Amsterdam bliver ofte valgt som destination for en storbyferie i Europa. Det er ikke overraskende, når du tænker på, hvor kompakt og alligevel forskelligeartet den hollandske hovedstad er. Du kan virkelig opleve meget på en kort ferie. Da Amsterdam er en af mine favoritdestinationer, når det handler om spontane ture, så har jeg valgt at give jer læsere en lille Amsterdam-guide med de bedste tips.

Overblik over tips til Amsterdam

Tur til Amsterdam

Amsterdam er ikke langt fra Danmark. Der er billige flyrejser at finde, og fra København tager turen kun 1,5 time. Fra lufthavnen i Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol, er der gode tog- og busforbindelser ind til byen. Når du ankommer til Amsterdam Hovedbanegård, så anbefaler jeg at købe en dagsbillet, som giver adgang til transport med både tog og bus. Nu, når du er mobil, kan du tage afsted og se alle seværdigheder. Hvis du booker et centralt hotel, er det ofte ikke nødvendigt med en dagsbillet, da det meste af byen kan opleves på gåben.

Du kan finde et hotel lige HER!

Amsterdam shutterstock_262760858-2

Amsterdams kulturelle seværdigheder 

Hvis du er i Amsterdam, så skal du lægge vejen forbi Rijksmuseum! Det enorme nationalmuseum rummer mere end 8.000 udstillinger og er placeret i den sydvestlige del af byens centrum på Museumplein (Museumspladsen), hvor du også vil finde mange andre museer. Det verdenskendte Van Gogh Museum er helt sikkert også et besøg værd – kunstværker fra alle faser i den kreative kunstners liv er at finde. Et lille tip: Det er bedre at købe billetter online i forvejen, så du undgår at stå i en lang kø på selve dagen. Det anbefales også besøgende at leje en audio guide, så det er muligt at få en endnu større oplevelse af værkerne.

Lige ved siden af Rijksmuseet kan I også finde et “lille hyggeligt hus”, Moco Museum, med udstillinger fra Picasso i kælderen og Banksy på første sal. Jeg blev meget positivt overrasket over mit besøg herinde.

En anden serværdighed, der er værd at bruge tid på, er De Oude Kerk, en kirke i centrum af byen. Den var bygget i det 13 århundrede og har siden da været under konstant restaurering. Det, der gør denne kirke særlig speciel, er placeringen. Den store kirke er omringet af bordeller, og området Red Light District er en speciel del af Amsterdams image. Over hele byen vil du støde på smalle huse, men ret høje huse. Fordi ejendomsskatter blev beregnet ud fra bredden af huset, så blev de simpelthen højere og højere. Denne konstruktionsmåde kombineret med en jord, der er ret blød, har betydet, at der er nogle huse, der ser lidt vakkelvorne ud. Det giver dog nogle fantastiske billeder fra byen!

Spring køen til seværdighederne og køb dine entrébilletter på Tiqets.com

Cool steder og shopping i Amsterdam 

Du kan finde rigtig mange gode shoppingcentre og butikker i Amsterdam. De små handelsgader er også rigtig smukke, og det er her, at lokalproducerende vil sælge alle mulige former for bagværk til en god pris. Et marked, der især skal fremhæves, er Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i centrum, hvor du kan købe blomster og massevis af souvenirs hver dag. Du kan stille og roligt gå en tur rundt i byen og besøge en cafe på din vej (f.eks. Hard Rock Café i centrum af byen), og så fortsætte din shoppingtur efterfølgende. Hvis du leder efter dyrt desginertøj, så finder du en masse butikker på P.C. Hooftstraat nær Museumspladsen. Når du er færdig med at shoppe og har brug for en stille stund, så kan du besøge Vondelpark, som ligger lige op til P.C. Hooftstraat. Her kan du slappe af på græsset og nyde atmosfæren i parken.

Artikelbild_Amsterdam_Grachten_2

Det legendariske natteliv

Mange dele af Amsterdam kommer til live om aftenen! Nattelivet er alsidig, og der er næsten noget at give sig til alle områder. Det meste finder sted indenfor kanalerne. Her finder du alt lige fra små klubber og barer til store diskotekter – alt hvad dit hjerte begære! Der er en masse steder især omkring Leidseplein eller Museumplein, hvor du kan danse helt ud til den lyse morgen, eller bare få en enkelt drink eller to. Du skal helt sikkert besøge Café de Gieter på Leidsedwarsstraat 176 -på denne studenterpub får du billige øl, og der er også mulighed for at nyde den gode stemning fra byens centrum. Hvis du leder efter et sted, der er lidt mere chic, så er Escape på Rembrandtplein 11 det helt rigtige. Nogle andre cool klubber i Amsterdam er Club Air, Club Up og Sugarfactory. En bytur i det berømte red light district er også altid spændende. Du finder mange barer, pubber og diskotekter her, som forventer gæster hele døgnet rundt og er homo-venlige, på Warmoestraat.

Oplev byen fra et andet perspektiv

Amsterdam er ikke byen, du skal køre rundt i i bil. Det bedste er faktisk at leje en cykel og opleve byen på to hjul! Men husk at blive på cykelstien, så er du på den sikre side.

Hvis du ønsker en mere afslappet og eksklusiv tur, så tag på en kanal-rundfart. Bådene sejler forbi alle de vigtige seværdigheder, og det er en smart måde at komme rundt i byen på. Du kan købe en dagsbillet for 16 euro, så kan du bruge bådene ligesom alt andet offentlig transport. Det er ofte hurtige end bus eller tog, da bådene kun sejler forbi seværdighederne.  Du kan opleve en fantastisk udsigt ud over byen fra restauranten på toppen af Openbare Biblioteek (offentlig bibliotek).

En anden seværdighed er  Science Centre NEMO i den nordlige del af byen, hvor du kan se videnskabelige forsøg og endda give en hjælpende hånd med selv! Når du er færdig med forsøg, så kan du besøge tagterrassen og kigge på livet i havnen.

Og når du befinder dig omkring havnen. Så kan du tage én af pendlerfærgerne bag hovedbanegården til norddelen af Amsterdam. De er gratis og sejler konstant. Her i den nordlige del af Amsterdam, kan I tage en tur op i det 100 meter højde A’DAM Tower, hvor I kan opleve en usædvanlig gyngetur ud over kanten. Det koster cirka 40 kroner for denne usædvanlige gyngetur.

Ha’ en god tur med mine tips til Amsterdam! Jeg håber, der var en eller to ting, du har lyst til at prøve, når du skal besøge Amsterdam.

Du kan altid finde mine bedste tilbud til Amsterdam på tilbudsside rejser til Amsterdam