Du sidder på en café og kigger på folkemængden, der bevæger sig ud på gaden, mens du nyder din latte macchiato. Pludselig føler du noget blødt på dine ben, og da du ser ned, får du øjenkontakt med en spindende kat, der venter på at blive klappet og aet. Men du sidder heller ikke på hvilken som helst café – nej, du er på en katte-café! Tendensen, der, naturligvis fristes man til at sige, opstod i Japan, har hurtigt spredt sig ud over hele verden. Og her giver jeg dig inspiration til katte-caféer rundt om i verden. Vi har også haft en i København!

Katte-caféer i verden

Tokyo | Wien | Prag | Amsterdam | Paris | London | New York

Katzencafe

Japan – Hello Kitty i Neko Café

Begrebet katte-caféer kommer fra Japan, da folk sjældent har tid til at have kæledyr på grund af lange arbejdsdage. Asiatiske dyrefans fik en idé om at åbne cafeer, hvor folk kunne klappe, lege og slappe af med katte, når de havde tid til det, da kæledyr er godt for sjælen og hjælper med at lindre stress. Konceptet var en kæmpe succes og spredtes meget hurtigt. Du skal betale entre på de fleste katte-cafeer i Japan. Prisen varierer afhængigt af, hvor meget tid du vil bruge på de såkaldte Neko Caféer. Du bør absolut overholde de strenge regler under dit besøg, såsom reglen, der forbyder gæster at forstyrre sovende katte. Hvis du er på farten i den japanske hovedstad Tokyo, kan du tjekke de følgende katte-cafeer:

Østrig – Mozart and Miav

Okay, jeg indrømmer – Tokyo er ikke ligefrem rundt om hjørnet. Det er en god ting, at denne tendens også er kommet til Europa. Du kan ae katte, mens du nyder en melange kaffe i Østrig, eller Wien for at være mere præcis. I Café Neko, som er den første katte-café i Østrig, er der i alt fem katte. Fra legende til kælende – alle vil finde en passende kat her. Hvis du udforsker den fortryllende by Wien, bør du helt sikkert aflægge Thomas, Kurumi og de andre venner et besøg!

Katze im Restaurant

Tjekkiet – først Karlsbroen, og så en katte-café i Prag

Hvis du er katte-fan og turist i den tjekkiske hovedstad Prag, bør du lave en lille afstikker til kunstner-kvarteret Karlin. Her finder du Kavarna Kocici, en moderne katte-café fordelt på to etager. Kaffepriserne er rimelige, og de hjemmelavede kager smager lækkert. På menukortet over drikkevarerne finder du også en smule information om kattene, som du kan få øje på omkring i caféen. Så du må ikke blive overrasket, hvis en eller anden killing hopper op på dit bord – det er bare en del af katte-caféen.

Holland – smukke kanaler og nysgerrige killinger

Du er på tur i Amsterdam og leder efter en hyggelig café, hvor du kan slappe af og holde en pause? Du bør besøge katte-caféen Kopjes. Den stilfulde café, etableret med hjælp fra en crowdfunding kampagne af sin ejer Lenny, er hjemsted for i alt 8 katte og har kun 20 siddepladser. Så hvis du ønsker at kæle med de firbenede venner, bør du helt sikkert bestille bord. Efter dit cafébesøg kan du købe nogle fine souvenirs i den tilstødende butik, der vil minde dig om dit besøg, såsom fine toilettasker og t-shirts.

Frankrig – Hvem ville ikke gerne være kat i Paris?

De 12 katte, der lever på Les Caféer des Chats i 3. Arrondissement i den franske hovedstad Paris, kommer alle fra et internat og har fundet deres nye hjem hos caféejeren, Margaux. Udover et udvalg af te og juice, kan du også få forskellige hjemmelavede økologiske måltider og desserter, der vil få dit katteelskende hjerte til at slå lidt hurtigere. Reservation anbefales.

Katzencafes weltweit Katzen streicheln

London – Cats!

Katte-elskere vil kunne nyde de særlige caféer i mange europæiske hovedstad. Så det er ikke underligt, at man også kan finde en katte-café i London. Lady Dinah s Cat Emporium er Londons første katte-café. De 12 katte, der har deres egen Twitter-konto, kunne ikke være mere forskellige: Wookie, der elsker at sove, Lizzie, der elsker at træne på løbehjul, eller Alice, der nyder at slikke gæsternes næser. Som du allerede kan læse: et besøg på denne katte-café vil helt sikkert være sjovt.

Schlafende Kätzchen

USA – fløjlspoter indtager the Big Apple

Der er virkelig katte-caféer i hele verden! Efter en rundtur i Japan og Europa og en flyvetur, er vi nu ankommet til New York City. Der er mange mennesker i denne larmende og kaotiske by, der aldrig sover, som leder efter selskab med kæledyr, der kommer til Koneko Cat Café. Denne café har vedtaget følgende motto: ” Designet til katte, men mennesker er også velkomne ”. Hvad er der specielt ved det? Mange katte på Koneko Café kommer fra internater og er på udkig efter et nyt hjem. Det er lige meget, om du ønsker at tage en pels-kugle med fløjlsbløde poter med hjem, eller du bare vil bruge lidt tid i selskab med kattene: Alle katteelskere er velkomne på Koneko Cat Café i New York!

Vores tur rundt på katte-caféer slutter her. Hvad synes du om denne japanske trend? Er det noget for dig, eller bliver det et nej tak? Jeg ser frem til at læse om dine meninger og erfaringer!