Sommeren er ved at være slut, hvilket betyder, at det bliver den tid på året, hvor vi alle ind i mellem mest bare ønsker at vende os om på den anden side i sengen og vente til næste år. Men selv i efteråret, når bladene på træerne langsomt begynder at skifte farve, så er der masser af byer, hvor du kan kan komme godt igennem de koldere måneder. Og i efteråret har vi jo også ferie.

Men hvor skal vi rejse hen i efteråret? Og er der nogle billige ferier i uge 42, hvor de fleste af os danskere har ferie. I gamle dage var det kartoffelferien, hvor sæsonens sidste kartofler skulle høstes. I dag er det dog en regulær ferie, hvor det er populært at rejse væk og få lidt sol og varme.

5 perfekte destinationer

Når sommeren er forbi, finder jeg ofte billige fly til eksempelvis disse 5 byer i sidste øjeblik, da man ofte kan gøre en god handel. Fra tid til anden vil du også kunne finde et virkelig luksuriøst hotel til en brøkdel af prisen, da mange hoteller ikke bliver helt booket. Her har jeg fundet 5 forskellige destinationer, der kan være med til at skabe den perfekte storbyferie i efteråret!

Marrakech og Marokko | Stockholm | Barcelona | Paris | Budapest

Se også min tilbud på andre storbyferier

Marrakech og Marokko – en fest for alle sanser

Masser af mennesker har aldrig overvejet at tage til Marrakech, men denne fantastiske by i Marokko er virkelig en drømmedestination. Du vil blive garanteret en fantastisk oplevelse, hvis du rejser hertil i oktober og november. Temperaturerne er mere behagelige, og byen er en sand fest for alle dine sanser. Hvis du vandrer langs de smalle sidegader i Medina, den gamle bydel i Marrakech, vil du føle, at du er blevet tryllet direkte ind i 1001 nats eventyr.

I krydderikvarteret vil du blive overvældet af alle duftene, og du vil ikke finde tilsvarende unikke facader af de gamle mudderhuse og butikker andre steder i verden. Mange af krydderierne siges endda at have helbredende egenskaber. Overalt på det enorme torv Djemaa el-Fna vil du støde på slangetæmmere, kunstnere og handlende, der sælger kunst og marokkanske specialiteter. Der er også håndværkere, der producerer smykker, tæpper og lamper. Og jeg lover dig, at du vil falde for alle de farverige tilbud.

Jeg anbefaler riads, smukke hoteller i historiske bygninger i hjertet af Marrakech. På ydersiden er disse bygninger ofte i deres oprindelige tilstand. Men indefor er de fyldt med stilfuldt design. Hvis du leder efter et ekstraordinært sted at tilbringe en storbyferie, så er Marrakech er stedet for dig!

Se mine tilbud på ferier i Marokko.

djemaa el fna marrakesch-2
Djemaa el-Fna i Marrakech.

Gyldent efterår i Stockholm

Efteråret gør kun Stockholm endnu smukkere. Her kan du tilbringe en fantastiske ferie, når træerne langs vejene begynder at skifte farve, og solen går lidt før ned. Efterårssolen maler den gamle bydel i Gamla Stan i en gylden farve, og du kan slappe af, når du går langs vandet her. Stockholms placering er ganske speciel, da den er spredt ud over utallige småøer, og hvis du har tid, bør du helt sikkert tage på en bådtur langs øerne. Læg vejen forbi Astrid Lindgrens museum Junibacken eller Drottningholm Slott, slottet, hvor den svenske kongefamilie bor.

Tag på en afslappet spadseretur gennem gaderne, kig i de spændende butikker, tag en pause på en af byens restauranter og snup en kop kaffe. Og jeg kan love dig, at den gamle kliché med at svenskerne er de smukkeste mennesker i verden – den er absolut sand!

Om aftenene bliver du simpelthen nødt til at besøge Fjällgatan. Herfra får du en vidunderlig udsigt over Gamla Stan og museumsøen Skeppsholmen. Hvis vejret er dårlig, så tag på en lille rundtur i undergrundssystemet. Nogle af stationerne er kunstværker i sig selv – Kungsträdgården er især fantastisk

Hvis du ønsker at tilbringe natten et lidt mere usædvanligt sted, så book et værelse på Jumbo Stay Hostel. Det er et gammelt passagerfly, der er blevet omdannet til et hostel. En rigtig god idé, synes du ikke?

Se også mine ferietilbud til Stockholm

Stockholm, Sweden, Old town and town square
Smukke bygninger i Stockholm.

Nyd solen og strandlivet i Barcelona

Fra det høje nord bevæger vi os nu mod det sydlige Europa, nærmere bestemt den spanske by Barcelona, der er et godt sted at undslippe det triste vejr, der kan være i Danmark i efteråret. Efter en varm, spansk sommer kan du stadig nyde temperaturer over 20 ° C i oktober og november, og solen vil ofte skinne hele dagen. Byen vil ikke længere være så overfyldt med turister, da de foretrækker at rejse i den varme sommer. Hvis du kun har en weekend her, så vil jeg anbefale dig at købe en 48 timers billet til hop-on hop-off sightseeingbusserne og udforske byen på denne måde. Du kan hoppe på og stå af, når du har lyst, og lave din egen lille sightseeingtur. Hvis du er heldig, kan du derefter bruge et par timer om eftermiddagen på byens strand, før du går på udkig efter en hyggelig tapasbar i den gamle bydel, og afslutter aftenen på bedst tænkelige vis.

Du bør helt sikkert kigge efter et hotel i den gamle bydel i Barcelona, ideelt set et hotel med en tagterrasse. Det smukke Hotel 1898 er det første, der popper op i mit hoved! Her kan du slappe af i poolen og nyde udsigten over hustagene. Hvis du ikke ønsker at overskride dit feriebudget, kan du bare tilbringe aftenen her og nyde en lækker cocktail. Barcelona er absolut en fantastisk destination, der er værd at besøge i efteråret.

Se alle mine tilbud på storbyferier i Barcelona

Park Guell in Barcelona, Spain
Park Guell i Barcelona.

Oplev smukke Paris i efteråret

Paris er Paris, og det er altid en god idé at rejse til den smukke by. Okay, det kan godt være, at du får brug for en frakke og et tørklæde i oktober, men når du er forberedt, kan du beundre alle de fantastiske bygninger i den franske hovedstad i dit eget tempo. Cykeludlejningsordningen her fungerer utroligt godt. Du kan finde stationer over hele byen, hvor du kan leje en cykel og tage ud på et eventyr, før du parkerer den igen – de første 30 minutter er gratis.

Du kan cykle langs Seinen og opdage seværdigheder såsom Louvre, Notre Dame og Musée d’Orsay. Eiffeltårnet er blot et par minutter væk på cykel.

Hvis det begynder at regne, kan du tilbringe nogle timer i luksusstormagasinet Galeries Lafayette, hvor du kan beundre designertasker og smart tøj. Og ikke mindst smage nogle af de lækre macaroons. Paris er en mode hovedstad, og du vil opdage dette, når du sidder på en af de romantiske caféer og ser stilfulde pariserne, der går forbi udenfor.

Arrondissement 1-11 er de mest centrale steder at bo, og hvis du kan finde et hotelværelse her, så vil du være lige midt i det hele. Nyd Paris i de gyldne efterårsmåneder.

Se mine mange tilbud på en storbyferie i Paris

Eiffel Tower iStock_000052814418_Large

Spa og wellness i Budapest

Den ungarske hovedstad er en sand perle, og her kan du tilbringe nogle smukke og afslappede dage i løbet af efteråret.

Alle romantikerne burde tage chancen og besøge den fantastske Mathias Kirke, hvor kansler Franz Joseph giftede sig med Sissi, en elsket østrigsk kejserinde. Selvom du aldrig har hørt om Sissi, så skal du bestemt besøge kirken og beundre dens omgivelser. Castle Hill dominerer stolt over byen og har været på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1987.

Læg også vejen forbi den historiske Market Hall, der er placeret i Pest-delen af byen. Her finder du alt, hvad din sultne mave kunne tænke sig. Du vil kunne lugte alle de forskellige dufter, så snart du træder ind i Market Hall. Tag dig god tid, og gå på opdagelse i alle de spændende krydderier. Frugt og grøntsager bliver også solgt til en rigtig god pris her. Der er omkring 180 stande fordelt på 3 etager i Market Hall. Jeg kan ikke tænke på noget mere interessant end at beundre og blive inspireret af alle de forskellige produkter, der findes i dette mekka. På den øverste etage finder du en bistro, der tilbyder regionale specialiteter. Prøv noget helt nyt – hvem ved, hvornår du får mulighed for at smage disse delikatesser igen! Måske du tager et typisk ungarsk gullasch-krydderi med hjem?

Når du har fået nok af sightseeing og mad, kan du forkæle dig selv med et besøg i en af byens unikke termiske bade. Særlig kendt er Gellért Thermal Bath og Széchenyi, og i disse smukke art nouveau bygninger kan du læne dig tilbage, slappe af og glemme alt om det danske efterårsvejr!

Hoteller i Budapest er relativt billige. The Hotel Baltazár Budapest er et, jeg virkelig anbefaler, med dets smarte og stilfulde indretning.

Jeg har allerede fundet mange billige rejser til Budapest

sechenyi_bad_budapest_ungarn_188000855
Det termiske bad Széchenyi i Budapest

Nu er du klædt på med inspiration til efterårsferien 2017. Men dette var jo blot fem mulige rejsedestinationer. Alt efter dit temperament, budget og rejselyst er der mange, mange flere muligheder.

Sidste efterår var jeg selv i Porto i slutningen af efteråret, og nød at gå rundt i de stejle og farverige gader for at finde den perfekte café til et glas portvin. Altimens var flere af mine venner på solferier i lande som Cuba og Mauritius.

Hvor vil du rejse hen i efteråret 2017?