Dyk fra en højde på 28 meter, sus gennem en sliske med 104 kilometer i timen eller flyd langs en rolig flod. Her har jeg samlet et bud på nogle af de absolut bedste vandparker i verden, og de vil uden tvivl få adrenalinen til at pumpe… bare ved at læse om dem! Sæt dig til rette, drøm dig væk og lad den vilde tur begynde!

Sommeren er lige om hjørnet, og jeg anbefaler, at du begynder at planlægge din sommerferie nu. Hvis du er træt af de traditionelle sommerferiedestinationer og gerne vil prøve noget nyt i år, kan du måske finde noget inspiration her. Hvorfor ikke vælge en spændende destination, hvor du kan opleve en fantastisk vandpark? Pak dine badebukser, øv dig i de rigtige positioner, så du lige fra starten af er klar til at give den alt, hvad du har! Jeg præsenterer her:

De 5 bedste vandparker i verden

Brasilien | Dubai | Indonesien | Brasilien II | Spanien

Brasilien – Action møder afslapning

Vi begynder med en flot 5. plads, der går til Hot Park i Brasilien. Vandhundene, både store og små, vil få noget for feriepengene i dette badeland, der praler med tropisk klima. Flyd på den 238 meter lange Lazy River, gennem palmer, bregner og alle former for eksotiske planter, rutsj ned af den 31 meter lange bane eller afprøv din egen hastighed i en “Aqua Race.”

 

De ældste vandhunde kan bestille forfriskende drinks fra en af de mange barer, der er bygget direkte ind i svømmebassiner. Forfriskning på højeste niveau! Eller hvad med en introtime, hvor I lærer at dykke? Eller måske en afslappende kanotur, hvor I kommer tæt på alle former for eksotiske fugle. Som du kan læse, så samler Hot Park alle former for vand-sjov under ét tag, så du kan glide fra én oplevelse til en anden. For dem, der stadigvæk spekulerer på, hvad ordet ‘hot’ laver i navnet: de mange pools er alle opvarmede til en behagelig temperatur, så der er ingen grund til at tøve, bare hop i! Hot Park ligger nær den brasilianske by Caldas Novas, der er en dags rejse fra Rio de Janeiro. Men hey… When in Brazil…

Whatsapp? Não precisa disso aqui no Hot Park! É só esquecer e se deixar levar pelas águas quentinhas.. ??

A photo posted by Hot Park (@hotpark_brasil) on

Dubai – Hvor mennesker og hajer står ansigt til ansigt

På 4. pladsen er der ikke blot fokus på adrenalinkick, men også mulighed for at komme tæt på eksotiske havdyr. Det bedste ved det hele er, at du ikke behøver at vælge mellem den ene eller anden skabning! Aquaventure Park Dubai giver dig mulighed for at opleve det hele. Lige så ekstravagant som attraktionerne er i selv, ligesådan er placeringen af parken. Lige ud for Dubais kyst, på den menneskeskabte ø Palm Tree Island, venter pools og spændende oplevelser på dig.

Hvis du tør kaste dig ud i det, vil du finde dig selv liggende på ryggen, rutsjende ned ad en næsten lodret bane, hvor du i slutningen glider gennem en glas-sliske, ansigt til ansigt med hajer og rokker. Så glem frygten og nyd omgivelserne! For de mindre actionpacked typer, er der “Tower of Neptune”, og dette er en haj-lagune. Enten alene eller som par flyder man igennem tårnet på en gummiring, øje-til-øje med stimer af fisk og sværmer af hajer.

Leap of Faith is the coolest body slide #atlantisthepalm #aquaventurewaterpark #waterpark #waterslide #bodyslide

Ein von Bevan Alexander (@bevanca) gepostetes Foto am

Men til sidst må du sige farvel til de store fisk for at prøve den største vandrutsjebane i verden. Det bliver vildt, det lover jeg dig! Du kan nyde turen i “Aquaconda” med op til tre venner. Som navnet antyder, går turen gennem mange mørke sving, før den til slut kaster jer gennem det største glasfiberrør i verden. Åh ja, og tal om at tage springet – er der nogen af jer der, som er modige nok til at prøve “Poseidons hævn?” Selvfølgelig er det ikke SÅ slemt, men hastigheder på 60 kilometer i timen er bestemt ikke for for sarte sjæle. Men du kan også finde afslapning her i vandlandet. Fodr rokkerne, tag billeder med søløver eller svøm med delfiner. Så hvad venter du på? Tjuhej til Dubai!

Rutsje-mani på Bali

På 3. pladsen er Asiens bedste vandlandWaterbom Bali er ankommet og tilbyder 13 vandrutsjebaner og en hel vifte af attraktioner på den indonesiske ø. Parken har tre vandrutsjebanekategorier , så det er let at finde de attraktioner, der passer ens temperament. Flyd langs Lazy River og kom tættere på Balis planterige. Hvis du rejser med familien, vil de yngste finde “funtastics” spil og vandrutsjebaner helt perfekte.

Slanger venter på dig i den næste kategori. Eller selvfølgelig ikke rigtige slanger. Men de såkaldte “Constrictor” og “Python“-attraktioner tilbyder mange sving. En gummiring bruges på begge rutsjebaner, og takket være deres imponerende højder, får du en fantastisk udsigt over hele parken og de omkringliggende områder. Dernæst er det tid til “Super Bowl” (nej, jeg taler ikke om amerikansk fodbold her!). Du vil suse af sted på en hvinende orange gummibåd, før du bliver slynget ind i en massiv form for skål. Det lyder mærkeligt, men det er sjovt! Og lidt anderledes end den amerikanske version… Næste udfordring: de 8 rutsjebaner i den ekstreme kategori. Højdepunktet er en 16 meter lodret bane, hvor du vil opleve en g-kraft på op til 2,5 g.

Perfect time for sliding ????

Ein von Waterbom Bali (@waterbombali) gepostetes Foto am

Er du et konkurrencemenneske? Så skal du prøve “Twin Racers.” Liggende på en tynd måtte er du i et kapløb mod en partner efter eget valg. Med den rette teknik får du ikke blot førstepladsen, men du vil også opleve tophastigheder, der giver dig et gys helt ned i maven. Udover de mange rutsjebaner, så er her også masser af plads til afslapning. Og ikke mindst til at tanke energi op, så du er klar til den næste tur – wuhuuuuu!

Vi bevæger og mod toppen af poppen. Kun to parker er tilbage, der kæmper om førstepladsen. Forestil jer en trommehvirvel her, tak: På andenpladsen er det…

Speed-vanvid i Brasilien

Beach Park! Denne gang befinder vi os igen i Brasilien, nær byen Fortaleza. Ligesom bronzemedaljevinderen, så deler denne park også sine attraktioner ind i tre kategorier, som skulle tilfredsstille både børnefamilierne og de adrenalin-hungrende. De mindste besøgende kan gå på opdagelse på “Skatteøen“, komme i sikkerhed på “Noahs Ark” eller  flyde langs floden. For fred i sindet, så kan jeg berolige med, at hver attraktion er overvåget af en livredder. Skulle alle disse eventyrlige oplevelser få din mave til at rumle, så kan du få stillet sulten i en af de 6 tema-restauranter.

Mergulhe fundo na diversão e desafie a sua coragem! #MeuBeachPark #Arrepius

Ein von Beach Park (@beachpark) gepostetes Foto am

Hvis du har brug for noget lidt mere tempofyldt, så er der fire “moderate” og fire ‘ekstreme’ attraktioner, der afprøver dine grænser. I “Atlantis” bliver du skudt ud på en rasende flod i en gummiring med op til 3 personer med en hastighed på 24 km / t. I “Black morray” smutter du igennem en 67 meter lang tunnel med 13 kilometer i timen. Syv andre lignende forlystelser venter bare på at blive afprøvet, enten alene eller som et par i “Ramubrinka” zonen. Jeg siger det bare; du vil have en øm bagdel sidste på dagen! Det bliver en smule mere ekstremt i den tredje kategori. “Arrepius”, hvor 5 rutsjebaner er forenet under ét tag, hvilket betyder, at der bør være noget for enhver smag. Eller hvad med frit fald fra 25 meter? Mange flere sjove oplevelser venter på dig.

Incrível como o Insano, só o Insano! Quantas vezes você já desceu nessa fera? ? #BeachPark #Insano #Aquiraz #Ceara

Ein von Beach Park (@beachpark) gepostetes Foto am

Men højdepunktet i denne park må være “Insane”. Og navnet passer! Du falder fra 41 meter, næsten lodret nedad mod poolen og når en tophastighed på op til 105 kilometer i timen – alt sammen inden for 5 sekunder. Undskyld mig, hvor er bremsen?! Brug for afslapning, så prøv “Chills.” Det er en joke, det er faktisk også en af de ‘ekstreme’ attraktioner, men efter at have overlevet alle de andre, er det ikke halvt så slemt!

Saml alt dit mod og gør dig klar til den sidste park – nummer et! Du vil blive forbløffet over, at du ikke behøver at rejse halvvejs rundt om jorden for at opleve denne park, kun til Spanien. Ja, du hørte rigtigt, nummer 1 er at finde i Europa på den kanariske ø, Tenerife. Pak badetøjet, vi skal til Siam Park!

Spanien er verdensmester

Siam Park i Spanien er blevet udråbt som verdens bedste vandpark på mange hjemmesider. Og parken er ikke på førstepladsen for ingenting. Antallet af attraktioner, og ikke mindst deres kvalitet, gør dette til en værdig vinder. Som navnet antyder, så har denne park et Thailand-tema. Hvis du rejser i en større gruppe, kan I endda reservere en traditionel træhytte for jer selv, så I kan have en skøn dag, hvor I kan trække jer tilbage og slappe af ind i mellem.

28 meters drop, 60km/h speed

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Ligesom andre parker, så har Siam Park også kategoriseret sine attraktioner. De mere afslappede typer kan opleve den thailandske kultur ved at vandre gennem det “flydende marked” eller finde nogle dyrevenner på Sea Lion Island. Vandhundene kan få fat i en ring og flyde roligt langs “Mai Tai-floden.” Du har små børn med dig? Heller ikke noget problem, da de yngste kan boltre sig i vandet i playpark eller dyste mod venner og familie i et vandkampløb. Højdepunktet er dog et besøg i bølgebassinet, med den største bølge-maskine i verden, hvor du vil erobre bølger på op til tre meter.

Scared of The Dragon?

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Adrenalinjunkier vil være i deres rette element her: 6 forlystelser fuld af action, som bare venter på at få dig til at skrige! “Kinnaree” tager dig gennem snoninger og mørke tunneller. I “Dragon” falder du lodret gennem et hul på din gummiring. I “Tower of Power” kommer flere havdyr ud for at lege. Ved afslutningen af en 28 meter rutsjebane, efter at have nået hastigheder på 80 kilometer i timen, venter et kæmpe akvarium med hajer og rokker under dig. Til slut venter “Singha” på dig. Kanaler og skarpe kurver, der får dig til at skifte retning i alt 14 gange. Mit hoved snurrer stadig…

Tower of Power

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Efter dette lille indblik i de vilde vandeventyr, der venter rundt omkring i verden, har du sikkert allerede hevet badetøjet ud af skabet, ikke? Uanset om du ønsker at tage afsted alene, som par eller tage hele familien med, bør mine tips hjælpe dig med at vælge den bedste vandpark for dig. Nummer 1 er i hvert fald ikke langt væk.
Du kan finde flere tips og spændende destinationer hver dag her på bloggen. God fornøjelse!