Hvilke er langt de smukkeste strande i Algarve? Denne fascinerende portugisiske region byder trods alt på over hundrede forskellige strande! Portugals sydlige Atlanterhavskyst vil fortrylle dig med vidunderlige bugter, romantiske klitlandskaber og robuste, okkerfarvede stenflader. For at sikre, at du ikke bare søger i blinde efter de klareste farvande og hvideste sandstrande under dit ophold i Algarve, vil jeg gerne introducere dig for nogle fantastiske strande og smukke, små bugter!

Vestlige Algarve – perfekte forhold for surfere

Praia de Odeceixe | Praia de Bordeira | Praia do Amado

Praia de Odeceixe

Direkte på den nordlige grænse af den portugisiske region Algarve finder du Praia de Odeceixe på vestkysten. Det er her, du finder et spektakulært klippelandskab, hvor der neden for er en strand med det fineste sand i området. Den særlige ting ved denne bugt er, at man på den ene side er omgivet af havet og af en flod på den anden side. Det anses for at være surferens paradis i Algarve – du kan leje surfbræt mod et gebyr og ride på bølgerne! Lidt højere op på klipperne finder du restauranter og barer, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over havet og bugten nedenfor. Et lille tip – solnedgangene på denne bugt er så smukke, at jeg ikke kan finde ord for det!

Surfen in Portugal iStock_000085690429_Large EDITORIAL ONLY Peeter Viisimaa-2
Foto: istock/Peeter Viisimaa

Praia de Bordeira

Lidt længere sydpå løber du ind i Praia da Bordeira på vestkysten, som i høj grad domineres af stenrige skråninger. Det faktum, at næsten alle strandens anmeldelser på TripAdvisor er fremragende taler for sig selv – her venter der dig en fænomenal strand, der er så bred, at du tror, du står i en ørken! Takket være sin størrelse er stranden aldrig overfyldt, og med sine høje bølger er den perfekt til
Young woman tourist on walkway to Praia do Bordeira beach shutterstock_280701572-2

surfere. Der er en lille strandbar, hvor du kan købe forfriskninger og snacks, når du har gået en tur gennem de idylliske klitlandskaber. På stranden kommer du til en lang træbro, som fører dig over klipperne.

Algarven_Portugal_smaller_608838695

Praia do Amado

Følg kysten mod syd, så kommer du til Praia do Amado. Her finder du en anden strand, der er lige så bred og med meget lyst sand. Denne bugt kan nås via en lille bro og er en afsondret lille plads til en romantisk solnedgang.

Sydlige Algarve – de smukkeste strande findes blandt klipperne

Algarves sydkyst er opdelt i to sektioner: På de vestlige strande fra Sagres til Faro er der en atlantisk vind, der blæser over de robuste klipper. Her finder du maleriske bugter, der er gemt væk blandt klipperne, og som faktisk kan være lidt svære at komme til visse steder. Men på østkysten fra Faro til den spanske grænse finder du flade strande, der strækker sig i kilometervis ad gangen.

Praia de Barranco | Praia do Camilo | Meia Praia | Praia da Rocha | Praia do Carvalho | Praia de Benagil | Praia da Marinha | Praia de Faro | Ihla da Culatra

Praia de Barranco

Den første strand på sydkysten, jeg gerne vil nævne, er Praia do Barranco. Selv vejen til stranden, som fører 3 km gennem en skov, er smuk nok i sig selv.

Dette lille paradis i Algarve er godt skjult for turister, så du vil primært støde på hippier, der ofte parkerer deres campingvogne her i ugevis, da de mener, at der ikke er noget bedre sted på Jorden. Klitter, spektakulære klipper, sand så fint som puddersukker og krystalklart vand – hvad mere kan man ønske sig? Praia do Barranco er det ideelle sted at tilbringe en nat under den stjerneklare himmel.
Rocky beach at sunset, Lagos, Portugal shutterstock_289549745-2

Praia do Camilo

Tæt på Lagos finder du Praia do Camilo. Denne lille bugt nås ved at tage trætrinnene, der fører ned ad klipperne. Oven over finder du gode restauranter med en fantastisk udsigt. For at forhindre at der bliver lidt for overfyldt i højsæsonen, er bugten også forbundet med en anden bugt via en kunstig tunnel.

Meia Praia

Praia da Rochoa_Algarve-Portugal_smaller_425290918
Længere østpå bag Lagos ligger den 6 km lange sandstrand, Meia Praia. På denne strand finder du restauranter og barer samt livreddere og vandsportudbydere, hvilket betyder, at der ikke er noget, der forhindrer dig i at snuppe en tur på en bananbåd eller forsøge dig med en gang stående padling. Der er også en hundestrand ved den fjerne ende af stranden.

Praia da Rocha

I nærheden af ​​Portimão ligger Praia da Rocha eller klippestranden, som er en af ​​Portugals mest berømte strande. Hvorfor? Portimãos største strand byder på en lang række aktiviteter! Foruden tre

vandsportudbydere, der kan udstyre dig med jetski, dykkerudstyr og meget mere, er der også masser af restauranter og barer. Du kan endda få en dejlig massage på stranden! Sushirestauranten direkte på stranden er virkelig anbefalelsesværdig. I sportsområdet på stranden har du mulighed for at spille beachvolleyball, strandfodbold og basketball. Solnedgangsfesterne her er legendariske. Mangfoldighed er det magiske ord på Praia da Rocha!
Tropical flowers on beautiful Praia da Rocha beach, Algarve region, Portugal shutterstock_282116426-2

Praia do Carvalho

Længere mod øst finder du Praia do Carvalho, som strækker sig foran dig. Byen Carvoeiro med sine hvidkalkede huse beliggende på klipperne udgør den perfekte ramme
for en romantisk tur på stranden. I løbet af dagen kan du se klippedykkere, når de springer i det kolde vand 12 meter nedenfor. Stranden kan nås via en stejl tunnel med trin.

A view of beach in Carvoeiro fishing village, Portugal shutterstock_376192240-2

Praia de Benagil

Wonderful-view-of-Benagil-Cave-in-Carvoeiro-Algarve-Portugal_566989318
Ikke så langt derfra finder du også Praia de Benagil, som er det allerbedste sted at tage billeder i Algarve. På denne stille kyststrækning kan du prøve kræfter med paddleboarding eller kajaksejlads, og der er desuden et par restauranter og barer at vælge imellem. Herfra kan du tage på bådture til Portugals mest berømte grotter, der kun kan nås ad vandvejen. Sørg for ikke at gå glip af det!

Praia da Marinha

En anden velkendt strand er Praia da Marinha. Denne strand er den bedste for folk, der kan lide at tage på opdagelse under bølgerne. Stranden skiller sig ud takket være de enorme kalkstensklipper og grotter, der helt sikkert vil gøre sig godt på feriebillederne. Masser af små bugter er spredt over en kilometer strand, så du er garanteret en fredelig dag på stranden.
Golden sand Praia do Barranco beach, Algarve region, Portugal shutterstock_280694528-2

Praia tres irmaos – Beautiful coast of Algarve – Portugal

Praia de Faro

Ikke langt fra lufthavnen i Faro ligger den lange sandstrand Praia de Faro. Den ligger på en halvø, der kan nås via en bro. Begyndelsen af ​​stranden kan godt virke ganske turistet, men hvis du fortsætter videre, vil du opdage en naturlig strandstrækning, hvor du kan være i fred. Stranden er snehvid, og lyden af ​​de små bølger, der rammer stranden, gør atmosfæren endnu mere afslappende.

Ihla da Culatra

En anden ø ud for kysten er Ilha da Culatra, som også er en del af naturparken Ria Formosa Laguna. Denne ø kan kun nås med båd eller færge og er en insiders tip blandt rejsende. Det tager cirka 30 minutter at sejle dertil, og der er afgang syv gange om dagen. Den sidste færge går tilbage kl. 19.00. Det er hovedsageligt portugisere, som bor her, og der er ikke et eneste hotel, hvilket betyder, at næsten ingen gæster overnatter på øen. Her finder du øde sandstrande, små fiskerbyer og flere kilometer strand. Du vil ikke se biler her, for som den “glemte ø i Algarve” er der kun to små landsbyer. Ilha da Culatra er et paradis for alle, der søger lidt fred og ro i bemærkelsesværdige omgivelser.

Coast of Lagos with Rocks and Cliffs iStock_000045338764_Large-2

Algarve – strandparadis på Jord?

Algarve har fuldstændig vundet mit hjerte. Der er så mange forskellige strande her, at der virkelig er noget for enhver smag. Hvem vil ikke ligge i en romantisk bugt, opleve lange sandstrande eller tilbringe en dag på en ø uberørt af turister? Hvis du allerede drømmer om sommeren og ikke kan vente på din næste ferie, så sørg for at kigge mine deals igennem – jeg kan finde det perfekte tilbud til dig, så din næste strandferie ikke behøver ligge så langt ude i fremtiden! Skal det være Algarve, for at opleve nogle af disse vidunderlige strande, så tjek mine rejser til Portugal.