Det behøver ikke altid at være Australien eller Californien. Mange af de fedeste steder at surfe ligger faktisk i Europa. Lær mere om de portugisiske bølger, Nordens Hawaii, og hvordan irerne trodser det kolde vejr…
Vil du tilbringe den perfekte sommer ved kysten? Leder du efter de bedste bølger i Europa? Så er du heldig – jeg vil her vise dig, hvilke lande der er bedst til surfing, og hvad de populære europæiske hotspots har at tilbyde. Det betyder ikke noget, om du er nybegynder eller professionel – du finder de fedeste og mest usædvanlige steder her!

Surfing i Europa

Portugal | Danmark | Italien | Spanien | Holland | Irland | Frankrig

Photo: istock.com/goodlifestudios

Portugal

Den portugisiske kyst er fuld af steder, der er perfekte til surfing og kitesurfing. Peniche halvøen og den nærliggende landsby Ericeira er særdeles populære. Du finder alt, som en surfer har brug for. Især høje bølger, der bringer glæde hos både begyndere og øvede surfere. Mens Periche også er kendt for sin charme, vinkældre og lækre skaldyr, som er nok til at fortrylle de fleste, så har Ericeira et par ekstra esser i ærmet – udover sine perfekte surfingomgivelser. Du vil helt sikkert elske denne lille landsby med dens mange søde caféer, restauranter og en lang række barer. Ericeira ligger kun 30 kilometer fra Lissabon, så det kan også være værd at overveje en lille dagstur dertil, synes du ikke? 😉

Surfing in Portugal iStock_000085690429_Large EDITORIAL ONLY Peeter Viisimaa-2
Foto: iStockphoto.com/ Peeter Viisimaa

Et højdepunkt for meget erfarne surfere er absolut den lille, diskrete fiskerby Nazaré. På Praia do Norte vil du kunne beundre nogle af de højeste bølger i verden. Men kun få mennesker vover sig ud – klik herunder og se, hvad jeg mener!

 • Find fly til Portugal
 • Danmark

  Klitmøller på vores egen danske kyst er selvfølgelig også med i denne artikel! Det kan godt være koldt her pga. de til tider barske vinde, der hersker, men det er præcis derfor, surfere kalder stedet “Nordens Hawaii” – bølgerne her er fantastiske! Bare pak en tykkere våddragt og varme sokker, så er du klar til Klitmøller.

  ❤️?????

  A photo posted by Janne_skaeve (@janne_skaeve) on

  Italien

  Ikke nødvendigvis det første land, der dukker op, når man taler om surfing, men det er helt sikkert et godt alternativ til surfsteder langt væk som Californien eller Australien. Populære områder er Adriaterhavskysten, samt smukke Sicilien og Sardinien. Kitesurfere vil især få noget for pengene her – du kan surfe, selv når bølgerne er rolige. Du får de bedste bølger på Sicilien i løbet af efteråret, hvor de kan nå op til 3 meter. Du finder også masser af steder. hvor du kan leje surfbræt, surfskoler og butikker. Det mest berømte sted på Sardinien er Capo Mannu, hvor øvede surfere kan slå sig løs. Og begyndere kan se frem til den varme sol og det turkisblå vand i Middelhavet!

  Kitesurfing i Italien

  Spanien

  Spanien hører absolut til blandt toppen af surfsteder. Der er gode surfforhold i nord især på grund af den mere blæsende vejr – et af de bedste steder er Costa de la Luz. Her vil du opleve fantastisk vejr, der hersker hele året rundt, og skaber fremragende betingelser for surfing. Bølgerne bryder regelmæssigt, og de er normalt omkring 1,5 meter høje – ideelt til dit første forsøg som surfer. Der er lidt anderledes i Lanzarote – i højsæsonen (oktober – april) oplever du noget højere bølger. Du kan nyde de skønne omgivelser og dejlige solskin hele året rundt. Men nu når vi til højdepunktet i det spanske surfing-univers: Fuerteventura bliver ofte kaldt “Europas Hawaii“, og udover fantastiske strande og gode bølger, så støder du også på vidunderlige vulkanske landskaber. Hvis du er surfer, er du nødt til at komme her mindst en gang!

  Surfers on El Cotillo beach, Fuerteventura, Canary Islands, Spain.

  Holland

  Koldere end Spanien, men stadigvæk et meget populært land, når det kommer til surfing! I Scheveningen finder du alt, hvad du behøver til en perfekt dag på bølgerne – der er alt fra surfskole, masser af strandbarer og endda en campingplads, hvor unge fra hele verden kommer for at slå deres telte op. Erfarne surfere foretrækker at komme i efteråret eller vinteren, for at drage fordel af de bedste bølger, men forholdene er gode hele året rundt.

  Scheveningen Beach iStock_000050070636_Large-2
  Foto: iStockphoto.com/TasfotoNL

  Irland

  Brrr, det er koldt! Ikke at det betyder noget for de hærdede surfere, der kommer her – vejret er det sidste, de tænker over. I Bundoran kommer der mennesker fra hele verden for at jagte de bedste bølger og det ultimative kick, og de brede strande er også velegnet til begyndere. Du vil også opleve nogle unikke landskaber og den typiske irske atmosfære! I tilfælde af, at tingene bliver lidt for vilde for dig, så kan du altid nappe en tur på en nærliggende pub – en Guiness hjælper på det meste.

  Auf den Wellen iStock_000012761481_Large-2

  Frankrig

  Når man leder efter gode surfsteder i Europa, så er det ikke en dum idé at søge mod syd. Et af de klassiske steder er Biarritz, som tiltrækker surfere. der søger de perfekte bølger. Og tro mig, du vil finde dem her! Her er der både konkurrencer, festivaler, surfskoler og surflejre. Du skal tage til Biarritz, hvis du leder efter den der helt rigtige surferfølelse, da vandsport er alfa opg omega her. Der er endda en enorm strækning af kysten, der kun er åben for surfere.

  Den lille landsby Hossegor er lige så berømt for sin atmosfære. Dette er et godt sted for nybegyndere, der vil lære at ride på bølgerne. Men øvede kan også sagtens finde udfordringer her. Hossegor emmer af surferlandsby, og entusiastiske surfere fra hele verden mødes her. Om sommeren i højsæsonen støder du på surfstjerner her – i foråret og efteråret er der lidt færre.

  Biarritz i Frankrig

  Europa – et surfparadis!

  Så – kunne du bruge guiden? Jeg vil vædde på, at du bare vil afsted – NU! Nu ved du i det mindste, at du ikke behøver at rejse langt for at surfe! Grib dit board, din våddragt og afsted!