For mange er det en kunst at finde flybilletter til en god pris. Det kan nemlig godt være lidt af en forhindringsbane! Det er sket for os alle – man ser nogle billige flybilletter og tænker, at man bestiller dem næste dag. Men dagen efter får man et chok. Det samme fly er nu meget dyrere! Jeg har i et godt stykke tid arbejdet med at finde de bedste og billige flybilletter, så jeg er blevet rigtig god til det. Så læs her i artiklen de 10 bedste tips til at skaffe billigere flybilletter. Du vil snart se, at det ikke er så svært, og at der er store besparelser at gøre. Fordi vi kan alle godt lide en billig ferie, ikke?

Hvis du vil springe gør-det-selv arbejdet over, kan du blot tage et kig på min tilbudsside fyldt med flytilbud

Airplane made of cinnamon in cappuccino and boarding passes.

1. Vær fleksibel med dine datoer

Flybilletter er generelt 9,5% billigere i november og 20% dyrere i august

Dette råd kan være svært at følge, hvis man har børn i skole-alderen, eller hvis man kun kan få fri fra arbejde på bestemte datoer. Men det kan virkelig hjælpe til at spare mange penge. At være fleksibel med rejsedatoerne betyder ikke nødvendigvis, at man skal rejse i september i stedet for juli (selvom jeg anbefaler det!). Man kan også være fleksibel med hensyn til ugedagene. Faktisk kan man spare en hel del penge på flyrejsen ved at rejse midt i ugen i stedet for i weekenden,. Når du leder efter flybilletter, så husk at bruge 3-dages visningen. Så er det nemt at overskue, hvornår flybilletterne er billigst. Du vil se, at det virkelig kan gøre en stor forskel for prisen, om du rejser torsdag eller lørdag.

På hjemmesiden Kiwi.com kan du nemt overskue, hvornår flybilletterne til din udvalgte destination er billigst. Her kan du nemlig at vælge at afrejsen skal ske “når som helst”. Så får man vidst, hvornår på året, hvornår flybilletterne er aller billigst. Du kan også indtaste en rejseperiode på et par uger, eller endda måneder, for at få vist de datoer, hvor flybilletterne er billigst i det udvalgte tidsrum. Jeg har lavet et eksempel her med nogle billige flybilletter til London lige her. Men prøv dig selv frem.

2. Vær fleksibel med din destination

Du tænker sikkert igen, at det er lettere sagt end gjort! Men det giver ofte problemer, når man skal flyve til et bestemt sted fra en bestemt lufthavn. Desværre er ikke alle destinationer tilgængelige fra alle lufthavne. Så før du ser på prisen på flybilletterne, kan du kigge på hjemmesiden for din nærmeste lufthavn og se, hvilke destinationer, lufthavnen flyver til. Selvfølgelig er det muligt med mellemlandinger, hvis du virkelig ønsker en specifik feriedestination. Men hvis du tænker på at rejse til Venedig, men der fra din lufthavn kun flyves kun til Rom, kan du overveje om Rom kunne være en mulighed i stedet!

Travelmarket.dk kan du indtaste op til 4 afrejselufthavne – for eksempel København, Billund, Aalborg og Aarhus. Så finder Travelmarket ud af, hvilken dansk lufthavn det er billigst at flyve fra. Jeg har lavet et eksempel med flybilletter til Barcelona, men prøv dig selv frem.

e-commerce concept travel online shutterstock_333722420-2

3. Vælg din flysammenligningsside med omhu

Som første skridt, når du skal søge efter billige flybilletter, skal du bruge en prissammenligningsside. På sådan en hjemmeside, kan man hurtigt overskue, på hvilken hjemmeside, flybilletterne er billigst at købe. Bare husk at ikke alle prissammenligningssider er pålidelige! Jeg anbefaler min fly finder, som er let at gå til. Hjemmesiden Travelmarket.dk er en anden flysammenligningsside, som jeg er glad for at bruge. Travelmarket.dk har nemlig prisgaranti på deres flybilletter. Det betyder, at hvis du finder flybilletterne billigere på en anden hjemmeside, refunderer de prisforskellen.

creative workspace desk

4. Køb din billet på det rette tidspunkt

Det bedste tidspunkt at købe din flybillet er mellem kl. 4:00 og 6:00 onsdag morgen.

Igen noget som er svært at finde hoved og hale i. Nogle mennesker sværger til sidste øjebliks-tilbud, mens andre anbefaler at købe flybilletter i god tid. Statistikkerne tyder på, at man bør bestille korte flyvninger syv til otte uger i forvejen og lange flyvninger mellem fem måneder og tre uger i forvejen. Man skal dog være opmærksom på, at lavprisflyselskaber offentliggør flyvninger og flypriser tidligst seks måneder før afgang. Så der er ingen grund til at bestille hele eller halve år før afrejse. Bestiller du flybilletten i rigtig god tid, er der nemlig større sandsynlighed for, at luftfartselskabet ændrer din flyrejse. Dette kan for eksempel være ændring af afrejsedag eller -tidspunkt.

Afbudsrejser er også en rigtig god måde at komme billigt på ferie. Især Last minute rejser med flybilletter og uspecificeret hotel er en billig måde at rejse på. Så hvis I har is i maven og kan vente med at bestille flybilletterne til et par uger i forvejen, kan I spare mange penge.

Hvad angår ugedage, har mange statistikker vist, at det er bedre at købe flybilletter mellem tirsdag og torsdag i stedet for at vente til weekenden. Jeg er sikker på, at din chef ikke har noget imod, hvis du tager fem minutter efter din frokostpause til at bestille din billet 😉

5. Pas på cookies

Meddelelserne, der fortæller, at “der kun er fire pladser tilbage på dette fly” er løgn – de er der kun for at presse dig til at købe.

Nej, det er ikke en myte. Flyselskabernes hjemmesider husker din IP-adresse, så de kan opkræve dig mere og mere over tid. Det forklarer i nogle tilfælde den prisstigning, der ofte ses, når man af flere gange søger på de samme flybilletter. Flyselskabernes hjemmesider registrerer simpelthen, at du er interesseret i flybilletten og sætter derfor prisen op i håbet om, at du vil købe billetten alligevel. Jeg har to løsninger til dette. Den første er at bruge privat browsing, når du sammenligner prisen på flyvninger. I Google Chrome gøres dette ved at åbne et “inkognito-vindue” i øverste højre hjørne. Så kan hjemmesiden ikke registrere, at det er dig, der bliver ved med at søge på flybilletter til Island.
Den anden løsning er at bruge din telefon til hurtigt at kontrollere, om flyprisen stadig er den samme, før du køber billetterne på din computer. Din telefon har nemlig en anden IP-adresse end din computer, så besøgene ikke kan registreres som gentagne. Dette fungerer selvfølgelig kun, hvis du ikke allerede har søgt på flybilletten fra din telefon. I tilfældet at du allerede har søgt fra din egen mobil, kan du måske hurtigt låne din partners eller kollegas telefon.

6. Tjek indenrigsfly i udlandet

Nu gælder det dem, som ønsker at rejse længere væk. I stedet for at sammenligne flyvninger til en bestemt destination, kan du i stedet se på flyvninger til landets mest populære lufthavn og derefter se på indenrigsflyvninger. Lad mig give et eksempel. Du vil gerne rejse til Thailand, til Koh Samui, for eksempel. I stedet for at tjekke prisen på flybilletter fra København til Koh Samui, anbefales det at søge efter flybilletter til Bangkok. Hovedstæder har nemlig generelt bedre og billigere forbindelser. Dernæst kan du tjekke prisen på indenrigsflyvninger i Thailand. Indenrigsfly i Thailand koster nemlig som regel knap 200 kr. for en returbillet.

7. Hav mellemlandinger

Fly med mellemlandinger er 25% billigere end direkte fly.

Dette råd gælder ligeledes langdistanceflyvninger. Vær ikke bange for at have mellemlandinger! Foruden at give muligheden for at komme ud af flyet og strække benene, kan man spare mange penge ved at have mellemlandinger. For eksempel er flyvninger fra Danmark til USA ofte billigere med en mellemlanding i Reykjavik. På grund af de hollandske og franske kolonier i Caribien, er det også ofte billigere at flyve til Caribien via Amsterdam eller Paris.

En anden fordel ved mellemlandinger er, at det giver muligheden for at udforske to destinationer for ens pris! Faktisk kan du arrangere en mellemlanding, der varer en dag eller flere dage, så du kan oplevet et nyt sted, imens du venter på at flyve videre til det næste. Rejser du til Australien, er det da svært at afslå en dag eller to i Dubai eller en overnatning i Bangkok.

Warten auf dem Flug iStock_000042581106_Large

8. Vælg lavprisflyselskaber

Den her giver næsten sig selv. Der er ingen grund til at betale mere for den samme flyrute, hvis det kan undgås. Der er er lavprisflyselskaberne også blevet populære i de senere år. Vi ser nu oftere returbilletter til London for under 200 kroner. Lavprisflyskaberne har gjort det muligt for næsten alle at rejse. Og på grund af deres popularitet er flere lavprisflyskaber kommet til og har åbnet flere billige flyruter. Lavprisflyselskaber får dig fra A til B uden alt det ekstra. Og hvis vi skal være ærlige, så behøver man slet ikke et dyrt flymåltid på en 2-timers flyvetur til London eller at tage en 20 kilo tung kuffert med.

I de foregående år har lavprisflyvninger fokuseret på billige, korte flyvninger til og fra europæiske storbyer. Nu er det dog også blevet muligt at booke langdistanceflyvninger til en lav pris. Man kan for eksempel flyve billigt til Nordamerika med flyselskaberne WOWair og Norwegian, som nu også flyver til Asien.

9. Tjek forskellige afgangs- og ankomstlufthavne

Medmindre du tager bilen til lufthavnen, kan det være interessant at være fleksibel med din afgangs- og ankomstlufthavn. En Open Jaw Ticket betyder, at din afgangs- og ankomstlufthavn ikke behøver at være den samme. Et eksempel på dette kan være at rejse til London fra Billund men flyve retur til Aalborg lufthavn. Københavnerne kan nogle gange flyve billigt fra Malmø lufthavn i stedet for altid at bruge Kastrup lufthavn.

10. Overvej loyalitetsprogrammer

Hvis du ofte bruger det samme flyselskab eller ofte tager samme rejse, kan det være en ide at kigge på de forskellige loyalitetsprogrammer, flyselskaberne tilbyder. Disse loyalitetsprogrammer fungerer ofte ved, at du optjener point hver gang, du køber en rejse hos selskabet. Disse point kan så byttes til opgraderinger, prisreduktioner eller endda gratis flyvninger. Er det muligt, er  bedst at tilmelde sig et loyalitetsprogram, der inkluderer en gruppe af flyselskaber, så du kan optjene point fra forskellige flyselskaber. Både SAS og Norwegian har desuden gode loyalitetsprogrammer, hvor du kan optjene points ved køb af alt fra fly, hotel, oplevelser og billeje.

Airplane with landing gear in cloudy sky at sunset shutterstock_538431271-2

11. Læs Holidaygurus deals

Nå ja, det sidste gode tip er selvfølgeligt at følge med på Holidayguru.dk – både på hjemmesiden og på Facebook. Disse bliver nemlig opdateret hver dag med de bedste tilbud på fly– og pakkerejser. Så bliver arbejdet med at finde billige flybilletter gjort for dig.

Følg med på bloggen og på Facebook. Så er du altid opdateret med de billigste rejsetilbud.

Mine seneste flytilbud

22.01.19

Billige flybilletter til Dubai

Flyv billigt til Dubai fra København i vinterhalvåret

Jeg er altid på udkig efter gode rejsetilbud. Og da jeg så, at det var muligt at skaffe sig billige flybilletter til Dubai, blev jeg helt glad! Glæd jer til sol, strand, shopping i verdensklasse og imponerende skyskrabere. Har I lyst til det, kan I fra Dubai tage på heldagstur ind i ørkenen. Abu Dhabi er […]

22.01.19

Billige fly til Los Angeles

Flyv billigt til LA fra København i vinteren

Jeg elsker, når det lykkedes at finde gode tilbud på nettet. I dag er en af de dage. En tur/retur billet til Los Angeles fra København fra kun 1.607,-  Der er masser af forskellige datoer at vælge imellem i vinteren. Prøv jer frem med de datoer, der passer bedst. I Los Angeles kan I se […]

21.01.19

Billige flybilletter til Island

Oplev nordlyset, vandfaldene og den smukke natur. Afgange fra jan-mar

Så er det nu, I skal slå til. Der er billige flybilletter til Island i starten af 2019. Afgangene er fra Københavns Lufthavn til Reykjavik. I kan lige nu få en returbillet fra bare 656,-, men bestil nu, fordi priserne stiger hurtigt! Island er et land af ekstremer. Island er sol, regn, sne, storm og så […]

21.01.19

Billige flybilletter til Malta

Tag til Malta i foråret fra Billund til fantastisk pris

For nogle er Malta en lidt glemt ferieø. Muligvis fordi den er forholdvis lille af størelse, eller måske fordi den ligger så langt sydpå. Men det betyder bare, at I kan nå at opleve mange af øens smukke strande, og at I næsten er garanteret dejligt vejr hele året. Maltas historie, som vigtigt stoppested for handelsrejsende, […]