En tur gennem New Yorks undergrund i fodsporene af slavernes historie eller udsigten over New York fra en helikopter? Lyder det ikke spændende? Du finder ikke disse ture i guidebøgerne, men heldigvis kan du læse alt om ekstraordinær sightseeing i New York her! 

Byen New York – mange af jer vil sikkert tænke på verdensberømte seværdigheder så som Frihedsgudinden eller Empire State Building. Men disse attraktioner er meget ofte over fyldte og har ikke noget specielt at byde på. New York har så mange andre interessante og unikke historier at fortælle, som desværre ofte falder af i svinget, så det er på tide, at jeg viser dig de mest specielle ture i New York, og giver dig et par tips om hvordan du kan gøre din New York tur endnu mere speciel.

Ekstraordinær sightseeing i New York

New York’s hemmeligheder | Street Art i New York | Personlig Sightseeing

Underjordisk jernbane & slaveri i New York | New York set fra oven

Celeb Spotting| New York for Horror Fans | Gastronomiske ture

new-york-707x471

New York’s hemmeligheder

Secrets of New York turen præsenterer dig for en side af byen du sikkert ikke forventede, og afdækker nogle hemmeligheder, som også er ukendte for befolkningen i New York. For $148 vil du blive ledsaget af en ekspert og bliver ledt fra det ene spændende sted til det næste. En hemmelig cocktailbar i Grand Central Station fra forbudstiden eller en gemt subway station, selv et stykke af Berlinmuren gemmer sig i midten af Manhattan – med guidens hjælp kan du finde ud af hvor og hvorfor disse ting befinder sig her. Men det er slet ikke det hele! På denne 2-timers tur vil du blive vist meget mere, og få et lille kig til hvad der lægger bag New Yorks travle gader.

Med alle de visuelle seværdigheder i New York er det nemt at glemme, hvor meget historie der er gemt i bygninger og steder vi går forbi. Mange af disse steder står i skyggen af de store, populære turiststeder og er blevet glemt selvom de faktisk er ret fascinerende. Folk går lige forbi disse bygninger dag ud og dag ind, uden af vide at bag dem gemmer sig en lang fortælling. Andre steder er simplethen blevet glemt og er helt ukendte for selv befolkningen i New York. Dette er grund nok til at afdække disse hemmeligheder gennem en Forgotten NY Tour. Ture foregår hver anden søndag, koster $20 og dækker en ny bid af byen hver gang, eller nogle gange kun en enkelt bygning, som har hemmeligheder nok i sig selv til at fylde en 3½ timers tur (maksimum).

Photo: facebook.com/pages/Forgotten-New-York
Foto: facebook.com/pages/Forgotten-New-York

Hver dag går over 50.000 mennesker henover dette ud uden at sætte pris på det. Det blev bygget ind i fortorvet mellem Broadway og Maiden Lane i 1899 og er siden hen blevet fuldstændig glemt.

Photo: facebook.com/WilliamBarthmanJeweler
Foto: facebook.com/WilliamBarthmanJeweler

Street Art i New York

Det er velkendt at New York er det mekka for graffitikunstnere og gadekunstnere fra hele verden. Dette er grunden til deres farverige og forskelligartede designs, der puster liv i ellers grå og kedelig gader, kan udgøre en fremragende tur. Derfor præsenterer jeg dig for: Street Art Walk. Denne tur finder sted 2 gange om ugen. Det koster $25 for en 2-timers tur af den mest berømte street art, nærmere bestemt Williamsburg eller Bushwick – men du kan selv bestemme præcis hvor. Her vil du se alle typer af seje kunstværker, hvor kunstnerne virkelig har sat deres præg på disse trendy kvarterer. Men hvis du tror, at disse kunstnere holder sig væk fra de pænt velholdte steder på Manhattan, så tager du fejl. Selv på Lower East Side og på Bowery Street var og er mange (kendte) gadekunstnere stadig aktive i dag, og på din tur vil du se ny såvel som gammel graffitikunst.

Det er ikke kun over jorden at utallige kunstnere har udsmykket byen, også i New York’s subway tunneller er der masser af graffitikunst. Du kan gå på opdagelse i den farverige underside af byen ved at tage på NYC Subway Art Tour, som finder sted 6 gange om ugen (ikke om søndagen) og koster $30 for en 3-timers tur. Det tilsyneladende endeløse netværk af underjordiske tunneller udvikle sig til et massivt galleri af de bedste kunstværker. Du vil blive ledsaget af den sagkyndig guide – Darryl Reilly, som giver dig besked om hvad der er hvad i denne underjordiske kunstverden.

Photo: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

Personlig sightseeing i New York

Hvis du kunne tænke dig at se både de berømte seværdigheder og de mindre kendte men lige så interessante ting i New York, så skulle du tage og prøve en af Cliff Stone’s Custom & Private Tours eller en tur med Gabby Cabby. Cliff Stone’s ture skiller sig ud takketværet hans endeløse viden om hans højtelskede by og muligheden for at booke private ture. Hvis du har booket en tur med Gabby Cabby vil du blive hentet om morgenen i en klassisk gul New Yorker taxa for at begynde din tur. På den 7-timers tur vil du opleve og lære mere end bare de normale turistattraktioner på Manhattan. Priserne for begge ture kan forhandler og afhænger af størrelsen af din gruppe.

Photo: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

Den underjordiske jernbane & slaveri i New York

Ser man på New York’s historie, og USA’s historie generelt, bliver det klart, at byen ikke er så fejlfri som man ofte forstiller sig. En del af dette skyldes slaveri af mange afrikanske arbejdere indtil det 19. århundrede og den efterfølgende racisme. Nogle New Yorkere besluttede sig for, at risikere deres egne liv for at hjælpe med at befrie slaverne, og et stort netværk af hemmelige historiske bygninger og subwaysystemet spillede en rolle for at deres planer lykkedes. Vigtigheden af disse bygninger forklares i løbet af NYC Slavery and the Underground Railroad Tour, sammen med fortællinger om de dramatiske omstændigheder som resulterede i opstand og også triumf og modig succes. Der er ture hver onsdag og lørdag, det koster $30 og varer omkring 2 timer.

Photo: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

New York set fra oven

En helikoptertur kan give dig en ny og helt anderledes udsigt over Manhattan. Når du har valgt din personlige rute, vil du forlade stressen og de travle gader under dig og flyve højt over New Yorks tage i ca 30 minutter. Selvfølgelig er dette en eksklusiv oplevelse og den kommer ikke uden en høj pris – en kortere flyvetur på 12-15 minutter koster $144, men en længere tur på 25-30 minutter koster $284. Så ja, det er ikke billigt, men at opleve den unikke udsigt af New York fra oven er det hele værd.

Photo: tripadvisor
Foto: tripadvisor

Celeb Spotting

I sådan en kunstnerisk og eksklusiv by som New York, kan stjernerne ikke være langt væk. TMZ Celebrity Tour NYC viser dig, hvor dine yndlingsidoler bruger deres fritid. Om bord på den veludstyrede bus, vil du blive præsenteret for seje videoer og sjove fakta, du aldrig havde forventet. Busserne kører flere gange om dagen fra Times Square og turen varer omkring 2 timer.

Det store antal at stjerner som bor her, må have noget at gøre med det faktum, at New York er både inspiration og location for mange berømte film og tv-serier. På Superhero Sightseeing Tour viser guiderne dig de præcise steder i New York hvor Superman eller Spiderman var i aktion og hvor the Avengers kæmpede for menneskeheden. Du kommer også til at lære om tegneseriens oprindelse i 1930’erne, hvilket giver dig et fascinerende indblik ind i superheltenes verden. Turen finder sted om søndagen, koster $34,99 og varer omkring 90 minutter.

For fans af andre serier viser On Location dig hvor populære serier og film blev indspillet. Sex and the City, Gossip Girl og Sopranos er bare nogle af de locations du kan besøge. Derudover tilbyder NYC TV & Movie Tour dig også spændende seværdigheder, så som McGee’s Pub der er inspirationen til den bar vennerne fra How I Met Your Mother så tit besøger. Men dette er kun et udpluk af de serier og film vi automatisk forbinder med New York – det er virkelig en magisk oplevelse at besøge de steder som du kender fra film og TV i virkeligheden.

Hook-Ladder-NYC-707x471
Foto: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

New York for Horror Fans

Hvis du er til gys og horror, så er Boroughs of the Dead turen noget for dig! Turguiderne, som næsten ikke kan vente med at skræmme dig med uhyggelige historier, tager dig med rundt til steder på Manhattan, Brooklyn og Queens som har grusomme historier at fortælle. På Manhattan er der fx. Ultimate Greenwich Village Ghost Tour som står klar til at præsentere skrækkelige historier, alle sande selvfølgelig, fra Greenwich Village og Eat Village på 2 timer. Både spændende og skræmmende, Forgotten Dark Histories of Lower Manhattan vil få dig til at se New Yorks tidligere tider i et helt andet lys, og turen er pakket med nok action til at fylde en hel gyserfilm. Men der er også mange uhyggelig anekdoter i Brooklyn og Queens. Dem kan du høre om ved at tage en Haunted Brooklyn Heights tur eller på en særlig Halloween tur gennem Greenwood Cemetery. Og som om det ikke var nok, kan de også fremmane ånder fra jul eller fra Titanics forlis for at lave lidt rav i gaden. Der er noget for en hver horrorfan, så kom bare med – hvis du tør!

Photo: Bild: facebook.com/pages/Boroughs-of-the-Dead
Foto: Bild: facebook.com/pages/Boroughs-of-the-Dead

Gastronomiske Ture

Takket være den kulturelle diversitet, har New York masser af delikatesser og lækre specialiteter at byde på. Hvis du er blevet sulten efter en af de mange unikke ture, kommer der her noget som kan gøre ende på din sult – Scott’s Pizza Tours! Som navnet nok afslører handler denne tur om den italienske specialitet som er elsket over alt i USA, men som er specielt populær her i New York. Flagskibet for Scotts Pizza Tours er en tur med NYC Pizza Bussen – For $60 kan du køre fra pizzeria til pizzeria med stil i en klassisk, gul, amerikansk skolebus med Scott selv, og teste 4 restauranter i alt. Men du kan også tage en pizza tur med Scott i et bestemt område af New York. Lyder lækkert, ikke?

En trend som er begyndt at blive populær i Europa er de såkaldte foodtrucks. Her kan du få serveret frisk, gourmet mad fra en gammel, ombygget varevogn og de kulinariske muligheder er mange. Mange foodtrucks holder til i de store virksomheder på fx Wall Street og er perfekt til en Nyc Food Truck Tour. For $48 kan du prøve de forskellige madmuligheder der er og lære om foodtruckens historie fra ejerne. Turen finder sted om ondagens og varer omkring 2 timer.

En anden god tur at tage på er Hipster Food Tour, som for $50 tager dig med rundt i nabolaget Williamsburg. Med 3 guidede ture om ugen er ikke dog ikke kun hipstere der kommer for at smage de 7 forskellige retter. På menuen finder du ting som pizza bagt i træovn, håndlavede oste og gourmet chokolade – kort sagt er der noget for en hver smag.

Photo: tripadvisor
Foto: tripadvisor

Så, fandt du noget som du kunne lide? Hvilken tur vil du helst på? Eller har du allerede været på en af turene? Jeg glæder mig til at høre om dige oplevelser og tips til ekstraordinær sightseeing i New York!