Meget kan man sige om svenskerne, men kedelige er de i hvert fald ikke 😉 Og når det kommer til design, er de absolut heller ikke tabt bag en vogn – det beviser dette Træhotel i Sverige! Hotellet er også mere internationalt kendt under navnet Treehotel, Harads – svenskerne ser ingen grund til at gøre navne kompliceret.
Hotellet er gemt væk i den svenske skov nær den lille landsby Harads i det nordlige Sverige. Men glem jeres forventninger om traditionelle træhytter. Dette træhotel består af syv unikke ‘værelser’, der er beliggende i træerne. Læs videre og tjek det fascinerede hotel ud.

Træhotel i Sverige

Træhotellets koncept er inspireret af en film lavet af Jonas Selberg Augusten kaldet The Tree Lover, der kredser om forholdet mellem mennesker og træer. Derfor er der også et stort fokus på bæredygtighed og på at beskytte det lokale miljø, så meget som muligt, hvilket betyder, at ingen træer er fældet i forbindelse med at skabe hotellet – de har bygget omkring dem i stedet. Og det er en anden grund til, at dette hotel føles så magisk; Bygningerne er skøre og excentriske, men de er nærmest ligeså meget en del af skoven, som træerne omkring dem.

Hotellet drives af et par, Britta og Kent, som også driver det nærliggende Brittas Pensionat, et hyggeligt sted, hvor gæster fra træhotellet tjekker ind og spiser. Hotellet har flotte anmeldelser på TripAdvisor, og mange gæster nævner den varme atmosfære og opmærksomheden, som værtsparret udviser. I 2016 vandt hotellet endda Travelers ‘Choice Award på TripAdvisor.

Se billederne af træhotellet i Sverige

træhotel 1
Træhotel: The Cabin er en futuristisk kapsel, der kan prale med en uspoleret udsigt takket være sin beliggendehed på en bjergskråning. Med et areal på 24m² er der plads til to personer.
rød hytte
Træhotel: Trods den meget, meget røde farve, så hedder dette værelse faktisk ‘The Blue Cone’. Designet er enkelt, og indretningen er typisk skandinavisk med pels og minimalistiske møbler. The Blue Cone er 22m² og kan rumme op til fire personer.
træ ufo
Træhotel: En af mine favoritter! Du kan føle dig som et barn igen, når du opholder dig i denne UFO, der kan rumme 2 voksne og 3 børn. Stigen i bunden kan trækkes op, og på trods af sin usædvanlige form er der masser af plads til alle.
fuglerede
Træhotel: Den godt camouflerede Fuglerede, The Birdnest, er perfekt til alle, der elsker fugle! Den kan rumme op til en familie på to voksne og to børn. Prøv at forestille dig, hvor hyggeligt det ville være derinde, når sneen begynder at falde udenfor …
træhtoeijw
Træhotel: Endnu et fantastisk værelse! Terningen, Mirrorcube, er 4x4x4 meter, og der er plads til to personer. Der er endda en terrasse oppe på taget, hvor I kan nyde skoven fra. Og som navnet antyder, så er dette værelse i Treehotel Harads dækket af spejle.
12
Træhotel i Sverige: Det sjette værelse ved Treehotel er The Dragonfly. Med sine 52m2 er det også et af de største værelser ved dette træhotel.
7the-room
Træhotellet i Sverige: The 7th Room er som navnet antyder det syvende, og dermed også nyeste værelse. Det er en panorama lejlighed i udkanten af skoven og i 10 meters højde. Bunden af trælejligheden er dækket af ét stort billede, der viser træerne fra oven, før værelset blev bygget. 100 m2 er lejligheden på i alt, herunder 75 m2 indendørsareal. I godt vejr kan I nyde udsigten fra net-terrassen, hvis I tør…

Se værelserne i træhotellet indvendigt

træhotelrna
Træhotel: Indretningen af The Blue Cone. Det ligner noget fra et boligmagasin!
træhtoema
Træhotel i Sverige: Udsigten er magisk uanset hvad tid på året, I besøger hotellet. Hvis I er heldige, kan I endda få en chance for at se nordlys!
træhfja
Træhotel: Det kan godt blive koldt i Sverige, men fortvivl ej! Du kan varme dig i hotellets smukke træsauna.

13

Fotos fra Trivago.dk

Forskellige aktiviteter ved træhotellet i Sverige

Men det er ikke alt! Ud over disse fantastiske ‘værelser’, så tilbyder dette træhotel i Sverige også masser af aktiviteter, der varierer alt efter årstiden. Der er rafting, mountainbiking, kajak, langrend, hundeslædekørsel… Og listen fortsætter! Der er masser af måder at få dit adrenalinfix, men der er også mulighed for at lære mere om Nordsverige. Du kan opleve den samiske kultur på tæt hold ved at tilbringe dagen på en rensdyrgård og spise traditionelle samiske retter med en lokal familie. Der er også en tur gennem landsbyen Harads, som ender med traditionel svenske fika (kaffe og kage – tro mig, det er lækkert!). Du kan se alting på deres hjemmeside.

Og det er derfor, jeg elsker dette træhotel: designet, respekt for naturen og alle de aktiviteter, du kan prøve. Det eneste problem, du har, er at beslutte, hvilken ‘lejlighed’ du ønsker at bo i! Men spørg ved booking, og jeg er sikker på, at Britta og Kent vil gøre deres bedste for at guide dig til det rigtige værelse ved dette træhotel i Sverige.

Interesseret i et ophold? Så smut forbi Trivago efter de bedste tilbud! Sverige er et utroligt land, og jeg tror, dette hotel er den perfekte måde at opleve både natur og kultur på tæt hold. Jeg kan love dig, at det er alle pengene værd, selvom du nok skal betale på den gode side af 3.000 kroner per nat. Men så er morgenmaden i unikke omgivelser også garanteret! 😉

Eller er du interesseret i andre ferier i Sverige? Se bare min tilbudsside “Ferie i Sverige – Holidayguru.dk“.