Udforsk New York gratis – Selvom New York er en af de dyreste byer i verden, betyder det ikke, at man ikke kan falde over nogle gode tilbud. Men hvad mener vi, når vi tale som “tilbud”? Det er ikke kun muligt at spare en masse penge i New York, det er også muligt at få oplevelser helt gratis! Jeg var slet ikke klar over, hvor mange serværdigheder der var, så bliv overrasket og læs videre for at finde ud af, hvordan du kan spare en masse penge på din næste tur til New York.

Gratis seværdigheder

Gratis begivenheder, museer og parker

Gratis kanotur og nyd udsigten

Tips til at spare

Besøg Frihedsgudinden

Et besøg hos Frihedsgudinden er det must på en hver ferie til New York! Og er det ikke bare smart, at du kan komme dertil helt gratis? Hvis du tager Staten Island færgen og du har et metrokort (hvilket du helt sikkert skal prøve at få fat i), så kan du tage fra Manhattan ud til den verdensberømte Frihedsgudinde helt gratis. Udover at du kommer til at se dette landemærke helt tæt på, får du også en dejlig bådtur at se frem til fuldendt af en fantastisk udsigt over Manhattans skyskrabere.

Tilbage til metrokortet: Du bør få et i starten af dit ophold i New York, og du spare en masse penge. Priserne for et metrokort starter ved $30 og så kan du nyde godt af ubegrænset transport i New York i 7 hele dage.

new york city statue-of-liberty-1075752_1920 pixabay-2

Kryds Brooklyn Bridge

At gå rundt i New York uden at krydse Brooklyn Bridge er helt umuligt. Det er krydse en bro til fods lyder måske ikke specielt spændende, men tro mig, det er meget federe end det lyder. Så snup noget at drikke og nyd udsigten over denne betagende metropol. Hvis det er din første gang efterlader det dig måløs! Brooklyn Bridge and Manhattan at sunset iStock_000048081118_Large-2

Gratis guidede ture i New York

Hos Big Apple Greeter tilbyder over 400 New Yorkere frivilligt private ture til turister. Turguiderne vil tage dig med rundt i populære nabolag og give dig de bedste tips til dit ophold i New York. Eftersom folk tit ikke ved hvor de skal starte og måske føler sig lidt overvældet, er en guided tur en god måde at få et godt førstehåndsindtryk af byen. Et lille tip fra mig vil være at skrive dig op til en tur nogle uger i forvejen via Big Apple Greeters hjemmeside, da de er meget populære i øjeblikket.

Gratis begivenheder i the Big Apple

Gratis begivenheder, sportsaktiviteter, koncerter og klubber – alt dette og meget mere finder du på Clubfreetime.com. På denne hjemmeside kan du finde alle de gratis begivenheder som finder sted i New York. En begivenhed du absolut ikke må gå glip af er HBO’s Bryant Part Film Festival i Bryant Park. Den udendørs biografsæson starter i juni, og de kan se fede film og hænge ud med andre New Yorkere i parken. Og det er selvfølgelig gratis. Forresten er det også i Bryant Park den store skøjtebane er om vinteren, den kan du sikkert genkende fra alle julefilm som foregår i New York.

Foto: Tripadvisor

Gratis entry til New York’s museer

Museerne er et klart must i New York. The Museum of Modern Art er fx. rigtig populært, og der er gratis entre fredag fra 16.00 til 20.00. Andre museer som Guggenheim og the National Museum of the American Indian har altid gratis entre. Andre museer har gratis adgang på specifikke dage. Når det er gratis indgang, er der ofte et skilt med “foreslået pris” ved indgangen, men dette behøver du ikke betale, det er frivilligt.

Foto: Tripadvisor

Besøg parkerne

På en ombygget jernbanestrækning finder du en af New Yorks mest populære steder: den såkaldte High Line Park. Det er en idylisk park der virker som om den svæver over byen. Gå op ad træppen og du vil finde et grønt område fyldt med dejlige planter og et unikt perspektiv af byen. Selvfølgelig er det ikke den eneste dejlige park – Central Park er også på listen! Ja, New York fans, et gratis besøg til en park bør være på din to-do liste. Det er en god ide at sætte et par time eller 3 af, til at opleve enorme Central Park. Alternativt kan du ligge dig på græsset og tage en slapper fra hektiske New York. Hvis du besøger New York i løbet af sommeren, så tjek Summer Festival i Central Park ud, det er også gratis og en fantastisk oplevelse.

Gratis kanotur på East River

Vent lige lidt, kanotur i New York? Ja, du læste faktisk rigtigt, du kan sejle i kano, helt gratis, på East River og nyde New Yorks smukke skyline. på Pier 17 under Brooklyn Bridge kan du gratis leje kanoer fra juni til september mellem 10.30 og 16.30. Lyder det ikke som en fed ide?

Besøg en tagterrassebar med betagende udsigt

Nyd en aften højt oppe over tagene med betagende udsigt og en drink i hånden! Jeg anbefaler 230 Fifth Rooftop Bar som har gratis entre. Nej, drinks er ikke gratis, men fra tagterrassen får du UDSIGTEN over Empire State Building og downtown Manhattan! Åh New York er virkelig fantastisk, helt klar min drømme by.

Foto: Tripadvisor

Manhattanhenge – Solnedgang med lidt ekstra

Manhattanhenge, eller Manhattan Solstice som det også kaldes, er en helt utrolig begivenhed, hvor den nedgående sol er på linje med øst-vest gaderne af hovedgitteret af Manhattan. Dette fænomen finder kun sted 2 gange om året. Den første er omkring 28 maj og den anden omkring 12 juli. Det er en helt igennem fantastisk oplevelse. så er du i New York på dette tidspunk, er det en begivenhed du ikke må gå glip af!

Rabatter til byen der aldrig sover

På hjemmesider som NYHappyHours kan du se hvilke barer der har happy hour og hvornår. Nogle steder kan du spare op til 50%! Det er klart det værd i en by som New York. Du kan også få lignende rabatter til musicals på Broadway hvis du køber dine billetter hos TKTS på Times Square. For dig som ikke vil gå glip af noget, anbefaler jeg et af de 3 New York Pas – New York City Pas, New York Pas eller New York City Explorer Pas. Afhængigt af hvilket pas du få, kan du få op til 56% rabat på de mest populære seværdigheder og aktiviteter.

Med disse tips vil du spare en masse penge på din næste tur til New York! Har du allerede været der, og har du nogle andre gode tips du vil dele? Så skriv dem i kommentarfeltet! Jeg glæder mig til at læse dem.