Juleaften i Tyskland menes at være en helt specielt, magisk aften, hvor folk med gode og uskyldige hjerter kan høre dyrene tale. Jeg kan dog forestille mig, at de fleste hundeejere godt er klar over, at deres hund kunne tænke sig en bid af flæskestegen, uden at hunden nødvendigvis behøver at bede om det med ord.
En anden typisk tysk juletradition er de tyske julemarkeder, der bliver efterlignet verden rundt. Her bliver der rigtigt pyntet op med lyskæder, juletræer og krybbespil, og man kan købe julegodter i form af glühwein og frankfurtere samt julepynt og julegaver. Enhver tysk by med respekt for sig selv har sådan et julemarked, hvor tysken mødes og hænger ud med venner og bekendte efter fyraften. Især julemarkederne i Køln, Berlin og Hamborg er populære udflugtsmål.  

Annaberg-Buchholz christmas

En anden, lidt misinformeret, tysk juletradition er den med juleagurken. I USA tror de nemlig fejlagtigt, at det er en tysk tradition at hænge en grøn, argurkeformet julekugle på juletræet. Og da mange amerikanere mener, at de langt tilbage stammer fra tyske immigranter, hænger de med glæde denne juleagurk på deres juletræ i ære af deres forfædre. I Tyskland vil de dog ikke kendes ved nogen juleagurk. 

Men i USA kunne de ikke nøjes med en almindelig agurk på juletræet. De har taget skridtet videre og introduceret den jodlende juleagurk. Se bare videoen herunder

Se også vores ferietilbud

Er du blevet fristet til at tage på julemarked? Så se vores tilbud lige her.