Hvert år kommer der turister fra hele verden for at opleve de utallige seværdigheder, som Madrid byder på. Imponerende bygninger, grønne områder, masser af gå-ud-steder, et farverigt markedsliv og meget mere venter på dig i hjertet af Spanien. I denne guide til Madrid vil jeg vise dig, hvordan du lettest kommer til byen. Men også hvilke oplevelser, du ikke må gå glip af. Med andre får du min bedste Madrid tips til en super storbyferie.

Få mine bedste Madrid tips

Turen hertil | Seværdigheder | Fodbold i Madrid| Nattelivet | Spis ude i Madrid

Madrid Tipps

Turen hertil

Hvis du planlægger at besøge den spanske hovedstad, så vil jeg anbefale dig at flyve dertil. Det tager cirka 3,5 time fra København til Madrid. Madrid-Barajas Airport er kun 12 kilometer nordøst fra Madrids centrum. Fra lufthavnen er der gode forbindelser med offentlig transport. Du kan enten tage den gule express bus, metroen eller toget. En fordel ved bussen er, at den afgår hver 35. minut om natten. Om dagen er det hver 15. minut. En tur koster cirka 5€. Men selv med taxa vil du være i byens centrum indenfor en halv time (hvis ikke trafikken er alt for slemt). Hvis du leder efter billige fly, så kig forbi Momondo.

Seværdigheder i Madrid

Som du sikkert kan forestille dig, så har en by på denne størrelse masser af seværdigheder. Enorme pladser, imponerende bygninger og idylliske parker er blot et par eksempler. Madrid er en by, der aldrig sover. En by, der først og fremmest imponerer med sin mangfoldighed. En by, du skal besøge mindst én gang.

Madrids berømte pladser

Madrid_Spanien
En af de vigtigste pladser i Madrid er uden tvivl den centralt placeret og meget populære: Plaza Puerta del Sol, et af Madrids ikoner. Pladsen kan beskrives som byens levende centrum. Det er her, at byens vigtigste gader samles. En meget populær statue, der er placeret på pladsen, er El Oso y el Madrono. Den forestiller en bjørn og et jordbærtræ. Statuen er et blevet et centralt mødepunkt. Ikke langt derfra er statuen af King Charles III, der udviklede byens infrastruktur i det 18. århundrede.

Pladser i Madrid

En anden plads, der er ligeså kendt, er Plaza Mayor, der er placeret i byens centrum tæt ved Plaza Puerta del Sol og Plaza de la Villa. På trods af, at barerne og caféerne er en smule dyrere her, så kommer lokale og turister stadig og nyder et glas spansk vin eller lidt tapas, mens de ser verden og folk passere forbi. Pladsen er beliggende i den gamle bydel, så det er et godt udgangspunkt, når du vil opleve andre seværdigheder.

Mellem den gamle bydel og den ‘moderne’ del af Madrid ligger Plaza de Espana, en smuk plads med springvand og grønne områder.

Blot få meter herfra er det imponerende Palacio Real, det kongelige slot i Madrid, der blev bygget i midten af det 18. århundrede. Det er udstyret med en kongelig domstol, og det er omgivet af smukke haver samt Plaza di Oriente, hvor du finder et teater.

Parker i Madrid

Lige ved siden af det kongelige palads er den fortryllende have Jardines de Sabatini, der tilbyder masser af omgivelser til at slappe af i. Et andet sted, der er perfekt til en pause, er Retiro Park, den største park i Madrid, hvor du også kan tage på en lille bådtur på søen. Takket være sine mange parker og haver er Madrid en af de grønneste byer i Europa – det betyder, at byen er perfekt, hvis man ønsker en dag med ren afslapning, eller man blot har brug for frisk luft efter en lang nat.
Parque del retiro lake, Madrid shutterstock_130263374-2

 

Populære museer i Madrid

De mange musseer i Madrid er også værd at besøge. Det mest kendte er uden tvivl Museo del Prado, et af de største og vigtigste musseer i verden. Imponerende samlinger venter på dig her: der er over 5000 illustrationer, 3000 malerier fra forskellige kunstnere, mere end 700 skulpturer og meget mere. Folk, der kender Madrid godt, vil sågar sige, at et besøg på Museo del Prado er et must! Herfra er der også kun rosende ord – besøg det! Et andet museum, som kunstinteresserede især elsker, er Museo Thyssen-Bornemisza. Det er belligende i Palacio de Villahermosa, ikke langt fra Museo del Prado, og kredser om kunstværker af Heinrich Thyssen og hans søn, Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza de Kászon.

Der er alt fra tidlig italiensk kunst til vigtige avant-garde- og popkunstværker. Af andre interessante museer kan nævnes Archaeological National Museum, det store tyrefægter-museum Museo Taurino  og Museo Nacional Centre de Arte Reina Sofia, der er opkaldt efter den spanske dronning.

Du kan springe køen og og finde billetter til Madrids seværdigheder på Tiqets.dk

El Rastro gademarked i La Latina

Pedro Rufo/Shutterstock.com

Hvis du er i Madrid på en fredag eller søndag, så må du ikke misse det mest populære og ældste loppemarked  i Madrid. El Rastro marked finder sted i gaderne omkring Ribera de Curtidores, hvor over 1000 gadesælgere tilbyder de besøgende et stort udvalg af genrbrugstøj, kunsthåndværk, bøger og andre gode tilbud. Men der er også ubrugeligt tingeltangel imellem. Markedet adskiller sig fra andre takket være en skøn blanding af kulturer, og det er kendt for sine mange barer og tavernaer, hvor du kan nyde en traditionel øl og lidt tapas.

Real Madrid eller Atlético Madrid?

JAVIER SORIANO/AFP Cristiano Ronaldo in Madrid
Photo: JAVIER SORIANO/AFP
Real Madrid eller Atlético? Hvilket hold skal du holde med? Madrid har to kendte fodboldklubber, der ikke blot er populære i Spanien, men også i andre europæiske byer. Mange fans vil gerne se Real Madrids stadium eller Atlético Madrids, når de er her – og i bedste fald en fodboldkamp! Real Madrid’s kendte Estadio Santiago Bernabéu er placeret i centrum af byen i Charmartin-området. Der er plads til 81.000 tilskuere. Det er muligt at tage på rundvisning på stadionet, hvor du kan lære mere om klubbens historie og se de imponerende pokaler i trofæ-rummet.

Estadio Vincente Calderón har plads til 62000 tilskuere, og er placeret på bredden af Manzanares-floden. Med egen museum, der er over 600m² stort og dækker over klubbens mere end 100 års historie, er det et af de fem største fodbold-musseer, og også et af de nyeste, i Madrid. Du er i den heldige situation, at du kan besøge begge stadioner – der begge begejstrer på sin egen måde.

Måske er du til hipsterløsningen, og vælger Getafe?

 

Nattelivet i Madrid – en by der aldrig sover

Denne by er værd at tage til blot for én tur i nattelivet. Madrid er en by, der er populær både blandt de unge og de gamle. Det er ligegyldigt, om du leder efter en spændende sightseeing-tur eller en sjov tur i nattelivet – byen skal bare opleves. Byens natteliv kan overvinde enhver med dens utallige barer, klubber og restauranter. Selv de lokale siger, at det er et af de bedste steder at feste i Europa. Mellem 22 og 23 – normalt efter et solidt måltid – begynder tingene ligeså stille at udvikle sig. Lydniveauet i gaderne, på pladserne og i barerne stiger. Hvis du besøger Madrid for første gang, vil jeg anbefale dig at starte i centrum. Du kan starte på Puerta del Sol og stille bevæge dig mod Plaza de Santa Ana and Huertas. Her finder du irske pubber, jazz- og tapasbarer og flamenco-klubber.
Selv i det overvejende unge, alternative og skøre distrikt Malasaña er der en bred vifte af typiske pubber samt jazz og tapasbarer. Vil du holde gang i festen indtil de tidlige timer, så anbefaler jeg dig at gå tilbage til Puerta del Sol. Det er der, du vil finde de fleste af byens natklubber – det samme gælder for shoppinggaden Gran Vía. Du bliver nødt til at huske på, at du betaler omkring 8-15 euro for indgang og drikkevarer, hvilket er  lidt dyrt, men det er normalt i næsten alle storby. Hvis du ønsker at kombinere dit besøg på en bar med et traditionel spansk flamencoshow, så vil jeg virkelig anbefale den berømte Las Tablas -det er en lille pub, der ligger på Plaza de España, og som er blevet et af de mest populære steder at gå ud.

Madrid_Schnäppchen_Hotel

Et andet spændende kvarter er bl.a. La Latina, hvor du også kan se travle gader og fyldte barer på en søndag, det farverige Chueca, hvor der plads til alle uanset seksuel orientering, eller det lille område Lavapiés, hvor der er mange udenlandske, alternative, men også traditionelle og trendy barer. Hvert område i Madrid har sin egen unikke atmosfære. Og uanset om det er dag eller nat, så er det en by, du skal opleve.

Find billige hoteller i Madrid

feet of people dancing on a club party. unrecognizable

Tapas, churros og andre delikatesser 

Er du en smule sulten og har lyst til kulinariske oplevelser? Så bør du huske, at folk spiser en del i løbet af dagen i Madrid, da de fleste restauranter ikke åbner før 8 eller 9. Der er masser af barer og caféer, hvor du kan få en lille snack, mens du venter. Men hvad er de typiske ting, folk normalt spiser her, og hvor skal du gå hen for at få lækker mad? Jeg har selvfølgelig et par tips til dig! Generelt så er det regionale køkken i Madrid meget stor og kredser omkring kød. En meget populær specialitet er den såkaldte cocido madrileño, en gryderet lavet af kød og kikærter. Andre populære retter er tortilla de patatas, en stor omelet med løg og kartofler, samt stegt blæksprutteringe på franskbrød.

Af gode restauranter kan nævnes El Jardin, der ligger mellem Plaza Mayor og det kongelige palads, der serverer forskellige traditionelle retter, samt restaurant La Barraca på Grand Via, hvor du kan få alle former for paella.

De bedste tapasbarer i Madrid

Artikelbild_Paella_food
De forskellige tapasbarer er også populære, og der er næsten en på hvert gadehjørne. Det er også muligt at bestille en øl og få en lille tallerken med tapas til. Nogle typer af tapas omfatter serranoskinke, rejer, oliven, forskellige oste og lidt brød og dip. En af mine favorit tapasbarer er La Sureña –der er flere af dem i Madrid, bl.a. på Gran Vía eller Avenida de Brasil. Hvilken restaurant eller bar, du ønsker at besøge, er selvfølgelig helt op til dig, men der er en ting, jeg kan garantere dig for: du vil helt sikkert ikke gå sulten herfra!

Og da vi allerede er ved emnet mad, så er der en lækker, spansk dessert, der ikke bør undlades. Vi taler selvfølgelig om churros!

Uanset om det er som velsmagende dessert, til en kop kaffe eller som en snacks, så er churros altid populære i Madrid. Churros er en form for dybstegt kagedej, der ofte bliver drysset med sukker eller dyppet i smeltet chokolade. De bliver endda serveret til morgenmad, som du sandsynligvis vil have bemærket på et spansk hotel på et eller andet tidspunkt. De er lækre, især når de er frisklavet.

Tapas_Spanien_Madrid

Find billige rejser til Madrid

Nu hvor du har fået de bedste af mine Madrid tips, er du så ikke også ved at pakke tasken?
Madrid er jo en så skøn storby at besøge, så forsøger jeg hele tiden at finde de bedste tilbud hertil. Du kan holde øje med min blog her, hvis du vil på storbyferie til Madrid.

Jeg har faktisk også lavet en hel tilbudsside, kun med tilbud til ferie i Madrid.
Se bare her

Mine rejsetilbud til Madrid

Du kan også finde gode og billige hoteller i MadridTrivago.