Landsbyen uden gader

Hollands Venedig – det er, hvad hollænderne kalder den lille landsby Giethoorn i provinsen Overijssel. Stråtækte huse, velholdte forhaver, små kanaler og piletræer, der svajer blidt i vinden. Velkommen til den mest romantiske landsby i Holland!

Hvis du gerne vil besøge din nabo i Giethoorn, skal du tage din punt, en typisk træbåd, sætte den lille motor i vandet og begive dig ned ad en af ​​de mange kanaler. En rigtig god idé, ikke? Ikke flere øjeblikke, hvor du febrilsk søger efter bilnøglerne, kun en forfriskende brise og de blide skvulp fra vandet, der flyder gennem kanalerne – jeg kunne ikke forestille mig noget bedre!

Historic Dutch houses Giethoorn Netherlands iStock_000010345326_Large

Giethoorn i Holland – Som taget ud af en billedbog

Bilfri, idyllisk, og sååå romantisk… Sådan kan man bedst beskrive den lille landsby Giethoorn. Omkring 8 kilometer kanaler snor sig gennem landsbyen – der er mere end 180 broer og et utal af både. Mange små kanaler slanger sig langs husene gennem landsbysamfundet, som er hjemsted for 2600 indbyggere. Bag piletræerne omgivet af smukke haver vil du finde gamle gårde fra det 18. og 19. århundrede, hvoraf de fleste er blevet kunstfærdigt restaureret. Avisartikler, som er mere end 100 år gamle, beviser, at kanalerne blev brugt på et tidligt tidspunkt til at transportere både mennesker og dyr.

Traditional Dutch house

Bådtur gennem landsbyen

Men hvorfor er denne landsby bilfri, og hvorfor har den så mange kanaler? Den lille by ved Weerribben-Wieden National Park ligger direkte ved siden af ​​et sumpområde. De kanaler, der i dag bruges som et middel til offentlig transport, blev gravet for mange år siden til transport af tørv fra sumpen. Dette populære brændstof kunne så nemt og hurtigt transporteres ind til husstande eller endda ud over grænserne i provinsen Overijssel.

Du kan få det bedste overblik over kanalerne og de smukke stråtækte huse på en guidet tur. Men hvis du foretrækker at være uafhængig af andre, kan du leje en elektrisk båd og selv sejle rundt på kanalerne.

Cottage in the village of Giethoorn in The Netherlands

Lej et charmerende hus ved kanalen i Giethoorn

Vil du gerne tilbringe et par dage i den smukkeste by i Holland? Så skal du bestille et hus ved kanalen! Der er nogle tilbud at finde på Airbnb, bare klik på linket. Du kan leje en lejlighed ved vandet her fra blot 345,- per nat. Grib dine venner og kom i gang!

Var det måske en idé til årets hyggelige sommerferie eller en romantisk getaway? Hvem kan sige, de har opholdt sig i et af ​​de mest romantiske steder i Europa og endda boet der i et hus med ægte stråtækt tag? Cykler og kanoer kan lånes i de fleste tilfælde, og der er gode vandrestier og to-stjernede Michelinrestauranter i det omkringliggende område. Giethoorn er 75 minutters kørsel fra Amsterdam, så der er intet, der står i vejen for en tur til den hollandske hovedstad også!

Giethoorn Netherlands shutterstock_469555577