Forårets kommen kan ikke udtrykkes bedre end ved at blomster springer ud. Se det imponerende farvespil af løgblomster i den store blomsterpark tæt ved Amsterdam. Læs alt om priser, åbningstider og hvornår det er bedst at besøge Keukenhof

Glemt alt om Jesperhus Blomsterpark, Keukenhof slår den med længder.

I den hollandske by Lisse, tæt på Amsterdam, ligger verdens største blomsterpark med 7 millioner blomster og med næsten halvanden million besøgende om året, til trods for den kun har åbent i en ganske kort periode. Og den periode er netop nu!

Bare se de flotte billeder herunder, og du forstår hvorfor turister fra hele verden strømmer til denne blomstrende park.

Besøg Keukenhof – Verdens største blomsterpark

Keukenhof | Info, priser og events | Bedste rejsetid | Planlæg din rejse | Læs mere om Holland

Keukenhof – tulipanparken “Køkkenhaven”

I slutningen af marts begynder foråret for alvor. Det ses tydeligt i en lille del af Holland, hvor blomsterparken KeukenhofKøkkenhaven – ligger, i byen Lisse tæt på Amsterdam.
Keukenhof er blevet kendt som tulipanparken, men faktisk er den mere end det. Her gror et utal, eller faktisk er der tal på det – cirka 7 millioner – løgblomster.
Først blomstrer krokussen, derefter påskeliljer og hyacinter og til sidst tulipanerne som giver det imponerende farvespil.

En del af Holland forvandler sig til et farverigt blomsterhav

På mere end 32 hektarer blomstrer de 7 millioner blomsterløg, herunder 800 forskellige arter af tulipaner. Nu kan du vist ikke længere være i tvivl om, at dette er verdens største blomsterpark.
Du kan svinge dig op på cyklen og se de imponerende blomstermarker, der ligger bag ved den ikoniske vindmølle. Jeg anbefaler også, at besøge de forskellige udstillinger og arrangementer. Her er spektakulære blomstershows, inspirerende haver og event som eksempelvis Rose-festivalen, eventyrfestivallen eller Den Gamle Hollandske Weekend.

blomstermarkerne bag vindmøllen i Keukenhof
Blomstermarkerne bag vindmøllen i Keukenhof

Info, priser og events i Keukenhof

Info om Keukenhof

  • Anrettet i 1641
  • En have til slottet Keukenhof
  • Åbnet for offentligheden 1950
  • 32 hektarer stor
  • 7 mio. løgblomster
  • 800 forskellige sorter af tulipaner
  • 1,4 mio. besøgende i 2017

Verdens største blomsterpark blev oprindeligt anlagt som en køkkenhave til brug for slottet Teylingen i det 15. århundred. I år 1641 blev slottet Keukenhof bygget lige ved siden af den blomsterpark vi i dag kender som Keukenhof.
Men det var først i 1857, at haven begyndte at antage lidt af det format, vi kender i dag. Landskabsarkitekten, Jan David Zocher, og hans søn Louis Paul Zocher, som også designede Vondelparken i Amsterdam, gendesignede Køkkenhaven i en engelsk stil

I 1949 fik 20 løg-botanikere en ny ide til gendesign af Keukenhof. De plantede simpelthen en masse blomsterløg i parken, for at styrke parkens image som en forårspark. I foråret 1950 åbnede Keukenhof op for offentligheden til et imponerende, farvestrålende skue. Og siden det år har parken kun vokset i sit omfang, farvespil og events.

Keukenhof i år 2019

I år, 2019, åbner Keukenhof torsdag den 21. marts og lukker igen søndag den 19. maj.

Entrepriser

Besøgende Pris
Voksen – Køb online 17€
Voksen – Ved indgangen 18€
Børn (0-3 år) Gratis
Børn (4-17 år) 8€
Grupper 20 – 200 personer – Køb online 14,75 €
Grupper 20 – 200 personer – Ved indgangen 15,50€
Grupper over 200 personer  På forespørgsel
Parkering, bil 6€
Parkguide 5€

Køb din billet på GetYourGuide.com, inklusiv transport fra Amsterdam, og spring køen over – book fra 285,- pr. person

Events og arrangementer i Keukenhof

Igennem hele sæsonen, selvom den er kort, er der mange events i Keukenhof. Få et overblik herunder, så du ved, hvornår du skal besøgende parken.

Dato Event
23/3 – 24/3 Forårsfestival – Sounds of Holland
29/3 – 31/3 Den Gamle Hollandske Weekend
5/4 – 7/4 Flower Power
13/4 Blomsterparade
21/4 – 22/4 Melloy Yellow – Den Gule Påske
27/4 King’s Day – Hollands nationadal
29/4 – 3/5 Fugle show – Ørne, falke og ugler
13/5 – 19/5 Woodstock festival

Denne dronevideo giver dig et indblik i, hvad du kan forvente i Keukenhof. WAAUV!

Video: Wiebe de Jager

Bedste rejsetid

Selvom Keukenhof kun er åbenbart i cirka 6 uger. Så er der faktisk nogle tidspunkter, der er bedre at komme på en andre. Jeg vil sige, at det er fra cirka midten af marts og frem mod slutningen af april. Det afhænger selvfølgelig utroligt meget af vind og vejr. Et par dag med kraftig regn eller blomst, og tulipanerne kan have mistet deres kronblade og dermed prompt og pragt.

Sidste år besøgte jeg selv parken i starten af maj måned, og her var selve parken stadig flot og farvestrålende. Men tulipanmarkerne bag ved Køkkenhaven og møllen var høstet – tulipanerne er jo en stor eksportvare for Holland.

Og nu du er på disse kanter, så kan du også tage en tur langs Haag-kysten og se tulipanmarkerne ved byerne Leiden og Alkmaar.

Planlæg din rejse

Beliggende umiddelbart sydvest for Amsterdam, cirka 35 km, og lufthavnen Schiphol, er det oplagt at kombinere storbyferie med blomsterparken, eller omvendt.

Blomsterparken er ikke kun for de voksne og blomsterinteresserede. Her er også en stor legeplads, en labyrint for børnene samt en petting zoo, hvor børnene kan komme tæt på dyrene. Keukenhof er perfekt for en familieferie!

Med sin beliggenhed tæt på Schiphol lufthavn, er det oplagt at flyve hertil. Find billige flybilletter på min fly finder.
Fra lufthavnen kan du tage bus 361 til Lisse, Vreewijk, tager cirka 40 minutter – hvorfra der er ca en halv kilomter til fods til blomsterparken. Bus 361 kører også fra Amsterdam centrum, eksempelvis banegården. Denne bustur tager cirka en time.

Flere tilbud

TILBUDDET ER UDLØBET
Ferie i Amsterdam
06.04.19

Ferie i Amsterdam

Billigt i november og december, se lysfestivalen

En ferie i Amsterdam er bare aldrig en dårlig idé! Jeg har efterhånden besøgt byen mange gange, og jeg bliver aldrig træt af byen. Det må afgjort være en af de skønneste storbyer i Europa. Den hyggelige atmosfære, kanalerne, de små caféer og de mange shoppingmuligheder. Alt er i gå-afstand, og hvis I bliver trætte i benene, så […]

TILBUDDET ER UDLØBET
tulipan tur
12.03.19

Miniferie med tulipaner i Amsterdam

3 - 5 overnatninger inkl fly t/r og entré til Keukenhof

Holland i foråret er en vidunderlig, farverig oplevelse. Med disse tilbud fra Expedia.dk kan I komme til Amsterdam og sammen med køb af en separat entrébillet til Keukenhof blomsterpark, står ferien i tulipanernes tegn. Keukenhof blomsterpark Keukenhof er verdens største blomsterpark og med sine syv millioner blomster, vil I med garanti blive imponerede over de […]

Læs mere om Holland