Caribien er en drømmedestination for mange. Forestil dig lyst, turkisblåt hav, endeløse strande og grønt landskab så langt øjet rækker – det er mere eller mindre sådan, mange mennesker forestiller sig regionen i den tropiske del af Atlanterhavet nord for ækvator. Cuba er en ø, der i særdeleshed udstråler den levende, caribiske følelse. Christopher Columbus sagde det allerede for 500 år siden: “Det smukkeste land mennesket har set.” Hvem har ikke lyst til at undersøge, om han havde ret?!

Cuba er den største af de caribiske øer og hører under de store Antiller. Øen ligger i den vestlige del af Caribien, 200 kilometer fra den Mexicos østlige kyst. Her har jeg samlet en masse information, der er godt at vide, når du skal planlægge din drømmerejse til Cuba. Læs videre og find ud af, hvad du kan forvente af denne fantastiske caribiske ø, når du holder ferie på Cuba!

Rejseguide: Alt hvad du skal vide om Cuba

Ankomst til Cuba | Den bedste tid at besøge Cuba | Lej en bil | Cubas smukkeste strande | Havana – et besøg i hovedstaden | Typisk Cuba – mere end rum og cigarer

  • Find fly til Cuba her!
  • Find et sted at bo her!

Cuba, Guantanamo Province, playa

Sådan kommer du til Cuba

Det er en drøm for mange at opleve Cuba på et tidspunkt i deres liv. Nu behøver det længere være en drøm! Jeg søger ofte efter overkommelige tilbud på min blog, som vil tage dig til den caribiske ø til en rimelig pris! Men har jeg ikke lige et tilbud i øjeblikket, som passer dig, kan du også søge efter fly på Momondo.dk.

For at rejse til Cuba skal dit pas være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejse, og du skal også havet et turistvisum, som du skal have styr på, inden du rejser. Udenrigsministeriet anbefaler, at man kontakter rejselandets ambassade eller konsulat inden afrejse. Det er muligvis inkluderet i pakken, hvis du bestiller en pakkerejse, men vær opmærksom på det! Ved individuelle rejsende bør du tage dig af det tidligt, da det er lovpligtigt og giver turister lov til 30 dages ophold.

Det bedste tidspunkt at rejse til Cuba

Den fortryllende østat Cuba med sit subtropiske klima og en gennemsnitlig temperatur på 25 grader er et besøg værd hele året rundt. Men jeg vil anbefale at rejse til Cuba mellem midten af oktober og slutningen af april. Månederne fra maj til juli er meget varme, og luftfugtigheden er høj på det tidspunkt. Du kan også være uheldig at havne i nogle ekstreme storme fra august til oktober. Regnsæsonen varer fra juli til
Beautiful Caribbean beach

oktober, og den tørre sæson følger fra november til april med kun lidt nedbør, hvorfor det også er højsæsonen. Alligevel betragtes Cuba som et populært rejsemål hele året rundt. Luft- og vandtemperaturer gør trods alt destinationen ideel til en dejlig badeferie uanset årstid.
Alt dette kan du læse flere detaljer om i min rejsekalender om Cuba.

Lej en bil

old red american car on Varadero Beach in Cuba

Det er bedst at bestille en flybillet til Havana og starte din egen tur tværs gennem Cuba derfra. Naturligvis skal du starte med en masse sightseeing i den livlige hovedstad, som jeg vil præsentere senere, og derefter drage mod vest til Pinar del Rio, den vestligste provins på Cuba, omkring 1,5 time væk. Her kan du opleve den mest autentiske side af Cuba. Beundre de usædvanlige runde kalkstensklipper, de såkaldte Mogotes, de små, drømmende landsbyer med deres cubanske cowboys og et fascinerende landskab med tropiske skove. Når du er på disse kanter, bør du helt sikkert også besøge en tobaksfabrik.
Fra Pinar del Rio fortsætter I mod den nordlige kyst til Varadero, det mest populære feriested på Cuba. Kridhvide strande, det himmelske blå Atlanterhav og sidst, men ikke mindst, venter der et sandt paradis for vandsportsentusiaster her.

Fra den nordlige kyst fortsætter i retning af den sydlige kyst, over Cienfuegos, Sydens Perle, til Trinidad, museumsbyen på Cuba. Trinidad, der har været på  UNESCOs Verdensarvsliste siden 1988, tiltrækker turister. Særligt pga af sine velbevarede historiske bygninger, de tidligere sukkermøller og slavehytter. Placeret mellem bjergene og kysten er dette maleriske naturparadis også perfekt til de aktive feriegæster.

Ferie på Cuba – en rundrejse er et must

Efter at have forladt Trinidad skal I tage længere mod øst, over Camagüey, Cubas største provins med et fantastisk kystlandskab og det største historiske centrum på øen, og Bayamo, den næstældste by i Cuba til den smukke Santiago de Cuba. Det er den næststørste by i Cuba, og der hersker en særlig caribisk stemning, måske fordi det er så tæt på Jamaica. Som du kan se, hjælper det ikke noget at haste, når du rejser rundt på den unikke caribiske ø.
Getting back to their roadtrip

Pauser undervejs, overnatninger og budget taget i betragtning, så er 2 til 4 uger optimalt, når I besøger Cuba. Hvis du aldrig har været på Cuba før og ikke har en masse tid til rådighed, så kan du vælge at udforske enten den østlige eller vestlige del af øen på din første tur.

Cubas smukkeste strande

Så mange steder, der er værd at se, alle på ét sted – utroligt! Men præcis hvor finder du de smukkeste strande? Der er mere end 300 smukke, naturlige strande på Cuba. Lad os starte i midten af Cuba og derefter fortsætte mod den smukke sydkyst, hvor I finder den populære Playa Ancon. Placeret direkte ud til det Caribiske Hav kan du tilbringe mange solskinstimer, afslappende på det hvide sand. Og hvis du får det for varmt, så snup en svømmetur i det krystalklare hav eller tag på snorkltur.
En smule overfyldt, men stadig smuk. Den 20 kilometer lange Varadero strand er en af de mest berømte strande på øen. Selvom Varadero er stærkt præget af turisme og har en masse hoteller tæt på, er det stadig en rigtig naturlig skønhed. Hvis du er på vej mod den østlige del af øen, vil jeg anbefale at besøge den gyldne strand omkring Holguin provinsen, Guardalavaca Beach i særdeleshed, som er et rigtigt familieparadis med de mange fritidsaktiviteter, der tilbydes.

Stille og afsides strand på Cuba

Hvis du bruger din ferie på Cuba ved Havana eller i området omkring, og er på udkig efter en stille strand, bør du helt sikkert besøge den idylliske Playa de Jibacoa. Den ligger cirka 50 kilometer øst for Havana. Det kan sammenlignes med en oase af fred. For resten; Cayo Levisa Beach, en lille ø nord for Pinar del Rio, er en sand, hemmelig perle. Hvidt sand, glitrende blåt vand og uforstyrret koralrev – det er, hvordan den drømmelignende strand i Cayo Levisa ser ud, omgivet af kokospalmer. Du kan komme til denne lille ø med en færge fra havnen i Palma Rubia. Turen tager cirka 45 minutter.

Beautiful Caribbean beach

Havana – et besøg i hovedstaden

Habana Old City in Cuba iStock_000059200148_Large-2
Der er en grund til, at Havana er den mest populære by i Caribien. Med sine to millioner indbyggere – Cuba har omkring 11 millioner indbyggere i alt – er det den største by i Caribien og det giver et mangfoldigt og varieret miljø. Dans, teater, musik, historie og arkitektur, og endda himmelske strande og et energisk natteliv. Der er virkelig alt her! De mange store pladser med deres storslåede seværdigheder er særligt et besøg værd. f.eks. Plaza de la Catedral

med sin charmerende katedral San Cristobal. De mange museer er også værd at se. Der er bl.a. Museo de la Revolicion, hvor du kan lære om de spændende detaljer i de cubanske revolutionære.

Det er bedst at bruge to til tre dage her for at opleve alle hovedstadens spændende attraktioner. Gå gennem den maleriske gamle bydel, også kendt som Vieja Havana, som allerede hører til UNESCOs Verdensarvsliste, se de muntre cubanske gademusikanter og nyd den smukke solnedgang over byen og havet på El Malecon Promenaden.

Typisk Cuba – mere end rom og cigarer

Så snart du udforsker øen på egen hånd, besøger de mange skjulte steder væk fra masseturismen og kommer i kontakt med de lokale. Ja, så vil du hurtigt indse, at Cuba har meget mere at byde på end blot rom og cigarer. Dans, rytme og højt humør er blot nogle af de egenskaber, der bedst beskriver cubanerne. Uden tvivl, rom og cigarer spille en væsentlig rolle på Cuba. Mærker som Havana Club og Bacardi er en del af Cuba, som intet andet. Og cigarer er landets næststørste transporteret gods efter sukker. Men der er stadig meget mere, der venter dig på denne vidunderlige ø.For eksempel er der næppe noget andet sted, hvor du vil se så mange retrobiler på gaderne, som her. e er en del af øen, ligesom strandene er en del af Caribien. Situationen er den samme med de hotte rytmer på Cuba.

Det er ligegyldigt, hvilken by, du besøger, og hvilke gader, du går i – du kan simpelthen ikke forestille dig øen uden cubanerne og deres samba-rytmer. Selvfølgelig er livet på Cuba ikke bare dans og musik. Hvis du er en eventyrlysten backpacker og ønsker at opdage kontrasterne på øen, vil jeg helt klart anbefale en overnatning hos de lokale.

Med nogle spanske gloser (og lidt engelske), så kan du lære en masse om øens historie, den cubanske revolution, samt opleve den virkelige livsstil på Caribien. Og måske de vil tilbyde dig et typisk cubansk måltid, såsom Empanadas eller Arroz Congri. Det er en lækker risret med røde bønner. Jeg kan love dig dette: du vil blive fascineret af deres åbne og glade sind – jeg er sikker på det!

 

Solferie på Cuba med all inclusive

Hvad så? Har du fået yderligere lyst til at besøge den fortryllende, caribiske ø? Om det er den perfekte strandferie eller en spændende tur, hvor du lærer en masse skjulte steder og den frodige subtropiske natur at kende, er Cuba en drømmedestination. Dette land kan opleves på mange måder, afhængigt af dine personlige præferencer. At rejse er at leve, sagde en klog, dansk mand en gang. Og på Cuba kan du være sikker på at blive vakt til live!

Du kan altid finde de bedste og billigste tilbud på en ferie til Cuba her