En grøn oase i den gamle lufthavn. Hygge ved grillen alt imens man lytter til musik midt på en flyveplads? Tempelhof Airfield i Berlin er ingen almindelig park – det er bestemt den eneste af sin slags. Her kan både lokalbefolkningen og turister enten slappe af eller dyrke sport!

Oprindeligt var det en lufthavn, men i dag er stedet transformeret til et ganske særligt fritidsanlæg… Parken ved den tidligere Berlin Tempelhof lufthavn er noget helt specielt og højt værdsat af ‘Berlinerne’! Én ting er sikkert – fly letter ikke længere fra Tempelhof. Komplekset bruges nu på en helt anden måde…

 

Berlin Tempelhof

Plads til afslapning | Aktiviteter | Tempelhof loven | Lufthavnsbygningen | Natur

Din tur til Berlin

Et skønt rekreativt område

Forestil dig en klassisk dag i Berlin: støj på gaden, folkemængder og en masse kaos. Ville det ikke være dejligt at undslippe det hektiske byliv for en stund? Berlin, den grønneste by i Tyskland, har mange steder at slappe af, men ingen af ​​dem er lige så specielle som den tidligere Tempelhof Lufthavn. Flyvepladsen ligger i hovedstadsområdet og strækker sig over Tempelhof-distriktet til Neukölln. Med et areal på 386 hektar er Tempelhof-parken lige så stor som New Yorks Central Park, hvilket gør det til det største grønne område i Berlin.

Aktiv ferie i storbyen

De tidligere start- og landingsområder, hvor du nu kan skate, cykle og jogge, er virkelig cool. Drageflyvning og ‘windsurfing’ på et skateboard er også populært her, fordi landingsbanen har den perfekte overflade. Nyd brisen og glem at du er midt i en by med mere end en million indbyggere. Hele Berlin samles her for en kort pause fra byen, når vejret er godt. Foruden studerende og unge vil du også finde pensionister og børnefamilier, der slapper af her, for alle værdsætter den såkaldte ‘Tempelhofer Freiheit‘ (Tempelhof-frihed).

En dag i Tempelhof er som en dag på stranden – en oase af afslapning er opstået midt i den store by. Uanset om du skater, løber, nyder en picnic med venner eller endda ser solnedgangen fra den enorme park, er der ingen begrænsninger for aktiviteter her.

Tempelhof loven

Det store rekreative område i midten af ​​byen er hellig for befolkningen i Berlin. For mange er det et sted at trække sig tilbage for at nyde en velkommen pause fra de travle gader og pladser i Berlin. Det var derfor, de afholdt folkeafstemning i 2014. Det blev fastslået, at Tempelhof-området skal bevares som et sted for afslapning og sportsaktiviteter, og der må ikke bygges på stedet! Siden åbningen af ​​parken i 2010 er området blevet skattet af borgerne i Berlin – så meget, at de altid er ivrige efter at forsvare dets bevarelse.

Det største arkitektoniske monument i Europa

Frem til for få år siden var Tempelhof Lufthavn en af ​​de vigtigste lufthavne i landet og blev endda kendt som “Zentralflughafen” (“centrallufthavnen”) i Tyskland. Bygningen, som terminalerne tidligere var knyttet til, betragtes i dag som et vartegn inden for ingeniørvidenskab, og er også en stor del af Berlins fortid. Du kan også udforske det største arkitektoniske monument i Europa indefra, hvilket er særligt kendt for sin rolle under Berlinblokaden sammen med det amerikanske luftvåben. Jeg var meget imponeret over den storslåede bygning. Dem, der er interesseret i tysk historie, bør bestemt ikke gå glip af Tempelhof Lufthavn.

Foto: iStock.com / Horst Gerlach

Natur i hjertet af Berlin

Mens de grønne områder i Tempelhof kan bruges til at grille, slappe af eller til forskellige aktiviteter, er nogle områder særligt interessante for naturfans. Dyr og planter trives her, da de er godt beskyttede. Under dit besøg bemærker du måske skilte og barrierer, der beskytter visse områder. Hunde er også generelt velkomne i parken. I tre store hundeområder må hunde løbe frit, så både hundene og deres ejere kan give los.

En anden særlig ting ved den tidligere Tempelhof Lufthavn er fælleshaven. Her bliver “Berlinerne” forvandlet til gartnere og nyder at dyrke deres egne frugter og grøntsager – du finder ikke dette i nogen anden by. Urban gardening har været en trend for folk i de store byer i nogen tid, og lokalbefolkningen snupper chancen for adspredelse fra bylivet. Kreative projekter er lige så meget en del af Berlin, da Brandenburger Tor – Tempelhof Airfield altid giver plads til at nyde livet og tage en pause!

Foto: iStock.com / BirgerNiss

Et højdepunkt på din ferie i Berlin

Der er ingen tvivl om det: den tidligere Tempelhof Lufthavn er, ligesom den by, hvor den ligger, meget speciel. Hvis du besøger den tyske hovedstad, bør du helt sikkert forsøge at få lidt af ‘Berlins friske landluft‘ og besøge ‘Tempelhofer Feld’!

Søger du efter en rejse til Berlin? Så tag et kig på min tilbudsside med rejser til Berlin

Læs også