Du vil muligvis ikke tro dine egne øjne – der er blå bygninger over det hele! Blå huse, blå kirker, blå apoteker, selv kæledyrene her har blå halsbånd. Og ja, det er faktisk en ægte landsby, hvor mennesker faktisk bor. Hvis du gerne vil finde ud af, hvor du præcis kan opfylde dine barndomsdrømme og finde disse smølfehuse, så læs videre.

Juzcar, a village with blue buildings in Andalusia Malaga

Velkommen til Smølfernes landsby

Du skal rejse til den smukke, sydlige provins i Spanien, Andalusien, eller mere præcist landsbyen Juzcar. Det er temmelig langt fra de kendte turistseværdigheder, og det kan føles som om, du kører i evigheder, før du rammer Juzcar. Godt 120 kilometer fra Malaga kommer denne lille, charmerende landsby frem. Ja, nærmest ud af det blå 😉

Juzcar

Smølfehusene i Andalusien har ikke altid set sådan ud. Den lille landsby blev forvandlet til en blå oase i reklameøjemed af Sony Pictures i forbindelse med “Smurfs 3D”-filmen. Før var alle husene strålende hvide, og det var en spontan beslutning og 9.000 liter blå maling, der resulterede i, at huse, kirker og facader blev til en smølfelandsby. Lige siden er den lille landsby med 250 indbyggere blevet en stor turistattraktion. Den oprindelige plan var at omdanne landsbyen tilbage til sin normale tilstand efter et par måneder, men folk stemte mod genopbygningen og valgte istedet at beholde deres nye smølfeverden.

hotel-decorated-with-smurfs-pictures-shutterstock_82683565-editorial-only-bigknell-2

For at fuldende illusionen er der også et smølfemarkedet og andre attraktioner, der er med til at øge den lokale økonomi. Nogle mennesker klæder sig ud som figurerne og går omkring i gaderne, og der er masser af statuer i landsbyen, som du kan tage billeder sammen med. Det er heller ikke ualmindeligt at se boder med ansigtsmaling, og især i weekenderne strømmer turisterne til den lille landsby for at se, hvordan livet er i Smølfernes landsby. 

Juzcar1

En dagstur til Smølfernes landsby

Der er ingen tvivl om, at denne landsby er smuk at se på. Og enorm fotovenlig! Hvor ofte ser du en hel blå landsby?! Men når det er sagt, så er der heller ikke så meget mere at give sig til. Børnene vil uden tvivl elske det, så jeg synes, at en dagstur er perfekt til at besøge Juzcar. Det er bedst at parkere lige uden for landsbyen og så opleve den blå by til fods. Rejsen dertil er lidt lang, og vejene er meget smalle, så husk at køre forsigtigt og ikke mindst skal du huske at medbringe snacks og godt humør 😉

Hvis du gerne vil besøge Smølfernes landsby Juzcar, så skal du kigge på min tilbudsside “Rejser til Andalusien – Holidayguru.dk” for et godt tilbud på en ferie i Sydspanien. Du kan også tage et kig her, hvis du vil bo i landsbyen i et af de blå huse.