I Etiopien findes der to slags mennesker; dem, der er totalt ligeglade med jul og så dem, der er helt vilde med jul. I Etiopien fejrer de juleaften den 25. december, men om eftermiddagen den 25. december finder en årlig hockeykamp sted. Denne hockeykamp har så mange tilskuere, der går så meget op i spillet, at dagen nu er kendt som Ganna, hvilket er navnet på det hockey-lignende spil. I Etiopien har en nu overhalet julen i popularitet.

Det er dog ikke alle, der har det på denne måde. Etiopiens kristne indbyggerere er nemlig så dedikerede til julen, der jo nok må siges at være en af kristendommens allermest hellige højtider, at de faster hele dagen inden den 25. december. Når det så bliver den 25. december, klæder Etiopierne sig i hvidt tøj fra top til tå, og går i kirke før solen står på. Og Etiopien ligger på nogle lidt andre breddegrader, end vi gør i Danmark, er der ikke noget med lange vinternætter her. Nej, der står solen så tidligt op, at julegudstjenesten starter klokken fire om morgenen og gerne varer i flere timer. Herefter er det hjem og spise et stort julemåltid med familie og venner.  

 

a man holding up a gold trophy cup as a winner in a competition toned with a retro vintage instagram filter effect app or action (backlit with the sun) – Copy

Er du blevet fristet til at rejse på juleferie? Vi har heldigvis massere af dem lige her.