Det er tid til ferie, og du planlægger en rejse til sol og varme. Det er lige meget, hvor du leder, så er en singlerejse ofte meget dyrere end at rejse som et par. Grunden er simpel: De fleste hoteller forlanger et heftigt tillæg for enkeltværelser, når du rejser alene. Så en pakkerejser for én person kan hurtigt komme til at blive dobbelt så dyr, som en rejse for to. Der er mange muligheder for at rejse alene. og det hele handler ikke længere blot om at finde en kærester, når du er afsted på ferie. En ferie skal indeholde afslapning og sjove oplevelser, og en ferie skal få dig til at glemme hverdagens problematikker. Du kan selvfølgelig besøge forskellige single-portaler online og forsøge at finde en rejsepartner, men du risikerer at ende op med at skulle dele et værelse med én, du ikke rigtig kender, og som måske kun valgte at tage med på grund af økonomiske årsager. Ubehagelige og akavede timer er uundgåelige i dette tilfælde. I dag vil jeg derfor sende dig nogle vigtige tips, der kan hjælpe dig til at få en afslappende og god ferie!

Tips og tricks når du rejser alene

Disse er de bedste rejsedestinationer for singlerejser

Schwimmbad_Frau_Schwimmerin_swimmingpool

Planlæg din singlerejse helt perfekt

Det er fornuftigt at overveje en optimal dato, før du booker en ferie. Hvis du booker i sommerferien, så skal du ikke blive overrasket, når du er omringet af børnefamilier i poolen eller på stranden. Det er svært at finde nye bekendtskaber her. Så undgå skoleferierne og kig på alternative rejsedatoer. Hvis du ikke vil betale tillæg for et enkeltværelse i de populære rejsedestinationer som f.eks. Spanien, Grækenland og Tyrkiet, så må du vente til højsæsonen er ovre. Så falder priserne. Rejsende, der har samme ferieplaner som dig, vil også rejse på samme tid. Chancen for at møde andre singlerejsende er derfor større.

Bliv en del af en gruppe på din singlerejse

Før du vælger rejsedestination, så skal du vide, hvad du forventer af en ferie. Hvis du vil have fest og dans, så er det en god ide at tjekke forskellige single-portaler og oprette en gruppe. Her kan du finde andre, som deler dine interesse – om det er sol eller dans på bordene. Du kan også tage på ture, hvor stemningen er lidt mere afslappet, og det er lettere at lære hinanden bedre at kende. Hvis du leder efter en kærester, så er du helt sikkert ikke den eneste, og hvis du mere er i humør til fred og ro, så tag en dag helt for dig selv på stranden.

People Swimming Pool iStock_000068593693_Large

Kulturel grupperejse?

Nogle gange er det ikke nødvendigt at lede specifikt efter singlerejser. Så hvis du vil gøre din eventyrlystne hjerte en tjeneste, så prøv en kulturtur med en gruppe. På den måde behøver du ikke indtage hele verden på egen hånd, og du vil blive informeret af professionelle guider, der vil dele ud af deres historiske og kulturelle guldkorn. Det er selvfølgelig ikke kun singlerejsende, der deltager i denne type rejser, men der er stor chance for, du vil møde søde mennesker og skabe nye bekendtskaber.

Side_Türkei_Antique_Ruine_Abends

Nem og lækker pakkerejse 

Hvis du ønsker en moderne og aktiv ferie, så tjek mulighederne fra Primo Tours. Nogle destinationer er perfekte for familieferier, mens andre er ideelle for singlerejser. Hos Primo Tours kan du også booke pakkerejser, der er henvendt til folk, som rejser alene med børn. Her er der ofte faciliteter som all inclusive, forskellige sports- og underholdningsarrangementer. Hvis du hellere vil udforske verden uden at skulle give afkald på alle sædvanlige bekvemmeligheder, så skulle du overveje et cruise.

Et værelse på Airbnb

Måske har du allerede hørt, at du ikke behøver at booke en hel lejlighed på Airbnb, men det også er muligt at leje enkeltværelser. Du bliver en midlertidig bofælle, kan man sige, og har mulighed for at lære værten lidt bedre at kende, måske endda skabe nye venskaber. En anden positiv sidegevinst er, at du vil lære endnu mere om din rejsedestination, da du helt sikkert kan få en masse insider-tips fra din vært. Alligevel behøver du ikke give helt slip på privatlivets fred, da din vært ikke vil tvinge dig ud på ture eller restaurantbesøg. Du kan holde ferie, præcis som du ønsker, men du har stadigvæk en god base, hvor du kan få svar på dine spørgsmål, og du har mulighed for selskab.

loft_wohnung_home_zuhause_wohnzimmer_235137793

Couchsurfing 

De modige læsere har måske allerede prøvet det: Couchsurfing. Jeg synes, den her rejsemåde er rigtig god til singlerejsende, da du er bundet til at møde nye mennesker, Du kan blive vist rundt i byen af din vært, og du kan få alle de gode insider-tips. Måske vil din vært vise dig rundt til de bedste barer og restauranter i området. Eller du vil måske blive inviteret med til en fest med deres venner. Couchsurfing giver mulighed for at lære stedet bedre at kende og for at skabe nye bekendtskaber hurtigere.

Hostel – et alternativ til hotel

Mange hostels har mistet deres ungdomscharme for lang tid siden, og er i stedet blevet et godt alternativ til klassiske hoteller. Hostels er den perfekte løsning for lavbudget-rejser. Singlerejsende er garanteret bekendtskaber her. Hvis du ikke ønsker at dele værelse med en masse fremmede, så er det næsten muligt på alle hostels at booke et enkeltværelse. Derved kan du nyde alle goderne ved et hostel uden at opgive dit privatliv.

Disse er de bedste rejsedestinationer for singlerejsende i Europa

Du er ved at planlægge en ferie, men du er faktisk ikke helt sikker på, hvor du skal rejse hen? Hvor kan singlerejsende opleve en masse og samtidig få nye venskaber? Jeg har fundet et par af de bedste destinationer i Europa, som er perfekt for folk, der rejser alene.

Singlerejse til Barcelona

Udover kunst og kultur, så er en del af den spanske bys dna også en positiv indstilling til livet. Du kan tilbringe et par dage på stranden, og du kan også nyde de mange kulturelle seværdigheder, som byen tilbyder. Derudover har byen også et fantastisk natteliv. Du vil finde mange klubber og barer, hvor du helt sikker vil skabe nye bekendtskaber hurtigt.

Du kan se mange flere tilbud for både singlerejsende, familier og par til Barcelona på “Rejser til Barcelona – Holidayguru.dk“.

La Rambla Barcelona iStock_000013773365_Large

Mykonos som singlerejsende

Denne ø, som er en del af den græske øgruppe Kykladerne, er en af de mest populære destinationer i Grækenland. Folk fra mange forskellige lande kommer hertil. De solbader på de smukke strande og fester indtil den lyse morgen. Du kommer hverken til at føle dig ensom eller keder dig her. Og den kulturelle faktor er heller ikke helt væk: du kan beundre den typiske arkitektur, der er en del af øerne, med hvide huse og farverige vinduer. Og hvis du ikke er i humør til at feste hele natten, så er der også masser af mulighed for en stille og afslappende aften på en af de mange små tavernaer.

Se mine ferietilbud til Mykonos på “Rejser til Mykonos – Holidayguru.dk“.

Mykonos

En singleferie Istanbul

Denne unge og trendy by skal opleves. Der er så meget at opleve og se her, både på den europæiske og den asiatiske del, så kedsomhed slet ikke er en mulighed. Kulturelt er Istanbul en sand perle. Hvad med en city-tour rundt i Istanbul, hvor du ser en masse og lære byen bedre at kende?

The Blue Mosque, (Sultanahmet Camii), Istanbul, Turkey

Fuerteventura som singlerejsende

Hvorfor ikke prøve noget nyt på din ferie? Hvad med et surfkursus på Fuerteventura? Øens er perfekt til enhver type af vandsport, og du kan finde en surfskole på hver strand. Singlerejsende kan danne grupper eller lære at surfe for sig selv, og sideløbende skabe en eller to nye ferievenner.

surfing

Derfor skal du på singlerejse…

En god singleferie, eller singlerejse om man vil, bliver skabt ud fra dine forventninger og ønsker. Ofte handler det ikke om at finde dit livs kærlighed eller undgå enhver menneskelig kontakt med andre. Den velfortjente årlige ferie skal resultere i godt humør og afslapning. Mange rejsearrangører har allerede justeret deres udbud til efter den stigende efterspørgsel, men alligevel kan du stadig risikere at skulle betale mere end par. Derfor: hold øje med tilbud til singlerejsende. Undgå skoleferierne og tag afsted udenfor højsæson, hvor priserne også er lavere. Hvis du ikke er til vilde fester og flirts, så er en kulturelrejse måske en bedre ide. På den måde møder du andre, der deler samme interesser.

Er du på jagt efter en billig, fed eller inspirerende singlerejse? Tjek da min side “Singlerejser – Holidayguru.dk“.