Kender I det med at sidde lidt fast i gamle vaner, når det kommer til ferie? Og er I nogle af dem, som hvert år rejser til den samme destination og bor på det samme hotel? Det kan selvfølgelig være rart at føle, at man kender det sted, man skal til. Men en af mine yndlingsting ved at rejse er at opleve nye steder! Så derfor har jeg sat mig for at samle en liste over de, efter min mening, bedste destinationer til jeres sommerferie i 2019. Jeg vil prøve at give jer de bedste muligheder og den bedste inspiration til forskellige slags ferier, så I på den måde har noget at vælge imellem. Det betyder, at I kan finde lige den charterrejse, pakkerejse, storbyferie, drømmerejse eller kør-selv-ferie, I leder efter! Samtidig vil jeg også give jer mine bedste sparetips, så I kan få det meste for pengene! Er I klar til at finde jeres næste ferie? Så går vi i gang!

Sommerferie 2019

Charterferie | Storbyferie | Aktivferie | Drømmerejser

Charterferie

Kroatien

Kroatien er hurtigt ved at blive det nye sort, når det kommer til danskernes charterferier. Kroatien er nemlig, ulig så mange andre charterdestinationer, ikke så dyr endnu. Derfor kan man nemmere finde en billig pakkerejse til Kroatien. Kroatien ligger, ligesom Italien, Grækenland, og Spanien ud til Middelhavet, så der er rig mulighed for at bade i det lækre middelhav.

Dubrovnik by - Rejser til Kroatien

Hvis I gerne vil på en charterferie til Kroatien, men stadig opleve noget kulturelt, så vil jeg helt sikkert anbefale jer at bestille en rejse til Dubrovnik! Jeg besøgte selv byen i sommeren 2018 og blev helt forelsket. Byen har et smukt, gammelt centrum og en intakt bymur, hvor I faktisk kan gå hele vejen rundt om den gamle by. Byen er også et besøg værd, hvis I gerne vil besøge nogle af de steder, hvor HBO-serien Game of Thrones er optaget. Fordi Dubrovnik er så kendt, er der også mange turister i byen. Så hvis I gerne vil på en charterferie til Kroatien, men ikke har lyst til, at der er helt så mange turister at dele poolen med, så vil jeg anbefale jer at rejse til det nordlige Kroatien. I kan fx rejse til Spilt, en by som minder meget om Dubrovnik, men som ikke har helt ligeså mange turister. I det nordlige Kroatien ligger der også mange smukke naturreservater, som også helt sikkert er et besøg værd!

Grækenland

Hvis I har prøvet charterferier før – så vil jeg godt vædde med, at I har været på en (eller flere) af de græske øer. Jeg er selv fan af blandt andet rejser til Rhodos, Kreta, Santorini, og Korfu, men hvis I gerne vil prøve noget nyt, så vil jeg anbefale jer at besøge det græske fastland. Der er flere rigtig gode muligheder for en billig ferie til Grækenland ved at rejse til fastlandet, i forhold til hvis I rejser til de græske øer.

Parga havnepromenade

Det græske fastland har også en super smuk kystlinje, hvor der ligger små, hyggelige havnebyer som perler på en snor. Jeg kan særligt anbefale en ferie i den lille hyggelige by Parga, som ligger på Grækenlands vestkyst lidt sydøst for øen Korfu. Parga ligger ud til havet, og byen ligger på en bjergskråning i en lille bugt. Byen er en gammel havneby, og byen er letgenkendelig med sine små, farverige huse, og den lille ø der ligger i havnen. På øen ligger der et lille kloster, som man kan svømme til fra en af byens to lækre strande. Byen har desuden en lækker havnepromenade med masser af hyggelige og familiedrevne restauranter. Fiskeretter er helt sikkert “the way to go” på disse restauranter – men I kan også få mange andre græske delikatesser.  Byen er meget familievenlig, og her kan man have en perfekt charterferie i Grækenland.

Alternativt kan I rejse til Grækenlands østkyst, hvor byen Marathonas ligger. Byen ligger tæt på det smukke Middelhav, og der ligger mange flotte hoteller ud til vandet. Hvis I tager på en charterrejse til Marathonas i Grækenland, så kan I også tage på en dagstur til Athen, som kun ligger 42 km fra byens centrum (sjovt nok).

Storbyferie

Porto

Hvis I er til en storbyferie til jeres sommerferie, så vil jeg helt klart anbefale jer at rejse til Porto, i Portugal. Her er dejlig varmt, men alligevel er I tætte på havet, så der er en dejlig brise, og det bliver ikke alt for varmt. Porto har de samme charmerende bygninger, som kendetegner Portugal, og som især Lissabon er kendt for. Men til jeres sommerferie kan jeg anbefale jer Porto over Lissabon. Lissabon kan meget let blive fyldt med turister, og det kan blive en træls oplevelse, når man skal stå i kø i solen i flere timer. Porto er dog ikke ligeså overendt af turister, så I kan nyde byen og jeres storbyferie i Porto uden alt for mange mennesker.

rejser til Porto

Og selvom I er på storbyferie i Porto, så gør byens beliggenhed ved havet, at I sagtens kan tage på stranden og slikke sol. I kan, som ved mange andre storbyferier, nyde Portos gamle bydel, som er fyldt med kunst- og kulturoplevelser og med gourmetoplevelser. Porto ligger desuden i det område, hvor Portvin kommer fra, så det er også et must at prøve.

Edinburgh

Edinburgh er en af mine yndlingsbyer i verden – og helt sikkert i Europa! En storbyferie i Edinburgh er også en god mulighed for jeres sommerferie i 2019. Byen er især en god destination, hvis I ikke er til de vildt varme ferier. I Skotland bliver der nemlig næsten aldrig virkelig varmt, og maks. temperaturen plejer at ligge på omkring de 17-20 grader i juni og juli.

Edinburgh er en skøn, gammel by, hvor I kan nyde godt af storbyens mange museer og historiske seværdigheder. Her er masser at se for kultur- og historie interesserede, og I vil bestemt ikke komme til at kede jer. Hvis I er mere til natur og aktiviteter i det fri, så kan I også sagtens opleve det smukke skotske land. I kan vælge at bestige Edinburgh’s højeste bjerg, Arthur’s Seat, hvorfra I kan nyde en utrolig udsigt over byen! Ellers kan I tage et tog fra Waverly Station og tage til det skotske Højland ved Stirling (denne tur tager ca. 45 min). Der er altså masser at lave og mange muligheder for at få en perfekt storbyferie i Edinburgh, hvor I kan nyde jeres sommerferie i 2019!

Aktivferie

Færøerne

Færøerne er så småt ved at blive det nye Island, i forhold til hvor mange danskere der rejser dertil årligt. En ferie til Færøerne er perfekt til dig, der gerne vil have en mere aktiv ferie, og som måske ikke behøver at ligge ved en pool hele dagen.

udsigt over færøerne

Færøerne har måske ikke vulkaner ligesom Island, men til gengæld har øerne en utrolig smuk – og lidt mere tilgivende – natur. På jeres ferie til Færøerne vil I få rig mulighed for at vandre i bjerge og bakker samt at se de fantastiske søpapegøjer. Og hvis I samtidig holder jeres sommerferie på Færøerne, så vil I opleve den færøske natur fra sin bedste side, når øerne er smaragdgrønneEn kort vandretur i bjergene giver adgang til mange udsigtspunkter, hvor I kan nyde en ærefrygtindgydende udsigt over bjergene i en retning og havet i en anden. En af Færøernes mange særlige kendetegn er, at I ikke behøver at gå langt for at opleve en storslået og uberørt natur. Kig rundt omkring jer. Tag en dyb indånding og lyt til vinden, vandet og naturen. Det er livet!

Drømmerejse

Hawaii

Drømmer I også om kridhvide bountystrande, palmer, kokosnødder og unikke naturoplevelser? Så vil I elske en ferie på Hawaii.

Hvis Hawaii ikke er drømmerejsen, ved jeg ikke, hvad er. Her kan I dase på lækre sandstrande, surfe, drikke kokosnødder, gå på opdagelse i den unikke natur, opleve pulsen i Honolulu og i det hele taget bare nyde livet. Hawaii er en lille ø-gruppe midt i Stillehavet og tilhører USA. Staten består af otte vulkanøer og mere end 100 flere småøer. Om I vil besøge flere øer eller bare en enkelt er op til her. I kan for eksempel besøge Maui som er et rent strandparadis eller tage til Oahu, hvor I finder hovedstaden Honolulu, som byder på en miks af moderne højhuse og sandstrande. Eller hvad med en tur til Big Island, hvor I kan besøge Hawaii Volcanoes National Park? Her kan I se den aktive vulkan Kilauea, der konstant er i udbrud.

Én ting er helt sikkert; en rejse til Hawaii bliver en oplevelse, I sent vil glemme.