Jeg er sikker på, at enhver fan af Ringenes Herre har drømt om at se Midgårds imponerende landskab med deres egne øjne. At de succesfulde film, baseret på J. R. R. Tolkiens bøger, blev filmet i New Zealand er noget fans har vidst længe, og der er derfor tusind af dem hvert år valfarter til kiwiernes land for at besøge de steder filmene blev optaget.

Selvom den sidste film blev indspillet for over 12 år siden er strømmen af besøgende ikke blevet mindre, og da den nyere Hobbitten-trilogi også er filmet i New Zealand strømmer fans stadig til landet. Det første mange af dem vil se er det maleriske sted Herredet, hvor blandt andre Frodo og Sam har hjemme. Med sine lysegrønne enge, farverige blomster og søde små boliger bygget ind i bakkerne, vil den hyggelige atmosfære på dette sted næsten få dig til at føle dig hjemme. Faktisk er der så dejligt, at du vil få lyst til at flytte ind i et af de små huse og deltage i alle Hobbitternes festligheder. Og faktisk er det præcis hvad du kan her, Herredet er nemlig åben for gæster fra hele verden. Du kan læse mere om Hobbiton på New Zealand her. Velkommen til Hobbitternes hjem!

 

Hobbiton – ikke kun for fans

Selvfølgelig tager man ikke hele vejen til New Zealand kun for Hobbitternes skyld, men hvis du nogensinde er i dette fjerne land bør du helt sikkert besøge en eller to af de smukke lokationer fra filmene. I denne video kan du se hvad der venter dig i Hobbiton:

Hvis du tænker “Wow, det er præcis sådan det ser ud i filmen!”, så er du ikke helt galt på den – den meget detaljerede filmkulisse blev efterladt nøjagtigt, som den var efter indspilningen af Hobit-trilogi, og er siden blevet passet og plejet af flere gartnere og andre arbejdere. Du kan finde alle de scener fra Herredet her, så du kan fordybe dig i en del af Midgård.

44 Hobbit-huse, en håndfuld får som græsser på engen og imponerende træer præger landsbyen, og du får følelsen af at der når som helst kan komme en Hobbit ud ad en af husene rygende på en pibe. Og selvfølgelig ville Herredet ikke være Herredet uden en indbydende lille kro med smagfulde retter – Hobbitterne er jo kende for deres kærlighed til mad og overdådige fester.

a-neuseeland-herr-der-ringe-hobbit-urlaubsguru

Besøg baren Den Grønne Drage, drik en ægte Hobbit-øl og syng en af de festglade hobbitters drikkesange i de originale omgivelser. Med fire forskellige slags øl og traditionel lokal mad er det den bedste måde er afslutte dit besøg i Hobbiton på.

Et lille tip er at tage på en Evening Dinner Tour hvor du vil blive ført gennem Herredet om aftenen efter et dejligt måltid. På dette tidspunkt bliver Hobbiton magisk lyst op og se meget hyggeligere ud end om dagen. En anden fordel vil at komme på aftenturen er, at de fleste andre besøgende er tager hjem, og du kan derfor nyde omgivelserne i mindre grupper.

Hvis jeg kunne, ville jeg pakke min kuffert med at samme og tage til New Zealand! Det er sådan et fantastisk og forskelligartet land, at du ikke behøver at være fan af Ringenes Herre for at få fuld valuta for pengene! Tro mig når jeg siger, at New Zealand er et af de lande du må opleve mindst en gang i din levetid. Har du besøgt Hobbiton? Fortæl mig om din oplevelse af Midgård i kommentarfeltet.