Hvis man tror, at det kun er børn og barnlige sjæle, der synes, at toilethumor er sjovt, kan man godt tro om igen. I den spanske region Catalonien optræder “caganeren” nemlig ofte i helt seriøse krybbespil. En caganer er en gnom-lignede figur, der oftest optræder med numsen bar og siddende i, ja, skovskider-stilling. Figuren skulle efter sigende bringe held og lykke og er til stor glæde for de catalanske børn.Tit er figuren godt gemt i krybbespillet, og børnene konkurrerer om, hvem der først kan finde ham.


Nå ja, og så er der også traditionen med Caga Tió: et lille stykke træ. hvorpå de spanske børn tegner et sødt, smilende ansigt og passer rigtig godt på, så de ikke mister ham. Når det så er juleaften, knækker de ham og smider ham i pejsen, hvor han på makaber vis brænder, imens børnene synger julesange. Det skulle efter sigende gøre, at træstykket “skider nogle gaver ud” til dem.
Det er simpelthen for underligt!

shutterstock_535047610 – Copy

Se også vores ferietilbud

Er du blevet fristet til at opleve julen i Barcelona? Vi har heldigvis mange gode ferietilbud dertil og til Spanien i det hele taget.