Den fortryllende catalanske hovedstad, Barcelona, er en af de mest populære destinationer i Spanien. Millioner strømmer til byen hvert år for at udforske den farverige metropol og dens verdenskendte seværdigheder såsom Sagrada Familia og Parc Güell. Men der er to ting, der altid sker i løbet af sommeren, som helt sikkert kan være irriterende for at sige det mildt: det første er den kvælende varme, den anden er masser af turister, der sænke sig over byen i højsæsonen. Så jeg har tænkt mig at vise dig, hvordan du kan opleve denne by i fred, og hvordan sommervarmen bliver mere tålelig! Med andre ord, så får du her en guide til din storbyferie i Catalonien, når du vælger at tage til Barcelona på ferie.

Aerial view of Barceloneta (Barcelona - Spain)

De bedste tips til en sommertur til Barcelona på ferie

Tag til stranden – men hvilken?
Bliv nedkølet i byens pools
Oplev Barcelonas mange festivaler
Parker overalt
Drinks med udsigt

Tag til stranden i Barcelona – men hvilken?

Slentre ned til stranden ved siden af byens centrum, slappe af og slikke sol, blive nedkølet af Middelhavet … Lyder nemt, men det er det ikke. Når de varme sommerdage rammer Barcelona, er de mest populære strækninger ved den 4 kilometer lange strand i Barcelona håbløst overfyldte. Der er ingen plads, vandet er ikke særlig forfriskende, når det er fyldt med utallige mængder af mennesker, og det vil være umuligt at slappe af, da folk konstant forsøger at sælge dig drikkevarer.

Af denne grund bør du derfor undgå de mest centrale strande, Barceloneta og Nova Icaria. Når vejret er godt, vil det kun føre til alt for mange turister på ét sted. Det er meget bedre på de yderste strande såsom Bogatell eller Mar Bella Nova. Det er her, hvor du primært vil se de lokale tilbringe deres siesta, så det er helt klart, at der ikke foregår så meget, som på de centrale strande. Men, hånden på hjertet, at kunne chill med de lokale er også helt okay.

Barcelona Beach shutterstock_210532036-2

Bliv nedkølet i Barcelonas pools

En anden måde at få en velfortjent pause på efter at have set byen er swimmingpools. En rigtig betagende pool er placeret på taget af Grand Hotel Central. Denne infinity pool leverer et utroligt panorama over byen, og du kan nyde friske frugter og lækre cocktails. Der er dog et minus: du skal være gæst på hotellet. Det er heller ikke billige – en nat her vil koste dig omkring 250 €!

Du kan også gå til Piscina Municipal de Montjuic. Denne swimmingpool er placeret på bjerget af samme navn og tilbyder måske en endnu mere betagende udsigt over byen. Så betagende, at Kylie Minogue skød en musikvideo her! Og det bedste ved denne pool? Det er rigtigt, du behøver ikke at være gæst på et hotel! Poolen er åben for offentligheden og koster kun et par euro at komme ind, og der er ikke så pakket som ved strandene. Men det er ikke alt: når du føler dig forfrisket, så kan du afslutte din dejlige dag i Barcelona med at dykke ned i nattelivet, som du vil være på det rigtige sted til. Der er et stort udvalg af barer og restauranter oppe på Montjuic, så du vil aldrig kede dig!

People Swimming Pool iStock_000068593693_Large

Oplev Barcelonas mange festivaler

Sommer i Barcelona er også kendt for sine mange forskellige festivaler og fester, der finder sted på dette tidspunkt. En velkendt fest er Festival Saint Joan, hvor sommersolhverv fejres i løbet af natten den 23. juni til den 24. Det starter med tonsvis af fyrværkeri, der lokker masser af familier til strandene eller gadefester. Næste morgen føles det som om det normalt travle Barcelona er forsvundet, men om eftermiddagen begynder byen langsomt at komme tilbage til livet.

Gràcia-kvarteret betragtes som et hip og trendy kvarter, og det er på tide, at jeg anbefaler Festa Major de Gràcia. I midten af august forvandles bydelen til et paradis fuld af farver, men det er ikke for ingenting – der er en konkurrence for at se, hvem der kan skabe den mest farverige og smukke gade. I løbet af festivalen er der betagende shows med menneskelige pyramider og mere fyrværkeri. Disse former for festligheder bliver sjældent fejret andre steder i verden – naboerne her er bare glade for at bo i sådan et farverig samfund. Det er ingen overraskelse, at Gràcia var sin egen separate enhed, før den blev en del af Barcelona. Og selv i dag føles det stadig som en lille, uafhængig by i storbyen med en liberal atmosfære.

La Mercé er en lignende affære – den finder sted den 24. september, hvor sommeren næsten har nået sin afslutning. Massive, farverige optog foregår på Mare de Deu de la Mercè, som afholdes til ære for skytshelgen for Barcelona. Du kan se karneval, drager og skøre kunstnere – atmosfæren her fat i hele byen! Der er også tonsvis af koncerter, shows og gadefester, som er den perfekte måde at afslutte sommeren på.

Find tilbud på ferier i Barcelona

Alternative musikfestivaler i Barcelona

Fans af mere alternative musikgenrer vil ikke gå galt i byen i Barcelona, for der er også et par cool festivaler, der finder sted her. For eksempel er der SONAR Festivalen i midten af juni, som er populær blandt elektroniske musikelskere. Der har også været et par verdensberømte kunstnere her. Kunstnere som Paul Kalkbrenner, Pet Shop Boys, Skrillex, Fatboy Slim og Beastie Boys har alle været forbi. Mindre kendte kunstnere har også fået en chance for at forføre det enorme publikum. Hvis du er mere til indie-genren, så er der Primavera Sound, der løber af stablen fra slutningen af maj til begyndelsen af juni, og kunstnere som Franz Ferdinand, Bloc Party, Tocotronic og White Stripes har spillet på festivalen.

We are at the best festival ever iStock_000068223431_Large-2

Parker overalt i Barcelona

Barcelona er berømt for sine mange parker lige i centrum af byen. 68 parker udgør en tiendedel af det samlede areal af Barcelona. Så på en varm dag vil du aldrig være langt væk fra en grøn oase, hvor du kan læne dig tilbage og slappe af. Hvilken park kommer du til at tænke på først, når du tænker på Barcelona? Det er rigtigt – Parc Güell, som skylder sin berømmelse til arkitekten Antoni Gaudí. Designet er lige så usædvanlig og imponerende, som udsigten som fra toppen, der er verdensberømt.

En anden velkendt park er Parc de la Ciutadella. Historien om parken er fascinerende – det er en af de ældste af sin slags i Barcelona, og det var hjemsted for en massiv fæstning, indtil det 19. århundrede, da det blev ødelagt. Den tidligere arsenal af citadellet er nu hjemsted for det catalanske parlament. Parken har alle former for seværdigheder fra de smukke grønne områder, springvand og 1888 World Expo udstillingen til Barcelona Zoo, som ligger lige i midten.

Køb entre til seværdighederne i Barcelona og spring køen over via Tiqets.com

Barcelona_Gaudi_96915311

Drinks med udsigt

Du har haft en lang, udmattende dag med sightseeing, men har du måske lyst til at slutte den af med en lækker cocktail, som du indtager i fortryllende rammer? Så er det afsted til en af de fantastiske tagterrasse-barer! Lige ved siden af den berømte (og desværre ofte overfyldte) Promenade La Rambla er La Isabela, en tagterrasse-restaurant på taget af Hotel 1898. Her kan du se den farverige gade i fred og ro, og du får en perfekt 360 grader udsigt. 12,50 € for en cocktail gør, at prisintervallet er noget høj, men det er helt rimeligt i betragtningen af, hvor cool terrassen er med sine skønne udsigt!

Lige rundt om hjørnet fra den berømte Plaça de Catalunya er Hotel Pulitzer og dens tagterrasse. Der er indretning og atmosfære her, som virkelig skiller sig ud. Her finder du en hyggelig, romantisk byhave oppe på taget, hvor du kan spise tapas og drikke vin, eller gå til fede fester og koncerter, der finder sted regelmæssigt. Priserne her er også helt acceptabelt, og en cocktail koster cirka 10 €. Terrassen på taget af Villa Emilia minder lidt om dette, og lokker folk med en god udsigt og en meget behagelig atmosfære. Den er også relativt ukendt, så vil du være næsten sikker på at få fat i et sted at sidde – ikke dårligt i betragtningen af, at det er lige ved siden af Plaça Espanya!

Jeg ved, jeg har allerede har nævnt poolen på toppen af Grand Central Hotel. Jeg synes, det er på tide, jeg viste dig tagterrassebaren lige ved siden af! Sky Bar er på hotellets tag, men der er åbent for ikke-gæster fra klokken 20 og fremefter. Udsigten heroppe fra er ubeskrivelig. Denne tagterrassebar har et rimeligt prismæssigt niveau, cocktails koster cirka 10 €, som er et tilbud den udsigt taget i betragtning!

Bo godt og billigt i Barcelona

Men der findes også mange andre gode og billige hoteller i Barcelona. Hvis du søger et hotel i Barcelona, kan du tage et kig på denne hoteloversigt i Barcelona.

Imponerende, utroligt varieret og farverigt – det er Barcelona i en nøddeskal! Jeg tror, der er noget for absolut alle, så …. hvem kommer med mig?

Er du på jagt efter flere billige ferier til Barcelona? Så kan du tjekke min tilbudsside, hvor jeg samler pakkerejser, flybilletter og hoteller i Barcelona. Se bare her på “Rejser til Barcelona – Holidayguru.dk“.