Når man forbereder sig til en solo rejse, kan man tit blive grebet af frygt, eller have mange bekymringer om turen. Især hvis det er den første rejse, du skal på alene. Derfor har jeg samlet en liste over de mest almindelige bekymringer, og hvordan du kan overkomme dem. På den måde kan du være godt forberedt til din næste rejse – og nyde den uden at skulle bekymre dig! Jeg håber, at denne artikel kan hjælpe dig med at komme af med nogle af dine bekymringer. Har du andre gode råd, så smid endelig en kommentar her, eller på Facebook. På den måde kan vi hjælpe hinanden.

Når man forbereder sig til en solo rejse, kan man tit blive grebet af frygt, eller have mange bekymringer om turen. Især hvis det er den første rejse, du skal på alene. Og jeg forstår det udmærket godt. Der kan være mange ting som kan bekymre en – måske især hvis man er kvinde og skal rejse alene. Kan man nu være tryg der, hvor man skal hen? Er der specielle ting man skal forholde sig til?

Jeg kender godt følelsen af at være usikker på at rejse solo, men jeg vil også sige, at man med de rigtige forholdsregler kan have en fantastisk rejse! Det eneste det kræver er en smule forberedelse, og at du har fornuften med i rygsækken når du tager afsted. Derfor har jeg samlet en liste over de mest almindelige bekymringer, og hvordan du kan overkomme dem. På den måde kan du være godt forberedt til din næste rejse – og nyde den uden at skulle bekymre dig!

De mest almindelige bekymringer for kvinde solorejsende

frau_rucksack_tourist_backpacker_458190886_copy

Sikkerhed

En af de største bekymringer for kvinde solorejsende er sikkerhed. Men disse bekymringer kan du sagtens arbejde med. Hvis du bare følger nogle simple sikkerhedsråd, så kan du sagtens føle dig sikker. Kriminelle er ofte opportunister, som leder efter ‘dumme’ turister. Så hvis du sørger for at være fornuftig og opmærksom, burde du have et forspring.

Du kan også med fordel sørge for, at dine vigtige rejsedokumenter ligger i en inderlomme. Det er også en god idé at have en taske med lynlås. Jeg plejer også at dele mine penge op, og have dem forskellige steder, for eksempel gemmer jeg altid lidt kontanter i min sok. På den måde står du ikke på bar bund hvis din pung bliver stjålet.

Det kan også være en god idé ikke at bære tøj og smykker, som får dig til at stå for meget ud i bybilledet.

Hippie woman in bohemian clothes talking cell phone in Prague

Nærgående mænd og uønsket opmærksomhed

En anden, og desværre alt for almindelig, bekymring for kvindelige rejsende er den uønskede opmærksomhed, som du kan få fra mænd. Det er en trist tendens, at kvinder ofte ikke føler sig sikre på deres ferie. Og jeg tror mange af jer måske også har prøvet det. Det har jeg i hvert fald. Et råd, jeg vil give jer er, at I kan gå mere konservativt klædt. Det er selvfølgelig træls, at være dækket helt til hvis du rejser til en tropisk destination. Men det er desværre noget, som jeg har lagt mærke til virker.

Et andet råd er, at du skal være fast og sikker når du siger nej eller siger fra. Det kan også være en fordel at lære hvordan man siger “Stop” eller “Nej” på lokalsproget. Det at høre disse ord på deres eget sprog er nogen gange nok til, at mændende holder op med deres tilnærmelser. Det prøvede jeg selv da jeg var i Jerusalem, og en mand blev ved med at komme med tilnærmelser. Et kort “tawaquf ‘urjuk” (venligst stop) var nok til at få ham til at stoppe.

Hvis du er i en situation, som du føler er ved at udvikle sig, så søg mod områder med mange mennesker. Dette kan for eksempel være et torv med restauranter eller en shoppinggade. Du kan også, i stedet for at råbe generelt om hjælp, bede om hjælp fra en specifik person. Folk er mere opmærksomme hvis du siger: “Dig i den gule trøje! Hjælp mig!”

Young woman snorkeling in the coral reef in the tropical sea

At være udenfor din komfortzone

Dette er en naturlig frygt for at have, men indtil du faktisk har begyndt din rejse, kan det være svært at vide hvor godt du faktisk reagere på forskellige oplevelser. Den vildeste ting du sikkert vil lære er, hvor elastisk og tilpasningsdygtig du er. Selvom du kan være nervøs for at være ude af din komfortzone, vil du sikkert blive forbløffet over, hvor ressourcefuld du kan være, når ting begynder at ske eller.

Ensomhed

Ensomhed er noget der kan ramme alle. Men det kan især komme over dig hvis du rejser uden venner eller familie. Så egentlig er dette ikke kun en bekymring for kvindelige rejsende. Men jeg vil tage den med alligevel. Jeg vil råde dig til at bo på et hostel, hvis du ved, at du nogen gange kan blive ramt af ensomhed. Her har du nemlig rig mulighed for at møde andre rejsende, og for at finde nye venner og rejsekammerater. Jeg bor altid selv på hostel, når jeg rejser alene. Jeg er vild med den unge og trygge fornemmelse, som de fleste hostels kultivere. Men det er vigtigt at du researcher dit hostel før du booker det. Er sikkerheden i orden, og ligger det i et trygt nabolag?

Hvis ensomheden bliver alt for slem, kan du også benytte dig af de mange steder med gratis WiFi, så du kan Skype eller Facetime hjem til venner og familie.

Bord til en, tak!

På min første solotur, var det at spise alene en af mine største bekymringer. Jeg var bange for at føle mig ensom. Og jeg var bange for, at jeg til sidst på rejsen ville have tegnet et ansigt på en Volleyball ligesom Tom Hanks. Men faktisk fandt jeg ud af hvor fedt det er! Det at spise alene giver dig en mulighed for at tale mere med de lokale, og for at møde nye mennesker.

frau_berg_sonne_148413101 – Copy

At sidde fast eller fare vild

En meget forståelig frygt eller bekymring. Det er en skræmmende tanke at sidde fast, eller fare vild et fremmed sted. Men i virkeligheden sker dette meget sjældent for rejsende. Det vigtigste er at sikre sig, at du har en backup plan. Hvis du på forhånd har planlagt hvad du skal gøre i sådanne situationer, så kan det fjerne nogle af bekymringerne.

Du kan for eksempel sørge for at have downloaded nogle kort på din smartphone, så du kan se dem selv hvis du ikke har dækning på den. Det er også en god idé at have kontaktnummeret til dit rejseforsikringsselskabs nødlinje klar på telefonen.

Desuden vil jeg anbefale dig at have en digital kopi af dine rejsedokumenter og pas. På den måde kan du nemt får adgang til dem, hvis de skulle blive stjålet, eller du mister dem.

Jeg håber, at denne artikel kan hjælpe dig med at komme af med nogle af dine bekymringer. Har du andre gode råd, så smid endelig en kommentar her, eller på Facebook. På den måde kan vi hjælpe hinanden.