I dag vil jeg gerne introducere dig for et meget specielt sted i Cambodja, som fascinerede mig fra allerførste øjeblik. Det berømte Angkor Wat Tempel er en af de mest populære seværdigheder i Cambodja. Enhver, der nogensinde har set billeder af solen, der stiger op bag Angkor Wat, ved, hvorfor jeg er så fascineret af dette mystiske tempel. Sandstenstemplet, såvel som sandstensstatuerne, er et unikt kunstværk, der ligger midt i junglen. Det er det største religiøse monument i verden. Nu vil jeg tage dig med på en lille opdagelsesrejse gennem templets magiske verden – der er garanti for rejsefeber!

 

UNESCO verdensarvstedet Angkor

Angkor Wat | At komme dertil | Verdensarvsted

Priser og åbningstider | Drømmelignende solopgange | Angkor på cykel

Rejsefeber

Velkommen til en verden af templer

I år 850 så det første af Angkor Wats templer dagens lys, men det var først i år 1200, at komplekset endelig blev færdiggjort. Det er faktisk kun Angkor Wat-templet, som er kendt og populært blandt turisterne som et sted, man SKAL tage billeder. Hvis du forsøger at udforske hele området på én gang, vil du ikke ane, hvor du skal begynde – omkring tusind templer og bygninger dækker nu junglebyområdet. På tværs af Angkor-områdets 200 km² er der helt utroligt meget at opleve. En dag er simpelthen ikke nok til at beundre kompleksets fulde skønhed.

Vidste du, at en af ​​Lara Croft-filmene med Angelina Jolie blev filmet her?

Hvor ligger Angkor?

For at besøge Angkor kan I rejse til byen Siem Reap enten med bus eller fly. Dette er den nærmeste by til templet. Siem Reap har sin egen lufthavn, og der er direkte fly fra eksempelvis London, Manchester og Edinburgh, eller I kan kombinere en tur til eksempelvis Thailand med et besøg i Cambodja. Fra Thailands hovedstad, Bangkok, kan I let tage bus eller tog til Siem Reap.

Find flybilletter til Siem Reap i Camodja lige her.

“Den lange tur til Angkor er det hele værd”

Et par mellemlandinger og en rejse på godt 20 timer i alt står foran dig, hvis du rejser til Cambodja fra Danmark. Selv om det lyder som en lang rejse, er det absolut det hele værd. Det er desuden meget anbefalelsesværdigt at kombinere en tur til Angkor Wat med et besøg i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, der dog er et meget anderledes og mere barsk sted end Siem Reap. Ved ankomsten til Siem Reap kan du vælge mellem et af de mange hoteller i regionen. Da Angkor er en af ​​de mest berømte seværdigheder i Sydøstasien, ligger der nu mange hoteller ved Angkor Wat. Phum Baitang Resort fanger især mit øje. Det er et fantastisk sted at slappe af ved en lækker pool efter en lang dag med at udforske ruinerne. Resortet ligger i grønne områder og er meget luksuriøst. Måske det ideelle udgangspunkt for din udforskning af Angkor Wat?

Foto: istock.com/Mlenny

Angkor Wat – en magisk verden

Den arkæologiske park Angkor har været et UNESCO verdensarvsted i mange år. For at bevare tempelkomplekset er der indført et program for at bevare og genoprette mange af de store såvel som små detaljer på sandstenbygningerne. I samarbejde med specialister fra det tyske Apsara Conservation Project er der indtil videre blevet restaureret 25 templer i regionen. Og det er tiltrængt. Den store by af templer er nemlig blevet udsat for diverse vejrforhold i mere end 800 år. For et år siden opdagede forskerne endnu flere sunkne byer, ikke langt fra Angkor Wat, som stadig forbliver skjult blandt Cambodjas skove.

Åbningstider og priser

OBS! Du kan nu også betale med kort (eksempelvis Visa og Mastercard) for at komme ind i Angkor Wat, hvor man tidligere kun kunne betale kontant. Der er en hæveautomat i nærheden, men jeg kan garantere, at køen vil være meget lang.
Hele området er så stort, at det er næsten umuligt at se alle de storslåede templer i detaljer. Hvis du er en smule i tidsnød, koster dagbillet Angkor Wat $37. Der er også billetter til tre eller syv dage, som koster henholdsvis $62 og $72. Ved indgangen tager de et billede af dig for at sikre, at du ikke videresælger din billet efter køb. Men jeg er sikker på, at du ikke vil give din entrébillet væk, når du først har været inde i det arkæologiske område. Angkor er åben hver dag mellem kl. 5:00 og 17:30.

Smukke oplevelser ved solopgang

Det er bedst at starte meget tidligt om morgenen, så du fuldt ud kan opleve den magiske solopgang. Du vil helt sikkert ikke være den eneste der, men det vil ikke forringe skønheden i dette øjeblik. Det ser virkelig magisk ud, når himlen bliver rød og gul, og solen stiger bag templet! Når du slentrer gennem dette gamle sted, vil du ikke tro, hvor imponerende bygningerne er. Betydningen af ​​disse templer kan sammenlignes med vores mest hellige kirker. Forestil dig at gå gennem de vigtigste kirker i Europa og besøge hver enkelt individuelt – det er omtrent så vigtigt, dette tempelkompleks er. Det er svært at forstå, at der er så meget ekstraordinær og unik arkitektur på ét sted. Og der er mere! Hele komplekset er ikke åbent for besøgende, da dele af byen stadig er skjult under jorden.

Angkor på cykel

Der er både et kort spor og et langt cirkulært spor på templets grunde, som du kan udforske på cykel. På denne måde kan du se meget mere af komplekset på kortere tid. Hvis du foretrækker at lægge let ud, kan du begynde med 16 kilometer-sporet. 

“Stærke trærødder snor sig omkring ruinerne og forener templet med naturen.”

Her kan du se det unikke Ta Prohm-tempel, som Lara Croft– og Angelina Jolie-fans sikkert vil genkende. Dette var et af stederne, Tomb Raider-filmene blev optaget. Særligt imponerende er sammensmeltningen af ​​de gamle, hellige vægge med naturen – ruinerne er nu blevet overgroet af træer og stærke rødder. Men hvis du har tid, bør du unde dig selv den lange rute, da meget få besøgende gør dette. Hvis du er heldig, kan du udforske området alene og nyde roen blandt ruinerne. Særligt smuk er templet Preah Khan, som ligger langs sporet.

Er du ikke så meget for tanken om at cykle, kan du nemt hyre en tuk-tuk i Siem Reap, som kan køre dig til de forskellige dele af tempelkomplekset, du ønsker at se. Det fungerer fint, og I kan på forhånd aftale, hvor og hvornår du skal hentes (husk at afsætte god tid, hvis du vil se solopgangen), og I bør også på forhånd blive enige om en pris.

Er du blevet ramt af rejsefeber?

Jeg håber, at jeg har vakt din nysgerrighed omkring Cambodja samt dets smukke verdensarvsted, Angkor Wat. Jeg håber også, at du nu vil besøge dette unikke og magiske sted. Der er stadig så mange ekstraordinære steder at udforske. Vi ville skulle rejse til et nyt sted hver måned for at se alle de fantastiske steder på Jorden! Jeg søger altid efter de bedste tilbud på internettet, så du kan besøge de smukkeste steder i verden til en god pris. Tjek mine seneste tilbud – verden venter!