At opleve en ny destination ud over det sædvanlige, følelsen af eventyr og originalitet – dette er et ønske for mange rejsende. Er man simpelthen nødt til at rejse om på den anden side af Jorden, eller er der nogle “hemmelige” steder at udforske i Europa? Jeg tog på jagt og fandt nogle skatte, som hidtil har været uberørt af masseturismen. Hvilke lande disse er, kan du finde ud af her. Hvis du vil opleve eventyret ved en mere ukendt og usædvanlig destination, behøver du ikke at flyve til Asien, Afrika eller Sydamerika, for de kan stadig findes i Europa. Disse skjulte perler er hidtil kun blevet besøgt af entusiaster og backpackere. Det bliver selvfølgelig stadig vanskeligere at finde “nye” steder, som ikke er så turistede. I vores hurtige og velforbundne verden forbliver de smukkeste hemmelige steder ikke uopdagede i lang tid. Så du bør hurtigt tage din rygsæk og komme med på en rejse til de sidste uopdagede destinationer i Europa – før det er for sent. 😉

Psst! Hemmelige destinationer i Europa

Bosnien & Herzegovina | Albanien | Montenegro | Rumænien | Slovenien

Traveler looks at landscape iStock-625752272 (1)

Ferie i Bosnien-Herzegovina

Efter den treårige krig i Bosnien sluttede i 1995 begyndte landet at åbne sig for verden mere og mere. I dag er Bosnien-Hercegovina en af de mest trendy destinationer for backpacking i Europa, men ikke alle ved det 😉 Nabolandene Kroatien og Montenegro scorer point for deres kystområder. Men de brede landskaber, vilde bjergkæder og dybe skove gør Bosnien-Hercegovina til en topdestination for aktivister og eventyrere. Hvis du har brug for lidt afslapningstid på stranden, kan du udforske Bosniens kyst på en dag, hvis det skal være, for kyststykket er kun 20 kilometer langt. Hovedstaden, Sarajevo, synes at være på alles læber i øjeblikket. Så hvis du leder efter en uopdaget destination til en storbyferie i Europa, er Bosnien-Hercegovina stedet for dig!

3 højdepunkter du skal opleve i Bosnien-Herzegovina

 • Mostarbroen: Du har sikkert allerede hørt om Stari Most, et UNESCO-verdensarvssted, selvom du endnu ikke har haft Bosnien-Hercegovina som rejsemål. Broen forbinder ikke kun de to distrikter i Mostar, den symboliserer også broen mellem kristendom og islam.
 • Sarajevo: En hovedstad fuld af historie og kultur. Den mest berømte historiske begivenhed var mordet i Sarajevo, som var stimulansen til udbruddet af Første Verdenskrig i 1914. Museer, teatre, kirker, moskeer og andre historiske bygninger gør Sarajevo til en destination, der er rig på mangfoldighed. Det er perfekt til byrejsende, der især vil elske den orientalske stil i den gamle bydel.
 • Neum: I det sydlige Neum møder Bosnien og Hercegovina Adriaterhavet, hvis strande ikke er mindre smukke end dem i Italien eller Montenegro. Bosnien-Hercegovina kan også være en strandferie!

Ferie i Albanien

Det lille Balkanland har længe været plaget af kommunismen, men nu er det begyndt at blomstre. Mens nabolandene Grækenland og Kroatien har været velbesøgt af turister i lang tid, er Albanien stadig kun på vej til at etablere en solid turistinfrastruktur. Der er derfor langt til masseturismen, som venter dig på for eksempel de græske øers strande. Hvad Albanien stadig mangler i infrastruktur, opvejes helt sikkert af de afsondrede strande, historiske steder og venlige mennesker. Polakkerne og Macedonierne har holdt ferie på den albanske riviera i årevis. Men flere og flere britiske turister begynder at få øjnene op for skønheden i dette land, så du må hellere skynde dig! 😉

3 højdepunkter du skal opleve i Albanien

 • Butrint: Der er spor fra romerne, grækerne og osmannerne i Albanien – som alle kan beundres i Butrint National Park. Et amfiteater, gamle boliger og relikvier fra fortiden vises her og giver et indblik i den antikke verden.
 • Det Blå Øje: Bjergsøen Syri Kalter er en af ​​de mest populære seværdigheder i Albanien. Turister tager endda dagsture fra Grækenland for at komme og se den blændende blå kilde og svømme i den.
 • Bunkere: Fordelt over hele Albanien er der mere end 17.000 kommunistiske militærbunkere, som nu er blevet turistmagneter.

Ferie i Montenegro

Det er klart, at Montenegro ikke er et “hemmeligt” rejsemål ved første øjekast, da flere og flere feriegæster har opdaget Balkanstaten, og det stadigt stigende antal hoteller og veje udvider potentialet for turisme kraftigt. Alligevel er ferier i Montenegro ikke så ‘en vogue’ som ferier i Grækenland og Italien. Før dette ændrer sig, bør du helt sikkert tage en tur til Montenegro – mange turister bliver bare ved kysten og går glip af de bedste ting! Selv i lavsæsonen kan Montenegro stadig betragtes som en sand hemmelig destination i Europa.

3 højdepunkter du skal opleve i Montenegro

 • Kotorbugten: Bare udsigten over denne bugt er en tur værd. Kotor by er også absolut værd at se. Dens middelalderlige charme udgør en stor kontrast til de luksuriøse yachter og krydstogtskibe, som ligger i havnen.
 • Durmitor National Park: Durmitor National Park er det perfekte sted til vandreture, skiløb og til bare at nyde naturen. Parken er hjemsted for Tara River Canyon – den dybeste kløft i Europa.
 • Budva: Den smukke badeby er det perfekte sted at tilbringe et par afslappende dage og nyde livet på stranden.

Ferie i Rumænien

Rumænien er umiddelbart ikke et sted, de fleste danskere tænker på at tage på ferie. Muligvis ikke, men det er blot endnu mere grund til, hvorfor du skal prøve det! Der er meget mere til Rumænien end den 225 kilometer lange kyst ved Sortehavet. Ligesom Bosnien-Hercegovina har dette land kun en relativt lille kyst, hvilket tiltrækker mere fokus på landets indre aspekter. Forskellige kulturelle indflydelser har formet Rumæniens byer gennem årene. Som følge heraf har landet en meget unik række byer, som du absolut ikke finder andre steder i Europa.

3 højdepunkter du skal opleve i Rumænien

 • Timișoara: Timişoara er kendt som ‘Lille Wien’, fordi den er fuld af storslåede, historiske bygninger, der er dekoreret i de smukkeste pastelfarver. Overdådige, livlige parker giver byen den sande følelse af Wien. Timişoara er blevet udnævnt til Europas kulturhovedstad i 2021 sammen med en by i Montenegro. Dette viser, hvor attraktiv byen er, så det er på tide, at du udforsker Timişoara!
 • Transylvania: Transsylvanien er en region i det centrale Rumænien og et af de mest berømte steder i landet. Efter min mening bør Transsylvanien helt sikkert være at finde på din bucket list på grund af sin uhyggelige, smukke stemning. Tak Dracula for det! En anden destination er også byen Sighişoara i Transsylvanien, som er fuld af lysende pastelfarvede bygninger. På en eller anden måde er det ikke længere så uhyggeligt, vel?
 • Iași: Kun 20 km fra Moldova ligger Iaşi. Denne by er også kendt som den rumænske kulturs fødested. Universitetsbyen er hjemsted for mange vigtige museer som det imponerende kulturpalads – Det er absolut værd at se!

Ferie i Slovenien

Landet med den største biologiske mangfoldighed i Europa er samtidig et af de mindre lande på vores kontinent. Denne biodiversitet ledsages af et utroligt udvalg af landskaber, så en tur rundt i Slovenien er lidt som en lille tur rundt i Europa. En strandferie ved Adriaterhavet i dag, vandreture i Alperne i morgen, og en lang gåtur i de tætte skove dagen efter. Det lyder alletiders, ikke? Dette er ikke gået globetrotternes næse forbi – Slovenien bliver i stigende grad en vigtig aktør inden for turistbranchen.

3 højdepunkter du skal opleve i Slovenien

 • Ljubljana: Selvom Ljubljana, Sloveniens elskede hovedstad, synes næsten umulig at udtale, er byen ikke så eksotisk som navnet antyder. Ljubljana tilhørte engang Østrig, Frankrig, Italien og endog det tyske imperium – dets forskellige ejerskab er en af grundene til byens unikke karakter. I dag er byen formentlig bedst beskrevet som ‘Middelhavets Østrig’. Det lyder skørt, men det er virkelig smukt og helt anderledes end andre europæiske hovedstæder.
 • Bled: Sloveniens mest berømte sø ligger kun få kilometer fra den østrigske grænse. Bled-søen er så kendt, fordi der midt i søen er en lille ø med en malerisk kirke midt i frodigt grønt, og i baggrunden er de Julianske Alper. Det er, hvad drømme er lavet af!
 • Piran: Det er ingen velbevaret hemmelighed, men på en tur til Slovenien er det et must at besøge kystbyen Piran, hvis kanaler og arkitektur minder om Venedigs. Placeringen af ​​den gamle bydel, på et højt punkt, der stikker ud i Adriaterhavet, er også helt spektakulært.

Som du kan se, er der mange skjulte skatte at besøge i Europa – og du skal af sted, inden de hemmelige destinationer bliver overrendt af turister. Har du nogensinde besøgt nogle af disse lande? Hvis du har, hvad er så dine hemmelige tips til andre eventyrlystne rejsende? Hvilet land er næst på din liste?