Med denne rejseguide til Amsterdam er alle informationer om de vigtigste og oversete seværdigheder samlet ét sted. Her er også informationer om turen til Amsterdam samt hvilke hoteller, der er gode at bo på.

Amsterdam bliver ofte valgt som destination for en storbyferie i Europa. Det er ikke overraskende, når I tænker på, hvor kompakt og alligevel forskelligeartet den hollandske hovedstad er. I kan virkelig opleve meget på en kort ferie. Da Amsterdam er en af mine favoritdestinationer, når det handler om spontane ture, så har jeg valgt at give jer læsere en lille Amsterdam-rejseguide med de bedste tips.

Overblik over tips til Amsterdam

Turen til Amsterdam

Amsterdam er ikke lang fra Danmark. Der er billige flyrejser at finde, og fra København tager turen kun 1,5 time. Fra lufthavnen i Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol, er der gode tog- og busforbindelser ind til byen. Når I ankommer til Amsterdam Hovedbanegård, så anbefaler jeg at købe en dagsbillet, som giver adgang til transport med både tog og bus. Nu, når I er mobil, kan I tage afsted og se alle seværdigheder. Hvis I booker et centralt hotel, er det ofte ikke nødvendigt med en dagsbillet, da det meste af byen kan opleves på gåben.

I kan finde et hotel på min hotel finder

TILBUDDET ER UDLØBET
Ferie i Amsterdam
06.04.19

Ferie i Amsterdam

Billigt i november og december, se lysfestivalen

En ferie i Amsterdam er bare aldrig en dårlig idé! Jeg har efterhånden besøgt byen mange gange, og jeg bliver aldrig træt af byen. Det må afgjort være en af de skønneste storbyer i Europa. Den hyggelige atmosfære, kanalerne, de små caféer og de mange shoppingmuligheder. Alt er i gå-afstand, og hvis I bliver trætte i benene, så […]

TILBUDDET ER UDLØBET
tulipan tur
12.03.19

Miniferie med tulipaner i Amsterdam

3 - 5 overnatninger inkl fly t/r og entré til Keukenhof

Holland i foråret er en vidunderlig, farverig oplevelse. Med disse tilbud fra Expedia.dk kan I komme til Amsterdam og sammen med køb af en separat entrébillet til Keukenhof blomsterpark, står ferien i tulipanernes tegn. Keukenhof blomsterpark Keukenhof er verdens største blomsterpark og med sine syv millioner blomster, vil I med garanti blive imponerede over de […]

Amsterdams kulturelle seværdigheder 

Når I er i Amsterdam, så skal I lægge vejen forbi Rijksmuseum! Det enorme nationalmuseum rummer mere end 8.000 udstillinger og er placeret i den sydvestlige del af byens centrum på Museumplein (Museumspladsen), hvor I også vil finde mange andre museer. Det verdenskendte Van Gogh Museum er helt sikkert også et besøg værd – kunstværker fra alle faser i den kreative kunstners liv er at finde. Et lille tip: Det er bedre at købe billetter online i forvejen, så I undgår at stå i en lang kø på selve dagen. Det anbefales også besøgende at leje en audio guide, så det er muligt at få en endnu større oplevelse af værkerne.

Læs også: Keukenhof – Tulipanparken ved Amsterdam

Lige ved siden af Rijksmuseet kan I også finde et “lille hyggeligt hus”, Moco Museum, med udstillinger fra Picasso i kælderen og Banksy på første sal. Jeg blev meget positivt overrasket over mit besøg herinde.

En anden seværdighed, der er værd at bruge tid på, er De Oude Kerk, der er en kirke i centrum af byen. Den blev bygget i det 13. århundrede og har siden da været under konstant restaurering. Det, der gør denne kirke særlig speciel, er placeringen. Den store kirke er omringet af bordeller, og området Red Light District er en speciel del af Amsterdams image.

Over hele byen vil I støde på smalle huse, men ret høje huse. Fordi ejendomsskatter blev beregnet ud fra bredden af huset, så blev de simpelthen højere og højere. Denne konstruktionsmåde kombineret med en jord, der er ret blød, har betydet, at der er nogle huse, der ser lidt vakkelvorne ud. Det giver dog nogle fantastiske billeder fra byen!

Hvis I har planer om at besøge bare nogle af de mange museer, tage på kanalrundfart samt ikke benytte jer af det offentlige transportsystem i Amsterdam, kan jeg kun anbefale at få fingrene i et Amsterdam CityCard. Det giver gratis adgang til 44 museer, gratis offentligt transport, inkluderer en kanalrundfart samt giver et utal af andre rabatter. Kortet kan bookes med fordel på Getyourguide.com fra 457,-

Mit bedste tip: Køb et Amsterdam CityCard

Cool steder og shopping i Amsterdam 

I kan finde rigtig mange gode shoppingcentre og butikker i Amsterdam. De små handelsgader er også rigtig smukke, og det er her, at lokalproducerende vil sælge alle mulige former for bagværk til en god pris. Et marked, der især skal fremhæves, er Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i centrum, hvor I kan købe blomster og massevis af souvenirs hver dag. I kan stille og roligt gå en tur rundt i byen og besøge en cafe på jeres vej (f.eks. Hard Rock Café i centrum af byen) og så fortsætte jeres shoppingtur efterfølgende. Hvis I leder efter dyrt desginertøj, så finder I en masse butikker på P.C. Hooftstraat nær Museumspladsen. Når I er færdige med at shoppe og har brug for en stille stund, så kan I besøge Vondelpark, som ligger lige op til P.C. Hooftstraat. Her kan I slappe af på græsset og nyde atmosfæren i parken.

Artikelbild_Amsterdam_Grachten_2

Spisesteder i Amsterdam

I kommer helt klart ikke til at tage sultne fra Amsterdam. Byen har nemlig masser af lækre spisesteder, og der er noget for enhver smag. Hvis I virkelig elsker avocadoer og går op i sund mad, så er det et absolut must at tage på The Avocado Show, der har til huse i det trendy De Pijp-kvarter, der er et område i Amsterdam, dder er særligt populært blandt foodies. Det er da et spisested, der skal besøges! Vil I gerne have en finere spiseoplevelse, skal I tage en tur på Restaurant C, hvor de virkelig går op i, hvilken temperatur maden er kokkeret ved. I kan godt gøre jer klar til en oplevelse! Hvis I gerne vil have sofistikeret, hollandsk mad, skal I tage på Floreyn. Det er ikke billigt, men maden er helt klart pengene værd. Har I brug for en kaffepause, skal I tage på 4850, der en rigtig skandi-hip café bagved OLVG Hospital. Her kan I få en god kop kaffe og en lækker kanelsnegl.

Amsterdam shutterstock_262760858-2

Det legendariske natteliv

Mange dele af Amsterdam kommer til live om aftenen. Nattelivet er alsidig, og der er næsten noget at give sig til i alle områder. Det meste finder sted inden for kanalerne. Her finder I alt lige fra små klubber og barer til store diskoteker – alt hvad jeres hjerte begærer! Der er en masse steder især omkring Leidseplein eller Museumplein, hvor I kan danse helt ud til den lyse morgen, eller bare få en enkelt drink eller to. I skal helt sikkert besøge Café de Gieter på Leidsedwarsstraat 176 -på denne studenterpub får du billige øl, og der er også mulighed for at nyde den gode stemning fra byens centrum. Hvis I leder efter et sted, der er lidt mere chic, så er Escape på Rembrandtplein 11 det helt rigtige. Nogle andre cool klubber i Amsterdam er Club Air, Club Up og Sugarfactory. En bytur i det berømte red light district er også altid spændende. Du finder mange barer, pubber og diskotekter her, som forventer gæster hele døgnet rundt og er homo-venlige, på Warmoestraat.

Oplev byen fra et andet perspektiv

Amsterdam er ikke byen, I skal køre rundt i i bil. Det bedste er faktisk at leje en cykel og opleve byen på to hjul! Men husk at blive på cykelstien, så er I på den sikre side.

Hvis I ønsker en mere afslappet og eksklusiv tur, så tag på en kanal-rundfart. Bådene sejler forbi alle de vigtige seværdigheder, og det er en smart måde at komme rundt i byen på. I kan købe en dagsbillet for 16 euro, så kan I bruge bådene ligesom alt andet offentlig transport. Det er ofte hurtigere end bus eller tog, da bådene kun sejler forbi seværdighederne. I kan opleve en fantastisk udsigt ud over byen fra restauranten på toppen af Openbare Biblioteek (offentligt bibliotek).

En anden seværdighed er  Science Centre NEMO i den nordlige del af byen, hvor I kan se videnskabelige forsøg og endda give en hjælpende hånd med selv! Når I er færdige med forsøg, så kan I besøge tagterrassen og kigge på livet i havnen.

Og når I befinder jer omkring havnen, kan I tage en af pendlerfærgerne bag hovedbanegården til norddelen af Amsterdam. De er gratis og sejler konstant. Her i den nordlige del af Amsterdam, kan I tage en tur op i det 100 meter højde A’DAM Tower, hvor I kan opleve en usædvanlig gyngetur ud over kanten. Det koster cirka 40 kroner for denne usædvanlige gyngetur.

Ha’ en god tur med mine tips til Amsterdam! Jeg håber, der var en eller to ting, I har lyst til at prøve, når I skal besøge Amsterdam.

Husk at tagge os i jeres feriebilleder fra Amsterdam, og skriv hvilke tips I har brugt #Holidaygurudk