Ferieparadiset Alcúdia ligger lige i det nordlige Mallorca. Slap af på stranden, udforsk den gamle bydel eller tag en tur op til Cap de Formentor. Alcúdia vil fortrylle dig! Den livlige by Alcúdia ligger mellem to bugter i det nordlige Mallorca. Som en af ​​de mest populære feriebyer på øen vinder denne mallorcanske region hvert år feriegæsternes hjerter med sin maleriske havn, lange sandstrande og smukke gamle bydel. I dag vil jeg introducere dig til de smukkeste steder i byen og fortælle dig, hvad du kan se og opleve i Alcúdia.

Alcúdia – et ferieparadis i det nordlige Mallorca

Oversigt | Distrikter | Strand | Hoteller | Dagture

Alcudia artikel2

Introduktion af Alcúdia

Feriebyen Alcúdia ligger ca. en times kørsel fra Palma. Du kan tage en bus fra busstoppestedet i Plaça Espanya i øens hovedstad. Rejsen er dog hurtigere og mere behagelig, hvis du tager en taxa eller skaffer en lejebil. Så snart du ankommer, anbefaler jeg at tage en dukkert i det kølige vand. De skønne strande og deres fantastiske vandkvalitet sørger for den perfekte dag på stranden. Hvis vi skal være helt ærlige, ser vi jo allermest frem til en ferie på det bløde sand ved det azurblå hav, gør vi ikke? Kystlinjen omkring Alcúdia strækker sig omkring 30 kilometer. Bløde sandstrande og små bugter venter bare på, at du finder dem. Der er alt, hvad du kunne ønske dig på en ferie i Alcúdia. Du finder gode hoteller og lejligheder, et kulturelt centrum med små butikker og søde tapasbarer, en imponerende havn og meget mere. Der er ingen ord til at beskrive Alcúdias dejlige udvalg af ting at lave. Familier elsker især denne by – børn kan se frem til et sjovt aktivitetsprogram, og der er mange legepladser på stranden. Der er endda én i vandet!

Alcudia artikel3

En perfekt blanding af strand og kultur

Som du kan se, venter der dig en farverig blanding i Alcúdia. Kedsomhed er en sjælden følelse her. Lad mig vise dig de bedste steder i den populære ferieby nu.

Alcúdia’s gamle by

Det restaurerede centrum er præget af mauriske og romerske påvirkninger, så det tager dig på en rejse tilbage i tiden. En mur omgiver næsten byen og blev brugt til at beskytte den mod piratangreb. I dag kan du nyde en smuk udsigt over byen og dens omgivelser fra toppen.

“Du får en fornemmelse af det sande Mallorca her”

Nyd byens farverige hverdagsliv og stemning og lyt efter levende musik – om sommeren spiller bands ofte i den gamle by. Der er især gang i den på markederne på tirsdage og søndage. Lokalbefolkningen og turisterne kan shoppe masser af frisk frugt og andre mallorcanske specialiteter. Tapasbarer tiltrækker sultne besøgende, og der er masser af hyggelige butikker. Mange designere og malere har åbnet farverige butikker her. Historiske bygninger og gamle kirker står side om side med moderne barer og restauranter. Gammelt og nyt mødes her og tilføjer en særlig charme til Alcúdias gamle bydel.

Alcudia artikel4

I romernes fodspor – Pollentia

Besøg et af ​​de få levn fra det tidspunkt, hvor romerne regerede Mallorca. Ruinerne blev opdaget i det 16. århundrede, da en ny bymur blev bygget. Hvis du forventer at se en helt bevaret by, så bliver jeg nødt til at skuffe dig – ruinerne er dog stadig et besøg værd, hvis du bruger lidt tid i Alcúdia.

Pollentia

  • Ruinerne af en udgravet romersk by
  • Entre: 3 euro
  • Den bedste tid at besøge stedet er om morgenen
  • Et besøg varer ca. en times tid

For eksempel kan du besøge La Portella, et boligområde, hvor du kan se levnene af tre romerske huse. For nylig blev resterne af et tempel i Forum Roman åbnet for offentligheden, og der er også et teater at besøge. Ønsker du at lære mere om dette sted? Så skal du besøge Pollentias Monolithic Museum, hvor du kan beundre fundene fra de forskellige arkæologiske steder. Du kan se nærmere på genstande som keramik, glasskår og smykker, som alle er tusindvis af år gamle. Udstillingens højdepunkt er imidlertid det kvindelige bronzehoved.

Området grænser op til Alcúdias gamle bydel og er virkelig let at komme til. Du skal besøge den romerske by om morgenen, så du kan undgå alle turisterne, som ankommer med busser. Dette betyder også, at du kan tilbringe resten af ​​dagen på stranden!

Ciudad Blanca

Cuidad Blanca er hjertet af feriebyen, og de fleste af byens hoteller og ferielejligheder er her, ligesom der heller ikke er mangel på restauranter eller strandbarer her. Det 4-stjernede hotel IBEROSTAR Cuidad Blanca er særligt kendt. Det ligger lige på stranden og har fremragende anmeldelser.  

Hoteller og lejligheder i Alcúdia

Har du forelsket dig i Alcúdia og er du bare nødt til at finde det rigtige hotel? Mange hoteller og lejligheder ligger lige ved stranden og er ideelle til en uforglemmelig familieferie. Det 4-stjernede hotel Zafiro Tropic har endda et piratskib i sin pool, så dine små pirater kan fornøje sig. Men hvis du nu tænker, at du åbenbart har brug for børn for at holde ferie i Alcúdia, er du helt forkert på den. Der er også hoteller, der bevidst tilbyder et lækkert ophold og ferie uden børn. Eix Alcudia Hotel er et voksenhotel, og dets centrale beliggenhed er virkelig populær blandt par, der gerne vil tilbringe en afslappende tid sammen i Alcúdia. Uanset om du rejser som familie eller par (eller måske alene?), er der så mange steder for enhver smag!

Lange strande og krystalklart vand

Alcúdia er den perfekte ferieby for familier takket være sine vidunderlige strande. Mange hoteller ligger også inden for gåafstand af stranden, hvilket er særligt praktisk. Nyd solen, havet og sandet! Hvis du keder dig, kan du prøve kræfter med en af ​​de utallige vandsportsaktiviteter, der tilbydes der – du kan for eksempel skvulpe rundt på bølgerne i en behagelig pedalbåd eller suse over det skinnende turkis hav på jetski. I havnen i Alcúdia er der også et vandland, som er meget sjovt for børnene. (Man skal dog betale for at komme ind).

Playa del Alcúdia

Den lange, brede strand er fuld af alt, hvad du behøver for en perfekt dag på stranden. Det bløde, lyse sand strækker sig helt sydpå til den nærliggende strand, Playa del Muro.

Strandens faciliteter og kvaliteter

  • Toiletter og brusebad
  • Livreddere
  • Meget ren
  • Vandsportsudbydere
  • Restauranter og caféer

Den kan være rigtig fuld om sommeren, men alle kan finde et dejligt sted at ligge. Du skal måske kæmpe lidt for at finde en parasol i august, som er den travleste måned på året. Strandpromenaden løber parallelt med stranden, og der finder du et godt udvalg af restauranter, som er perfekte for sultne solbadere. Butikkerne inviterer dig til at slentre rundt og tjekke dem ud. Er det ikke nok for dig at ligge på stranden og bare kigge på vandet? På stranden kan du leje stand-up paddle boards (SUPs), tage en tur på en bananbåd eller endda prøve parasailing. Selv om det ser ud, som om der er meget at lave her, er det faktisk ret stille. Du bør ikke forveksle Playa del Alcúdia med en af ​​Mallorca’s feststrande – familier og afslapning er absolut hovedfokus her.

Alcudia artikel9

Playa del Muro

Den sydlige ende af den lange del af Alcúdias strand hedder Playa del Muro. Sammen med Playa del Alcúdia udgør den det største sandområde på Balearerne. Denne del af stranden ligner meget sin nabo. Alt er inden for gåafstand, så det er perfekt til en afslappende ferie på nordkysten. Et andet plus er, at stranden har handicapadgang.

Endnu flere tips til din ferie

Kender du allerede Alcúdia som din egen bukselomme? Intet problem! Der er altid noget nyt at opdage på den solskinnede Baleariske Ø. Cap de Formentor i det nordlige Mallorca er særligt smuk. Tramuntana-bjergene er også et smukt højdepunkt for naturelskere.

Cap de Formentor

Dette magiske sted er i enden af ​​Formentorhalvøen, og det er kendt af lokalbefolkningen som vindenes mødested. Glem ikke dit kamera, da du helt sikkert vil ønske at forevige dette syn. Nyd de imponerende klipper langs kysten og oplev havets vilde frihed og de stærke vinde.

Serra de Tramuntana

Naturelskere kan tilbringe en dag i det imponerende bjergområde, Serra de Tramuntana, og gå på spektakulære vandreture der. Nogle feriegæster tager til Mallorca bare for at tilbringe tid i disse bjerge.

Oplev Mallorca

Det er også værd at besøge Alcúdias naboby, Pollença, eller gå på jagt efter en anden yndlingsstrand. Hvad med Playa S’Illot, Playa de Formentor eller Coll Baix? Der er masser af bugter og strande for dig at udforske. Nogle er lette at finde, men andre er rigtige skjulte perler 😉

Klar til en ferie?

Det nordlige Mallorca er et ægte ferieparadis. I Alcúdia kan du se frem til en fremragende strandferie i en afslappet atmosfære. Den livlige by er et kultur-, natur- og strandparadis, så alle kan finde noget at lave. Hvis du har lyst til at rejse til livlige, familievenlige Alcúdia, så tag et kig på mine nuværende deals til Mallorca eller send mig en besked!