Kom med på rundrejse i Det Græske Øhav og se, hvilken ø I skal vælge til jeres næste ferie

De græske øer er populære rejsedestinationer for millioner af mennesker hvert år, og det er tydeligt at se hvorfor! Grækenland har ikke bare fantastisk vejr, smukke strande og turkisblåt hav – det er det land, som fødte demokratiet, filosoffer og digtere, drama og teater. Åh, og der er også god vin! Her er min guide til de smukkeste græske øer.

Der er også et væld af spændende seværdigheder og masser af imponerende ruiner fra antikken på de græske øer. Jeg mener, det er ikke hver dag, du har muligheden for at stå foran 3000-årige levn! Uanset om du leder efter en badeferie med en smule sightseeing, eller du bare vil tilbringe dagen med at slappe og tage ud i nattelivet senere på dagen, så har de græske øer virkelig noget for alle. Du kan overveje ø-hop, hvor du oplever flere af de skønne steder. Der er faktisk meget gode forbindelser fra ø til ø, så du kan slå to fluer med ét smæk, når du rejser til Grækenland.

Grækenlands 10 smukkeste øer

Rhodos: Solskinsøen

Med mere end 3.000 solskinstimer om året er Rhodos en af de mest solrige regioner i Europa – fra midten af maj til september er der næsten ingen regn. Feriehøjsæsonen er fra maj til oktober.

Rhodos er den fjerdestørste ø i Grækenland og er beliggende i det sydøstlige Ægæiske Hav. Hovedbyen hedder også Rhodos, og den er centrum for turisme i den nordlige del af øen. Længere mod vest er der tonsvis af hoteller, barer og diskoteker. I 1988 blev den gamle bydel i Rhodos erklæret en del af UNESCOs verdensarvsliste – bydelen er smuk og velbevaret, og hele området er omgivet af volde. Altså den perfekte idé til din rejse til Grækenland – og en af mine favoritter blandt de græske øer.

Der er et par ting, der er værd at se på Rhodos. To af dem er the Grand Master Palace i den gamle by og Lindos Akropolis. Der er også Lindos-stranden og den skønne St. Pauls Bay. Tsambika Beach er også fantastisk, og Falirakis’ vandland er et populært rejsemål. Hvis du er til snorkling, bør du tage til Anthony Quinn Bay, og ligesom på næsten alle andre græske øer, er der masser af tilbud på bådture.

Rhodos Beach shutterstock_314966468_smaller

Charmerende Kos

Kos er særdeles charmerende, og det er en af de bedste græske øer til at feste på! Der er ingen mangel på seværdigheder, og du vil finde vidunderlige strande, der er perfekte til afslapning.

Hovedbyen har også navnet Kos – grækerne er tilsyneladende meget fantasifulde med navne! De fleste klubber og barer er her – jeg anbefaler at besøge Camel Bar, hvor du kan lytte til internationale DJs, mens du nyder udsigten over havnen. Der er også nogle gode strandfester her!

Fordi Kos er tæt på Rhodos og den tyrkiske vestkyst, er der dagsture, du kan tage på, hvis du ønsker at gå på opdagelse. Du kan endda tage på cykeltur til alle de små landsbyer på øen. Der er også et arkæologisk museum og masser af fæstninger. En af de dem er lægetemplet Asklepieion, som filosoffen Hippokrates oprettede. Der er også den antikke bydel i Kos samt mange kirker og klostre, der er værd at se. Asklepieion er afgjort min favorit – ikke alene er det sprængfyldt med historie, men du vil også have en fantastisk udsigt over den tyrkiske by Bodrum. Øens specialitet er possa ost fremstillet af vin – absolut værd at prøve, da det udelukkende bliver lavet på Kos. Lækkert! Måske du også har lyst til et par oliven og lidt pitabrød ved siden af?

Nogle af de populære strande på Kos er Cavo Paradiso og Agios Stefanos. Der er også mange store resorts på Kos, hvor du kan bestille en all inclusive ferie. Den perfekte græske ø til din næste ferie!

Haven with boats in sea bay , Greece

Kreta: Den største græske ø

Den største ø i Grækenland er beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav. Fordi der er så meget at opleve på Kreta, synes jeg, det er en god idé at leje en bil eller en knallert, som du kan gøre til en rimelig pris! Men frem for alt er naturen på Kreta helt fantastisk – der er masser af bakker mod øst og dramatiske klipper mod vest. Der er også imponerende kløfter, som den i Samaria National Park tæt på Chania – den længste kløft på øen. Kysten mod syd af øen er stenstrand, men mod nord bliver det meget blidere, og der er nogle fantastiske strande, der tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Elafonissi strand og Baloos stranden og lagunen er lige til en drøm!

Den antikke by Knossos i den nordlige del af øen er kun én af de mange seværdigheder, der er på øen. Rethymnon by er fyldt med smukke monumenter og shopping. Før aftenen svinder væk på havnen, bør du opleve vandfaldene og klippeformationerne. Chersonissos, en romersk havn, byder på masser af familievenlige aktiviteter, såsom et stor akvarium! Der er også gode 5-stjernede hoteller, natklubber og masser af restauranter og barer på tværs af hele øen.

Kreta

Santorini: Den glamourøse vulkan-ø

Santorini er den største ø i Kykladerne og er beliggende i det sydlige Ægæiske Hav, og øen er uden tvivl den smukkeste med de hvide huse og de blå vinduer. Det er en aktiv vulkan-ø med sorte og røde strande med et virkelig enestående landskab!

De sorte strande Perissa og Kamari er nogle af de mest populære på Santorini, og den røde strand nær Akrotiri trækker også masser af besøgende.

Øen byder på en betagende udsigt, god mad og et pulserende natteliv, og arkitekturen er absolut guddommelig! Mange hoteller, caféer, restauranter og endda byer er blevet hugget ind i klippesider – vindmøllerne og de snoede gader er typiske kendetegn for øen.

Masser af nygifte par er draget hertil pga. de legendariske solnedgange, der finder sted her, og i aftentimerne strømmer turisterne til terrasser og udsigtspunkter. Byen Oia kan prale af de smukkeste solnedgange. En sejltur kan også anbefales. Og i løbet af dagen kan du tage på en tur omkring vulkanen, og der er solnedgange-ture om aftenen.

Fira er hovedstaden i Santorini og er placeret på kanten af vulkan-krater, og masser af krydstogtskibe stopper ofte der. Hvis du ønsker at tilbringe en ferie i et af de hoteller med fantastiske udsigter i Oia eller Imerovigli, er jeg bange for, at du bliver nødt til at punge en del ud! Heldigvis er situationen er helt anderledes i Kamari. Her vil du kunne finde hoteller til meget rimelige priser.

Santorin iStock_000054979902_Large-2

Fest-øen Mykonos

Du vil genkende denne populære ø i Kykladerne med sine hvide huse, gyldne strande og behageligt klima – og festerne, naturligvis! Hvis du er på udkig efter en aften som en stjerne, så er dette stedet for dig. Mange insisterer på, at selv Ibiza intet er i forhold til Mykonos, ikke mindst på grund af de filmstjerner, sangere og designere, der tilbringer deres ferie her! Der er også tonsvis af fornemme butikker, du ikke finder på nogen anden græsk ø.

I løbet af dagen er strandene oppe nordpå noget mere stille end dem i syd, da disse er mere egnet til festmennesker. Elia strand er en af de smukkeste og mest populære strande i syd. Natteravnene vil flyve omkring i Chora, øens hovedstad. Hvis du ikke er i humør til at slentre fra klub til klub, kan du også bruge en dejlig aften på en af de mange restauranter der.

Andre seværdigheder, der er værd at bruge tid på, er kirkerne, der er bygget i en unik arkitektonisk stil som f.eks. Panagia Paraportiani kirke, formentlig det mest fotograferede vartegn på Mykonos!

Mykonos windmill

Naxos: Største ø i Kykladerne

Denne ø i Det Ægæiske hav, og den største i Kykladerne, er hjemsted for ingen ringere end Zeus. Naxos er adskilt fra Paros ved blot et smalt stræde. Der er både mange strande, og der er også masser af gamle ruiner, og øen er bl.a. berømt for de skulpturer, der er lavet her.

Øens symbol er stenporten Portara, formentlig den mest fotograferede seværdighed på hele øen. Der er også placeret et gammelt tempel der. Bag stenporten kan du nyde en betagende udsigt over solnedgangen! En god strand er Agios Prokopios. Ligesom de fleste græske øer er der et væld af vandsport, og på tavernaerne på havnen foran kan du få lækker mad. Husk også at gå i de små sidegader. Her finder du de værtshuse, de lokale besøger, og der vil højst sandsynligt være knap så turistet.

Naxos_town

Korfu: Perlen i Det Ioniske Hav

Korfu er der lange strande, stejle kyster og smukke bugter, og det er helt sikkert den grønneste af de græske øer. De franske, britiske og græske påvirkninger afspejles i den nye by og de smalle gader brolagt med brosten. Der er venetianske og byzantinske fæstninger her – en blanding mellem det italienske og Det Ægæiske Hav!

Ligesom alle andre græske ø kan du nyde vidunderlige udsigter på Korfu. Og husk følgende: ikke kun bo på strandene, udforsk så meget som muligt! Uanset om det er til fods eller på cykel, knallert eller lejet bil, er det vigtigste, at du kommer derud! Du kan besøge en af de 250 landsbyer beliggende i de grønne skove. Et godt sted at svømme er Kassiopi eller Paleokastritsa. Byen Kassiopi er en lille havneby med masser af små butikker, der er værd at snuse rundt i.

Korfu_Griechenland_277638290

Smukke Zakynthos

Denne ø er den sydligste i Det Ioniske Hav, og …. ja, hovedstaden hedder Zakynthos! Øen har sin egen lufthavn, og der er masser af gode transportmuligher. Byen Agrassi er temmelig rolig, men tavernaerne, barerne og klubberne i Laganas gør op for dette. En af de mest berømte seværdigheder på øen er Blue Caves i den nordlige del af øen – vandet inde i disse huler har en lyseblå farve, og der er bådture hertil, så du kan tage et nærmere kig selv.

På Zakynthos finder du den betagende strand Navagio Beach, også kendt som Shipwreck Beach, hvor du kommer tæt på vraget af en gammel smuglerbåd, der er skyllet op på kysten. Der er masser af bådture på Zakynthos, som du absolut skal prøve – den lille ø Marathonissi (eller Turtle Island), som er meget idyllisk, er værd at besøge, og er let at komme til fra Zakynthos. På det nordligste punkt på øen er den lille landsby Tsilivi, som er et glimrende sted at tage til, hvis du har lyst til en vandretur, hvor du kan opleve ruiner af en gammel venetiansk observationspost – og fantastisk sted at bade! Zakynthos tilbyder en kombination af moderne kultur og fantastiske historie.

zakynthos_griechenland_93283852

Kefalonia: Hjemsted for Odysseus

Den grønne ø Kefalonia i Det Ioniske Hav er hjemsted for Odysseus – den legendariske konge fra Homers Odysseen. Kefalonia er et paradis for naturelskere. Millioner af mennesker bliver hvert år betaget af det safir-blå hav. En meget populær bugt er Myrtos Beach – mange besøgende siger, det er helt fantastisk og et must-see!
To strande, der tilbyder en masse vandsport, er Makrys Gialos og Platys Gialos. Drogarati grotten er også værd at se, samt de gamle opdagelser i det arkæologiske museum i Argostoli (hovedstaden i Kefalonia). Argostoli er også stedet, hvor du vil finde de fleste af øens klubber og barer.

Kefalonia er et godt sted at tage på havkajak – du vil opleve øen og dens bugter fra en helt anden og unik måde. Du kan også tage på en dagsudflugt til Zakynthos. Udflugter til de nærliggende øer finder sted hver dag.

Kefalonia_cefalonia

Skiathos: Strandparadis

Skiathos er måske en lille ø, men den har mere end 60 strande at vælge imellem! Kokounaries er en af de mest populære, og du vil finde masser af tavernaer og barer i området. Vromolimnus strand er også værd at se – vandet er krystalklart, og sandet er hvidt. Vandsport finder du mange steder. Nogle bådture stopper ved Lalaria strand, som er fantastisk smuk. Hvis du ønsker at dykke, så besøg Skiathos Diving Centre på Kokounaries strand.

På Skiathos kan du også opleve mange spændende kirker og klostre – Evangelistra klosteret er for eksempel kun 30 minutter væk fra hovedbyen, Skiathos By, og du kan komme dertil ved at tage en lille bus. Der er daglige udflugter til de nærliggende øer Skopelos og Alonissos, og endda også til yderligere destinationer som Athen og Meteora.

Artikelbild_Griechenland_Skiathos (Exemplaar met conflict van MacBook Air van Gerwin 2016-03-08)

Pyha – det var en masse læsestof, men nu har du et overblik over Grækenlands smukkeste øer. Har du gode tips til en af øerne, så del endelig i kommentarfeltet.

Og hvis du er blevet mere interesseret i rejser til de græske øer og Grækenland, så kan du tage et blik på min fulde oversigt over ferie i Grækenland