Har du en sød tand? Så er disse steder lige noget for dig – hvorfor ikke lade chokoladen bestemme hvor din næste rejse skal gå hen?

Du forbinder måske umiddelbart lande som Belgien og Schweiz med chokolade, men der er masser af andre destinationer, som huser fantastiske chokoladeoplevelser. Her har jeg samlet en liste over chokoladebutikker, du med garanti gerne vil besøge!

London, England: Paul A. Young

Næste gang du besøger London, kan du med fordel smutte forbi Camden Passage, hvor du finder denne originale chokoladebutik, som den prisvindende forfatter og chocolatier står bag. Nyd den liflige duft af chokoladen, som laves lige her. Sæt tænderne i de fantastiske havsalt-karamel-pecan-brownies med mørk chokolade. Hvem kan sige nej?!

chokolade1

Tip! Tjek butikkens hjemmeside – det er muligt at deltage i brownie-bagning (og smagning!) i Paul A. Young-butikken i SoHo.

Find hotel til dit London-chokoladeeventyr her.

 

Zürich, Schweiz: Sprüngli

I Zürich kan du få den traditionelle, lækre chokoladeoplevelse i den luksuriøse chokoladeshop Sprüngli, som har flere forskellige lokationer rundt omkring i storbyen. Den første butik åbnede dørene helt tilbage i 1836 og har sidenhen skabt sit gode ry og rygte for sin signatur-macaron kaldet Luxemburgerli. Når du besøger en (eller flere?!) af disse lækre butikker, må du heller ikke gå glip af deres spektakulære grand cru-trøfler. Chocolate heaven!

chokolade2

Book hotel til dit chokoladeophold i Zürich her.

 

Lima, Peru: Roselen Chocolatier

I denne fantastiske butik i Lima kan du købe helt specielle og fantasifulde chokolader, som chocolatier Giorgio Demarini har brugt sin uddannelse som grafisk designer til at udtænke. Nyd disse små mesterværker, som er kreeret af ham og hans mor hos Roselen. Der er helt specielle smagsvarianter at afprøve, som har noget eksotisk over sig med et jungletema – prøv f.eks. passionsfrugt med citrongræs eller litchi med geraniumkronblade. Det er helt tydeligt, at disse lækkerier ikke er, som chokolader er flest – de er en fest for både øjne og gane!

chokolade3

Her finder du hoteller i Lima, så du kan smage de vidunderlige chokolader.

 

Toronto, Canada: Soma Chocolatemaker

I Canada kan du også få lækker chokolade, og også her er der specialiteter at finde. Chokoladen er fremstillet af bønner fra forskellige steder i verden, men man mærker tydeligt det canadiske islæt – tag nu f.eks. de skønne douglasgran chokoladetrøfler. Der er masser af dejlige sager at prøve hos Soma, som bestemt er et besøg værd, når du er i Toronto. Der er to butikker og et chocolate lab at vælge imellem. Husk at købe en gave med hjem, måske en “birkegren” som den nedenfor?

chokolade6

Disse hoteller kan du overnatte på, mens du nyder chokolade i Toronto.

 

Grenada, Vestindien: Jouvay

Du finder næppe friskere chokolade end her! Ideen bag Jouvay var at arbejde sammen med lokale farmere for at gro chokoladebønner af allerhøjeste kvalitet – skridtet videre end fair trade. Chokoladen laves i en fabrik fra det 18. århundrede i bygninger bygget af franske munke. Bygningerne husede tidligere et romdestilleri, men nu fremstilles den fine chokolade ved hjælp af en århundredegammel fransk tradition, hvor man “går” på bønnerne – de vendes forsigtigt, når man går over skallerne, som senere ristes og fjernes. Smag de bæredygtige chokolader med smagsvarianter såsom ingefær og kakaonibs.

chokolade4

Find overnatning på “Spice Isle” Grenada lige her.

 

Maryland og Washington D.C., USA: SPAGnVOLA

Ægteparret bag disse chokoladebutikker, Eric og Crisoire Reid, overser hele chokoladeprocessen fra farm til butik, og de leverer absolut perfektion. Hvis du planlægger et roadtrip i USA, skal du svinge forbi en af SPAGnVOLAs lokationer! Kakaotræerne vokser i bjergene i den Dominikanske Republik, hvor ægteparret stammer fra, og dernæst behandles bønnerne på fabrikken i Gaithersburg, Maryland. På fabrikken kan du få en gratis rundvisning og blive lidt klogere på den lækre chokolade, men det allervigtigste er selvfølgelig at smage på den! Chokoladebarerne på 70 og 80% kakaoindhold har vundet priser, men du vil helt sikkert også gerne sætte tænderne i nogle af deres specielle chokolader i gaveæskerne – prøv f.eks. trøfler med olivenolie!

chokolade5

Her kan du tjekke hoteller i Washington, hvis du vil over og købe chokolade.

Neuhaus i Bruxelles

Men vi kan naturligvis ikke snakke chokoladebutikker i verden uden at komme omkring den måske mest kendte af dem alle, og naturligvis Belgien. Neuhaus i Bruxelles er ét af de mest kende chokoladehuse, og deres brand er stort verden over. Du får godt nok også lov at betale prisen for det, altså navnet, men chokoladen er bestemt også lækkert.

Siden 1857 har Neahaus lavet håndlavet chokolade. Og i dag er de også leverandør til blandt andet det belgiske kongehus. Du går med andre ord ikke galt i byen, når du køber chokolade her fra.
Men nu du er i Belgien og Bruxelles, så snyd ikke dig selv for at prøve dig frem hos nogle af de mange andre chokoladehuse.

Vidste du eksempelvis, at lufthavnen i Bruxelles er den største eksportør af chokoladegaveæsker i hele verden?

57603d8c1a77b.image

Dette var blot nogle af de allerbedste chokoladebutikker i verden. Hvis du kender en helt særlig butik, der burde have været med på listen, er du meget velkommen til at smide en kommentar.

Skal du på chokoladerejse nu? 😉