Nogle gange kan det være næsten uudholdeligt at vente på næste ferie eller rejse. Mad hjælper ofte på de fleste bekymringer, såvel som din rejselyst! Med disse opskrifter fra udenlandske køkkener kan du bringe dine yndlingsrejsemål inden for hjemmets fire vægge på et øjeblik.

Tilbered forskellige retter fra hele verden – alle vil elske dem! Du venter stadig på din næste ferie, du er træt af hverdagen, og du bliver regelmæssigt fanget af at scrolle gennem drømmende ferievideoer. Det er officielt – du har rejsefeber. Selvom din bankkonto eller din tidsplan ikke giver mulighed for en kort ferie, har jeg et lille SOS-tip, hvilket vil lette din udlængsel. I stedet for at nøjes med en rugbrødsmad i aften kan du tilberede en ret fra din yndlingsdestination! International mad er ofte lige så let at lave, som det er at bestille udefra – og så kan du helt selv bestemme, hvordan det skal være.

De lækreste retter fra hele verden

Jeg har her fundet 6 retter frem til dig fra hele verden, som du absolut bør prøve at lave en dag, også selvom du måske allerede har kureret din rejselyst. Jeg lover dig, at disse retter ikke vil skuffe.

Tacos fra Mexico | Moussaka fra Grækenland | Karry fra Thailand | Gazpacho fra Spanien |

Amerikansk pizza fra… | Tiramisu fra Italien

Originale mexicanske tacos

Farvel, fastfood-tacos! På restauranter i Mellemamerika vil du simpelthen ikke finde, hvad der i Danmark ofte sælges på takeaway-steder som “typisk mexicansk”. Hvis du tager til en mexicansk fest, vil du støde på kongen af fingermad – bløde tortillas fyldt med oksekød eller hakket kød med en anstændig portion løg og hjemmelavet salsa. Hvis du vil undgå det amerikanske modstykke, så hold fingrene væk fra cremefraiche, ost eller kylling. Dette er ikke, hvad en ægte mexicaner ville bruge i tacos.

Når du selv laver tacos, bør bruge mere af din dyrebare tid på salsaen, den er alfa og omega i en god taco. Jalapeños hører også gerne hjemme i en ægte mexicansk taco! Men det virkelige trick er en lille smule koriander tilsættes gerne, fold tacoen sammen og nyd!

Og så skal du naturligvis tilberede din tacos med friske ingredienser! At lave selve skallen kan være tricky, her kan du godt tage en genvej og besøge din nærmest etniske butik eller velasorterede supermarked og finde tortillaen.

Hvis du vil smage tacoen i dens hjemland, så tag et kig på mine ferietilbud til Mexico

Mexican tacos on flour tortillas with corn salsa and meat

En ovnbagt græsk drøm

Vil du gerne bruge lidt længere tid i køkkenet for at gøre noget ekstra for dine kære? Så opfordrer jeg dig for at prøve at lave en moussaka. Du finder denne klassiske ret på menuen i enhver traditionel græsk restaurant – dens særlige ingredients er grillet aubergine! Hvis du er træt af den gode, gamle lasagne, er det ikke en dårlig ide at pifte hverdagen lidt op og prøve noget nyt. Steg auberginen i olivenolie, lige såvel som det hakkede kød, selvfølgelig.

Retten tilsættes tomater, løg og hvidløg for en lækker smag, og endelig afrundes den med et tykt lag béchamelsauce og lidt ost. Sæt den i ovnen og voilà – den lækre græske ret er klar. Kan du høre bølgerne skvulpe ved kysten i det fjerne?

Har du læst til at smage moussake under solen ved Middelhavet, så kig på mine ferietilbud til Grækenland

shutterstock_301341944

Karry, karry, karry

Hvad ville det thailandsk køkken være uden sin brede vifte af karryretter? Retterne er ikke bare utroligt alsidige, da du kan vælge ingredienserne alt efter, hvad du har lyst til, de er også sunde! Så veganere, vegetarer og kødædere vil alle være mere end tilfredse. Derudover er det billigt, hurtigt at tilberede og bringer et strejf af Bangkok til din terrasse.

Men vær obs med hvilken karry du bruger, det kan gå hen og blive utroligt stærkt!

Hvis du vil smage en ægte spicy karry-ret, så skal du rejse et smut til Thailand

Green curry with shrimp and rice noodles. Thai cuisine.

Kold suppe fra Spanien

Selv de største suppeelskere blandt os søger et alternativ i de varme sommermåneder eller mørke efterår. Men det er slet ikke nødvendigt – du kan bare lave en lækker, kold suppe i stedet. Se blot på det traditionelle spanske køkken, som har serveret gazpacho i mange år. Det er svært at tro. Det er en helt utilberedt ret, der lige så let kan gå for at være en grøntsagssmoothie. Brug agurk, peber, tomat, løg, hvidløg, olivenolie, hvidvin og, hvis det er nødvendigt, stykker af tørt brød.

Krydret med tabasco og salt og garneret med croutoner og grøntsagstern vil denne ret udgøre det perfekte billede på Instagram. Voilà – sommersuppen er færdig! Det viser sig altid at være et kæmpe hit, især når der er hedebølge. Men, jeg nyder den nu faktisk gerne året rundt, uanset hvor jeg er i verden. Sundhedseffekten og smagen opvejer min mangel på sommervarme.

Du kan smage gazpacho og andre lækre retter, når du benytter mine ferietilbud til Spanien.

shutterstock_417247126

Pizza – bare bedre

Amerikanerne er berygtede for deres comfort food, som er fed, sukkerholdig og… velsmagende! Hvis du arrangerer en aften foran tv’et med dine venner, men de kræver mere end en standard frysepizza, så kan du med fordel finde tips fra det amerikanske køkken. En simpel Pizza à la Italia kan undertiden godt bliver lidt kedelig, så hvorfor ikke udnytte den sprøde skorpe fuldt ud og fylde den med ost? Måske har du venner i flokken, som altid efterlader skorpen på tallerkenen, så dette er da et forsøg værd, ikke? Generelt er ost faktisk bare tricket her, jo mere jo bedre!

Smag på den amerikanske pizza i dets hjemland og tag på en rejse til USA

Italien ved alt om La Dolce Vita

Pizza er for almindeligt for mig – det ved du allerede. Heldigvis har Italien langt mere at byde på. Meget mere at byde på! Ud over de kulinariske lækkerier fra pastaens verden skal man som rejsende i Italien aldrig gå glip af dessertmenuen. Hvilken dessert har kapret diverse madglade menneskers hjerter i årtier? Tiramisu, selvfølgelig! Klassisk, enkel og udførlig nok til, at du opnår nogle taknemmelige blikke fra familie og venner – du kan simpelthen ikke gå galt i byen med tiramisu! De vigtigste ingredienser er en stor del ladyfingers (hellere en pakke for mange i stedet for for få), mascarpone, kakaopulver, espresso, æggeblomme og – endelig rykker vi ind på dessertområdet – sukker. Så er det egentlig bare ladyfingers dyppet i espresso med pisket mascarpone, fordelt i lag med æggeblomme og sukker – mmmm. Strø derefter generøst med kakaopulver – himmelsk! Nu ved du, hvad drømme er lavet af! Men hvis du virkelig vil slå benene væk under din familie, som ikke så let imponeres, så tag en fridag og lav en hel tiramisukage. Eller vær ekstra kreativ og prøv en sommerlig tiramisu-kreation med friske jordbær.

Hvis du vil smage en bid af la dolce vita, så kan du tage et kig på min ferietilbud til Italien

shutterstock_348208976

Nu har du egentlig nok at tage dig til. Det var svært at udvælge bare nogle enkelte retter at nævne i denne artikel, for der findes så mange lækre retter fra hele verden. At lave lidt eksotisk mad er en fantastisk løsning, der hjælper dig med at komme over din udlængsel, når den bliver for slem. Hvilke internationale retter skal du lave, når rejselysten er stor?