Maldiverne – det rene paradis

Maldiverne vil efterlade dig målløs! Så snart du ankommer til lufthavnen i Malé bliver du ledt til et vandfly som tager der til din drømmedestination. Og på vejen bliver du mødt af det smukkeste syn – hvide strande, palmer og krystalklart vand. Det er Maldiverne – det rene paradis!

Her får du mine førstehåndsindtryk af denne fantastiske østat i det Indiske Ocean. Men vær forsigtig med at læse videre – denne artikel giver rejsefeber!

Du kan også læse denne artikel, hvis du vil vide, hvordan du kan rejse til Maldiverne på budget – “Maldiverne – paradisrejse på budget“.

Du kan også springe direkte til min tilbudsside med rejser til Maldiverne, hvis du bare vil afsted med det samme.

Maldiverne

Ankomst til Maldiverne

Turen til Maldiverne er lidt lang, og de fleste flyruter har en mellemlanding på omkring 10 timer. Men når du ankommer til lufthavnen på hovedøen Malé, ser du at den lange tur var det hele værd. Malé er både hovedstaden og hovedøen, og her bor omkring 130.000 mennesker.

Det hele starter her – Malé Lufthavn. Efter ankomsten til lufthavnen, går turen videre til den valgte indkvartering enten med speedbåd eller vandflyver. Begge transportmåder har deres egen charme, da du kan få dine første indtryk af de mange fortryllende øer allerede fra vejen. Min absolutte favorit var fra vandflyet, da det ikke lige er hver dag man får lov at prøve sådan en. Når man kommer ombord på lille fly, kan du føle en smule uro i starten, men så snart propellen tænder og flyet letter, vil den smukke udsigt holde dig hen!. Husk at have kameraet fremme under flyvningen, du ved aldrig hvad du kommer til at se.

Aerial view of Male, Maldives capital

Sol, Strand og luksus i et tropisk paradis

Det er ikke nogen hemmelighed at Maldiverne hører til en af det mest populære feriedestinationer i verden. 26 atoller og mere en 1000 fortryllende øer, luksuriøse resorts og en fantastisk verden under havets overflade giver dig en første klasses ferie.

Så snart du træder ud af flyet, mærker du den varme sol på din hud, og du ser det turkisblå laguner omkring hvidt sand. Nej, billederne som du har set online eller i rejsebladene var ikke redigerede, der ser faktisk sådan ud i virkeligheden. Det er vildt så farverige disse øer er. Til og med er der nogle førsteklasses resorts her, det ene mere luksuriøst end det næste. Velkommen til paradis! Hvis du bor her, får du helt sikkert nogle uforglemmelige minder med hjem.

footbridge connecting with thatched jetty in maldives resort

Vandsport i Maldiverne – det er et must

Det er ikke kun den luksuriøse tilværelse, som lokker folk til Maldiverne, det er også den fantastiske undervandsverden, der er her. Mange rejsende kommer hertil netop af den grund, de vil opleve og udforske det fascinerende undervandsparadis og koralrev som atollerne har skabt. Hvad enten det er via en snorkling eller dykning tur – se den undersøiske verden her er virkelig et must. Rokker af forskellig slags, muræner og dragefisk, hvide hajer, grå revhajer og havskildpadder er blot nogle få eksempler på de utrolige havdyr, som du kan beundre på en dykning safari. Særligt populære er atollen kanaler, Ari Atoll for eksempel, men også Vaavu og nordlige Male atol.

Det er ligemeget, om du er en erfaren dykker eller en nybegynder – de fleste dykkerskoler har noget for alle her på Maldiverne. Hvis du gerne vil snorkle, er der guidede ture man kan komme på. Man kan også leje eller købe snorkeludstyr og selv plaske rundt i havet. Men pas på. Man kan godt komme langt ud, hvis man er uopmærksom, så hold øje med hvor du er, og hvor langt fra kysten du er.

Der er selvfølgelig også masser af aktiviteter du kan lave på vandets overflade. Maldiverne tilbyder alt fra kitesurfing til wakeboarding og parasailing. Hvis du ønsker at prøve noget mere afslappet, så book en delfin tur og med en smule held, vil du være i stand til at spotte en eller to. Mit bedste tip er at tage på sådan en delfinudflugt nær solnedgang, så kan du se en delfin eller to, samt en smuk solnedgang fra havet. Hvad mere kan du ønske dig?

Woman Diver and South Pacific fish

Wellness & spa

Det er ligemeget hvilket resort, du vælger at holde din ferie på, et ophold i Maldiverne uden at få en massage eller anden spabehandling er næsten umuligt. Og lad os være ærlige: Hvis du forkæler dig selv med en ferie i paradis, kan du lige så godt nyde hele oplevelsen, ikke? En afslappende massage efter morgenmaden efterfulgt at nogle svømmetag i poolen og lidt yoga – lyder det ikke lækkert? Den perfekte start på dagen, hvis du spørger mig. Men det er ikke kun wellness og spa-behandlinger, der gør noget godt for din krop og sjæl, det er hele stemningen. Det er ren balsam for sjælen.

Romantic and luxurious overwater spa with tropical lagoon view

Brugbare tips

  • Pas og visum: Man kan rejse visumfrit til Maldiverne men kun i 30 dage. For rejser længere end 30 dage skal man have visum. Samtidig skal dit pas være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.
  • Hovedstaden: Hovedstaden i Maldiverne er Malé, hvor den internationale lufthavn ligger.
  • Sprog: Det nationale sprog i Maldiverne er dhivehi, men næsten alle som arbejder på resort med internationale turister taler engelsk.
  • Tidsforskel: Alt efter, hvilken ø man bor på, er der +5 eller 6 timer, når vi har sommertid, og +4 eller 5 timer, når vi har vintertid.
  • Vaccinationer: Du behøver ingen vaccinationer for at komme en tur til Maldiverne. Men du bør være sikker på, at du har modtaget alle standard vaccinationer.
  • Rejseperiode: Fordi Maldiverne ligger tæt på ækvator ændrer temperaturen sig ikke meget hen over året. Det bedste tidspunkt at rejse, især for dykkere, er fra januar til marts, eftersom havet er meget stille på det tidspunkt af året. Generelt er det et populært rejsemål fra november til april.
  • Infrastruktur: For at komme fra A til B er man nødt til at komme med båd eller fly, så speedbåde og vandfly er hverdags transport i Maldiverne. Der er næsten kun almindelig “vej” trafik på hovedøen.
  • Nudisme: Eftersom Maldiverne er et muslimsk land, er nudisme forbudt, og der er en stor bøde forbundet med at solbade topløs.

Sea plane flying above Maldives islands shutterstock_389529229-2

Konklusion: Du bliver hooked!

Mange af os forbinder Maldiverne for bryllupsrejse, og det er også en drømmedestination for mange brudepar. Men det betyder ikke, at familier, par, venner og singler ikke er velkomne. Maldiverne er et feriemål for alle, og der er noget for en hver smag. Og når du først har på Maldiverne og oplevet det hvide sande, det klare hav, atollerne og øerne, så vil du altid drømme dig tilbage!

Jeg kan kun sige én ting: Maldiverne – det rene paradis, det er både sikkert og vist.