Vi gør det alle sammen, fortæller os selv små løgne. Det kan være ting som “jeg skal nok ordne vasketøjet når jeg kommer hjem, selvom det har hængt der i 4 dage nu”, eller “Nu tog jeg trappen, så må jeg godt spise et stykke chokolade”. Helt harmløse løgne, men stadig løgne. Nogle af dem siger vi til os selv for at få det bedre, andre er bare illusioner som vi håber bliver sande, selvom vi godt ved det ikke kommer til at ske. Vi fortæller også os selv nogle løgne når vi rejser – både før og under. Her har jeg samlet nogle af de løgne som jeg tit fortæller mig selv i forbindelse med rejser. Kan du nikke genkendende til nogle af dem?

 • Selvfølgelig kommer jeg til at bruge den…

De høje hæle, den pæne kjole, blazer jakken.. Selvfølgelig skal de med, det kan jo være jeg får brug for dem. Tænk hvis vi skal på en pæn restaurant eller en fest og jeg ikke har noget pænt at tage på.

artikelbild_schuhe

 • Jeg skal nok huske at sende postkort hjem…

Gode intentioner, men vi ved alle sammen det ikke kommer til at ske. Jeg køber postkortene og frimærkerne, og nogle gange har jeg også skrevet kortene. Men når jeg så står i lufthavnen og er på vej hjem, så huske jeg dem – postkortene… De er ikke blevet sendt endnu, så jeg løber rundt i lufthavnen for at finde en postkasse.

 • Ja, jeg kommer til at se/opleve alt på min liste…

Igen er det de gode intentioner, men heller ikke denne gang bliver de overholdt. Jeg bruger altid lang tid på at undersøge de steder, ting og seværdigheder jeg gerne vil se, restauranter jeg gerne vil på osv. Men jeg får nok kun gjort 40% af tingene.

woman-making-list-for-traveling-istock_000087479867-kopia

 • Jeg holder mig inden for mit budget på X kroner om dagen…

Det er altid en god ide, at tjekke hvad forskellige ting koster der hvor man skal hen. Men husk at efterlade luft i budgettet til at nyde din ferie! Hvis du vil lave et budget, så lav et overordnet et for ferien, ikke et dagligt budget. det bliver så stramt og svært at over holde. Det er dumt at gå glip af noget bare fordi det overstiger ens daglige budget.

 • Jeg kan sagtens nøjes med håndbagage…

HA! Det er en klassiker. Ja, 14 dage i Thailand, selvfølgelig er håndbagage nok. En anden klassiker er: Ej, den er ikke over de 8 kilo som håndbagagen max må veje. “Jeg kan slet ikke løfte kufferten, og jeg måtte sidde på den for at lukke den, men den er SLET ikke over 8 kilo…” (Det var den så, og der skal betales for overvægt, ups).

a_koffer_packen-deleted-96b1128fae381075dc2526a71889a235

 • Jeg forbrænder alt maden, jeg går jo meget…

Hmmm.. ja, man går meget rundt når man er på ferie, men det er ikke nok til at forbrænde den stor morgenmad jeg spiste på hotellet, pizzaen jeg fik til frokost, isen til dessert, og den store aftensmad.

 • Jeg kommer ikke til at tjekke min arbejdsmail på ferien…

Jo jeg gør. Selvom jeg sætter feriesvar på mailen og siger jeg ikke kan kontaktes fordi jeg er på ferie, så skal jeg alligevel lige tjekke. at der ikke er noget vigtigt som jeg skal tage mig af.

man_beach_laptop_strand_meer_191622767

 • De her sko kommer ikke til at give mig vabler…

Godt nok har jeg lige købt dem, men de er bare så nice og behagelige da jeg prøvede dem i butikken. De kommer helt sikkert ikke til at give mig vabler eller noget efter en lang dag med sightseeing. Nej, tro om igen, mine fødder er en stor vabel. Se også: Jeg kan da sagtens gå en hel dag i klipklappere i Rom… igen, nej.

 • Flyve kl 6.00, det bliver ikke så slemt…

“Godt nok skal jeg møde op 2 timer før afgang, og flyet letter kl 6.00, men det var 500 kr. billigere. Det bliver ikke så slemt”. Jo, jo det bliver slemt og du kommer ikke til at sove på flyet som du ellers tror.

frau_flughafen_schlafen_196720628

 • Selvfølgelig kommer jeg til at gå med det hjemme i Danmark…

Ja, jeg kommer da helt sikkert til at gå med de thailanske fiskerbukser til hverdag hjemme i Danmark. Og så alligevel ikke. De passer ikke rigtig til det danske vejr, eller noget andet i mit klædeskab. Alligevel køber jeg 2 par og en sarong i troen at jeg kommer til at bruge det efter min ferie også.

 • Der er varmt i X, jeg behøver ikke en jakke…

Vejrudsigten siger siger 22 grader om dagen. Det er næsten 25, og det er jo mere eller mindre sommer så jeg behøver ikke en jakke (selvom der står det bliver 12 grader om aftenen, og regn den ene dag, men det ignorerer jeg bare).

 • Jeg skal huske mit træningstøj, jeg kommer helt sikkert til at bruge hotellets træningscenter…

Nej, bare nej. Glem det 😉

 

Det var så mine løgne. Kan I genkende nogle af dem fra jer selv? Har I nogle løgne I gerne vil dele, så skriv dem i kommentarfeltet. Jeg glæder mig til at høre dem.