Har du besøgt alle de klassiske rejsedestinationer som London, Budapest og Mallorca? Kunne du godt tænke dig at rejse et sted hen, der ikke vrimler med turister, og hvor priserne ikke er skruet totalt i vejret? Så læs med her. Jeg har nemlig lavet en liste med alle mine yndlings rejsedestinationer, som Hr. og Fru Danmark ikke nødvendigvis har opdaget endnu.

Hvor skal rejsen gå hen i 2018? Har du besøgt alle de klassiske rejsedestinationer som London, Budapest og Mallorca? Kunne du godt tænke dig at rejse et sted hen, der ikke vrimler med turister, og hvor priserne ikke er skruet totalt i vejret? Så læs med her. Jeg har nemlig lavet en liste med alle mine yndlings rejsedestinationer, som Hr. og Fru Danmark ikke nødvendigvis har opdaget endnu. Nye flyruter og gode valutakurser har nemlig åbnet op for disse rejsedestinationer.

Her på min liste over alternative rejsedestinationer finder du spændende steder, der er er tæt på Danmark og steder, der er langt fra Danmark. Du finder steder, der er skrevet bøger om i hundredevis af år og, som er blevet anerkendt af UNESCO. Du finder steder, hvor du solbade på stranden hele dagen og steder, hvor du kan krydse sneen i hundeslæde. Denne liste har noget for alle.

15 rejsedestinationer du skal besøge

Transsylvanien

Transsylvanien er et fantastisk naturskønt og historisk område, der ligger i Rumænien, Ungarn og Ukraine. Her kan I se smukke landsbyer med hyggelige torve samt Draculas uhyggelige slot. For at komme til Transsylvanien kan I flyve direkte til Bukarest eller Cluj-Napoca fra Billund eller København. Herfra kan I enten tage på guidede ture ind i Transsylvaniens natur, eller I kan leje en bil og selv køre rundt i området. Hvis I gør det, kan I med fordel have base i Sibiu eller Brasov.

Lapland

Lapland er den ultimative vinterrejse. Her i det kolde nord kan I hilse på vilde rensdyr, se nordlyset og køre med slædehund. I kan prøve kræfter med isfiskeri, snestøvler og snescootere. Og efter en aktiv dag i sneen, kan I få varmen ved at gå i sauna. For at komme derop skal I enten køre igennem Sverige eller flyve fra Københavns Lufthavn til lufthavnen i Rovaniemi – dette bliver dog med et stop i Helsinki. Læs min rejseguide til Lapland for mere information om at rejse til Lapland og se mine gode tilbud på overnatningsmuligheder.

Se mine rejser til Finland lige her.

Amersfoort, Holland

Holland er mere end røde lys, sjov tobak og tulipaner. Er du blevet mæt af den travle hovedstad Amsterdam, kan jeg anbefale dig at besøge byen Amersfoort. Her finder du ikke de store hotelkæder, museer eller enorme shoppinggader, men i stedet en lille middelalderby med voldgrav, små kanaler og gode restauranter. Amersfoort ligger en times kørsel fra Amsterdam og ikke mere end 20 kilometer fra Hollands anden storby Utrecht.

Læs også min rejseguide til hyggelige Giethoorn, kendt som Hollands Venedig og Byen uden Gader. Her vrimler det med turister om sommeren, men er du her uden for højsæsonen, kan du være heldig næsten at have området til dig selv. Det oplevede jeg for eksempel, da jeg besøgte landsbyen i slutningen af oktober måned.

shutterstock_390294208 – Copy

Krka og Split, Kroatien

Jeg har længe holdt af at holde ferie i Kroatien. Her får man massere af sol, krystalklart badevand og god mad til billige penge. Kroatien er et rigtig godt alternativ til at holde sommerferie i Italien,. da de to lande ligger tæt på hinanden og derfor minder om hinanden. Man får bare meget mere for pengene og færre turister i Kroatien.

Men hvor I Kroatien skal du rejse hen?
Byen Split. Her finder I fantastisk arkitektur, hyggelige parker, en smuk havnefront og massere af kultur og historie. Faktisk alt det I også kan se i Dubrovnik men uden de mange turister. Holder I ferie  i Split, skal I gøre jer selv den tjeneste at tilbringe en dag i Krka Nationalpark, hvor der venter jer et sandt paradis af smuk natur med dramatiske vandfald og smukke søer. Køreturen til Krka Nationalpark fra Split tager kun en times tid. Hav fornuftigt fodtøj med, da I fra parkeringspladsen skal gå rundt i området.

Læs min rejseartikel om Krka Nationalpark lige her.
Se mine rejser til Kroatien her.

Stirling, Skotland

Er du til gamle slotte samt britisk kultur og historie men magter ikke folkemængderne i London eller Edinburgh? Så skal du tage til Stirling. Byen, der fungerer som indgangen til det skotske højland. Denne historiske by har ligget her i bjergene siden middelalderen og var Skotlands hovedstad, inden æren gik til Edinburgh. Her på Stirling Castle er britiske konger og dronninger igennem tiderne blevet født og døbt i den nærtliggende katedral Church of the Holy Rude. Dronning Margrete af Danmark, datter af Christian den 1., døde her i 1486.

Derudover finder I i Stirling guidede ture op i højlandet, hyggelige caféer med skotskternede gulvtæpper, et festligt natteliv samt gode togforbindelser til både Glasgow og Edinburgh.

Billige rejser til Skotland lige her.

shutterstock_32713003 – Copy

Færøerne

2017 var året, hvor vi allesammen blev forelskede i Island. Takket være TV-serien Game of Thrones og billige flybilletter får Island nu så mange turister, at de dårligt har plads til at huse dem. Men hvad med Færøerne? Rejser I til Færøerne finder I mindst lige så fantastisk natur samt en spændende kultur og historie – alt sammen uden turistmængderne. Der er mange, der fejlagtigt tror, at det er utrolig besværligt at komme til Færøerne, men det er det slet ikke. Du kan flyve direkte til lufthavnen Sørvágur fra København med Atlantic Airways. Afhængigt af hvornår på året I rejser, kan I ofte få returbilletter for omkring 1.500 kroner.

Tallinn, Estland

Jeg er helt vild med Tallinn og vil anbefale alle og enhver at tage derhen. Det er dog heldigvis ikke alle og enhver, som har fået øjnene op for den smukke by endnu. Og det er ellers underligt, fordi den hyggelige by har massere af spændende bygninger, og man får rigtig meget for pengene her. To personer kan sagtens gå ud og spise en 3-retters menu for omkring 300 kroner, og en øl koster typisk et par euro. Her I Tallin finder I en fantastisk spændende gammel bydel, der er beskyttet af den gamle bymur. Det er også et must at besøge den fantastiske russisk-ortodokse Aleksander Nevskij-katedral, der er som taget ud af eventyr. Fra havnen i Tallinn kan I nemt rejse videre til Helsinki eller Sankt Petersborg.

Se mine rejser til Estland, Letland og Litauen her.

La Paz, Bolivia

Bolivia er et fantastisk sted, hvor I kan opleve enorme bjergkæder, saltsletter og gejsere. La Paz er Bolivias hovedstad og verdens mest højt-liggende by. La Paz ligger nemlig 4000 kilometer over havets overflade, og det kan derfor godt tage jer en dags eller to at vende jer til højden. Men når I så har det, er der massere af se og opleve i La Paz. Udforsk for eksempel den smalle gade Calle Jaén, der stadig bevidner om Spaniens kolonisering af landet. Tag også på Musef museet, der fremviser objekter fra Bolivias mange forskellige kulturer. Her kan du se bolivianske masker, keramik og flotte hatte.

 

 

Montenegro

I Montenegro finder du storslået natur og hyggelige, små landsbyer. Er I til aktive ferier kan I køre op i bjergene og gå på vandreture, eller I kan prøve kræfter med diverse vandsportaktiviteter ved strandene. Er I mere til badeferier kan I nemlig bo langs Montenegros kyst, hvor den ene strand bliver efterfulgt af den anden. I forhold til Sydeuropas klassiske rejsedestinationer er Montenegro stadig en billig rejsedestination uden for mange turister. Og dette er på trods af, at flere rejsebureauer nu udbyder rejser til Montenegro. Men det gør jo bare, at det er endnu nemmere for jer at komme dertil.

Valletta, Malta

Det er et must at besøge Maltas hovedstad, Valletta, i 2018. Byen er nemlig blevet anerkendt som værende UNESCOs kulturby i 2018. Og ja, der er rigtig meget kultur og historie at udforske i Valletta. I kan for eksempel starte med at besøge de mange smukke kirker, det arkæologiske museum eller tage på en Game of Thrones tour, hvor I kan se de af byens steder, som var med i den populære TV-serie. Får I nok kultur, kan I slappe af på stranden resten af dagen. Malta byder nemlig også på fantastiske strande samt en by dedikeret til tegneseriefiguren Skipper Skræk.

Læs min artikel om Popeye Village – Skipper Skræks by på Malta.

Se mine rejser til Malta her

Nordirland

Det er helt fantastisk at rejse til Dublin, men der er noget så turistet! Er du vild med irsk kultur, Guinness og smuk natur, så prøv i stedet at rejse til Belfast. Her kan du nemlig gå på opdagelse i en spændende og blodig kolonihistorie, lytte til live musik på en irsk pub og lade op til en spændende dag i storslået natur – og alt sammen uden at blive rendt over ende af andre turister. Når I har udforsket storbyen Belfast, må I ikke snyde jer selv for at tilbringe en dag eller to ude i naturen. På Causeway-kysten finder I nemlig barsk og storslået natur, der er helt unik til Nordirland. Besøg for eksempel stenformationerne ved Giant’s Causeway eller list over den faretruende hængebro Carrick-a-Rede. Game of Thrones fans vil uden tvivl kunne genkende nogle af stederne.

Rejsen til Nordirland foregår for det meste med en mellemlanding i London eller et direkte fly til Dublin, og så en 2-timers togtur op til Belfast.

Zambia

Har du altid drømt om at tage på safari i Afrika og se løver, elefanter og giraffer i deres naturlige omgivelser? Så skal du rejse til Zambia. Her kan du se alle de samme dyr, som du kan se i Tanzania og Kenya, men i Zambia er det endnu ikke blevet til en veletableret masseindustri at køre turister rundt på savannen. At tage på safari i Zambia er muligvis lidt dyrere end at tage på safari i Tanzania, men til gengæld har du stort set dyrene for dig selv. I Zambia er det endda muligt at komme på en såkaldt “walking safari”, hvor du i en lille gruppe og med en guide, går rundt på savannen og ser på dyrene. På denne måde kan I komme helt tæt på uden at forstyre dyrene med klodsede jeeps og motorlarm. En oplevelse for livet.

Se mine rejser med safari lige her.

Hamborg, Tyskland

Der findes massere af spændende byer i Tyskland, som I nemt kan komme til fra Danmark. Men har I allerede været i Berlin, München og Køln, så burde Hamborg være næste stop på listen. Det tager kun et par timer i bil fra grænsen at komme til Hamborg, hvilket gør byen til den perfekte rejsedestination, hvis I trænger til at komme væk i en forlænget weekend. Hamborg byder ikke kun på lækre hoteller med muligheder for spa og wellness, men også på spændende arkitektur og kultur samt en smuk havnefront. I Hamborg kan I besøge den smukke St. Michaels kirke, hvor I fra tårnet har en helt fantastisk udsigt over byen. I kan også fare vild i de hyggelige brobelagte gader og drikke en kop kaffe på en af de hyggelige caféer kanalerne. Står I tidligt op, kan I lægge vejen forbi byens fiskemarked og få en sildemad.

Læs min rejseguide til Hamborg her. Se mine mange rejser til Hamborg lige her.

Antwerpen, Belgien

Der kan godt gå glasbygninger, EU og fornemme diplomater i den i Bruxelles. Og i Brugge er hotelpriserne skruet totalt i vejret på grund af de mange turister. Men Belgien er ikke kun fuld af turister og dyre måltider. Tag til Antwerpen og så skal I bare se. Her finder I store torve omgivet af smukke bygninger samt massere af spændende kunstmuseer. Beundr byens smukke rådhus, den imponerende St. Pauls kirke med det barokke klokketårn og gå i byens zoologiske have, hvor især giraf- og elefanthuset består af imponerende bygninger.

shutterstock_305273993 – Copy

Boston, USA

Boston er det nye New York – bare med færre mennesker. Her finder I nemlig også en spændende storby med uovertruffen shopping og høje huse såvel som små, hyggelige rækkehuse. Boston i staten Massachusetts var et af de første steder, britiske immigranter til Amerika slog sig ned, og byen spiller derfor en stor rolle i den amerikanske kolonihistorie. Til fordel for jer har byen gjort det nemt for besøgende at dykke ned i Bostons historien. Går du “The Freedom Trail” ved at følge den røde linje i fortovet, kommer du forbi alle byens historiske og storslåede bygninger, samt kirkegårde, hvor revolutionærer og de første britiske immigranter ligger begravet. Ruten er lige under 5 kilometer lang og bringer jer også forbi parken Boston Common, der er USAs ældste park. Er I til sports, skal I da også prøve at få billetter til en baseballkamp med Boston Red Sox på Fenway Park.

Flyveturen til Boston foregår oftest med en mellemlanding på Island eller i London.

Se mine rejser til USA lige her.

Southie Boston iStock_000065799587_Large-2

 

Så er vi nået til vejs ende. Det var mine 15 alternative rejsedestinationer, som du kan rejse til for at undgå de klassiske turistfælder. Disse steder slipper du for at betale overpriser og for at stå i kø til at tage billeder. Så det eneste, der er tilbage, er at spørge: hvor går turen hen?