Nogle tænker badestrand, andre associerer i højere grad navnet med et unikt vildnis. Men der er tale om en blanding af begge, hvilket gør Australiens tredjestørste ø til et sandt ferieparadis.

Nogle tænker badestrand, andre associerer i højere grad navnet med et unikt vildnis. Men der er tale om en blanding af begge, hvilket gør Australiens tredjestørste ø til et sandt ferieparadis.

Kangaroo Island kunne ikke være smukkere eller mere livlig. Den har et areal på 4,405 kvadratkilometer og er en del af staten Sydaustralien. Kun 211 kilometer fra Adelaide, tiltrækker øen uendeligt mange besøgende hvert år. Alligevel bliver øen ved med at være uspoleret. Turister tager oftest hertil i det australske forår og sommer, mellem september og februar. I denne artikel tager jeg dig med på en rejse til det naturskønne paradis i Sydaustralien, og viser dig, hvorfor dette vidunderlige verdenshjørne helt sikkert hører med på listen over dine drømmerejser.

Kangaroo Island – Naturens Paradis

Rejsen | Uspoleret Natur | Varieret Dyreliv

Flinders Chase National Park | Aktiviteter | Mad

caution wildlife signs

Rejsen til Kangaroo Island

Den bedste måde at komme til Kangaroo Island på er via Adelaide, hovedstaden i Sydaustralien. Man kan flyve dertil med for eksempel Qatar Airways. Flytiden kan tage op til  24 hours afhængig af mellemlandinger. Fra Adelaide ville jeg tage et indenrigsfly, som kosker omkring 190€ for en returbillet, som bringer en direkte til byen Kingscote på øen. Når du ankommer, vil jeg anbefale at leje en bil. 145 km lang og 57 km bred, kan man med en bil, nemt komme rundt på øen og lære alle de hemmelige kroge endnu bedre at kende.

Storslået landskab taget ud af et postkort

Allerede under indflyvningen til øren, opdager man, at dette naturlige paradis er noget helt specielt! Man kan allerede se de storslåede landskaber, det azurblå hav og det unikke vildnis fra flyet – simpelt hen fantastisk!

“Rå klipper, underjordiske grotter, nationalparker, og maleriske strande er i vente på den anden side…”

Man vil slet ikke kunne vente med at komme ud ad flyet, og komme helt tæt på det magiske landskab. Rå klipper, underjordiske grotter, nationalparker, og maleriske strande er i vente på den anden side af ankomsthallen.

Beautiful bay on Kangaroo Island, South Australia

At betragte det imponerende dyreliv

Kænguruer og “wallabies”, koalaer, echidnas, pelikaner og mange andre imponerende dyr, er indfødte øboer og lever frit i vildnisset. Tilstedeværelsen af de mange vilde dyr på øen, bevidner at reservater og de vilde nationalparker er til for at værne om naturen, og passe på de fantastiske væsener. Koalaer dovner sig glade rundt i træerne og spiser eukalyptusblade, mens nuttede sæler og søløver leger og putter med hinanden på stranden, Seal Bay. Kænguruerne er et andet højdepunkt. De virker også tilfredse med tilværelsen, når de nysgerrigt betragter deres besøgende. Kommer det som en overraskelse, at de fleste turister kommer til øen pga. det fascinerende dyreliv?

En udflugt til Flinders Chase National Park

Hvor kan man så finde alle disse spændende dyr, og få lov at se dem på klods hold, på Kangaroo Island? Et godt bud er den berømte Flinders Chase National Park på den vestlige side af øen. Den er det største højdepunkt og største turistattraktion på Kangaroo Island. Man bør besøge denne nationalpark mindst en gang, før man forlader øen. Man behøver ikke nødvendigvis at køre eller tage med offentlig transport for at komme til Flinders Chase. I stedet kan man hike langs kysten, for eksempel fra Cape Borda på den nordvestlige del af øen. Afhængig af forholdene, tager det mellem syv og ni timer. Det betyder, at man kan planlægge en rolig overnatning på turen, hvilket er en udvidelse, der bestemt er det værd. På vejen til nationalparken, får du på denne måde et super godt indtryk af Sydaustraliens betagende natur og dyreliv. Man kommer for eksempel til at se de hvidhalede øjler, elegant cirklende henover havet, ledende efter bytte. Med lidt held kan man også se legesyge delfiner og hvaler, som svømmer rundt i flokke.

“Nysgerrige dyr, tykke eukalyptusskove, uspoleret vildnis, og drømmende strande er i vente…”

Når man ankommer til nationalparken, bliver man mødt af de tykke eukalyptusskove, det uspolerede vildnis, dtrømmende strande og imponerende historiske fyrtårn, så vel som mange nysgerrige dyr. Fyrtårnet, Cape du Couedic Lighthouse fra 1909 er især værd at besøge, da man har en fantastisk udsigt herfra. Omkring en halv time væk herfra, ligger enorme stenformationer, kaldet The Remarkable Rocks. Man får her en uforglemmelig oplevelse, særligt ved solnedgang. Mit tip til udflugten: Hvis man allerede befinder sig i Flinders Chase National Park, skal man helt sikkert tage til den underjordiske kalksten, Kelly Hill Caves, som ligger omkring 15 km øst for Flinders Chase National Park, i Kelly Hill Conservation Park. Det er en seværdighed, som man helt sikkert ikke må gå glip af. Ikke mindre populær er Admirals Arch, en slags gemt kalkstensbue, som er blevet dannet gennem mange år af det vilde hav. De unikt udformede stalaktitter, som hænger nedad ved indgangen til grotten, kommer med garanti til at være genstand for flere feriebilleder.

Surfing, dykning osv. – aktiviteter på de smukkeste strande på øen

Kan du ikke få nok af den charmerende ø’s plante- og dyreliv? Elsker du havet? Så ville jeg anbefale en tur med snorkel eller, endnu bedre, en dykkertur omkring Kangaroo Island. Sådan kan du lære Australien at kende på den bedst mulige måde – under vand. For eksempel er dyk ved Cape Borda, på øens vestlige spids, meget populære. Herfra kan man opleve mere end 30 vrag. Af berømte skibsvrag er The Fides fra slutningen af det 19. århundrede og The Loch Vennachar fra starten af det 20. århundrede to gode eksempler. Surfere tager til Stokes Bay i den nordlige del, Vivonne Bay i den sydlige del, og Pennington Bay, som ligger længere østpå. Strandene er ikke kun populære for passionerede surfere, men også for naturelskere, som leder efter hvile og afslapning. Vivonne Bay med sit fine hvide sand, er uden tvivl en af de smukkeste strande i hele Australien. De roligere strande på nordsiden af øen, som Stokes Bay og Snellings Beach, er mere egnede til at bade og slikke sol.

Pennington Bucht auf Känguruh Insel, Süden Australien iStock-514100436-2 (1) (1) (1)

Hvis man er til noget knap så vildt, men særdeles hyggeligt, kan man tage med på fisketur ud fra nogle af de mindre byer på øen. For eksempel fra American River eller Emu Bay. Andre populære aktiviteter er sejlads, kano og ridning. Du kan også tage på en spændende cykeltur, eller “quadbike”-tur langs den vilde kyst. Hvis man vil eksperimentere, skal man helt sikkert prøve sandboarding, som er en slags snowboarding på sand.

Gastronomien på Kangaroo Island

Øen har omkring 4,100 indbyggere, og har udover dens vildnis også noget at byde på kulinarisk. De små, lokalt drevne pubs i de hyggelige byer som Kingscote og Penneshaw, er populære. De tiltrækker primært besøgende med frisk fisk of skaldyr. I Penneshaw, er der også populære lokale markeder, hvor man kan købe råvare produceret af de lokale bønder. Kangaroo Island er dog mere kendt for dens fantastiske vine end for den lækre mad. På grund af det milde klima, er forskellige vingårde blevet etableret siden starten af 90’erne. Nogle af dem kan endda prale af prisvindende vine. De fleste vingårde tilbyder daglige vinsmagninger, hvor man kan prøve nogle af de 18 forskellige vinsorter.

Da øen også er hjem for en af Australiens ældste bigårde, siger rygtet, at Kangaroo Island har Australiens bedste honning. Den specielle smag kommer fra de ligurianske bi, som oprindeligt kommer fra Italien, og som er særligt beskyttede, fordi de er meget sjældne. Hvordan lyder en frisk fiskeret, ledsaget af en fremragende vin, og som prikken over i’et, en sød dessert med honning? Mums! Min mund løber i vand, bare af at tænke på det!

Australien wine

Vidunderlige Sydaustralien

Min konklusion på denne Australiensperle: En ting kan jeg være sikker på – eventyrere og opdagelsesrejsende er lige så meget i deres rette element, som naturelskere og “foodies” på Kangaroo Island. Det er simpelt hen utroligt, hvor mange skønne steder der er, både på øen og i hele Sydaustralien.

Læs også