Drømmer du også om at rejse til Island? Du er ikke den eneste. Island har dog ry for at være et ret dyrt rejsemål – hvilket ikke er helt usandt. Der er heldigvis især én god måde at spare penge på din rejse til Island. Det er typisk meget billigere at overnatte i en AirBnB ferielejlighed end at overnatte på hotel i Island. Især hvis du lejer en ferielejlighed eller en feriebolig med et godt køkken, kan du spare rigtig mange penge ved at forbedrede dine egne måltider i stedet for at spise på restaurant hver dag. Også findes der nogle helt fantastiske ferieboliger på Island. Nogle af dem er bæredygtige, arkitekttegnede huse, der ligger midt ude i ingenting og har en helt fantastisk udsigt. Andre er moderne lejligheder, der ligger centralt i Reykjavik.

I denne artikel har jeg samlet 5 af Islands bedste AirBnBs. Der er en god blanding af sommerhuse, lejligheder og luksuriøse villaer, så jeg er sikker på, at mindst en af dem falder i din smag. Læs med her, hvis du vil spare penge på din overnatning på Island.

Top 5: De bedste AirBnBs på Island

Ved Den Blå Lagune | ReykjavikVík í Mýrdal | Akureyri | Dalvík |
Rejser til Island | Rejseartikler om Island | Rejsekalender til Island

Northern-Lights-visible-above-small-cabin-in-Iceland-iStock_000066132119_Large-Copy

Idyllisk hytte ved den Blå Lagune

Så bliver det ikke mere idyllisk! Prøv lige at se en fin hytte, beliggende midt i Islands smukke natur og bare en halv times kørsel fra Den Blå Lagune. Hytten er ikke billigt – den koster 1.081,- pr. overnatning – men derfor kan man jo godt drømme, eller måske er der plads i budgettet til en enkelt overnatning her.

Hytten har 2 soveværelser, og I kan derfor sove op til 4 personer her. Derudover har hytten en stor, hyggelig opholdsstue, et fint badeværelse og et køkken, så I kan spare penge ved at forberede jeres egne måltider. Derudover har hytten en stor udendørs terrasse, hvor I kan nyde det smukke, åbne landskab eller måske endda se nordlyset fra.

Billig lejlighed centralt i Reykjavik

Jeg kan lige så godt indrømme det. En overnatning i Reykjavik er ikke billig. Hvis du kigger godt efter, er det dog alligevel muligt at finde billige lejligheder i Reykjavik. Jeg har fundet denne hyggelige 1-værelses lejlighed, der ligger enormt centralt i Reykjavik. Lejligheden har plads til 2 personer og har en dobbeltseng, en funky grøn sofa, et lille køkken med et par kogeplader og en elkædel samt et rigtig fint badeværelse.

Udlejer Leif har kun gode anmeldelser fra lejlighedens tidligere gæster, der især er glade for lejlighedens beliggenhed samt muligheden for selv at tilberede lette retter. Lejligheden koster fra 492,-

Vandrehjem ved Vík í Mýrdal

Hvis du har planer om at en enkelt eller to overnatninger på Sydisland, har jeg her et godt tilbud på overnatning. Vandrehjemmet Skogar er nemlig godt, men billigt og har en helt fantastisk beliggenhed i landsbyen Vík í Mýrdal. Her er du tæt på vandfaldet Skogafoss, gletsjeren Mýrdalsjökull og naturligvis stranden Reynisfjara, der er kendt for det sorte sand.

Dette dobbeltværelse koster fra 858,- pr. overnatning og har plads til to gæster. Derudover byder hotellet på fine dele-badeværelser, et fuldt-udstyret køkken samt en hyggelig opholdstue med TV og WiFi. Der er også en hyggelig restaurant på vandrehjemme, som både serverer morgenmad, frokost og aftensmad (ikke inkluderet i prisen).

Alternativt kan I spare penge ved at overnatte i et værelse med køjeseng på samme hostel. Se værelse med køjeseng.

Arkitekttegnet lejlighed i Akureyri

Arkitektegnede Villa Lola ligger i fantastiske omgivelser på Nordisland og består af tre lejligheder. Hvis du vil overnatte i den mindste med 1 værelse, koster det fra 723,- pr. overnatning. Lejligheden har et skægt rødt køkken, et rigtig fint, lyst badeværelse, en hyggelig hems med dobbeltseng samt en hel fantastisk udsigt.

Lejligheden ligger i rolige, naturskønne omgivelser, hvor I rigtig kan nyde tosomheden – mens I stadig kun er 10 minutters kørsel fra butikker og restauranter i Nordislands hovedstad Akureyri.

Iglo ved Dalvík

Er I til unikke overnatningsmuligheder, glamping og 360 graders frit udsyn til stjernehimlen – eller måske nordlyset? Så er dette igloen for jer. Fra 895,- pr. overnatning kan I glampe i denne fine iglo, der ligger i naturskønne omgivelser ved landsbyen Dalvík på Nordisland. Her kan I ligge i dobbeltsengen og kigge ud af loftsvinduerne på den smukke stjernehimmel. Derudover har igloen gratis wifi og mulighed for at lave en kop te eller kaffe.

I finder private toiletfaciliteter ved siden af igloen, og der er kun 10 minutters gang til badet Kaldi, hvor I blandt andet kan prøve øl-spaet. Derudover kan I grille på pladsen foran igloen, eller I kan gå til den nærmeste restaurant.

 

Er du ny til udlejningshjemmesiden AirBnB? Så kan du lige nu få 220 kroner i velkomstrabat, når du booker dit første ophold. Læs mere om at få rabat på AirBnB.

Rejser til Island

13.04.19

Billige flybilletter til Island

Oplev nordlyset, vandfaldene og den smukke natur. Afgange fra oktober - januar

Så er det nu, I skal slå til. Der er billige flybilletter til Island. Afgangene er fra Københavns Lufthavn til Reykjavik. I kan lige nu få en returbillet fra bare 1.233,-, men bestil nu, fordi priserne stiger hurtigt! Island er et land af ekstremer. Island er sol, regn, sne, storm og så sol igen – […]

10.03.19

Smuk ferie på Island

5 - 8 nætter på Island inklusiv centralt hotel og fly t/r fra København

Et eventyrligt landskab venter på Island. Gejsere, fjelde, vulkaner, får og vandfald i massevis. Og ikke mindst chancen for at se det magiske nordlys (OBS! Kan stadig ses i marts). Island er virkelig en ø, der kan noget og gang på gang fascinerer sine besøgende. Og lige nu kan I rejse til den fantastiske ø […]

Rejseartikler om Island

Flere  informationer om Island

Er du i tvivl om, hvornår på året det er bedst at rejse til Island? Så tag et kig i min rejsekalender.