Jeg indrømmer gerne, at jeg faktisk ikke helt ved, hvor du skal starte. Der er simpelthen utallige steder på min egen ‘Bucket List’. Steder, som jeg gerne vil besøge mindst én gang i mit liv … Hvad med dig?

Det er ligegyldigt, om det er ekstraordinære steder, ingen kender til, farlige steder der giver gåsehud, eller betagende steder, der minder om noget fra en drøm. Jeg har gjort det til min mission at besøge så mange af disse steder som muligt. Måske vil en af disse destinationer også komme på din bucketlist?

De smukkeste steder i verden

Trolltunga | Island | Banff National Park | Whitehaven Beach

Pingviner på Antarktis | Raja Ampat | Machu Piccu | Popeye Village | Marina Bay Sands |

Solopgang ved Mesa Arch | Cook-øerne

dominikanische_republik_dom_rep_beach_kaibik_120019111

Trolltunga i Norge

Den der vover at bevæge sig ud og røre spidsen er bestemt ikke en tøsedreng! Tro det eller ej, Trolltunga, som ligger 700 meter over det kunstigt skabte reservoir Ringedalsvatnet i Norge – alt omkring er intet andet end en dyb kløft. Jeg tror, at Trolltunga er et sted, du bare bliver nødt til at besøge. Enten som en modig opdagelsesrejsende, der vover at gå hele vejen til spidsen, eller som fotograf – det er op til dig at beslutte. Men lad mig sige dette: Det er alt eller intet! 😉

Og hvis du er draget af denne slags klipper, så skriv også Kjerag-bolten eller Preikestolen på din liste – begge ligger ved Lysefjorden tæt på Stavanger.

Trolltunga Norwegen iStock_000077508787_Large_1920

Island

Okay, det er lidt cheesy bare at nævne et helt land. Men Island bør virkeligt være øverst på manges bucket lister. Jeg mener, hvis du er til storslået natur, nordlys og et unik folkefærd, så er Island stedet at rejse til.

Geysere, vandfald, Gullfoss eksempelvis, vulkaner, Den Blå Lagune og Nordlys. Meget kan klares med et road trip i Den Gyldne Cirkel, cirka 300 km. I galleriet herunder kan du se, hvad der er at se frem til

Banff National Park i Canada

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker nationalparker! Hver eneste har noget helt specielt, uanset hvor i verden den er. Uovertruffen natur, de charmerende landskaber og fascinerende dyreliv, som du ikke får at se ofte. Og jeg kan bare mærke rejselysten, når jeg ser på billeder af Banff National Park i den smukke canadiske provins Alberta. Denne park, med sine klare blå søer, er simpelthen unik – og absolut et besøg værd. Bare ikke bliv overrasket, når du ser en bjørn, du er trods alt i Canada.

Beautiful landscape with Rocky Mountains and famous Moraine Lake

Whitehaven Beach i Australien

Det er ikke en hemmelighed, at jeg er fan af Australien. Men kære læser, jeg kan kun gentage det igen og igen: du bliver nødt til at rejse til Australien mindst én gang, to gange, tre gange – ok jeg stopper nu – men du er nødt til at se dette land med dine egne øjne! Whitehaven Beach er et af mange steder, du skal besøge – det er helt sikkert et af de smukkeste steder. Dette stykke af paradis på jorden er oppe på den østlige kyst af Australien og er en del af Whitsunday Islands. Der er mange bådture, der fragter besøgende fra den lille Airlie Beach ud til øerne. Desværre kan du kun svømme i våddragt her, da der er mange gobler, der også er vilde med stedet – nogle af dem er ikke helt ufarlige.

Strand Whitehaven beach mit blauen Ozean und weißen Wolke iStock_000025296627_Large_1920

Fascinerende Antarktis

Antarktis er berømt for sine exceptionelle, unikke isformationer, som især er populære blandt fotografer, der ønsker det helt perfekte billede. Men det er ikke kun det betagende landskab, der gør Antarktis så attraktiv, men også de vidunderlige søde pingviner. Her er koldt, og du bliver nødt til at pakke dig ind i nogle ekstra lag, men tag et kig på de søde væsener. De gør kulden og den lange rejse mere udholdelig, synes du ikke?

Forsøg om du kan komme med et ekspeditionsskib herned.

Antarktische Babysitter Kaiserpinguin iStock_000011385874_Large_1920

Rajat Ampat Dive Lodge

Dette ø-paradis, Raja i det Indonesiske øhav, er et sandt mekka for dykker-fans fra hele verden. Næppe noget andet sted er mere perfekt egnet, mere smukt og unikt end dette paradis  – som i øjeblikket har verdensrekorden for, hvor forskelligartede fiskelivet og koralrevet er. Hvad siger du til dette? Jeg har allerede fundet et dejligt sted at bo: den populære Raja Ampat Dive Lodge på Mansuar Island.

Artikelbild_Raja Ampat_Indonesien_241867654_1920

Machu Picchu i Peru

Hvad der kan ligne en forladt, ubeboet landsby ved første øjekast, er faktisk den mest besøgte turistattraktion i Peru. Den lille og velbevarede ruinbyen Machu Picchu, som hører til UNESCO World Heritage siden 1983, er bygget på en 2.300 meter høj bjergryg og er oppe mellem toppene af Huayna Picchu og Machu Picchu. Det har været blandt de nye syv vidundere i verden i omkring otte år nu. Og det er ikke så mærkeligt, når du oplever dette arkæologiske sted.
Men book din tur i god tid. Mange andre har også opdaget stedet, og især vandreruterne derop er hårdt belastet.

Machu Picchu Peru Inkapfad iStock_000042042834_Large_1920

Popeye (Skipper Skræk) Village på Malta

Hvem af jer kender Skipper Skræk? Den sjove tegneseriefigur, der spiser spinat og har en utrolig styrke. I 1980 blev der lagt planer for at producere en spillefilm, og det hele skete i denne skønne lille bugt, Anchor Bay, i den nordvestlige del af øen Malta – i øvrigt med Robin Williams som Skipper Skræk. Filminstruktøren Robert Altman byggede den romantiske Popeye Village (Skipper Skræk landsby), også kendt som Sweethaven, med træhuse, og i dag er det et populært udflugtsmål blandt mange turister, især de yngste familiemedlemmer. Hvad synes du? Hvad med at følge i fodsporene på Skipper Skræk og svælge i barndomsminder?

malta popeye village_267748556

Marina Bay Sands i Singapore

En dukkert i den højest beliggende pool i verden? Den legendariske infinity pool på det berømte og arkitektonisk unikke 5-stjernede Hotel Marina Bay Sands, et vartegn for Singapore, og er simpelthen sensationel. Her kan du ikke kun svømme et par baner i den utrolige højde på 200 meter, men også nyde en fantastisk udsigt over den travle storby Singapore. Man kan godt undvære en strand til tider, synes du ikke?

Pool view of city skyline at Marina Bay Sands sky garden Singapore shutterstock_159545888 EDITORIAL ONLY TILT Photography-2_1920
Photo: shutterstock.com/TILTPhotography

Solopgang ved Mesa Arch, USA

En romantisk solopgang i de tidlige morgentimer på en dejlig strand er en typisk kliché. Alternativt kan du opleve en uforglemmelig solopgang ved Mesa Arch, vartegnet for Canyonlands National Park i den amerikanske stat Utah. Hvis du gerne vil beundre det langvejs fra, så må jeg desværre skuffe dig, da du er nødt til at tage en lille vandretur for at nå frem til Mesa Arch. Men jeg vil mene, udsigten er det hele værd!

Parker bilen ved p-pladsen på Grand View Point Rd og spadser nogle hundrede meter op ad Mesa Arch Trailhead – yep, amerikanerne har valgt de helt rigtige navne til deres veje og stier her.

Mesa Arch iStock_000045109144_Large_1920

Ferie i paradis: Cook-øerne

Enestående, lange sandstrande, palmer og dig, helt afslappet i en hængekøje med en kokosnød i hånden. Nyd udsigten over det turkisblå hav fra din hængekøje på disse paradisøer dybt ude i Stillehavet. Dette paradis er placeret på Cook-øerne, der er en selvstyrende del af New Zealand – selv din Guru er målløs!

Cook Islands iStock_000022213995_Large-2_1920

Så, hvad synes du om min ‘Bucket List’? Jeg må sige, at jeg ville elske at fortsætte med listen, da der er så mange fascinerende steder på denne planet, som er et besøg værd. Hvilke steder er på din ‘Bucket List’? Hvor skal du rejse hen mindst én gang i dit liv? Kommenter nedenfor