I denne artikel kan I læse alt om, hvilke seværdigheder I skal se som turist i Hamborg. Hvordan I kommer til og fra Tyskland næststørste by. Og hvordan Hamborgs Lufthavn nærmest er blevet dansk-eje i dag. Og så får I også lige de nyeste ferietilbud til Hamborg

Få mine bedste tips til en weekendtur i Hamborg  med denne rejseguide. Den tyske sanger Lotto King Karl havde ret, da han sagde, at Hamborg var en ægte perle – hvis ikke I kender sangen, så hop til bunden af artiklen her og hør sangen live fra stadion.

Hvis I har planer om at rejse til Tysklands næststørste by, så kan I godt glæde jer. Som turist er Hamborg en by fuld af oplevelser og seværdigheder. Hamborg har ikke kun den andenstørste havn i Europa, men kan også prale med at være den største by i Europa, som ikke er en hovedstad. Selvom byen har omkring 1,9 millioner indbyggere, så føles det meget lokalt og landligt i mange af byens kvarterer. Denne følelse findes især i de brostensbelagte sidegader, hvor I kan slå jer ned på en hyggelig café. Og i gaden ved siden af, kan I gå på opdagelse i et enormt shoppingcenter. I kan stå på skøjter på Binnenalster om vinteren, og i foråret kan I nyde solens stråler ved søens bred.

Læn jer tilbage – måske med en ægte tysk øl, for jeg vil nu fortælle jer, hvordan det er at være turist i Hamborg, og hvad I skal se!

Turen går til Hamborg  |  Rundt i Hamborg |  Seværdigheder i Hamborg  | Floderne og kanalerne har givet liv til Hamborg | Hoteller i Hamborg | Speicherstadt er symbolet på Hamborg  |  Spis og drik |  Hamborgs natteliv |  Hamborgs lufthavn |  Ferietilbud

To aktuelle ferietilbud til Hamborg

18.04.19

Wellness og luksus i Hamborg

Spar 48%: 5* lejlighedshotel direkte på Mönckebergstrasse - ledigt frem til juli

Hamborg er en fantastisk destination, hvad enten I søger en storbyferie, weekendtur, romantisk getaway, afslappende wellness eller noget helt femte. Med denne deal fra Secret Escapes får I mulighed for at kombinere det hele! I kan selv vælge, om det skal være en smuttur på et par nætter, eller om I vil bruge flere dage på […]

13.04.19

Miniferie i Hamborg

Weekendovernatning på 4*hotel lige ud til Elben

En miniferie i Hamborg – den tyske storby, der er beliggende kun to timers kørsel fra den dansk-tyske grænse – er altid et hit! Med dette tilbud får I et ophold på et perfekt beliggende 4*hotel lige ud til Elben. Her kan I rigtigt slappe af efter en dag inde i Hamborgs pulserende byliv. Hamborg […]

Hamborg en by i harmoni

Da jeg gik gennem byens gader, slog det mig pludseligt: der er ikke mange mennesker, som dytter i deres biler, og alle – både billister og gående – kommer godt ud af det med hinanden. Det gjorde min gåtur meget mere behagelig. Hamborg er en af de der byer, I besøger og senere siger: “Vi kunne godt se os selv bo her i et par år”. Hvis I har lyst til at vide, hvilken type af mennesker, der bor i Hamborg, så bare tag til en fodboldkamp, hvor FC St. Pauli spiller hjemme. Teenagere sidder ved siden af bankfolk i stive jakkesæt, og de drikker alle en Astra (den lokale øl i Hamborg) sammen, mens de hepper på de undertippede spillere på banen. FC St. Pauli er nemlig, ligesom byens andet store hold Hamburger SV, langt fra nogen succesfuld fodboldklub i disse år.

Nu vil jeg vise jer, hvilke ting og seværdigheder, I skal opleve, og hvor I finder de kulinariske højdepunkter i Hamborg.

ab_hamburg_1
Hamborgs rådhus ligger ud til en af byens mange kanaler tæt på Alstersøen

Turen går til Hamborg

Fakta om Hamborg

  • Hamborg er den næststørste by i Tyskland
  • Har 1,9 millioner indbyggere (5,3 mio i metropolen)
  • Ligger ca 2 timers kørsel syd for grænsen
  • Er grundlagt omkring år 830

Når turen går til Hamborg, vil mange af jer vil nok tage bilen. Fra den dansk-tyske grænse tager turen kun et par timer i bil, og hvem ved, måske det endda går endnu hurtigere, når alt vejarbejdet nord for Hamborg er overstået. Og at finde parkering i Hamborg er da heller ikke umuligt. Dog kommer I nemt til at betale 20 euro per døgn for en parkering. Men der er også bus- og togforbindelser. Eksempelvis kan busselskabet Flixbus i dag tage jer både nemt og billigt til Hamborg fra både København og Aarhus med diverse stop undervejs. Busstationen ligger centralt i Hamborg tæt ved hovedbanegården. Hvis I rejser med fly, så lander I ikke længere væk end en halv time fra byens centrum, og I kommer hurtigst til Hamburg Hauptbahnhof (hovedbanegården), hvis I tager linje S1.

Når I ankommer, så vil I hurtigt opleve, at Hamborg er en let byen at navigere rundt i.

Rundt i Hamborg som turist og på cykel

Ligesom mange andre storbyer i Europa, så tilbyder Hamborg også en rejsebillet, som lover at spare jer for en masse penge, når I benytter offentlig transport. Hamborg-kortet, der er gældende i tre dage og koster omkring 23 euro, giver jer indgangsrabat til en række forskellige seværdigheder og musseer i Hamborg. I får også lov til at rejse gratis med offentlig transport og færger, så I kan opleve byen fra en anden side. F.eks. kan I boooke en tur fra Landungsbrücken mod Elbphilharmonie. Derfra sejler der også færger mod Fischmarkt og op mod det lille naturreservat ved Flottbektal, hvor I kan nyde de idylliske omgivelser.
På HADAG finder I alt vigtig information om færge-ruterne.

Mine favoritbyer er altid dem, hvor jeg kan cykle rundt. Hamborg har været et af disse steder i lang tid. Fra utallige stationer kan I leje en rød bycykel, som er gratis den første time. Registreringen er ikke kompliceret og tager kun et par minutter. Bare download app’en fra App Store, og I kan med det samme se, hvor den næste station er. På cykel har I mulighed for let at komme til byens mange seværdigheder. Hamborg er en ægte cykelby!

a_hamburg (2)
Det er tydeligt at se, hvordan Hamborg er vokset omkring sin havn og kanaler.

Højdepunkter og seværdigheder i Hamborg

Hamborg har utroligt mange seværdigheder, og hvis I skal nå at se dem alle på en weekendtur som en anden turist i Hamborg, så har I travlt. Men jeg har valgt nogle af de vigtigste seværdigheder i Hamborg ud herunder, som I ikke må misse.

St. Michaeliskirche

En af de første ting I skal gøre på jeres weekendtur i Hamborg er at kigge på det bykort, der helt sikkert er i lobbyen på dit hotel – her får I et perfekt overblik over byens seværdigheder. St. Michaeliskirche er et godt udgangspunkt for en skøn byrundtur – især hvis jeres hotel er i nærheden. I ankommer til udkigs-platformen efter 452 trin, og her har I en flot udsigt over byen. En speciel oplevelse er  ”Nachtmichel’, hvor I bestiger tårnet i mørket og nyder udsigten over byen om natten. I kan besøge tårnet tidligt om morgenen efter morgenmad og igen om aftenen, inden I rammer Hamborgs natteliv. Så får I mulighed for at opleve byen i alle lys.

Gå i byen på Reeperbahn

Hvis I vil opleve et af de mest syndfulde steder i verden – Reeperbahn – og også i dagtimerne, så gå direkte fra St. Michaeliskirche mod Kiez. Så kan I gå langs den ene side den ene vej, og på vejen tilbage kan I gå over på den anden side af vejen. På den måde får I set alle butikkerne og barerne. Reeperbahn er ikke så umoralsk, som det var engang, og i dag er det også opdelt, så der er gader, der kun er forbeholdt mænd. Det er ikke en decideret lov, men mere en uskreven regel, at kvinder ikke har adgang til den berygtede Herbertstraße.

I har måske allerede læst om Reeperbahn, der er den berømte tankstation og Politi-bygningen (Davidwache). Politistationen er placeret i en rød murstensbygining på Spielbudenplatz 31.  Den ældre tyske generation genkender den ofte fra en populær dramaserie ‘Großstadtrevier.’ St. Pauli området er for tiden igennem en større forandring. Byplanlæggere prøver at ændre det suspekte billede af bydelen, så flere velhavende mennesker finder boligområdet attraktivt.

Hvis I bevæger jer ud i området i de sene nattetimer, og I forventer et optog af langhårede, velnæret alfonser, så er jeg bange for, at I kommer til at blive skuffet. I dag er Reeperbahn fuld af turister. De gamle tider, hvor alfonser ankom i Ferraris og vinkede med deres massive bundter af kontanter, er forbi.

Floderne og kanalerne har givet liv til Hamborg

Landungsbrücken og havnen

Efter Reeperbahn kan I tage en gåtur mod Landungsbrücken. Her finder I en fantastisk udsigt over Hamborg havn. I kan se de endeløse rækker af kraner på den ene side af havnen, og hvis I kigger videre, så kan I se teltet, hvor Løvernes Konge (den berømte musical) bliver vist. Hvis I kan få fat i billetter, så skal I se den. Det er en vidunderlig musical!

Hvis I vil se et af de gigantiske krydstogtskibe tæt på, så kan I også gøre det, når I besøger Hamborg. AIDA og andre krydstogtselskaber lægger til ved Hamburg Cruise Center HafenCity eller Cruise Center Altona på forskellige datoer. Jeg kunne stå på kajen i timevis og kigge på skibe og mennesker.

Hamburg am Abend
Udsigten mod Hamborgs rådhus fra Alstersøen.

Elbphilharmonie

Hvis I kigger mod venstre, vil I ikke kunne undgå at se det ufærdige arkitektoniske mesterværk Elbe Philharmonic Hall. I de sidste par år har byggeriet været årsag til forargelse og latterliggørelse fra hele landet, fordi det ikke blot ser spektakulær ud, men også fordi det indtil nu har kostet 789 millioner euro. Oprindeligt var det budgetteret til 77 mio. Ingen overraskelse at byggepladsen, og sidenhen selve koncert-hallen, har udviklet sig til en populær turistmagnet. Om søndagen kan I deltage i de offentlige ture rundt i området – 90 minutter koster 8 euro pr. person. Turene er så populære, at I skal købe billetter op til to måneder i forvejen.

Hoteller i Hamborg

Hamborg er en ægte storby, og derfor findes der naturligvis også mange forskellige hoteller i Hamborg. Der er både de helt billige, hvor I bare betaler få hundrede kroner for en overnatning. Eksempelvis det centrale Hamburger Alm.

Men I kan også finde noget 5*, som stadig er til at betale. Et nat på Steigenberger Hamburg koster typisk omkring 1.000 kroner, men så bor I også tilpas tæt på det hele, men alligevel i et kvarter, hvor I kan få jeres nattesøvn i rolige omgivelser.

Men hvis I virkeligt er på udkig efter en unik oplevelse og et specielt hotel, så skal I checke ind på 25Hours Hamburg. Det ligger i havnebyen og indrettet i en rå 1960’er stil, hvor nogle værelser nærmest får jer til at tro, at I er på et skib. Se bare billederne herunder.

Speicherstadt er symbolet på Hamborg

Hvis I kommer til Hamborg som turist, så er I nødt til at slå vejen forbi bydelen Speicherstadt. Det er kun en kort gåtur fra Hamburg Hauptbahnhof. De mange små kanaler får jer næsten til at tænke på Venedig. Men pludseligt åbner en marina sig op for jer. Og de mange gamle toldboder og kontorboder minder jer også om, at I befinder jer langt fra Venedig. I er i Hamborg, og Speicherstadt er på mange måder blevet et symbol på Hamborg. I de næste par afsnit kan I se, hvad I bare skal opleve i denne bydel i Hamborg.

Hafencity og Speicherstadt

Gå forbi den imponerende Elbe Philharmonic Hall mod Hafencity og Speicherstadt. Denne del af Hamborg er et stykke kunst, fordi I ved siden af de oprindelige lagerbygninger finde nye huse, der er næsten identiske. Det er værd at tage en gåtur i området og se på bygningerne. Her finder I også Miniature Wunderland, og når I er i Hamborg, så skal I helt bestemt besøge denne attraktion, der lever op til dens navn, da det i særdeleshed er et ‘wunderland’. I vil opleve små deltajer i hvert et hjørne, og en dag er næsten ikke nok til at se det hele. Lige ved siden af er Hamburg Dungeon – hvis I ønsker at skræmme livet af jer selv! Her bliver de mørke historier fra middelalderen i Hamborg bragt til live. Attraktionen anbefales for folk fra 10 år og op.

Speicherstadt - symbolet på Hamborg
Speicherstadt – symbolet på Hamborg

Schanzen Quarter og Fischmarkt

Hvis I ønsker at suge nogle solstråler til jer, så læg vejen forbi Binnenalster sø og sæt jer ved bredden. I kan kigge på folk, der går forbi og se frem til jeres kommende sightseeing. Et område, der var lavet til slentre-ture, er Schanzen-kvarteret. Det er et stykke tid siden, at området var en hemmelighed blandt kunsterne og kreative sjæle, men det har nu ikke taget charmen fra kvarteret. I kan besøge alle de forskellige kunstnere i deres gallerier og kigge i de små butikker for sjove fund. I finder faktisk alt, hvad jeres hjerter længes efter her. Ved siden af typiske Hamborg-pubs er der hippe barer og små, fantastiske restauranter, der serverer vegetariske og veganske madretter. De andre kvarterer i byen er lige sådan – hvert kvarter har sin egen rytme, som var det en lille by. Derfor føles byen aldrig overvældende med millioner af indbyggere.

Et andet vigtigt område er Fischmarkt. Det bedste tidspunkt at komme forbi er om morgenen, når I er på vej hjem mod jeres hotel efter en bytur. I kan forkæle jer selv med en traditional rulle med sild (Bismarkbrötchen) og gå glad og mæt i seng. Hvis I har mod på det, så kan I besøge de forskellige stande, men der er andre markeder i byen, som er værd at besøge, der ikke er så oversvømmet med mennesker.

Airtikelbild_fischautionshalle_hamburg (Exemplaar met conflict van MacBook Air van Gerwin 2016-03-08)
En af de mange fiskeaktionshaller i Hamborg.

Spis og drik i Hamborg

Hamborg er et unik kulinarisk centrum. Det er ligegyldigt, hvilket område I er i – I vil altid kunne finde restauranter med lækre menuer. Hvis I vil spise et sted i centrum, som i særdeleshed er chic, så vil jeg anbefale East Restaurant. Her spiser trendy mennesker rigtig god sushi eller smagfulde schnitzler, og indretningen er som taget ud af et boligmagasin. Hvis I foretrækker typiske fiskeretter, så jeg har præcis det rigtige for jer: Liman Fisch Restaurant (Mühlenkamp 16), der serverer lækker fisk uden alle mulige dikkedarer. Bordreservation er nødvendigt.

Hvis I vil spise fantastisk pizza, så skal I besøge Mehl. Her er der et lille udvalg af pizzaer. Prøv f.eks. ‘The Dark Side of Power’. Pizzadejen har en mørk farve, og toppingen er et miks af frugt, gedeost, urter og rødbeder. Intet Hamborgbesøg er fuldendt uden en Astra eller to, der er den lokale øl. Hamborgbryggeriet er også populært i resten af landet, men det er mere autentisk at drikke den her med udsigt over havn. Eller endnu bedre; på Millerntor Stadium.

På Cafe vju (vju im Energiebunker) kan I sidde på tagterrassen og nyde udsigten. Her er endda baristakurser, og der serveres en rigtig nordisk aftensmad med musikalsk akkompagnement fra tid til anden. En dejlig, afslappende aften med en formidabel udsigt. Hamborg har også plads til restauranter, der tilhører tyske stjernekokke. Tim Mälzer, Christian Rach og Steffen Henssler serverer alle fantastisk mad i skønne omgivelser. Hvis I er heldige, vil stjerne-chefkokken endda være til stede i restauranten og ikke på vej til et interview et sted i Tyskland. Tim Mälzer har for eksempel et åbent køkken i sin restaurant Die Bullerei, så I kan kigge over chefens skuldre, mens han forbereder jeres mad.

Hamborgs natteliv

I forventede måske, at jeg ville anbefale Reeperbahn, som det perfekte sted, hvis I vil have en god bytur. Men min klare favorit er Club Golem. Der er en meget simpel grund: om aftenen er der højtlæsning og koncerter. Når disse arrangementer er færdige, åbner en dør sig, og I bliver ført ned til den hemmelige cocktailbar i kælderen. Lidt mærkeligt, men meget underholdende. China Lounge tilbyder en hel anden stemning. Her kan I feste på forskellige etager og slappe af i en smuk have. I kan være heldige, at der serveres små, gratis asiatiske snacks.

Som jeg sagde i starten, så er Hamborg en ægte perle. I finder ikke blot smukke og historiske seværdigheder, men også en fantastisk stemning. Hvis I cykler igennem gaderne og holder en lille pause ved havnen, så finder I ud af, hvorfor de lokale elsker Hamborg så meget. I får beskidte og charmerende Reeperbahn, og I oplever lokal og autentisk stemning i Schanzen-området. Fra det smarte til det mærkelige til det enestående – Hamborg har det hele, og det er derfor, jeg holder så meget af byen.

Reeperbahn i Hamborg er helt klart et +18 år område om natten
Reeperbahn i Hamborg er helt klart et +18 år område om natten

Hamborgs lufthavn

Grundet dels sin placering tæt på Danmark og dels sin størrelse, er Hamborg Lufthavn blevet meget populær for os danskere. Ikke så meget at flyve til, men i højere grad at flyve fra.
Især for den jyske og fynske befolkning er Hamborgs Lufthavn et godt alternativ til Kastrup og den lidt mindre Billund Lufthavn.

Fra Hamborg Lufthavn flyver både de små og store flyselskaber. Det betyder, at I nemt og også billigt kan komme til mange destinationer i hele verden. Se bare de mange muligheder på med min fly finder.

Med bus, tog og bil til Hamborg Lufthavn

Udover selvfølgelig fly kan I komme med både bus, tog og bil til Hamborg Lufthavn.
Hvis I ankommer i bil er der over 12.000 p-pladser at holde på. Nogle er tæt på terminalerne, mens andre er længere væk. De længste væk har gratis shuttlebus til terminalen.
Priserne for parkering i et døgn ligger fra 18 til 28 euro, afhængigt af hvilken p-plads du holder på.
En times parkering koster 5 euro.

Hvis I søger gratis bilparkering tæt på Hamborg Lufthavn, så er det lidt mere tricky. Jeg har dog hørt rygter om, at det er muligt at parkere gratis på Obenhauptstrasse, hvorfra der er cirka 20 minutters gang til lufthavnen

Vær obs på, at I næsten med garanti kommer til at sidde i kø kort før Hamborg, da der bygges på livet løs i byens nordlige ende, og det indebærer også motorvejen.

Hvis I ikke ankommer i bil, så er det nemmeste helt klart først at tage til Hamborgs hovedbanegård og derfra skifte til S-banen S1, som kører hvert 10. minut fra hovedbanegården. Denne tur tager cirka 25 minutter.
Hvis I er kommet med tog fra Danmark til Hamborg, så behøver I ikke købe ekstra billet for at komme fra banegården til lufthavnen.

Hamborgs lufthavn er efterhånden ved at være så meget benyttet af danskere, at de har set en god fidus i at oversætte siden til dansk også. Tag bare et kig på deres hjemmeside – hamburg-airport.de og få svar på alle jeres spørgsmål.

Hvis I har taget turen til Hamborgs Lufthavn, så vil I nok også gerne rejse derfra. Og det er bestemt også en god fidus. En så stor lufthavn har nemlig dagligt mange afgange, og mange afgange er ofte lig med mange gode tilbud. Se bare mulighederne herunder.

Se mine ferietilbud til Hamborg

Jeg finder løbende nye gode ferietilbud til Hamborg. Langt de fleste inkluderer “blot” et hotel og eventuelt nogle oplevelser – Hamborg ligger i en fin køreafstand i forhold til det meste af Danmark, så det kan næsten ikke betale sig at flyve hertil.

01.04.19

Storbyferie i Hamborg

Spar 55%: moderne og elegant lejlighedshotel inkl. morgenmad

Hamborg er en pulserende storby. Her er kreative bydele og massevis af fantastiske restauranter. I kan finde vidunderlige butikker og smuk natur. Her er gamle bygninger fyldt med historie – og her er moderne arkitektur. Hamborg har det hele! Og nu kan I tage på en storbyferie i Hamborg med dette tilbud fra Secret Escapes. […]

25.03.19

Storbyferie i Hamborg

Overnatning på hotel centralt i Hamburg i påskeferien

Storbyferie i Hamborg. Det lyder ikke dårligt vel? Hamborg er en populær destination for storbyferie, og den næststørste by i Tyskland tilbyder sine turister et skønt mix af kulturelle seværdigheder, kunst, maritim stemning og farverige oplevelser. I Hamborg er der masser at give sig til. Besøg den berømte og berygtede Reeperbahn, byens måske mest kendte […]

08.03.19

5* Storbyferie i Hamborg - med luksus og spa

Weekendtur sidst i marts

Tag en lækker 5* storbyferie i Hamborg med ophold på dette fantastiske hotel! Det er perfekt til en weekendtur i Hamborg, hvor I får morgenmad og kan få adgang til hotellets 400 m² store spaområde. Lige nu starter prisen fra 1.172,- pr person ved 2 personer for to nætter. Det er da den perfekte tøse- […]

18.01.19

Super lækkert hotel i Hamborg midtby!

Tag kæresten med på et romantisk Valentinsdagsophold i Hamborg

Er du en fan af romantik og den smukke by Hamborg? Så skal du da rejse dertil med kæresten til Valentinsdag! Og bare rolig – det eneste du skal gøre er at ordne transporten – for jeg har fundet det perfekte hotel til dig og din elskede med min splinternye Hotel-finder! Hvad venter du på? […]

 

Hamborg min perle

Hvis I ikke har hørt den endnu, så bør I næsten høre den ikoniske Hamborg sang Hamburg meine perle af Lotto King Karl – her er den i live version på Hamborgs stadion Volksparkstadion

Hvad er jeres bedste rejsetip til Hamborg? Skriv gerne en kommentar herunder.