Nogle mennesker har om vinteren brug for at rejse sydpå, hvor de kan ligge i solen og suge D-vitamin til sig. Andre foretrækker at tilbringe vinterdagene i sneen – på ski, kælk eller hundeslæde. Uanset hvad I er til, så findes der en vinterferie, der passer til jeres ønsker. Er I dog ikke helt sikre på, hvad I har lyst til, eller hvor I skal tage hen, så har jeg her et par rigtig gode foreslag.

Vil I gerne ud at rejse denne vinter, men er I ikke helt sikker på, hvor vinterferien skal gå hen?

Så er det heldigt, at jeg kender et par vinterdestinationer i verdensklasse. Så kan I godt begynde at pakke!

De mest populære vinterdestinationer

Nogle mennesker har om vinteren brug for at rejse sydpå, hvor de kan ligge i solen og suge D-vitamin til sig. Andre foretrækker at tilbringe vinterdagene i sneen – på ski, kælk eller hundeslæde. Uanset hvad I er til, så findes der en vinterferie, der passer til jeres ønsker.
Er I dog ikke helt sikre på, hvad I har lyst til, eller hvor I skal tage hen, så har jeg her et par rigtig gode foreslag. Jeg håber, at på denne liste er noget, der passer jeres budget og smag. Ellers så tag meget gerne et kig på min side med billige vinterferier lige her.

De Kanariske Øer | Langbortistan | Skiferier | Vinterens storbyer | Kappadokien i Tyrkiet

De Kanariske Øer

Det tager kun 3-4 timer at flyve til De Kanariske Øer fra Danmark, og her kan du få sol og strand uanset årstiden. Golfstrømmen varmer øgruppen op og sørger for, at her er et lunt klima selv om vinteren. Afhængigt af hvilken af øerne du vælger, så kan du om vinteren godt forvente en dagstemperatur på omkring 24°C, og temperaturen i havet til at være mellem 18 og 20°C. Fuerteventura er på grund af sine lange sandstrande og de 300 årlige dage med solskin en af de mest populære øer. Her finder man især professionelle surfere, der nyder godt af Atlanterhavets bølgegang. Gran Canaria er også en solskinsø med vintertemperaturer på 18 til 26°C. Rejser du hertil, er byen Puerto de Mogan – ofte kaldt Sydens Venedig – et besøg værd. Ligeledes er den imponerende ørken ved Maspalomas. Specielt øens sydlige del er ofte solrig og tør i vintermånederne. Lanzarote og Tenerife er også populære og solrige ferieøer. Alle De Kanariske Øer har lange sandstrande, lune vinteraftener, dramatiske klippelandskaber og et hav af aktiviteter at tage sig til. Det er bare op til jer at vælge, hvilken ø, der passer jer bedst.

Se rejser til De Kanariske Øer her. 

Langbortistan

Nu når vi snakker om sol, strand og smuk natur, hvordan har I det så med Thailand? På øen Phuket ligger temperaturen i luften og vandet begge på omkring 27°C . I storbyen Bangkok er der ligeledes omkring 25°C om vinteren. Thailand er derfor en oplagt vinterdestination. På Phuket finder I de smukkeste strande, der er perfekte at slentre langs eller til at dase på. Der heller ikke mangel på spændende attraktioner her. Jeg kan for eksempel anbefale en tur til øen Phi Phi eller den den berømte James Bond ø. I Bangkok finder I ikke strande, men til gengæld er her massere af kultur, historie og sightseeing. I Bangkok er der massere af templer og paladser, især Kongepaladset og Wat Trai Mit, Den Gyldne Buddhas Tempel, er imponerende kulturelle steder. Her er også så mange butikker og barer, at du umuligt kommer til at kede dig. Både på Phuket og i Bangkok kan I forvente 8 solskinstimer om dagen samt sommertemperaturer. Det eneste I skal gøre, er at beslutte, hvilken slags ferie I mest er til.

En anden populær langdistance-destination er Den Dominikanske Republik. Den bedste årstid at rejse hertil er imellem december og maj, da disse er landets tørreste måneder. Havtemperaturen ligger imellem 25-27°C, så Den Dominikanske Republik er den perfekte destination for dem, der er vilde med vandsport.

Se rejser vores billige rejser til Thailand lige her.

Skiferier

Magter I ikke at rejse til Langbortistan, så kan man også sagtens holde vinterferie I Europa – så er temperaturene bare lidt anderledes, men det er der slet ikke noget galt med. Vi er mange, der er glade for sne, bjerge og at stå på ski. Og det behøver nemlig hverken at være dyrt eller besværligt at komme på skiferie og stå på ski, snowboard, køre med kælk eller vandre i bjerge med snesko. Hvert år rejser danskerne med glæde til Sverige, Norge, Østrig og Frankrig for at have det sjovt i sneen. For ski-enthusiaster er Schweiz en rigtig populær vinterdestination, da man her finder nogle af verdens bedste skipister, samtidigt med at skiområderne er yderst familievenlige. Zermatt, Samnaun, Arosa Lenzerheide og St. Moritz er nogle af Schweiz’ mest populære skiområder, der hvert år tiltrækker horder af turister. Skiområderne Sölden, Ischgl og Kitzbühel i Østrig er også meget populære. I Italien er det pisterne i Sydtyrol, der får al opmærksomheden.  Man kan desuden også sagtens stå på ski i de tyske Alper.

Full length of skier skiing on fresh powder snow shutterstock_144827767

At stå på ski og snowboard har længe været foretrukket i disse skiområder, men en ny aktivitet er steget voldsomt i popularitet. Nemlig snevandring. Selvom mange af sommerens smukke vandreruter bliver tilgængelige om vinteren, er det dog langt fra dem alle – man skal bare tilpasse udstyret efter sæsonen. Specielt i Sydtyrol finder man massere af vandreruter, der forbliver tilgængelige om vinteren. Her man kan vandre i det smukke snedækkede landskab og se gamle kirker, klostre og slotte. Du kan blandt andet komme på sådan en vandretur fra Karwendel og Weeberg, der begge ligger i den østrigske del af Tyrol.

Tag et kig på billige skiferier lige her.

Vinterens storbyer

Mange mennesker føler, at de om vinteren har brug for en lang fere. Af forskellige årsager er dette desværre ikke altid muligt. Til dem af jer, der kun kan være afsted i et par dage eller i weekenden, foreslår jeg en smuttur til en af vinterens mange smukke storbyer. Især London, Paris og Amsterdam har noget for en hver smag uanset årstiden. London er specielt fortryllende om vinteren med julelandsbyen, der hvert år indtager Hyde Park. Her kan I stå på skøjter, gå i et cirkus og møde selveste julemanden! Paris er af gode grunde også højt på mange menneskers ønskeliste. Hvem har ikke lyst til at tilbringe et par dage i den romanstiske storby, når den er dækket af et tyk lag sne, oplyst og med massere af små juleboder hele vejen langs Chams Elysées? Det er her, man, efter min mening, virkelig kan opleve vinterromantikken på sit højeste. Hollands hovedstad Amsterdam er også meget populær om vinteren. Her fyldes luften med en permanent duft af gløgg, og de lokale står gerne på skøjter på de frosne kanaler. Sådan kan man jo også komme fra A til B!

Tager I til en storby om vinteren, så prøv om I kan planlægge turen i dagene op til jul. Så kan I nemlig opleve byens lokale julemarked, der plejer at være en attraktion, som byder på unikt julepynt og julelækkerier.

Se flere billige storbyferier her.

Kappadokien i Tyrkiet

Dem af jer, som er med på gøre lidt ekstra ud af rejsen, kan komme til at opleve noget helt specielt. Nemlig Kappadokien i Tyrkiet, som ligger lige under 300 kilometer fra hovedstaden Ankara. Nogle af jer kender måske allerede godt til Kappadokiens barske og bakkede landskab. Det smukke sted er bedst kendt for de varmluftballoner, der hvert år giver turister en helt fantastisk udsigt over landet. Her er smukt uanset årstiden, men især om vinteren er de snedækkede bakker et syn, man sent vil glemme – også selvom her om vinteren kan være bidende koldt. De, der tror, at Tyrkiet kun kan byde på sol og strand, kan godt tro om igen! I Kappadokien finder man både små, boutique hoteller og de helt store hotelkæder, og selv om vinteren er begge slags fuldt bookede. Jeg kan varmt anbefale en vintertur hertil!

Hot air balloon flying over Cappadocia Turkey

 

Så der kan du selv se, vinteren har massere af forskellige slags rejser at byde på. Hvad end I har lyst til en billig solferie, skiferie eller en tur til Langbortistan, kan jeg sagtens hjælpe! Klik bare her og se alle mine billige vinterferier. Og hvis I ikke har tid til at rejse i julen, så kan I jo altid tage afsted og fejre nytåret! Se mine nytårsrejser lige her.