Læs om, hvad en error fare er, hvad du skal gøre når du finder en samt ikke mindst, hvordan du finder en error fare

Når dagligt jeg kigger efter gode ferietilbud til dig, kommer jeg tit forbi opslag med titlen Error Fare. Jeg har endnu ikke set et fordansket ord af dette engelske udtryk, men det tætteste vil være fejlpris. Error fare udtrykket dækker nemlig over et ferietilbud, der har fået tildelt en forkert pris. Og præcis som når du opdager en fejl på prissætningen i supermarkedet, så har kunden i udgangspunktet ret til at købe varen til den pris, den står annonceret med.

Men du skal være hurtig! Error fares bliver hurtigt opdaget og/eller udsolgt! Hvad enten det er et fly, hotel eller samlet pakkerejse, som du ser til en helt usædvanlig pris, så skynd dig at booke den.
Og så vil jeg i samme sætning råde dig til ikke at booke yderligere ting (hotel, fly eller oplevelser) før du har fået bekræftet billetten på din error fare.

Error fare – hvordan finder man billige flybilletter?

Hvad er en error fare? | Hvad skal du gøre når du har købten error fare? | Sådan finder du en error fare

Hvad er en error fare?

En error fare betyder simpelthen et produkt med en forkert pris. Oftest, i denne feriebranche, en pris langt under normal markedsværdi. Det mest normale sted at finde error fares er på flybilletter, da udbudet af flybilletter er så kæmpe stort. Samtidigt er konkurrencen meget hård, så selskaberne er nødt til at justere deres priser løbende for matche konkurrenterne.

En error fare kan enten være en menneskelig fejl eller en teknisk fejl i rejseselskabets system.

Lad os tage et tænkt eksempel. En flybillet fra København til New York koster typisk omkring 2.500 kroner tur/retur – plus minus et par hundrede kroner alt efter, hvornår du booker den. Men der kan ske det, at ved en opdatering af priserne, at et komma bliver sat forkert eller et tal glemt i indtastningen, og pludseligt kan du få billetten til bare 250 kroner. Dét er en error fare.

Du kan også støde på den slags error fares, når du benytter dig af forskellige lufthavne ud og hjem – de såkaldte gaffelflyvninger. Næsten groft sagt, jo flere muligheder der er for fejl i indtastningsprocessen hos rejseselskabet, jo større er chancen for en error fare.

En error fare for den rejsende svarer lidt til at vinde i Lotto. Ikke mindst fordi det sker så sjældent.

Se også: Mine tilbud på billige flybilletter

shutterstock_556705432

Hvad skal du gøre når du har købt en error fare?

Den hidtil uskrevne regel, når du finder en error fare, er, at du bestemt ikke skal kontakte rejseselskabet. De vil naturligvis rette prisen med det samme, og det er ikke til din fordel. Error fares er netop så billige, fordi der er sket en fejl – enten manuel eller teknisk, og dét er til din fordel.

Hvis du er så heldig at finde en error fare på eksempelvis flybilletter fra København til New York, så skal du simpelthen blot skynde dig at booke – og derefter danse en sejrsdans. Men vent med at booke hotel, transfer og entrébilletter til seværdighederne.

Først når du har billetten i din hånd, kan du vide dig sikker på din rejse. Det er set, at flyselskaber har forbeholdt sig deres ret til at annullere rejsen, hvis der er tale om en error fare. Og så vil det jo være synd, hvis du har brugt mange penge på et hotel.

Læs også: Sådan finder du billige flybilletter

sådan finder du en error fare

Sådan finder du en error fare

Alle os tilbudsjægere drømmer om at finde error fares. Rejseselskaberne er dog efterhånden så dygtige, at den slags fejl sjældent opstår, og når det endeligt sker, så får de rettet fejlen, før du når at finde dit Dankort frem.

Den store hemmelighed bag at finde disse error fares er faktisk ikke, at sidde limet til skærmen hele dagen og gennemsøge diverse hjemmesider. Den store hemmelighed er, at der er ikke er nogen hemmelighed. Det lyder som en kliché. Derimod er det vitterligt blot et spørgsmål om timing og en stor portion held. Jeg kan tælle på én hånd, hvor mange error fares, jeg har oplevet og benyttet mig af med succes.

Jeg siger ikke, at du i stedet skal begynde at spille Lotto og købe skrabelodder. Men hvad du i stedet kan gøre er, at følge tre simple tricks for at forbedre dine chancer for at få del i en error fare:

  1. Følg Holidayguru.dk på Facebook, hvor jeg løbende poster de bedste ferietilbud – herunder også error fares. På den måde sparer du selv tid på at kigge efter error fares.
  2. Download min app og få tilbuddene direkte på din smartphone, tablet eller computer. Så går du aldrig glip af en billig ferie igen.
  3. Hold dig løbende opdateret om tilbud, tips og tricks her på Holidayguru.dk, så har du gode chancer for at få en god og billig ferie i fremtiden. Med mine tips og tricks har du også endnu bedre forudsætninger for selv at blive en god tilbudsjæger. Og måske du en dag selv er heldig at finde en error fare?

Prøv lykken: Find selv dine billige flybilletter

PS: Husk regel nummer 1 - fortæl aldrig rejseselskaberne, at du har fundet en error på deres side.