Sjove facts om New York du aldrig har hørt før!

Vidste du, at 20.000 mennesker er begravet i Washington Square Park? At den berømte nøgne cowboy på Times Square nu er millionær? Eller at en taxalicens i New York koster 1 million dollars? Og det er kun begyndelsen! For mange mennesker er New York den førende metropol i verden. Det er her de mest cool, mærkeligste og mest succesfulde mennesker bor, og det er også her de mest legendariske fester finder sted. Fantastiske butikker som Victoria’s Secret, Michael Kors, Nike og mange flere tiltrækker folk fra hele verden for at shoppe i New York. Jeg er sikker på, du kender alle de berømte attraktioner allerede, men her er ti ting, du garanteret ikke vidste om New York!

10 ting du ikke vidste om New York

Døde mennesker | Flybilletter | The Naked Cowboy | Mord | Facts og tal | Taxalicencer | 10.000 km | $800 | Holland | Ejendom

Tusindvis af lig under New Yorks grønne parker

Nej, New York har ikke altid set ud, som den gør nu. Hvad der ligger under den tykke asfalt og grønne parkgræs er ganske skræmmende. For eksempel fungerede Madison Square Park i Manhattan engang som militærforbindelse og et hjem for unge lovovertrædere. Mellem 1794 og 1797 blev dele af parken også brugt som kirkegård for ukendte døde mennesker og for dem, der ikke havde råd til en grav. I Washington Square Park er det endnu mere skørt. Mellem 20.000 og 125.000 lig siges at være begravet her. Fra 1797 tjente parken som kirkegård i 30 år. Men ikke nok med det! I flere år blev henrettelser udført her og derefter blev ligene begravet i selvsamme park. Ud over Madison og Washington Square Park, har Union Square Park og Bryant Park også fungeret som gravsteder i hundredvis af år. Vi har alle set billederne af de smukke nutidige parker i New York. Men tanken om de mange lig liggende under picnictæppet er en lille smule uhyggelig, ikke?

Washington Square Park in New York City iStock-492277234

New York City giver flybilletter til hjemløse

De er blevet fløjet til Paris, Orlando, Johannesburg og Puerto Rico. Siden 2007 har byen New York købt enkeltbilletter ud af New York til hjemløse. Men på én betingelse: de skal være i stand til at bevise, at de har nogen, der vil tage imod dem og støtte dem på deres valgte destination. New York har kæmpet med et stigende antal hjemløse i årevis. At huse en hjemløs familie i et år koster byen over $36.000. Da en billet til Europa, Afrika eller Sydamerika koster maksimalt $6.000, er denne metode altså lidt billigere. Siden indførelsen af ​​dette projekt har over 2000 hjemløse modtaget en sådan enkeltbillet til et nyt liv.

Den Nøgne Cowboy på Times Square er nu millionær

Han er et af ​​de mest fotograferede mennesker i verden. Robert Burck, bedre kendt som the Naked Cowboy, er for mange mennesker et symbol på New York, ligesom Frihedsgudinden er det. Klædt i små hvide underbukser, en cowboyhat og cowboystøvler har amerikaneren stået på Times Square stort set hver dag i de sidste syv år med sin guitar og sunget sange til sine overvejende kvindelige fans. Ifølge hans management har han været fotograferet op mod 10.000 gange i de mest populære perioder. Det er i timen, vel at mærke! Hvis han får bare én dollar fra enhver fan, svarer det til en meget god timeløn. Den 45-årige har allerede forvandlet sig til en millionær. Den nøgne optræden på Times Square har udviklet sig til en millionforretning. Under hans ledelse arbejder syv andre cowboys og cowgirls nu på Times Square. Et souvenirselskab har nu i et stykke tid solgt de hvide underbukser med “Naked Cowboy” skrevet på bagpå. Vodafone, Pepsi, Citibank – listen over reklamekontrakter er meget lang. Der er næppe nogen anden, som har lavet flere gæsteoptrædener end Naked Cowboy. Burck studerede politik i Ohio, men hans mål var at blive berømt. Da hans skuespilkarriere aldrig rigtig tog fart, flyttede han til New York og begyndte at lave musik på Times Square som Naked Cowboy. I regn eller solskin – ja selv i snestorm – står han der i sine små shorts.

Naked Cowboy playing guitar on Times Square, New York City

11 dage uden et mord – en ny rekord i NYC

Hvilken slags bizar rekord er det? I februar 2015 gik New York 11 dage uden et mord. Det var ikke sket siden 90’erne. I gennemsnit er der mellem 30 og 40 mord om måneden i denne megaby, og det er ekstremt gode tal. I 1990 blev 2245 mord begået i New York. Når det er sagt, har drabstallet været faldende gennem årene som følge af fremskridt i den medicinske behandling af skudsår. Så snart kriminelle hørte om denne rekord gennem medierne, forsøgte de imidlertid at ødelægge successen, og desværre lykkedes det dem.

Skøre tal for the Big Apple

  • New York city har med sine 8,2 millioner indbyggere en større befolkning end Schweiz og dobbelt så mange indbyggere som Irland
  • 100 millioner kinesisk takeawaybokse bliver brugt hvert år
  • Der er 10.500 indbyggere per kvadratkilometer
  • En ud af 21 New Yorkere er millionærer
  • Hvert 9.1 minut er der nogen, som dør
  • Hvert 4.4 minut bliver et barn født
  • 800 forskellige sprog tales i byen, hvilket gør New York til den mest sprogligt mangfoldige by i verden

I øvrigt er det fuldstændig lovligt for kvinder at gå topløse rundt i New York! 😉

Taxalicenser i New York koster 1 million dollars

Nonchalant stående ved kantstenen med Wall Street til venstre og en pølsevogn til højre hæver du langsomt din hånd i luften. Det er noget, du bare MÅ prøve mindst én gang, for du er trods alt i New York. En tur i en af ​​disse gule taxaer er et absolut must i The Big Apple. For at få en taxalicens i New York, skal du slippe 1 million dollars! Og priserne for tilladelsen stiger med 8% hvert år. Det lyder umiddelbart latterligt dyrt, men New Yorks taxaindustri er en formue værd. Selv ændringerne i fast ejendom, aktier og prisen på guld kan ikke måle sigmed denne årlige stigning på taxalicenser. I 1947 skulle man kun af med 2500 US-dollars for en licens, men nu har tallet altså ramt en million.

New Yorks 10.000 km gadenetværk

Betonjungle – det er også, hvad New York City kærligt kaldes. Og med god grund, for New Yorks gadenetværk er over 10.000 km lang, hvilket gør det til et af ​​de længste i verden. USA selv har det længste vejnet i verden på i alt 6.430.366 km. Andenpladsen går til Indien med 3.383.344 km efterfulgt af Kina med 1.930.544 km. Selv om der er mange gader, kan du stadig forvente en masse trafik. Den gennemsnitlige rejsetid for pendlere, som skal på arbejde, er næsten to timer om dagen. Derfor vil jeg anbefale at udforske New York på cykel, det er meget mere afslappende.

En mand finder $800 om ugen i New Yorks rendestene

For at være i stand til at bo i New York, er man i visse tilfælde nødt til at være opfindsom eller bare meget snu – som denne New York skattejæger. Raffi Stepanian roder rundt i rendestenene i New Yorks diamantdistrikt i håb om at finde guld, diamanter og rubiner. Bevæbnet med blot to knive og en pincet, kæmmer den 47-årige gaderne i New York næsten hver dag. Det er ofte bare helt tynde guldstykker, han finder, men det er nok til at give Raffi et anstændigt liv. Før sit job som skattejæger i New York, arbejdede Raffi som stensætter – dermed hans trænede øje for små, værdifulde stykker. På grund af sin professionelle uddannelse, har Raffi et godt ry i diamantdistriktet, hvor han renser, polerer og derefter sælger stykkerne, han finder. Cool historie, ikke?

Frikandel i stedet for hot dogs? New York tilhørte engang hollænderne

New York tilhørte hollænderne i 50 år! Det er rigtigt! I 1610 købte hollandske købmænd øen kaldet Manna-Hata (i dag kendt som Manhattan) fra indfødte amerikanere med smykker til en værdi af $24. I de næste 54 år var Manhattan kendt som Nieuw Amsterdam, indtil hollænderne gik ombord på et dampskib hjem i 1664, lige før endnu en krig brød ud mod England. Byen blev overtaget af James, hertug af York – dermed kom altså navnet New York. Og som sidebemærkning: Hvis du funderer over, hvorfor der er så mange steder at drikke i New York: “Manna-Hata” kommer fra et gammelt indisk sprog og betyder “stedet hvor alle drikker sig fulde”.

Én mand versus New York: Han ville ikke droppe sin ejendom

Respekt! I begyndelsen af ​​det 19. århundrede, besad Daniel Hess en betydelig ejendom i hjertet af New York City på hjørnet af Seventh Avenue og Christopher Street. Han ville aldrig have solgt den, men som det var så almindeligt i disse dage, blev forskellige papirer bragt frem, og han blev til sidst eksproprieret fra sin ejendom. Succes! MED UNDTAGELSE af en lille luns jord, ikke meget større end en papkasse, som forblev i hans besiddelse. Den dag i dag er der stadig en trekantet sten i betonen i hjertet af New York, hvorpå der står: “Property of the Hess Estate which has never been dedicated for public purposes.” I 1938 blev denne “ejendom” solgt videre for $1000 dollars. De nye ejere var så vilde med historien, at de bevarede stenen. Én mand versus New York! Fantastisk 🙂 New York er simpelthen fascinerende: forelsk dig i the Big Apple på din egen storbyferie.