De går bare henkastet forbi receptionen…

Turister kommer fra hele verden i håb om at fange et glimt af disse smukke skabninger. Besøgende tager på jeepture i timevis gennem nationalparkerne, mens de desperat kigger efter vilde elefanter. Et sted kan I dog komme meget tættere på, end man skulle tro – og elefanterne gør det helt af deres egen fri vilje! Læs med her for at lære om hotellet i Zambia, hvor vilde elefanter ynder at komme på besøg.

Der er tre kæmpestore, vilde mangotræer på Mfuwe Lodge i Zambia. Lækre, friske mangoer udgør en forfriskende lækkerbisken for alle besøgende – ja, selv elefanterne fra South Luangwa National Park er tiltrukket af disse søde, velsmagende frugter!

 

Elefanter på Mfuwe Lodge

Så tæt på, at du kan røre dem | Strenge sikkerhedsforanstaltninger | Himmelseng og jacuzzi

Elefanter helt tæt på

Hvert år mellem oktober og december sker det. En hel elefantfamilie, herunder en babyelefant, går gennem indgangen til Mfuwe Lodge, forbi receptionen og igennem til den anden side. Og de har bare én ting i tankerne: de vidunderlige mangotræer.

Så snart de er fremme ved træet, griber de nedfaldsfrugterne og fortærer mango efter mango. Elefanterne kunne egentlig lige så godt gå omkring lodgen – en omvej på et par meter – og stadig komme hen til mangotræerne, men hvorfor gå en omvej? Amy Alderman fra South Luangwa National Park forklarer, at dyrene aflægger et visit på hotellet flere gange om dagen i løbet af sæsonen. “I 1970 byggede regeringen lodgen, og lige siden da er elefanterne fortsat med at komme tilbage hertil.” En af grundene er, at dette areal engang udgjorde en del af et elefantspor – og det ser ud som om, elefanterne gerne vil holde sig til det velkendte og fortsætte med at tage denne rute.

 

Her er en lille smagsprøve på, hvordan det er at se disse dyr på nært hold på lodgen:

Vilde elefanter er ikke kæledyr

Elefantflokken er ledet af familiens overhoved, som medarbejderne på hotellet har navngivet Wonky Tusk. Selvom elefanterne gå gennem lodgen, er det ikke tilladt at nærme sig dem. “De er stadig vilde dyr, når alt kommer til alt, og de lever lykkeligt her i naturen,” siger Amy. “Vi har strenge sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at vores gæster ikke kommer for tæt på elefanterne. Vi ønsker at sikre, at dyrene også altid føler sig velkomne.” Ud over elefanterne, kan gæsterne på lodgen se mange andre vilde dyr på en spændende safari – til fods eller med en safarijeep. “Man kan se leoparder, løver, giraffer, zebraer, hyæner og andre smukke skabninger helt tæt på her hos os.”

elefant
Foto: Mfuwe Lodge

En jacuzzi og himmelseng midt i Zambia

Indkvarteringen på Mfuwe Lodge er også imponerende. Fra simple til smarte luksusværelser med egen jacuzzi – der er noget for enhver smag. En komfortabel himmelseng og regnbruser hører med til diverse indkvarteringsmuligheder som standard, og den fantastiske udsigt til de vilde dyr er et dagligt højdepunkt, som gæsterne ikke ønsker at gå glip af. Fascinerende safariture og værelser, der har alt hvad man kunne ønske sig, midt i den zambiske ørken – en drøm der går i opfyldelse!

Helt skørt, ikke? Jeg ved ikke med dig, men jeg er faldet pladask for denne afrikanske perle! Tag en spændende safaritur, se de utrolige dyr i deres naturlige habitat og beundr den klare stjernehimmel fra din lodge – lyder det ikke fantastisk? 😉