En tur gennem New Yorks undergrund i slavernes fodspor eller udsigt over New York fra en helikopter? Lyder det ikke spændende? Du finder ikke disse New York seværdigheder i guidebøgerne, men heldigvis kan du læse alt om usædvanlige attraktioner i New York lige her! 

Byen New York – mange af jer vil sikkert tænke på verdensberømte seværdigheder som Frihedsgudinden eller Empire State Building. Men disse attraktioner er meget ofte overfyldte og koster mange penge. New York heldigvis har så mange andre interessante historier at fortælle, som ofte bliver glemt. Det er derfor på tide, at jeg viser dig de mest specielle oplevelser i New York, så du kan få et par tips til, hvad der kan gøre din rejse til New York endnu mere speciel.

Ekstraordinær sightseeing i New York

New York’s hemmeligheder | Street Art i New York | Personlig Sightseeing

Underjordisk jernbane & slaveri i New York | New York set fra oven

Celeb Spotting| New York for Horror Fans | Gastronomiske ture

New York’s hemmeligheder

Secrets of New York turen præsenterer dig for en side af byen, du sikkert ikke kender dig, og afdækker nogle hemmeligheder, som selv er ukendte for befolkningen i New York. For $148 vil du blive ledsaget af en ekspert fra det ene spændende sted til det næste. En hemmelig cocktailbar i Grand Central Station fra forbudstiden eller en gemt subway-station, selv et stykke af Berlinmuren gemmer sig i midten af Manhattan – med guidens hjælp kan du finde ud af hvor og hvorfor disse ting befinder sig her. Men det er slet ikke det hele! På denne 2-timers tur vil du blive vist meget mere, og få et lille kig på, hvad der gemmer sig bag New Yorks travle gader.

Med alle de storslåede, klassiske seværdigheder i New York er det nemt at glemme, hvor meget historie, der er gemt i de bygninger og steder, vi går forbi. Mange af disse steder står i skyggen af de store, populære turiststeder og er blevet glemt, selvom de faktisk er ret fascinerende. Folk går lige forbi disse bygninger dag ud og dag ind uden at vide, at de gemmer på masser af gode historier. Afdæk disse hemmeligheder gennem en Forgotten NY Tour. Ture foregår hver anden søndag, koster $20 og dækker en ny bid af byen hver gang. Nogle gange dækker turen kun en enkelt bygning, som har hemmeligheder nok til at fylde en 3½ timers tur (maksimum).

Hver dag går over 50.000 mennesker henover dette ur uden at sætte pris på det. Det blev bygget ind i fortorvet mellem Broadway og Maiden Lane i 1899 og er siden hen blevet fuldstændig glemt.

Street Art i New York

Det er velkendt at New York er et mekka for graffitikunstnere og gadekunstnere fra hele verden. Dette er grunden til de farverige og forskelligartede designs, der puster liv i ellers grå og kedelig gader og kan udgøre en fremragende tur. Derfor præsenterer jeg dig for: Street Art Walk. Denne tur finder sted 2 gange om ugen. Det koster $25 for en 2-timers tur af den mest berømte street art i New York – hovedsageligt i kvarterene Williamsburg eller Bushwick, men du kan faktisk selv bestemme præcis hvor. På turen vil du se alle typer af seje kunstværker, hvor kunstnerne virkelig har sat deres præg på disse trendy kvarterer. Men hvis du tror, at disse kunstnere holder sig væk fra de pænt velholdte steder på Manhattan, så tager du fejl. Selv på Lower East Side og på Bowery Street var og er mange (kendte) gadekunstnere stadig aktive i dag, og på din tur vil du se ny såvel som gammel graffitikunst.

Det er ikke kun over jorden, utallige kunstnere har udsmykket byen. Også i New Yorks subway er der masser af graffitikunst. Du kan gå på opdagelse i den farverige underside af byen ved at tage på NYC Subway Art Tour, som finder sted 6 gange om ugen (ikke om søndagen) og koster $30 for en 3-timers tur. Oplev hvordan det tilsyneladende endeløse netværk af underjordiske tunneller udvikler sig til et massivt galleri med spændende kunstværker. Du vil blive ledsaget af den sagkyndig guide Darryl Reilly, som giver dig besked om, hvad der er hvad i denne underjordiske kunstverden.

Personlig sightseeing i New York

Hvis du kunne tænke dig at se både de berømte seværdigheder og de mindre kendte, skulle du prøve en af Cliff Stones Custom & Private Tours eller en tur med Gabby Cabby. Cliff Stones ture skiller sig ud på grund af hans endeløse viden om hans højtelskede by samt muligheden for at booke private ture. Hvis du har booket en tur med Gabby Cabby, vil du blive hentet om morgenen i en klassisk gul New Yorker taxa for at begynde din tur. På den 7-timers tur vil du opleve og lære mere end bare de normale turistattraktioner på Manhattan. Priserne for begge ture kan forhandles og afhænger af størrelsen på din gruppe.

Den underjordiske jernbane & slaveri i New York

Ser man på New Yorks historie, og USAs historie generelt, bliver det klart, at byen ikke er så fejlfri, som man ofte forstiller sig. En del af dette skyldes slaveriet af afrikanske arbejdere, der varede indtil det 19. århundrede, samt den efterfølgende racisme. Nogle New Yorkere risikerede deres liv for at hjælpe med at befri slaverne, og et stort netværk af historiske bygninger og subwaysystemet spillede en rolle for at få planerne til at lykkedes. Vigtigheden af disse bygninger forklares i løbet af NYC Slavery and the Underground Railroad Tour, sammen med fortællinger om de dramatiske omstændigheder som resulterede i modstand og triumf. Der er ture hver onsdag og lørdag, og de koster $30 og varer omkring 2 timer.

New York set fra oven

En helikoptertur i New York kan give dig en ny og helt anderledes udsigt over Manhattan. Når du har valgt din personlige rute, vil du efterlade stressen og de travle gader under dig og flyve højt over New York i ca 30 minutter. Selvfølgelig er dette en eksklusiv oplevelse, og den kommer ikke uden en høj pris – en kortere flyvetur på 12-15 minutter koster $144, men en længere tur på 25-30 minutter koster $284. Så ja, det er ikke billigt, men at opleve den unikke udsigt over New York fra oven er det hele værd.

Celeb Spotting

I sådan en kunstnerisk og eksklusiv by som New York, kan stjernerne ikke være langt væk. TMZ Celebrity Tour NYC viser dig, hvor dine yndlingsidoler bruger deres fritid. Om bord på den veludstyrede bus, vil du blive præsenteret for seje videoer og sjove fakta, du aldrig havde forventet. Busserne kører flere gange om dagen fra Times Square og turen varer omkring 2 timer.

New York er både inspiration og location for mange berømte film og tv-serier. På Superhero Sightseeing Tour viser guiderne dig de præcise steder i New York hvor Superman eller Spiderman var i aktion, og hvor the Avengers kæmpede for menneskeheden. Du kommer også til at lære om tegneseriens oprindelse i 1930’erne, hvilket giver dig et fascinerende indblik ind i superheltenes verden. Turen finder sted om søndagen, koster $34,99 og varer omkring 90 minutter.

For fans af andre serier viser On Location dig. hvor populære serier og film blev indspillet. Sex and the City, Gossip Girl og Sopranos er bare nogle af de locations, du kan besøge. Du kan også besøge McGee’s Pub der er inspirationen bag den bar, vennerne fra How I Met Your Mother tit besøgte. Men dette er kun et udpluk af de serier og film, vi automatisk forbinder med New York – det er virkelig en magisk oplevelse at besøge de steder, som du kender fra film og TV i virkeligheden.

New York for Horror Fans

Hvis du er til gys og horror, så er Boroughs of the Dead turen noget for dig! Turguiderne, som næsten ikke kan vente med at skræmme dig med uhyggelige historier, tager dig rundt til steder på Manhattan, Brooklyn og Queens og har grusomme historier at fortælle. På Manhattan er der fx. Ultimate Greenwich Village Ghost Tour som står klar til at præsentere skrækkelige historier, alle sande selvfølgelig, fra Greenwich Village og Eat Village på 2 timer. Både spændende og skræmmende, Forgotten Dark Histories of Lower Manhattan vil få dig til at se New Yorks tidligere tider i et helt andet lys, og turen er pakket med action nok til at fylde en hel gyserfilm. Men der er også mange uhyggelig anekdoter i Brooklyn og Queens. Dem kan du høre ved at tage en Haunted Brooklyn Heights tur eller på en særlig Halloween tur gennem Greenwood Cemetery. Og som om det ikke var nok, kan guiderne også fremmane ånder fra jul eller fra Titanics forlis for at lave lidt rav i gaden. Der er noget for en hver horrorfan, så kom bare med – hvis du tør!

Gastronomiske Ture

Takket være den kulturelle diversitet, har New York masser af delikatesser og lækre specialiteter at byde på. Hvis du er blevet sulten efter en af de mange unikke ture, kommer der her noget, der kan gøre ende på din sult – Scott’s Pizza Tours! Som navnet nok afslører, handler denne tur om den italienske specialitet, der er elsket i hele USA, men som er specielt populær her i New York. Flagskibet for Scotts Pizza Tours er en tur med NYC Pizza Bussen. For $60 kan du køre fra pizzeria til pizzeria med stil i en klassisk gul, amerikansk skolebus med Scott selv og sammen teste 4 pizzarestauranter i alt. Men du kan også tage en pizzatur med Scott i et bestemt område af New York. Lyder lækkert, ikke?

En trend, som er begyndt at blive populær i Europa, er de såkaldte foodtrucks. Her kan du få serveret frisk gourmet mad fra en gammel, ombygget varevogn, og de kulinariske muligheder er mange. Mange foodtrucks holder til ved de store virksomheder på Wall Street og er perfekt til en Nyc Food Truck Tour. For $48 kan du prøve de forskellige madmuligheder, der er, og lære om foodtruckens historie fra ejerne. Turen finder sted om ondagens og varer omkring 2 timer.

Så, fandt du noget som du kunne lide? Hvilken tur vil du helst på? Eller har du allerede været på en af turene? Jeg glæder mig til at høre om dige oplevelser og tips til ekstraordinær sightseeing i New York!