Jeg er sikker på, at enhver fan af Ringenes Herre har drømt om at se Midgårds imponerende landskab med egne øjne. Fans er naturligvis klar over, at de succesfulde film, baseret på J. R. R. Tolkiens bøger, blev filmet i New Zealand. Derfor valfarter tusindvis af dem hvert år til kiwiernes land for at besøge de steder, filmene blev optaget.

Følg i hobbitternes fodspor i New Zealand

Selvom den sidste film blev indspillet for over 13 år siden, er strømmen af besøgende ikke blevet mindre, og da den nyere Hobbitten-trilogi også er filmet i New Zealand, strømmer fans stadig til landet. Første stop er for mange det maleriske sted Herredet, hvor blandt andre Frodo og Sam har hjemme. Med sine lysegrønne enge, farverige blomster og søde små boliger bygget ind i bakkerne, vil den hyggelige atmosfære på dette sted næsten få dig til at føle dig hjemme. Faktisk er der så dejligt, at du vil få lyst til at flytte ind i et af de små huse og deltage i alle hobbitternes festligheder. Og faktisk er det præcis, hvad du kan her, Herredet er nemlig åben for gæster fra hele verden. Velkommen til hobbitternes hjem!

andres-iga-90533-unsplash (1)

Hobbiton – ikke kun for fans

Selvfølgelig tager man ikke hele vejen til New Zealand kun for Hobbitternes skyld, men hvis du nogensinde er i dette fjerne land, bør du helt sikkert besøge en eller to af de smukke lokationer fra filmene. I denne video kan du se, hvad der venter dig i Hobbiton:

Hvis du tænker “Wow, det er præcis sådan, det ser ud i filmene!”, så er du ikke helt galt på den – den meget detaljerede filmkulisse blev efterladt nøjagtigt, som den var efter indspilningen af Hobbit-trilogien og er siden blevet passet og plejet af flere gartnere og andre arbejdere. Du kan finde alle de kulisserne fra Herredet her, så du kan fordybe dig i en del af Midgård.

44 hobbit-huse, en håndfuld får, som græsser på engen, og imponerende træer præger landsbyen, og du får følelsen af, at der når som helst kan komme en hobbit ud af et af husene rygende på en pibe. Og selvfølgelig ville Herredet ikke være Herredet uden en indbydende lille kro med smagfulde retter – hobbitterne er jo kendt for deres kærlighed til mad og overdådige fester.

thomas-schweighofer-392761-unsplash (1)

Fest som Hobbitterne

Besøg baren Den Grønne Drage, drik en ægte Hobbit-øl og syng en af de festglade hobbitters drikkesange i de originale omgivelser. Med fire forskellige slags øl og traditionel lokal mad er det den bedste måde er afslutte dit besøg i Hobbiton på.

Et lille tip er at tage på en Evening Dinner Tour, hvor du vil blive ført gennem Herredet om aftenen efter et dejligt måltid mad. På dette tidspunkt bliver Hobbiton magisk lyst op og ser meget hyggeligere ud end om dagen. En anden fordel ved at tage på aftenturen er, at de fleste andre besøgende er taget hjem, og du kan derfor nyde omgivelserne i mindre grupper.

lucas-gruwez-380421-unsplash (1)

Rejs til New Zealand

Hvis jeg kunne, ville jeg pakke min kuffert med at samme og tage til New Zealand! Du kan finde mine deals til Australien og New Zealand her. Det er sådan et fantastisk og forskelligartet land, at du ikke behøver at være fan af Ringenes Herre for at få fuld valuta for pengene! Tro mig når jeg siger, at New Zealand er et af de lande, du må opleve mindst en gang i din levetid. Har du besøgt Hobbiton? Fortæl mig om din oplevelse af Midgård i kommentarfeltet.