Når heteroseksuelle par tager på ferie, behøver de som regel ikke at tænke ligeså meget over destinationen og aktiviteterne som homoseksuelle par. Hvilke lande er egentlig homovenlige? På hvilke hoteller kan jeg mødes med ligesindede mennesker? Og hvor er de fedeste events? Her har jeg samlet en liste over de mest homovenlige rejser og destinationer. Listen indeholder både traditionelle destinationer og nogle af nyere dato. Så kan du følge med i de nyeste trends indenfor homovenlige rejser.

Hvor tolerante er folk, feriegæster og love i forhold til rejser for homoseksuelle? Bliver homoseksuelle retsforfulgt? Er der specielle religiøse ting, man skal være opmærksom på? Læs min artikel for at få svar på disse spørgsmål og få inspiration til din næste rejse.

Homovenlige rejser og destinationer

Gay Travel Index

Populære feriedestinationer for bøsser og lesbiske

Europa | USA | Asien & Afrika | Krydstogter

Lande at undgå

Farlige og usikre rejsedestinationer for homoseksuelle

kirsty-lee-604440-unsplash-2

Gay Travel Index: De mest homovenlige rejsedestinationer

At holde en du elsker i hånden, mens du går langs en strandpromenade – uden at folk kigger underligt… Selvom mange lande bliver mere og mere tolerante overfor bøsser og lesbiske de sidste par år, så kan man stadig komme i problemer som LGBTQ+ rejsende. I det Gay Travel Index er der blevet udgivet en liste over de bedste rejsedestinationer for bøsser og lesbiske i verden. Disse er blevet fundet ud fra en række forskellige kriterier: Er der love som beskytter LGBTQ+ mod diskrimination? Kan homoseksuelle blive gift? Kan homoseksuelle par adoptere børn? Og mange mange flere. Sverige og Canada deler førstepladsen for bedste rejsedestination for bøsser og lesbiske. Nedenfor kan du se flere lande fra listen, inklusiv de lande som er usikre eller farlige rejsedestinationer for bøsser og lesbiske. I denne artikel vil jeg også forsøge at inspirere dig til din næste rejse!

Top 5 homovenlige rejsedestinationer

 • Sverige og Canada
 • Storbritannien 
 • Belgien
 • Holland
 • Frankrig

Top 5 usikre rejsedestinationer for LGBTQ+

 • Somalien
 • Iran
 • De Forenede Arabiske Emirater
 • Saudi Arabien
 • Yemen

luis-cortes-martinez-743518-unsplash-2

Populære rejsedestinationer for bøsser og lesbiske

Selvom rejsepræferencerne for bøsser og lesbiske som regel er lidt forskellige, så er der masser af destinationer, som er populære hos begge grupper. I dette afsnit kan du læse om de mest populære og homovenlige rejsedestinationer i verden.

Homovenlige rejsedestinationer i Europa

Europa har mange interessante destinationer, hvor bøsser og lesbiske kan tage på ferie uden at være nervøse. Som tidligere nævnt har Gay Travel Index beskrevet mange europæiske lande som meget homovenlige. Herunder kan du se de mest populære.

De Kanariske Øer

Top destinationen for bøsser og lesbiske i Europa er de Kanariske Øer – især Gran Canaria er populær! Her er der et væld af barer, diskoteker og strande, som alle er perfekte for LGBTQ+ grupper. Epicenteret er dog Yumbo Centrum i Playa del Inglés, hvor du ikke bare kan shoppe på livet løs, men hvor du også kan besøge de mange farverige barer såsom Bar Adonis og Bar Diamonds.

Ikke langt fra byen er der et strandområde, som er meget populært blandt bøsser især. Her kan du møde andre ligesindede – eller bare slappe af på stranden. Gurutip: Fra 4. – 14. maj afholdes der en Pride Uge på Gran Canaria. Her festes der til den lyse morgen – hvad venter du på?
Se mine rejser til Gran Canaria her.

stefano-ghezzi-703119-unsplash-1

Ibiza

Den spanske festø Ibiza er også meget populær for bøsser og lesbiske! Især Platja d’es Cavallet på den sydlige del er øen er et populært mødested. Her kan du for eksempel besøge strandbaren Chiringay, hvor du kan få en cocktail og planlægge aftenens fest.
Her kan du se mine rejser til Ibiza.

Mykonos

Når man taler om homovenlige rejsedestinationer  man også nævne den græske Mykonos! Her er der flere strande specifikt til homoseksuelle, såsom den populære Super Paradise Beach. Og på øen er der et farverigt natteliv med utallige homobarer og natklubber. Især området Little Venice i centrum af Mykonos er populært for homoseksuelle. Her finder du mine rejser til Mykonos.

Lesbos

Den græske ø Lesbos er en populær rejsedestination for bøsser og lesbiske. Den lille kystby Skala Eressos er især populær hos lesbiske. Her finder Sappho Kvinde Festivalen nemlig sted hvert år til September.
Se mine rejser til Grækenland her.

norman-tsui-496566-unsplash-1

Europas storbyer

Andre spændende rejsedestinationer for bøsser og lesbiske er Berlin, München, Köln, Wien, Stockholm og selvfølgelig vores smukke København! Her er der foruden et væld af homobarer og klubber også årlige Pride events og meget mere! Se mine storbyferie tilbud her!

nathan-dumlao-287713-unsplash-2

Florida, New York & California – Homovenlige rejser i USA

Det bliver stadig mere populært for bøsser og lesbiske at rejse til USA. Hvad enten det er en rejse til New York, en strandferie til Florida eller et roadtrip gennem flere stater, så er der mange muligheder for LGBTQ+ rejser i USA. Plus: I juni 2016 blev der (endelig!) gennemført en lov, som gør det lovligt for bøsser og lesbiske at blive gift – i alle 50 stater! Et stort skridt i den rigtige retning. Et besøg i staten Florida er især populær, da staten er anset for at være en af de mest tolerante i USA. for eksempel er der en strand i Miami – South Beach – hvor der altid flyver et regnbueflag, og det er et populært sted for både bøsser og lesbiske.

New York og San Francisco er også populære for LGBTQ+ rejsende, og disse destinationer er også kendt for deres gode vilkår og tolerance for bøsser og lesbiske. Du kan se mine rejser til USA her.

tyler-nix-709865-unsplash-2-1

Nyhed: Homovenlige rejser i Thailand og Sydafrika

I løbet af de sidste par år er bøsse og lesbiske rejsende begyndt at rejse til nye destinationer. Det bliver for eksempel mere og mere populært at rejse til Thailand, Sydafrika, og Israel.

Samfundet i Thailand bliver anset for at være særligt åbent og tolerant overfor LGBTQ+ samfundet. Og der er da også mange transkønnede og ladyboys i landet. På de populære øer Koh Samui, Koh Pha Ngan og Koh Chang er der mange barer og hoteller, som er perfekte for bøsser og lesbiske. På den måde kan du have en afslappende og sorgløs ferie. Bøsser og lesbiske bliver ofte restforfulgt og chikaneret mange steder i Afrika. Men Sydafrika er helt anderledes end de andre lande på kontinentet. Især i Cape Town og Johannesburg har fået en farverig LGBTQ+ scene de sidste par år. Byerne kan nu måle sig med de ellers mere tolerante europæiske storbyer. Gay Pride kom også til landet for ca 10 år siden, og der afholdes nu Pride Parader i Cape Town og Johannesburg i hhv februar og oktober hvert år.

Krydstogter for bøsser og lesbiske

Hvis du ikke har lyst til kun at rejse til en enkelt destination, og du elsker at se en masse på din ferie – så skulle du overveje et krydstogt! Hvad enten det er hetero- eller homoseksuelt – så er fordelene ved et krydstogt de samme. Her kan du slappe af på dækket og nyde de mange udflugter til forskellige destinationer. Mange rejseselskaber, som fx. TUI og Norwegian, er allerede blevet populære for deres homovenlige krydstogter. De arrangerer ofte rejser krydstogter for homoseksuelle. Og udvalget af destinationer er ligeså farverigt som LGBT gruppen: Kroatien, Grækenland, Istanbul, Rom og sågar Singapore og Thailand.

homovenlige rejsedestinationer

Usikre rejsedestinationer for bøsser og lesbiske

Som nævnt tidligere i denne artikel, så er der mange rejsedestinationer, som regnes for usikre for bøsser og lesbiske rejsende. Nogen steder kan det endda være decideret farligt at rejse hen, hvis man er åbent homoseksuel. Resultaterne fra det Gay Travel Index viser, at lande så som Iran, De Forenede Arabiske Emirater, Nigeria og Egypten ikke acceptere sammekøns par på nogen måder. Faktisk er der blevet udstedt dødsdom for homoseksualitet i specielle sager. I Iran, som er på en 138. plads i indexet, kan folk blive offentligt henrettet for homoseksualitet. Hovedårsagen til denne intolerante adfærd er hovedsageligt pga. den store indflydelse religion har på samfundet i disse lande. Bøsser og lesbiske kan også blive retsforfulgt for homoseksualitet i lande som Jordan og Rusland. Ifølge Gay Travel Index er de følgende destinationer betragtet som farlige og usikre for bøsser og lesbiske:

 • Iran
 • Jamaica
 • Rusland
 • Maldiverne
 • Den Dominikanske Republik
 • Egypten
 • Bahamas
 • Malaysia

Jeg er meget interesseret i at høre om dine oplevelser og erfaringer! Hvor kan bøsser og lesbiske tage på en dejlig afslappende ferie? Og hvad er vigtigt for, at du føler dig sikker på en ferie? Har du nogensinde haft en dårlig oplevelse? Jeg håber, at min artikel kan give dig lidt tips og tricks til din næste ferie. Og at du kan nyde ferien, uden at du føler dig usikker.