Det er ikke alle storbyer, der egner sig til et sommerferie-besøg. Det kan nemlig være rigtig varmt at gå rundt fra museum til museum i en storby om sommeren, og især, hvis der i byen slet ikke er  mulighed for at tage sig en dukkert og køle ned. Vil man på storbyferie om sommeren, kan man derfor med fordel vælge en by, hvor man også kan bade. Londons Themsen eller kanalerne i Amsterdam er ikke specielt indbydende, men der findes nogle helt særlige storbyer, hvor der er masser af muligheder for at bade. Disse byer er de perfekte storby-destinationer i sommermånederne.

København er verdens bedste bade-storby

CNN kårede for nyligt verdens 10 bedste storbyer at bade i, og vores helt egen hovedstad, København, tog førstepladsen. Og det er nemt at forstå hvorfor. København byder nemlig ikke bare på kilometervis af gylden sandstrand ved Amager Strandpark, men også i havnebadet Islands Brygge kan man tage sig en dukket. Og især Islands Brygge er et sted, der imponerer. Det er nemlig sjældent, at en at vandet i en hovedstadshavn er så rent, at man kan bade i det.

I disse varme sommerdage valfarter turister og københavnere til Havnebadet Islands Brygge, der består af fem bassiner i alt, hvoraf to af dem er børnebassiner. Dem, der har mod på det, kan hoppe i havet fra udsigtstårnet. Selv om vinteren bliver havnebadet flittigt brugt af vinterbadere, der efter dukkerten kan varme sig i af saunaerne, der bliver sat op hver vinter.

Og så har Havnebadet jo en helt perfekt placering for både Københavnere og turister. Badet ligger nemlig i gåafstand fra både Københavns Hovedbanegård og metro stationen Islands Brygge. Og trænger man til en pause fra solen, kan man passende svømme over på havnebadets modsatte bred, hvor Fisketorvet med butikker, biograf og restauranter venter.

EDITORIAL_IslandsBrygge_shutterstock_581230300 – Copy

Efter København findes Zurich i Schweiz, London og Hong Kong på CNNs liste over verdens bedste bade-storbyer. Zurich har nemlig en lang tradition for offentlige svømmebassiner. Der ligger nemlig intet mindre end 18 udendørs svømmebassiner spredt rundt i byen – en af dem har eksisteret siden 1864. Et mindre kendt London-rejsetip er søen og de tilhørende badebassiner The Serpentine Lido, der ligger godt gemt i Hyde Park. Her har Londons indbyggere valfartet til i mere end 100 år, når de skulle køle ned i sommerheden.

Du kan læse hele CNNs liste over verdens bedste badebyer lige her.

Er du enig i CNNS liste, eller kender du andre gode storbyer, som man kan bade i? Skriv gerne en kommentar og del dine rejseerfaringer.