det gør du nemlig her på min side med rejser til Maldiverne.

Vil du vide mere om, hvad du kan opleve på Maldiverne? Så læs min artikel “Maldiverne – det rene paradis