Reglerne for ESTA-ansøgningen til USA kan være mange og uoverskuelige. Og hvis du allerede har ansøgt én gang, hvornår skal du så ansøge igen? Få alle svarene i denne guide

Går du og glæder dig til at rejse til USA? Skal du på shoppingtur til New York, besøge filmstjernerne i Hollywood eller på roadtrip fra den ene kyst til den anden? Så skal du have et ESTA visum. Amerikanerne – og især med Trump ved roret – er kendt for at være strenge med hvem, de lukker ind i deres land. Rejser du fra Europa uden en indrejsetilladelse til USA, kommer du ikke ind. Der er derfor mange, der mister modet med deres rejse til USA, da det kan virke som en uoverskuelig opgave at ansøge om et ESTA visum til indrejse i USA. Men det skal I slet ikke. Processen er ikke så besværlig, som man skulle tro, og i denne artikel guider jeg dig hele vejen igennem den. Jeg besvarer på spørgsmål som hvem, der skal ansøge om et ESTA visum, hvad prisen er på et ESTA visum, hvor lang tid i forvejen skal man ansøge, og hvordan man overhovedet ansøger om et.

Læs min artikel om ansøgningen om ESTA visum til USA lige her.

Hvad er en ESTA? | Hvem skal have en ESTA? | Hvad koster en ESTA? |Hvornår skal jeg ansøge om ESTA? | Hvordan ansøger jeg om en ESTA? | Hvor længe er en ESTA gyldig? |
Skal mine børn have en ESTA? | Kan min ESTA blive afvist? | Hvem kan jeg kontakte?

Girl Through a Car Sunroof Waving with USA Flag

Alt om ESTA visum til USA

Hvad er et ESTA visum?

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization og er en godkendelse, du skal have for at få tilladelse til at rejse til USA. i din ESTA ansøgning skal du blandt andet opgive kontaktoplysninger på dit opholdsted i USA samt din nuværende eller tidligere arbejdsgiver. Du vil også blive spurgt om din straffeattest er ren, om du er stofmisbruger, og om du er i USA for at søge arbejde. Dit pas skal desuden være gyldigt 6 måneder fra indrejsedatoen til USA.
Du har selv ansvaret for at få ansøgt og godkendt din ESTA ansøgning. Står du i USA uden en godkendt ESTA, kommer du ikke ind i landet. Du skal ansøge om et ESTA visum elektronisk på den officielle hjemmeside (mere om dette senere), men jeg anbefaler at printe din godkendte ESTA ansøgning ud og tage en papir-udgave med til USA også.

ESTA giver som sådan kun tilladelse til at flyve til USA, og de amerikanske myndigheder forbeholder sig retten til at nægte dig adgang til USA, selvom din ESTA er blevet godkendt. Dette ville formentlig kun ske, hvis du laver ballade i lufthavnen eller, hvis det skulle vise sig, at du ikke har opgivet de korrekte oplysninger i din ESTA ansøgning. Opfør dig derfor ordentligt (den amerikanske grænsekontrol er kendt for at være strenge og ikke have den vilde humoristiske sans), og sørg for at læse ESTA spørgsmålene grundigt, inden du svarer.

Skal jeg have et ESTA visum?

Ja. Alle danske statsborgere, der rejser ind i USA skal have et ESTA visum. Du skal have et ESTA visum, uanset om du rejser til USA på forretningsrejse eller som turist. Med et godkendt ESTA visum kan du opholde dig i USA i 90 dage. Hvis du ankommer til USA med krydstogtskib skal du også have et ESTA visum. Du skal også have en ESTA, hvis du har en mellemlanding i USA, inden du flyver videre til et andet land.

Har du tidligere været i USA og i den forbindelse ansøgt om en ESTA, kan denne stadig være gyldig (mere om dette senere).

Hvad koster et ESTA visum?

14 dollars. Med dagens valutakurs løber det op i 84 kroner. I skal dog være opmærksomme på, at der kun findes én officiel hjemmeside, hvor man kan ansøge om et ESTA visum. Der findes nemlig massere af uofficielle hjemmesider, som tjener stort på at “behandle” din ESTA ansøgning. Disse hjemmesider fungerer som en tredjepart, der videregiver dine personlige oplysninger til de amerikanske myndigheder, som derefter behandler din ansøgning. Disse hjemmesider tager typisk 70-80 dollars for deres service og på den måde, kan din ESTA hurtigt komme til at koste 500 kroner i stedet for 84 kroner. Jeg anbefaler derfor på det kraftigste, at I ansøger HER, direkte hos de amerikanske myndigheder på den officielle hjemmeside. På den måde betaler I ikke overpris, og I opgiver ikke jeres personlige oplysninger til en uofficiel tredjepart.

Bliver jeres ESTA afvist, bliver I kun opkrævet 4 dollars, som udgør behandlingsgebyret. I skal betale for jeres ESTA med et kreditkort eller via PayPal. Opgiver I de forkerte betalingsoplysninger, kan I ikke få jeres ESTA godkendt.

hollywood_sign_iS_000038020110

Hvor lang tid i forvejen skal jeg ansøge om et ESTA visum?

Senest 72 timer før afrejse. For at få din ESTA godkendt i tide, skal du have udfyldt og sendt ansøgningen senest 72 timer inden afrejse til USA. Jeg anbefaler dog at gøre det, så snart I har bestilt jeres rejse. Så er der mindre chance for, at I kommer til at glemme det, og I sidder alligevel med jeres pas fremme. Igen, det er jeres eget ansvar at få ansøgt og godkendt jeres ESTA, så hvis I glemmer det, kommer I ikke afsted på jeres rejse til USA. Og det ville jo være noget så ærgerligt, når I har brugt en masse penge og glædet jer til den så længe.

Hvordan ansøger jeg om et ESTA visum?

Det er slet ikke så besværligt at ansøge om en ESTA. Faktisk tager det ikke meget længere end 5 minutter. Følg trinene herunder:

  1. Start med at finde dit pas og dit kreditkort frem – du får brug for dem.
  2. Gå ind her – på den officielle hjemmeside – hvor I kan vælge at sende én ansøgning eller at ansøge som en gruppe. Rejser du alene, skal du bare sende en indivduel ansøgning. Rejser I til USA som en familie, kan I med fordel sende en gruppeansøgning
  3. Efter at være blevet præsenteret for reglerne for at ansøge om en ESTA, bliver er I bedt om at indtaste jeres pasoplysninger. I skal her blandt andet indtaste jeres fulde navne, køn, fødselsdatoer samt hvilke land(e) I har statsborgerskab i.
  4. Herefter skal I svare på, om I er i USA som mellemlanding, inden I rejser videre til et andet land. I skal også indtaste adresse og telefonnummer på jeres hotel.
  5. Nu er I næsten ved at være til vejs ende, men inden da bliver det lidt alvorligt. Nu bliver I nemlig taget videre til det afsnit, hvor I skal svare på, om I misbruger stoffer eller lider af bestemte alvorlige smitsomme sygdomme. I vil her også blive spurgt om jeres straffeattest er rent, og om I har taget del i andre alvorlige, kriminelle gerninger.
    Svarer I nej til alle spørgsmål, kan I godt regne med at få jeres ESTA ansøgning godkendt. Svarer I ja, bliver jeres ansøgning formentlig afvis. Sørg derfor for at læse spørgsmålene grundigt, inden I svarer.
  6. Inden I sender ansøgningen afsted, får I lige chancen for at dobbelttjekke ansøgningen.
  7. Normalt får I svar på email stort set med det samme. Husk at tjekke jeres emails spam-mappe, hvis I ikke hører noget. I kan også logge ind på hjemmesiden og se status på jeres ansøgning. Det gør I HER.
new york city cityscape skyline with statue of liberty shutterstock_339298199

Hvor længe er et ESTA visum gyldigt?

2 år. Har du tidligere været i USA og i den forbindelse ansøgt om en ESTA, kan denne stadig være gyldig. ESTA’en er nemlig gyldig i 2 år og tillader flere ind- og udrejser på samme ESTA. Var du for eksempel i New York i januar 2017 og i den forbindelse fik en godkendt ESTA, kan du sagtens rejse til San Francisco og holde sommerferie i 2018 uden at skulle ansøge om ESTA igen. Er din ESTA mere end 2 år gammel, skal du ansøge igen.

Skal mine børn ansøge om et ESTA visum?

ja. Børn og spædbørn, der rejser til USA, skal også have en godkendt ESTA. Børn og spædbørn skal desuden have deres eget pas.

Kan jeg få min ESTA-ansøgning afvist?

Ja. Der er visse kriterier, der kan gøre, at din ESTA-ansøgning bliver afvist. Disse kriterier kan være, at du er tidligere straffet, har tidligere opholdt dig i USA efter din tilladelse udløb, lider af visse alvorlige smitsomme sygdomme (læs mere her), eller hvis du har besøgt Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011. Har du besøgt disse lande i tjenstligt, forretningsmæssigt eller journalistisk øjemed, kan du oplyse dette og kan få godkendt dit visum alligevel.

Hvem kan jeg kontakte vedrørende min ESTA ansøgning?

Henvendelser om ESTA skal henrette til den amerikanske grænsekontrol. Dem kan I komme I kontakt med ved at skrive på engelsk HER. Tag dog først et kig på udenrigsministerets hjemmeside og se, om I ikke kan finde svar på spørgsmålet der.

Jeg har også fundet denne hjemmeside, der svarer på danskernes hyppigste ESTA-spørgsmål.

Panoramic view of Golden Gate brige in San Francisco_shutterstock_197404370

Det var det. Så er den ged barberet. Så kan du for alvor godt begynde at glæde dig til rejsen til USA.

Skal I rejse til Las Vegas? Så læs min rejseguide til millionbyen

Rejser du til New York? Så læs min rejseguide til New York i stedet.

Jeg har også en artikel her om at undgå jetlag, så du får mest ud af jeres rejse til USA.

Rigtig god rejse til USA!

Tilbud på rejser til USA

07.05.19

Billige flybilletter til New York City

Flyv billigt t/r til The Big Apple fra København, Billund eller Aalborg i foråret, sommeren og efteråret

New York City. Behøver jeg at sige meget mere? Hvis I allerede har besøgt byen, så ved I, hvad jeg taler om. Atmosfæren, oplevelserne, maden – det hele! New York City er en helt speciel by, og den skal opleves. I foråret kan I finde flere billige flybilletter til New York City fra både København, […]

26.04.19

Billige flybilletter til Miami

Afgange til Miami fra Københavns Lufthavn i efteråret

Når det er koldt og gråt i Danmark, er der sol, sommer og poolparties i Miami. Rejser I til Miami i oktober, kan I glæde jer til en gennemsnitstemperatur på 28 grader – i Danmark er gennemsnitstemperaturen i oktober til sammenligning 7 grader. I kan altså roligt lade vinterjakken blive hjemme og i stedet pakke […]