Læs hvilke templer, strande og seværdigheder, der bare SKAL opleves på en ferie til Bali. Jeg kommer vidt omkring i denne rejseguide

Bali er uden tvivl en af verdens mest trendy øer lige for tiden. Og det er der ikke noget at sige til med øens vidunderlige strande, forskelligartede kultur og fantastisk natur. Alt dette tiltrækker backpackere, turister og solorejsende hvert år. For at vise dig, hvad øen har at tilbyde, har jeg sammensat en fantastisk rejseguide til Bali, der vil fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide!

Bali er den eneste ikke-muslimske ø i Indonesien, og det kan du sagtens fornemme, uanset hvor du går. Duften af røgelse er overalt – du vil opdage det, så snart du træder ud af flyet. Det bedste tidspunkt at rejse hertil er mellem marts og november. Europæiske vintre anbefales ikke, da det ikke er ualmindeligt, at det regner en del i denne periode. Men hvis regnen ikke stopper dig, vil du opleve en ø næsten helt fri for turister med lokkende hoteltilbud! Hvis du vil læse mere om klimaet på Bali, kan du læse min rejsekalender lige her.

Rejseguide: Magiske Bali

Det smukke Ulun Danu tempel - Vandtemplet på Bali
Det smukke Ulun Danu tempel – Vandtemplet på Bali

Bali – et overblik

Kuta og Denpasar | Seminyak | Canggu | Ubud | Uluwatu | Sanur

Tips og must-do’s

Afslapning | Street food| KnallertShopping

Aktuelle ferietilbud

13.05.19

Sol og strandferie på Bali

Se de billigste afgange

Jeg bliver helt i godt humør, når jeg tænker på, at mange af jer søde læsere nu har muligheden for at holde strandferie på Bali til en overkommelig pris. For Bali er i sandhed en drømmedestination. Hvide strande, fantastisk, frodig natur, krystalblåt hav og en gæstfri kultur. Der er ikke noget at sige til, at […]

TILBUDDET ER UDLØBET
Billige flybilletter til Bali
09.02.19

Billige flybilletter til Bali

Billige returbilletter fra København i februar, marts og april

Drømmer I om at rejse til Bali? Så er det heldigt, at jeg har fundet billige flybilletter til Bali, så I kan komme til at opleve den fantastiske ø. Smukke strande, krystalklart vand og mange solskinstimer. Disse forhold gør Bali populær, og Bali er uden tvivl en af de mest trendy øer. Vidunderlige strande, forskelligartet kultur og fantastisk […]

Et overblik over Bali

Det er næsten ikke muligt at retfærdiggøre Bali med én enkelt rejseguide. Øen er konstant i forandring, og nye restauranter og butikker åbner dagligt. Her er dog et lille geografisk overblik, så du kan planlægge din næste rejse til Bali.

Kuta og Denpasar – det summende byliv

Når du rejser til Bali, vil du typisk flyve til lufthavnen Denpasar, der ligger på øens sydlige del. Lufthavnen ligger syd for byen Kuta. Har du købt en pakkerejse til Bali, vil du typisk blive i dette område og bo på nogle af de mange lækre resorts, der ligger ud til havet eller i regnskoven ved Ubud. Der er derfor mange turister og souvenir-butikker i dette område. Denpasar er en larmende storby med travle natklubber og alt for mange motorcykler. Det er en storby, du vil elske at hade.

På grund af lufthavnens placering i Kuta, var det her Balis turisme startede. Kuta er derfor en af Balis mest livlige byer med masser af fest, butikker og surfing. Især hvis du gerne vil lære at surfe, er stranden i Kuta det helt rigtige sted at starte. Lokale surfere kommer nemlig ned til stranden hver dag og tilbyder billige surfing lektioner til turisterne. Min erfaring siger, at du får den bedste oplevelse med surfing, hvis du går ned på den strand, der ligger overfor McDonalds. Her er surfer-lærerne især imødekommende. En times surfingundervisning, inklusiv board og t-shirt (den får du brug for) koster cirka 110 kroner.

Sky Garden og Legian Street

Der er masser af lækker mad at vælge imellem i Kuta, når du bliver sulten. Du går ikke helt galt i byen, hvis du går ned på Legian street, hvor restauranterne ligger side om side. Jeg kan klart anbefale at smage den lokale ret Mie Goreng Ayam (stegte nudler med kylling). Et måltid med en sodavand koster typisk en 20’er her. Det er også på Legian Street, du finder byens bedste barer. Sky Garden er en klar favorit. Her kan du spise og drikke så meget, du kan for omkring 80 danske kroner mellem klokken 17:00 og klokken 21:00, herefter forvandles baren/restauranten nærmest med ét til et stort dansegulv! Sky Garden er opdelt i flere etager med forskellige klubber og temaer. Du farer nemt vildt her, især hvis du har været flittigt gæst i baren i de 4 timer med alkohol ad libitum.

Vil du på en rigtig natklub, kan du danse, indtil solen står op på Super Klubben Engine Room.

Bali Rice Fields Sunset iStock_000055009954_Large-2

Seminyak – trendy og badestrande

Seminyak er  en anden populær ferieby med lækre strande, livlige fester og gode butikker. Seminyak er lidt mere trendy end Kuta, og det derfor her, du finder lækre, små designerbutikker. Især på gaden Oberoi ligger spændende butikker side om side.

Der er desuden masser af lækre restauranter i Seminyak, der typisk er lidt finere end i Kuta. Tag til baren KU DE TA for at se solen gå ned fra infinity poolen, imens du drikker en lækker cocktail. På stranden i Seminyak kan du, foruden at besøge en af de mange strandbarer eller surfe, få en massage, så du rigtig kan slappe af. Generelt i Bali koster en times full-body massage omkring 70 kroner. Det er en del billigere end her i Europa.

Canggu – hip og afslappet

Lidt længere mod nord finder du de spændende vulkanske strande i Canggu. Især stranden Batu Bolong Beach er et rigtigt surferparadis. Mange besøgende føler sig mere afslappede her, langt væk fra Kuta og masseturismen. Atmosfæren i Canggu er meget mere afslappet, og udover gode bølger, så finder du også gode rigtig gode restauranter. Om søndagen er der for eksempel gratis livkoncerter på restauranten Deus Ex Machina. Echo Beach BBQ serverer frisk fisk og skaldyr i buffetstil lige ved stranden.

Men der er også mange andre gode (og Instagram-venlige) restauranter omkring Canggu. Eksempelvis The Avocado Factory, hvor menuen næsten giver sig selv, Crate Cafe, med sin rustikke betonindretning, eller Cloud 9 beliggende lige ud til et par rismarker – jeg anbefaler deres tun-retter.

Når du er i Canggu, må du ikke snyde dig selv for at besøge templet Tanah Lot, der ligger på en lille ø ude i havet. Templet er cirka 30 minutters kørsel fra Canggu. Jeg kan især anbefale at besøge templet tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når de fleste turister er taget tilbage til hotellet, og himlen flotter sig i flere forskellige farver.

Pura Tanah Lot temple by the sea

Ubud – junglebyen med de bedste hoteller

Efter at have tilbragt nogle dage ved kysten, er det tid til at rejse ind i landet, til byen Ubud. Byen er omringet af regnskov og rismarker, og er derfor et spændende sted at udforske Balis natur og kultur. Rejser du til Ubud fra Kuta, tager det cirka halvanden time i bus og koster omkring 70 kroner. Når du ankommer til Ubud står du overfor et svært valg: skal du udforske området mange templer eller rismarker først? Vælger du sidstnævnte, kan jeg anbefale rismarkerne ved Tallalang, der er nogle af øens smukkeste. Disse rismarker er kun 10 minutters knallertkørsel fra Ubuds centrum, og er derfor nemme at komme frem til.

Vil du hellere udforske Ubuds templer, kan du starte med det mest berømte – vandtemplet Ulun Danu. Templet ligger 40 kilometer fra Ubud, og jeg anbefaler at hyre en privat chauffør, der kan køre dig dertil og hjem igen. Dette vil koste dig omkring 180 kroner. På turen kan du efterspørge et stop ved Git Git vandfaldet. Her kan du bade i foden af det smukke vandfald.

Monkey forest

Et par andre af Ubuds seværdigheder er Monkey Forest – skoven, hvor du skal passe på, at de vilde aber ikke hapser dine ejendele. Prisen for at komme ind i Monkey Forest ligger på omkring 35 kroner, og så har du dagsadgang til den smukkeste tropiske regnskov og de 600+ aber, der lever i den. I Ubud må du heller ikke gå glip af de traditionelle markeder, hvor du kan købe lokale råvarer, krydderier, tøj og souvenirs. Fik du allerede nok af at shoppe i Seminyak, kan du i stedet udforske Mount Batur, Balis anden højeste vulkan. Der arrangeres flere dagsture hertil – mange af dem starter ekstremt tidligt om morgenen, så man kan spise sin morgenmad på vulkanen og se, solen stå op.

Der er masser af hoteller i Ubud – og i alle prisklasser. Her finder du både budgetvenlig backpacker-hostels samt 5-stjernede resorthoteller. Læs for eksempel om det 5-stjernede resort Hanging Gardens, der ligger i de smukkeste omgivelser i Ubuds jungle.

Eller et 5-stjernet resort, Four Seasons Resort Bali Sayan, der i 2018 blev bedømt til at være det bedste hotel i verden på Travelandleisure.com.

Bali Water Temple – Pura Ulun Danu

Uluwatu

Uluwatu ligger syd for Kuta, ja faktiske den sydligste del af Bali, og byder på det smukkeste klippelandskab. Overnatter du på et af de lækre hoteller på klippen, vil du se de mest fantastiske solnedgange, når solen forsvinder ned bag havet. Uluwatus seværdigheder inkluderer Uluwatu-templet, der ligger på klippekanten. Entrébillet til templet koster omkring 10 danske kroner og inkluderer en traditionel, balinesisk sarong, du skal iklæde dig, inden du træder ind i templet.

Derudover er strandene Padang Padang og Nyang Nyang Beach et rigtig godt sted at lære at surfe.

Et godt sted at gå ud om aftenen i Uluwatu er Single Fin. Her kan du spise og nyde en drink imens solen går ned i horisonten. Fra sin beliggenhed højt oppe på de stejle klipper ud til kysten har du det perfekte udsyn over havet. Og når du er færdig med at spise og drikke forvandles stedet, klokken 22:00, til en natklub med forskelligartet musik på de forskellige etager.

Sanur og Gili øerne

Sanuar ligger på Balis østlige del og er dykkernes paradis. Her finder du de smukkeste hvide sandstrande, der er perfekte til at slappe af og snorkle. Fra Sanur afgår færger til Nusa-øerne, der kun ligger 20 minutter sejllads derfra. Disse øer byder på dramatiske klippelandskabet og hvide paradisstrande. Lidt syd for Sanur, fra dykkerparadiset Padang Bai, afgår dagligt færger til Gili-øerne: Gili Trawangan (masser af unge mennesker, nattemarked med frisk fisk og traditionelle indonesiske fødevarer), Gili Air (den lokale favorit, eftersom øen er knap så hektisk som Gili Trawangan) og Gili Meno (en behagelig blanding af begge). En betagende udsigt over Rinjani-vulkanen i Lombok, sne-hvide strande, turkisblåt hav, snorkling med skildpadder og endda dykning med djævlerokker venter på dig alt sammen her.

Balis bedste seværdigheder

Der er nogle oplevelser på Bali, som du bare ikke må gå glip af. Du er trods alt rejst hele vejen dertil, så det ville være en skam ikke at opleve alt, hvad Bali har tilbyde. Jeg har her samlet nogle praktiske råd og forslag til dig, så du kan få det meste ud af din rejse til Bali.

Tanah Lot, templet ved Canggu er offer for tidevandet. I lavvande kan I gå derude, i højvande kan I blot nyde det
Tanah Lot, templet ved Canggu er offer for tidevandet. I lavvande kan I gå derude, i højvande kan I blot nyde det

Slap af i spa og med massage

Det kan være ret dyrt at få en regelmæssig massage i Danmark, så medmindre man virkelig har brug for en, er der ikke mange af os, der forkæler os selv med en full-body massage. Og det er en skam, fordi der findes dårligt noget mere afslappende. Heldigvis er massage og velvære en del af hverdagen her på Bali. Er du øm efter at have tilbragt en dag med at køre igennem junglen på knallert? Eller er musklerne stadig ramte efter at have surfet? Så synes jeg bestemt, at du skal forkæle dig selv med en traditionel balinesisk massage.

Bening Spa i Kuta klarer alt. Fra hårklipning og manicure til alle former for massage – du finder det her. En hel kropsmassage koster typisk omkring 30 kroner. Takket være sin beliggenhed lidt væk fra de mest turistede hotspots, skaber dette spa og dets personale en meget autentisk oplevelse. Vær forsigtig med massage, der tilbydes direkte på stranden, da priserne er højere end i en salon. De fleste af massørerne på stranden er desuden ikke professionelt uddannede.

Det bedste street food og madoplevelser på Bali

Bali-mad-palør

 • Goreng = stegt
 • Mie = nudler
 • Nasi = ris
 • Ayam = kylling
 • Sapi = okse
 • Babi = svin
 • Warung = gadekøkken

Selvfølgelig er maden ret så vigtigt på en ferie! De indonesiske retter indeholder en masse grøntsager, ris eller nudler og stegte toppings. En god nasi goreng, mie goreng eller nasi campur  er bedst, hvis I køber det fra en warung, som findes på næsten hvert et gadehjørne. En Warung er en lille indonesisk restaurant, der tilbyder fantastisk mad til meget små priser!

Jeg anbefaler især Warung Murah på Lio Square i Kerobkoan, der ligger nord for Seminyak, ikke langt fra ovenstående massageklinik. Her kan du spise rigtig godt, rigtig billigt! Generelt bør du undgå friske salater på lokale restauranter, da de kan være skyllet i vand, som europæiske maver kan have det svært med. Men ellers vil du normalt ikke støde på problemer med hygiejnen her på Bali, og det kan betale sig at være modig og prøve noget helt nyt.

God morgenmad på Bali

Hvis du befinder dig på Bali i længere tid, vil du på et tidspunkt opdage, at du længes efter en ordentlig morgenmad. Bali Buda i Kerobokan (nord for Seminyak) laver rigtig god morgenmad. Og med de komfortable lænestole vil stedet næsten føles som et andet hjem! Restauranten serverer alt fra lækre sandwiches til veganske retter og fantastisk juice – og for lige under 30 kroner pr. person!

Et anden fantastisk sted at prøve er Cafe Bali, der ligger på Jalan Oberoi i Saminyak. Det er bedst at dele Cafe Balis morgenmad, da du får generøse portioner af Egg Benedict med laks, brød, hjemmelavet marmelade, varme drikke, müsli og frisk frugtsalat til omkring 25 kroner pr. person.

På mange af Balis strande kan du desuden købe en kokosnød for bare 7 kroner. Det er ikke noget mere lækkert end at drikke den opfriskende kokosmælk efter et par timer i solen.

Streetfod på Bali
Snyd ikke jer selv for street food på Bali. Bare sørg for at det godt gennemstegt og ikke skyllet i vand

Lej en knallert

I modsætning til andre asiatiske lande, er taxier på Bali ikke specielt billige. For en mellemlang tur koster det omkring 60 kroner, hvis du er god til at prutte om prisen. Hvis du ved, at du ikke vil bruge det meste af din tid på hotellet, så er det bedst at rejse rundt på en knallert.

Prisen på at leje en knallert ligger normalt mellem 7 -30 kroner pr. dag, afhængigt af, hvor længe du vil leje knallerten. Sørg for, at du får alle papirer fra køretøjet udleveret, at din hjelm passer godt, og at tingene ser sikre ud. Og husk at køre forsigtigt! Et internationalt kørekort er et must, eftersom du ofte vil støde på en politikontrol. Så sørg for at få udstedt et internationalt kørekort hjemmefra på din lokale politistation. Og husk, at de på Bali kører i venstre side. Du skal ikke være bange – heller ikke selvom det er din første gang på en knallert. Du vænner dig hurtigt til det og vil nyde, hvor sjovt og nemt det er at komme rundt på dem.

Brug Grab

Hvis du ikke har modet til selv at køre rundt på en knallert, det er jo trods alt i venstre side af vejen og i en hektisk trafik, men samtidigt også gerne vil spare penge. Ja, så er mit bedste råd at go local. På Bali har de et modsvar til Uber, der hedder Grab. Det fungerer præcis på samme måde, ja bedre endda måske. Du downloader først og fremmest app’en (gratis) på grab.com, herefter kan du indtaste på kortet, hvor du gerne vil rejse hen. Kort efter vil den nærmeste chauffør fremtræde på skærmen med en fixed pris, som ofte er 3-5 gange lavere end, hvad en taxa ville tage for samme tur.

Den største udfordring med Grab er, at den er beregnet til de lokale, så det med at få en engelsk talende chauffør kan tit være en udfordring. Men balineserne er så hjælpsomme, at de vil gøre alt for at forstå dig og hjælpe dig på vej. Ellers kan du altid kommunikere via Google Translate.

Shopping

Du kommer til at lægge øre til nogle uhørte priser, når du shopper på Bali. Det kan se lidt voldsomt ud, når skærmen på kasseregisteret viser, at din ny kjole koster 80.000 indonesiske rupiah. Men når man regner dette om til kroner, vil man opdage, at det er vildt billigt at shoppe på Bali. Her er en rettesnor for dig, så du kan se, hvilke priser du kan forvente:

 • Solbriller: 30,000 rp (15 kroner)
 • Toppe og korte kjoler: 50.000 rp (cirka 25 kroner)
 • Lange kjoler og bukser: 80.000 rp (cirka 40 kroner)
 • Babytøj: 20.000 rp – 40.000 (10-20 kroner)

De bedste souvenirs finder du i en Oleh-Oleh, hvilket betyder “gave” på indonesisk. Jeg anbefaler især butikken Krishna Oleh-Oleh. Der finder du alt slags tingeltangel, som du kan tage med hjem, og så kun til en brøkdel af den pris, du normalt finder i andre souvenirbutikker. Hvis du leder efter flere, gode tilbud, så prøv de forskellige outlets på Sunset Road – hvis du er heldig, kan du gøre nogle fantastiske besparelser!

Balinese statue at the entrance of Ubud street market

Jeg håber, at mine tips har bidraget til at bringe Bali lidt tættere på. Tilbage er der kun at ønske dig en fantastisk ferie.

Rejser til Bali

 

Se også: Hvordan er vejret på Bali