Den italienske ø har længe været en kendt favorit som feriedestination for strandløver og -løvinder. Men hvor finder man egentlig de bedste strande på Sardinien?

Hvis man spørger de lokale på den solbeskinnede, italienske ø, hvor man finder de smukkeste strande på Sardinien, er jeg sikker på, at disse vil blive nævnt. Der er ikke bare en, to eller tre strande, som er favoritter, nej. Faktisk er næsten alle strandene og enhver lille bugt små perler. Det er ikke uden grund, at Sardinien, i løbet af de sidste par år, er blevet en af de mest populære badeferie-destinationer i Europa,- hvis ikke i verden. Selv kendisser nyder at tage hertil for at slå hjernen fra og lade batterierne op. Jeg vil derfor nu præsentere… De smukkeste strande på Sardinien.

Her er de smukkestecenter strande på Sardinien

Capriccioli | Cala Spalmatore | Cala Luna | Cala Mariolu | Cala Goloritze | Costa Rei | La Pelosa

De smukkeste strande på Sardinien

Capriccioli

Lad os begynde på den nordlige del af øen, ikke langt fra lufthavnen i Olbia. Her findes en af favorit-kyststrækningerne på Sardinien, Costa Smeralda. Det er et populært område, og på grund af den høje procentdel af berømtheder, er kyststrækningen kendt for at være “super rig”. Det er her, du kan finde den farverige bugt, Capriccioli. Stedet er omringet af fyrreskov og oliventræer, beskyttet mod vinden af naturlige granitklipper. De store sanddyner, gør området til den perfekte familiedestination. Krystalklart vand er perfekt egnet til vandsport – hvem vil med ud at snorkle?

Cala Spalmatore

De smukkeste strande på Sardinien
Lidt længere nord på finder man La Maddalena, et af Sardiniens mest imponerende landskaber. Det herlige øhav og nationalparken bestående af mere end 70 små øer. Her kan man drømme sig væk omringet af lyserøde sten, maleriske strande og smaragsgrønt vand. Den mest populære, og smukkeste strand, er nok Cala Spalmatore, en naturlig strand, som endda var med i James Bond-filmen “The Spy Who Loved Me”. På Cala Spalmatore skulle man næsten tro, at man var i Caribbien!

Cala Luna

Lad os fortsætte til østkysten, som er kendt for dens magiske og bløde sandstrande. Den berømte Cala Luna må være det tætteste, man kommer på paradis, en lille diamant, som oser af naturlig charme. Denne smukke, gemte bugt ligger i Goldo di Orosei. De maleriske huler indbyder til et hyggeligt tilflugtssted, og det turkisgrønne vand inviterer snorklere og dykkere til at tage på opdagelse.
De smukkeste strande på Sardinien

Hvis man vil til denne strand, må man gå til fods, eller sejle fra Cala Gonone eller Marina di Orosei. På sidstnævnte tur er man garanteret en fantastisk udsigt over de skønne sardinske strande, som man kan beundre på vejen.

Cala Mariolu

De smukkeste strande på Sardinien
På østkysten finder man en anden af Sardiniens smukkeste strande, som giver Gala Luna kamp til stregen! Jeg taler om Cala Mariolu i den skønne ferieby Baunei. Sammenlignet med de andre strande på østkysten, er denne lidt roligere, bl.a. på grund af dens fjerne beliggenhed inde i bugten til Orosei. Stranden er også populær for dens små, hvide marmorsten, som man kan opleve ved at snorkle og dykke ned i det krystalklare, azurblå

vand, med dets farverige undervandsverden. Man kan kun komme til stranden til fods eller ved at sejle fra, eksempelvis, Arbatax eller Santa Maria Navarrese.

Cala Goloritze

De smukkeste strande på Sardinien

Bare 20 minutter fra Cala Mariolu tid fods, finder man den næste lækre strand – denne gang er det den skønne Cala Goloritze. Vandet skinner turkisblåt, og den glimtende hvide stenstrand ligner noget fra en film, og indbyder til at tilbringe eftermiddagen her. Dette er et perfekt eksempel på, at sandstrande ikke altid er bedre end stenstrande. Stranden er især populær blandt vandrere, som bevæger sig ud til østkysten for lade batteriere op.

Costa Rei

Nu tager vi sydpå. Her finder man vidunderlige Costa Rei, en kæmpemæssig kyststrækning, næsten 10 kilometer lang, omkring 50 kilometer øst for øens livlige hovedstad, Cagliari. Her er der ikke kun en enkelt sandstrand, men flere der tilsammen former én stor strand. På hele kyststrækningen mellem Capo Ferrato i nord til Punta di San Giusto, omringer små sten den farverige bugt, og vandet glitrer i forskellige
De smukkeste strande på Sardinien

nuancer af blå. Gå langs stranden og indånd den friske havluft, og find det ideelle sted at tilbringe en afslappet eftermiddag. Beslutningen bliver dog ikke nem at træffe, da enhver solskinsplet virker bedre en den sidste – hvad mere kan man ønske sig? Et lille tip for vandsportsfans: Langs Costa Rei finder man både surf- og dykkerskoler, så man kommer bestemt ikke til at kede sig!

La Pelosa

De smukkeste strande på Sardinien
Fra det travle syd, når vi endelige til det billedskønne område i den nordvestlige del af Sardinien. Sammen med det storslåede øhav La Maddalena, er området uden tvivl den mest fotogene del af øen. Omkring 150 kilometer vest fra Costa Smeralda, finder man de urealistisk hvide strande i La Pelosa. Beliggende i det lille samfund, Stintino, can man virkelig få slappet af og lade blikket vandre ud over det smukke landskab.

Stejle klipper og buske finder man overalt på Sardinien, og giver landskabet sin specielle charme. Det blå havvand muliggør en forfriskende dukkert, og afhængig af vejret, kan man se frem til en god omgang wind- og kitesurfing! Denne strand adskiller sig fra de andre med dens udsigt til den lille ø,, Asinara, hvor der tidligere lå et fængsel.

De smukkeste strande på Sardinien

En ferie i Italien, med et strejf af Caribbien, på Sardiniens smukkeste strande

Og det var så det – fra det naturskønne nord til den livlige syd- og østkyst, til vestkysten, hvor vi ender turen til de smukkeste strande på Sardinien. En ting er sikker: En lang, hvid, sandstrand eller en lille, dyrebar bugt på kanten af øen, eller sågar en strand for vandsport, gør Sardinien til et sted, for enhver feriegæst kan få opfyldt sine strandbehov. Endnu bedre: Tag jer god tid, lej en bil, og kør rundt til de forskellige ender af øen, og oplev Sardiniens strandperler med egne øjne. Brug disse tips, til at gøre drømmeferien på Sardinien til en realitet!