Du ved måske at Hollænderne tager orange tøj på, men hvad ved du ellers om den hollandske Kongedag? Her er min liste over 10 ting du sikkert ikke vidste.

10 Ting du ikke vidste om Kongedagen i Holland

Den orange højtid i Holland er over os igen! Den 27. April har hollænderne fri, så de kan være med til at fejre Kong Willems fødselsdag. Rejsebloggen Holidayguru.dk, ekspert i at finde billige rejser, har været på jagt efter nogle spændende og interessante fakta om Kongens dag!

ian-608005-unsplash (1)

Du ved måske at Hollænderne tager orange tøj på, men hvad ved du ellers om den hollandske Kongedag?

 1. Sælg dine gamle sager på gaden!

  Den gennemsnitlige gadesælger tjener omkring 90€ (omkring 650 Dkkr) på Kongedagen. Du har nemlig ikke brug for en tilladelse til at sætte en bod op på gaden denne dag.

  phad-pichetbovornkul-269226-unsplash (1)

 2. Hvis det er søndag, er der ingen fest!

  Selv om kongens fødselsdag er den 27. april, flyttes fejringen hvis den 27. falder på en søndag. I dette tilfælde bliver han fejret den foregående lørdag.

 3. Kongedagen er den mest optagede begivenhed i Hollands historie!

  Selvom det kan virke utroligt, så er der ingen anden begivenhed i landets historie, som har tiltrukket flere kameraer.

  ben-o-bro-245065-unsplash (1)

 4. Tilbring Kongedagen ombord på en båd!

  En af de mest originale og populære måder at fejre Kongedagen på, er at leje en kanalbåd i Amsterdam Trafikken kan være slem i vandet, men det er det værd! En fare kan være, at man kan falde i vandet hvis man drikker for meget, så det skal man lige være opmærksom på.

  kongedagen billede 1

 5. Under den tyske besættelse var det ikke tilladt at fejre Kongedagen.

  Men hollænderne fejrede alligevel dagen i smug.

 6. Overfyldte tog.

  Har du planer om at fejre Kongedagen i Amsterdam. Så vil du helt sikkert ikke være den eneste. Der er nemlig i gennemsnit 250.000 mennesker som rejser til Amsterdam den 27. april. Så sørg for at booke billetter god tid i forvejen!

  redd-angelo-85070-unsplash (1)

 7. Konditorerne i hele landet har travlt på Kongedagen!

  Det er nemlig en tradition over hele landet at man på Kongedagen spiser en af de berømte tompouce kager. Kagerne som normalt har lyserød glasur, er orange i dagens anledning. Og nåja, kagesalget stiger 600% på Kongedagen!

 8. På Kongedagen er alt – virkelig ALT – orange

  Det gælder også maden. For eksempel er det en typisk tradition at spise toast eller orange flødekager, og at drikke en orange bitter saft til – som jo er orange.

  rock_zeichen_sign_sonnenuntergang_heavy_metal_iS_-91700024

 9. Historisk rekord i Amsterdam!

  I 2001 besøgte 700.000 mennesker Amsterdam til Kongedagen! Den officielle fest i Drenthe (festen flytter by hvert år) blev aflyst pga et feberudbrud, og som følge deraf flyttede næsten hele festen til Amsterdam.

  Travel budget – vacation money savings in a glass jar on world map_264209426

 10. Planlæg i god tid!

  Ellers kan du risikere at alle hoteller er booket i forvejen. Amsterdam er et meget populært rejsemål for at fejre Kongedagen, så du skal være ude i god tid. I 2015 havde byen for eksempel en 450% stigning i hotelreservationer. Dette kan også gøre prisen dyrere.

Kongedagen er uden tvivl en af de største højtider i Holland, og byerne bliver pyntet med orange og alle er klar på fest. For at forberede dig, er det en god idé også at købe noget orange tøj, så du kan fejre dagen med manér! Se mine tilbud til Holland her: