Sverige er en skøn feriedestination med alle mulige forskellige slags overnatningsmuligheder. Der er dog ét hotel, der virkelig skiller sig ud. Læs med her og se billeder af de lækreste træhytter.

Meget kan man sige om svenskerne, men kedelige er de i hvert fald ikke 😉 Og når det kommer til design, er de absolut heller ikke tabt bag en vogn – det beviser dette Træhotel i Sverige! Hotellet er også mere internationalt kendt under navnet Treehotel, Harads – svenskerne ser ingen grund til at gøre navne kompliceret.
Som I nok har gættet jer til, er Harads den lille landsby, hvor hotellet er gemt væk i den svenske skov. Det ligger i det nordlige Sverige, og I kan helt glemme jeres forventninger om traditionelle træhytter. Dette træhotel består af syv unikke ‘værelser’, der er beliggende oppe i træerne. Læs videre og tjek det fascinerede hotel ud!

Træhotel i Sverige

Træhotellets koncept er inspireret af en film lavet af Jonas Selberg Augusten kaldet The Tree Lover, der kredser om forholdet mellem mennesker og træer. Derfor er der også et stort fokus på bæredygtighed og på at beskytte det lokale miljø så meget som muligt. Det betyder, at ingen træer er fældet i forbindelse med at skabe hotellet – de har bygget omkring dem i stedet. Og det er en anden grund til, at dette hotel føles så magisk – Bygningerne er skøre og excentriske, men de er nærmest ligeså meget en del af skoven, som træerne omkring dem.

Hotellet drives af et par, Britta og Kent, som også driver det nærliggende Brittas Pensionat, et hyggeligt sted, hvor gæster fra træhotellet tjekker ind og spiser. Hotellet har flotte anmeldelser på TripAdvisor, og mange gæster nævner den varme atmosfære og opmærksomheden, som værtsparret udviser. I 2016 vandt hotellet endda Travelers ‘Choice Award på TripAdvisor.

Se billederne af træhotellet i Sverige

The Cabin

The Cabin er en futuristisk kapsel, der kan prale med en uspoleret udsigt takket være sin beliggendehed på en bjergskråning. Med et areal på 24m² er der plads til to personer.

The Blue Cone

Trods den meget røde farve, hedder dette værelse faktisk The Blue Cone. Designet er enkelt, og indretningen er typisk skandinavisk med pels og minimalistiske møbler. The Blue Cone  kan rumme op til fire personer.

The UFO

En af mine favoritter! Du kan føle dig som et barn igen, når du opholder dig i denne UFO, der kan rumme 2 voksne og 3 børn. Stigen i bunden kan trækkes op, og på trods af sin usædvanlige form er der masser af plads til alle.

The Bird’s Nest

Den godt camouflerede fuglerede, The Birdnest, er perfekt til alle, der elsker fugle! Den kan rumme l en familie på to voksne og to børn. Prøv at forestille dig, hvor hyggeligt det ville være derinde, når sneen begynder at falde udenfor.

Mirrorcube

Endnu et fantastisk værelse! Terningen, Mirrorcube, er 4x4x4 meter, og der er plads til to personer. Der er endda en terrasse oppe på taget, hvorfra I kan nyde skoven. Og som navnet antyder, så er dette værelse i Treehotel Harads dækket af spejle.

The Dragonfly

Det sjette værelse ved Treehotel er The Dragonfly. Med sine 52m2 er det også et af de største værelser. De mange store vinduer, der går fra gulv til loft, garanterer, at du hele tiden har den smukkeste udsigt til skoven.

The 7th Room

The 7th Room er som navnet antyder det syvende, og dermed også nyeste værelse. Lejligheden med de store panorama vinduer befinder sig i udkanten af skoven og i 10 meters højde. Bunden af trælejligheden er dækket af ét stort billede, der viser træerne fra oven, før værelset blev bygget. Lejligheden er i alt 100 m2 , hvoraf 75 m2 er indendørsareal. I godt vejr kan I nyde udsigten fra net-terrassen, hvis I tør…

 

Aktiviteter ved træhotellet i Sverige

Men det er ikke alt! Ud over disse fantastiske værelser, så tilbyder træhotellet i Sverige også masser af aktiviteter, der varierer alt efter årstiden. Der er rafting, mountainbiking, kajak, langrend, hundeslædekørsel… Og listen fortsætter! Der er masser af måder at få dit adrenalinfix, men der er også mulighed for at lære mere om Nordsverige. Du kan opleve den samiske kultur på tæt hold ved at tilbringe dagen på en rensdyrgård og spise traditionelle samiske retter med en lokal familie. Der er også en tur gennem landsbyen Harads, som ender med traditionel svenske fika (kaffe og kage – tro mig, det er lækkert!). Du kan se alting på hotellets hjemmeside.

Og det er derfor, jeg elsker dette træhotel: designet, respekt for naturen og alle de aktiviteter, du kan give dig i kast med. Det sværeste bliver simpelthen at beslutte hvilken lejlighed, du ønsker at bo i! Men spørg ved booking og jeg er sikker på, at Britta og Kent vil gøre deres bedste for at guide dig til at vælge det rigtige værelse for dig.

Interesseret i et ophold? Så smut forbi Trivago efter de bedste tilbud! Sverige er et utroligt land, og jeg tror, dette hotel er den perfekte måde at opleve både natur og kultur på tæt hold. Jeg kan love dig, at det er alle pengene værd, selvom du nok skal betale på den gode side af 3.000 kroner per nat. Men så er morgenmaden i unikke omgivelser også garanteret! 😉

Eller er du interesseret i andre ferier i Sverige? Se bare min tilbudsside Ferie i Sverige – Holidayguru.dk.