I USA findes der omkring 20.000 leje-julemænd. Det er uddannede julemænd, som man kan leje til en firmafest, børnefødselsdag eller til at sidde i ens butik og byde kunderne velkommen. For at blive sådan en leje-julemand må man gennemgå streng træning, hvor man lærer at forblive i julestemning, selvom man er omgivet af stressede mødre og skrigende unger på juleshopping. Man får også gode råd med på vejen så som at lade være med at spise hvidløg eller bønner i frokostpausen og kun at acceptere drikkepenge fra forældre, når børnene kigger væk. Der går jo lidt af julestemningen, hvis børnene ser, at det i USA er noget, man kan købe.

Når det så er sagt, så er der måske alligevel noget ved at uddanne sig til julemand. Nyuddannede julemænd tjener nemlig op til 700 kroner i timen, og når man har mange års erfaring, kan man godt være bekendt at kræve op til 1.300 kroner i timen – især hvis man er villig til at arbejde juleaftensdag!

Santa Claus reading letters and wishlists.

Se også vores ferietilbud

Er du blevet fristet til at opleve julemagien på den anden side af Atlanten? Vi har heldigvis mange gode rejser til USA.