Når man tænker på Irland, så er det ikke kun smukke, idylliske landskaber og storslåede, historiske bygninger, der dukker op. Det er især også den levende, irske pub-kultur, der kommer frem på nethinden. Det er trods alt ikke for sjov, at en pub betragtes som en ekstra stue af irerne. Og i Dublin alene er der næsten 800 pubber.  Det er netop derfor, at jeg har bedt min irske ven, Martin, om at dele sin top 5 over pubber i den irske hovedstad. En ting er sikkert: Hvis du ind i mellem nyder en Guinness, så kan jeg garantere, at du planlægger en tur til Irland, når du har læst denne artikel!

1. Sweeney’s Bar – livemusik og en skøn atmosfære i hjertet af Dublin

Martin, vores irske ekspert, lover mig, at Sweeney’s Bar på Dame Street er den absolutte bedste pub i Dublin. Den ligger tæt på det berømte Olympia Theatre i hjertet af Dublin, og er meget populær på grund af den centrale placering. “Du kan tage en lille omvej forbi Sweeney’s efter en koncert eller forestilling i teateret”, fortæller Martin. Derudover er der ofte livemusik, hvor bands og DJ’s optræder. Og det ekslusive møblering af den 3-etagers pub er også med til at skabe en unik atmosfære. De bedste dage at besøge Sweeney’s Bar er torsdage, fredage og lørdage.

Website: www.sweeneysdublin.ie, adresse: 32 Dame Street, Dublin 2

2. The Mercantile Bar – en populær pub på et Dublin hotel

Du skal ikke automatisk ignorere hotellerne, når du leder efter en god pub. For det er præcis placeringen for en af de mest populære pubber i Dublin. Jeg snakker om Mercantile Hotel, som du finder på Dame Street, næsten lige overfor Sweeney’s Bar. Ifølge Martin, så “sker der noget hver aften!” Du kan få alt lige fra Guinness til lækre cocktails, der findes drikkevarer for enhver smag på denne hyggelige pub, som er forbundet med hotellet. Du kan også nyde god mad og livemusik om aftenen. Du behøver ikke være hotelgæst for at besøge pubben – alle gæster er velkomne!

Website:  www.mercantile.ie, adresse: 28 Dame Street, Dublin 2.

3. The Living Room lokker med den største ølhave i Dublin

Placeret på en sidegade til  O’Connel Street og på den anden side af floden Liffey, 15 minutter fra Mercantile Hotel, er The Living Room sports bar. Her kan du heppe på dit favorithold, når de toner frem på de store tv-skærme, og du kan fejre en sejr med lækker mad. Martin er især imponeret over den flotte ølhave, som er en del af denne pub og tre andre. Det er den største ølhave i Dublin. “Ølhaven er et must, især når solen er gået ned”, forklarer Martin. “Dag eller nat – der er altid gang i den på denne pub”.

Website: www.thelivingroom.ie, adresse: Cathal Brugha Street, Dublin 1

Girls Party iStock_000082242021_Large

4. Bruxelles – 3 barer under ét loft

Ifølge Martin, så er Bruxelles den mest kosmopolitiske pub i Dublin, og der er tre barer i alt: Saloon Bar, Flanders Bar og Zodiac Bar. Baren ligger tæt på Grafton Street, der er en af de mest populære shoppinggader i Dublin. Om det er for morgenmad, frokost eller middag, så er et besøg altid en succes. Men pubben er bedst for natteravnene, især fordi der ind i mellem er gæsteoptræden fra bands og DJ’s, som f.eks. Snow Patrol, Iron Maiden og Depeche Mode, hvilket skaber en fantastisk atmosfære. Du kan også se de vigtige sports-arrangementer her, hvilket også gør pubben populær blandt sportfans. Bruxelles – en af de største og mest legendariske pubber i Dublin – er klart værd at besøge!

Website: www.bruxelles.ie, adresse: 7-8 Harry Street, Dublin 2

5. The Globe – en lille pub fyldt til randen med god stemning

Livemusik, kolde irske fadøl og masser af god stemning – alt dette finder du på The Globe. Pubben er placeret i en af de mest idylliske gader i hjertet af Dublin, mere præcis South Great George’s Street, tæt ved Dame Street. Martin forklarer, at “der er mange fra Dublin, der kender til denne pub på grund af de lækre cocktails, stedet serverer, og som er blandt de bedste i byen”. Pubben har åbent mandag til søndag, og det koster ingenting at komme ind. Der er mange bands, der optræder på stedet, især i weekenderne, og det skaber en hel speciel stemning.

Website:  www.theglobe.ie, adresse: 11 South Great Georges Street, Dublin 2

For resten: Når det handler om Temple Bar, en af de mest berømte pubber i Dublin, så anbefaler Martin, at man kun besøger stedet for at se det. Hans erfaring er, at drikkevarerne er alt for dyre, og du kan få det samme i mindre pubber til halv pris. En stor tak for alle de gode råd til Martin!

Nu har du fået en liste over de fem bedste pubber og barer i Dublin, måske du tager en pubcrawl til dem alle fem samme aften?